Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
Naopak, u dobirky neresi uz vubec nic, to daji komukoliv, kdo jim da prachy.
no dobrý. Jako, že někdo cizí si vezme zajíce v pytli a zaplatí třeba 5 tis? Nebo jak ten dotyčný ví, co v tom je?? Nebo si to neumí objednat sám ![]()
@Kriss Tina píše:
Tak heslo nepotřebuješ, stačí občanka a oni koukaj jenom na jméno. Ja teda přes poštu neobjednvam, pokud to jde jinak, to je strašná instituce.
Mam stejny nazor i spatne zkusenosti s nima, takze se poste vyhybam jak cert krizi. A nikam by me ani nehlo chodit, do jakesi trapne balikovny, pekne si to necham dovezt az pred dum a nez mi to dovezou(ppl, dpd, geis),tak jeste zabcas daji pred timvedet, coz posta opet nikdy.
@Roznova píše:
Mam stejny nazor i spatne zkusenosti s nima, takze se poste vyhybam jak cert krizi. A nikam by me ani nehlo chodit, do jakesi trapne balikovny, pekne si to necham dovezt az pred dum a nez mi to dovezou(ppl, dpd, geis),tak jeste zabcas daji pred timvedet, coz posta opet nikdy.
Bohužel mi přijde, že i ti kurýři poslední dobou na nějaké ověřování totožnosti příjemce docela prdí, takže už dávám placení dobírkou. U menších a levných balíků jsem to neřešila, ale nedávno mi vezli balík za 6 500, tak už jsem vytahovala občanku a kurýr ji vůbec nechtěl vidět, ani podpis nechtěl. A to nebyl zrovna kurýr, který by u nás už byl, takže by mě mohl znát od vidění. Prostě jsem stála u nás před barákem, tak to bral tak, že to budu já. Kdyby tam stál někdo jiný, tak mu ten placený balíček hezky nechá. ![]()
@mamina2017 píše:
no dobrý. Jako, že někdo cizí si vezme zajíce v pytli a zaplatí třeba 5 tis? Nebo jak ten dotyčný ví, co v tom je?? Nebo si to neumí objednat sám
Ale ja prece netvrdim, ze si to nekdo cizi vezme, jen rikam, ze k tomu presne takhle nektere postacky přistupují, ze by to prece nikdo cizí neplatil a tedy dotycneho ani nezkontroluji.
@Livi92 píše:
Bohužel mi přijde, že i ti kurýři poslední dobou na nějaké ověřování totožnosti příjemce docela prdí, takže už dávám placení dobírkou. U menších a levných balíků jsem to neřešila, ale nedávno mi vezli balík za 6 500, tak už jsem vytahovala občanku a kurýr ji vůbec nechtěl vidět, ani podpis nechtěl. A to nebyl zrovna kurýr, který by u nás už byl, takže by mě mohl znát od vidění. Prostě jsem stála u nás před barákem, tak to bral tak, že to budu já. Kdyby tam stál někdo jiný, tak mu ten placený balíček hezky nechá.
Kuryr po me nikdy op nechtel a vyhazovat ne uplne nejmin penez za dobirku to ani nahodou. Vzdy me vsechny baliky dopredu zaplacene dosly, kdyby ne, tak reklamuji u eshopu. Nenj nic jednodussiho.no a uplnemu riziku se vyhnes, kdyz si online nebudes kupovat nic.
Měla jsem na poště uložený dopis od soudu do vlastních rukou, paní na přepážce jej nemohla dohledat, prý dopis zřejmě vydali někomu jinému. (!!!) Od té doby mám zřízenou datovou schránku.
@Kockazvysocan píše:
@Kacenka20 tak to je síla. Další důvod proč nesnášet poštu. Někdy si říkám, že je to fajn mít kombinaci debilního křestního a vtipného příjmení.
To není jen pošta, zrovna hledáme balík, který nám DPD údajně doručilo minulou středu ![]()
@MrsNorris píše:
Mám. Omylem jsem dostala balík paní, která ani nebyla mou jmenovkyní. Nevšimla jsem si toho. Otevřela jsem ho, zjistila, že není můj, odnesla zpátky na poštu, úřednice se omluvila a poděkovala mi. K soudu s tím nikdo nešel.Byl to tedy standardní balík bez dobírky, nikoliv cenné psaní, ani nic do vlastních rukou.
Příspěvek upraven 16.11.20 v 17:55
Stalo se mi přesně totéž, ale v Zásilkovně.
V tom cizím balíku bylo zboží určitě hodnotnější než to moje. Vrátila jsem ho, pravá majitelka o tom možná ani neví.
Jsme jenom lidi.
@Kriss Tina píše:
Tak heslo nepotřebuješ, stačí občanka a oni koukaj jenom na jméno. Ja teda přes poštu neobjednvam, pokud to jde jinak, to je strašná instituce.
Na Balikovnou právě potřebuješ to heslo. To je jakoby jiný typ služby, než běžný balík na poštu, kde zas potřebuješ občanku, ale nemáš heslo.