Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Maminky, co používáte bamboolika, chci se zeptat jestli je možné nosit do srchňáčků jen dlouhé batolecí vkladací pleny nebo je nutné mít i tu vnitřní? Zvojtila jsem objednávku takže mám kalhotky a koupu vkladaček ale žádnou vnitřní plenu
Dívala jsem se že jde doobjednat ale ne samotná, vždy je na ní buď krátká vkladačka která je mi na nic nebo dlouhá kterých mám kopu ![]()
Přemýšlím jestli by to nešlo používat jen tak…nemá někdo vyzkoušené???
Děkuji za příspěvky
@zabwicka to myslím, že nepůjde, kvůli kadění, bylo by to na svrchních a taky kvůli savosti. ale pokud enmáš ti vnitřní objednej si petit lulu vnitřky a ta vkládačka ti tam bude pasovat ![]()
A kde seženu ty petit lulu jen vnitřky? našla jsem take jen komplet vnitřní+vkládačka ![]()
@zabwicka zkus to. Nikdy jsem to nezkoušela, ale hodně maminek používá jen čtverec na rovno, což mi přijde podobné. Ale bála bych se protýkání a toho, že to nebude pořádně držet a to jádro se bude muchlat uprostřed. Takže tak na doma. Spíš bych jim zkusila napsat, co se stalo. Majitelky jsou hrozně fajn, dá se s nimi na spoustě věcech domluvit. Mně posílaly náhradní svrchňáky, protože propouštěl PUL a nechaly mi i ty poškozené. Třeba by se tak dala dokoupit ta tvarovaná jádra.
Nedavala bych. Jednak by se ti tam nedala poradne vepnout (patentky jsou jinak), druhak je mnohem uzsi, takze na vetsine zadecku by byl primo PUL, coz by ditku nebylo prijemne a navic by kazde kakani proteklo kolem.
V klidu bych do Bamboolika napsala, ze jsem to popletla a zda by ti doposlali samotne tvarovane pleny. Cenove vychazi na 130 Kc jedna, ale snad by slo i dohodnout, aby ti to douctovali misto batolecich vkladacek jako batoleci vnitrni, fakt se zkus dohodnout.
@zabwicka mají sio basic-je dvouvrsvé a na to se připíná vkládačka ![]()
http://www.petitlulu.cz/…s-sio-basic/
@Billi @ugluk tak jsem jim napsala a uvidím teda ![]()
Koukala jsem na bazar jestli třeba někdo neprodává ale moc bazarových jsem nenašla…spíš jen nějaké prototypy které nesedí patentkama takže nejdou vepnout do kalhotek ![]()
@zabwicka já je budu možná prodávat, mám je jen vyprané, 2 byly max dvakrát použité, jsme víc spokojená s petit lulu takže počkám a asi je pošlu do světa, jen ty základny, vkládačky si nechám. Jinak mrkni na FB je tam skupina látkovaček i s bazárkem a často jsou tam samostatně jen ty základny bez vkládaček ![]()
Jinak jak na to koukam, tak Petit Lulu vyjde jedna ta zakladna na 210 Kc? U Bamboolika by pri douctovani k te vkladacce vysla na pulku. Mam teda obe, vyhovuji mi tak nastejno (saji stejne, schnou mi stejne), takze ja bych volila tu levnejsi, ale tak zas nepopiram, ze nekomu muze sednout neco jineho lepe. U Bamboolika je ta vkladacka upevnena na obou koncich, u Petit Lulu jen na jednom, ale na tom jednom konci se secvaknout daji.
@ugluk tak PL je dražší, když je základna jakoby dvojítá, u bambooliku je jen jedna část..mně vyhovují ty křidýlka u základny, já jí používám už teď u malého miminka a na vaječinu je to super…
@Boudice23 fakt zachyti, jo? Mne u dvouletacky protekaji stejne jako Bamboolik bez kridylek (potvora nejak netusi, co je pevnej bobek
). Ale ji protekalo vsecko, i Grovia, co mela podobna kridelka. Jsem si puvodne myslela, kdyz jsem to poprve drzela v ruce, ze jako vyborne, dvojite, lepe uschne, vic nasaje… ale nejak nic
Ale vyzkouset jsem si to samozrejme musela, jestli o neco neprichazim ![]()
@ugluk jo jo zatím jsme s tím nehodu neměli, ale tak malé je měsíc a točím i kalhotkové plenky, takže zatím jsem ve fázi testování všeho co mám doma ![]()
Moje první dcera měla tuhý bobky až ve 2,5 letech, už jsme si říkala, jestli nemá nějakou alergii když mi kadila pořád takhle a a pak se srovnalo ![]()
@Boudice23 jasne, to je normalni, ja se taky nejdriv divila jak to, ze ji Anavy Easy fakt nesednou a pokazde protekaji, kdyz preci vsichni tvrdi, jak jsem skvele… zjisteni, ze kazdemu diteti i matce sedne neco jineho, bylo nesmirne prinosne ![]()
Jo, dr. mi opakovane rikala, ze kdyz kaka tekute jednou denne a jinak hezky ji a prospiva, at to neresim, ze se to srovna.
@ugluk no jsem zvědavá u čeho z látkové výbavy nakonec zakotvím
![]()
Popravdě od anavy nemám vůbec nic, zní to až neuvěřitelně
někdy si připadám že zaostávám když čtu ty diskoze, kdo nemá anavy jakoby nebyl
![]()
Mě doktorka říkala něco podobného jako tobě.