Bamboolik pleny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
10.2.13 20:22
@ugluk píše:
Dál píšou v naprostém klidu, že když jsou jen počůrané, tak klidně prát na 30 s normálním oblečením, protože moč je sterilní,

8o Moč je sterilní v okamžiku, kdy opouští tělo (a ani to ne vždy), ale když to má dítě 2 hodiny na sobě a pak to leží 2 dny v kýblu, tak to má do sterility hodně daleko! Ostatně čpavkový smrad z kýble s plínama je toho důkazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
10.2.13 21:10

@ivuska.h no ja jen cituji, co jsem dostala ve tristrankovem anglickem navodu k plenam, v nejmensim by me nenapadlo prat pocurane pleny na tricet s jinym pradlem a myslet si, ze je to sterilni, at to pise, kdo to pise (a ze jsem toho nacetla celkem dost, tohle je snad poprve, co jsem se s necim takovym setkala) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.2.13 21:16
@ugluk píše:
@ivuska.h no ja jen cituji, co jsem dostala ve tristrankovem anglickem navodu k plenam, v nejmensim by me nenapadlo prat pocurane pleny na tricet s jinym pradlem a myslet si, ze je to sterilni, at to pise, kdo to pise (a ze jsem toho nacetla celkem dost, tohle je snad poprve, co jsem se s necim takovym setkala) ;)

Jj, já vím, že to víš :)) Ale nechápu, jak může někdo toto napsat do instrukcí k údržbě plen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
10.2.13 21:19

Jo… :nevim: Ona to byla i reakce na to, ze je doporucuji prat na tricet, pritom je to klasika bambus, nevypadaj nejak choulostive, tak snad moje zachazeni prezijou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.2.13 21:30
@ugluk píše:
Jo… :nevim: Ona to byla i reakce na to, ze je doporucuji prat na tricet, pritom je to klasika bambus, nevypadaj nejak choulostive, tak snad moje zachazeni prezijou :)

No přežít by měly, jediné, o co bych se bála, je nekvalitně udělaný PUL, ten může vyšší teplota fakt poškodit… Akorát se ti to může srazit, pokud je to bambus a nemají to před šitím vyprané :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
10.2.13 21:38

Ja ale mluvim o vnitrnich kalhotkach bez PULu. Nastesti prvni vyprani na 60 zvladly bez srazeni. Ale cetla jsem kdesi jejich FAQ a jeden dotaz znel - proc musim plenu vyprat pred prvnim pouzitim? 8o Odpoved je o zvyseni savosti, coz je sice fakt, ale proboha oni existujou lidi, co koupej diteti plenku a nasadej mu ji hned z obchodu nevypranou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.2.13 11:56
@ugluk píše:
Ja ale mluvim o vnitrnich kalhotkach bez PULu. Nastesti prvni vyprani na 60 zvladly bez srazeni. Ale cetla jsem kdesi jejich FAQ a jeden dotaz znel - proc musim plenu vyprat pred prvnim pouzitim? 8o Odpoved je o zvyseni savosti, coz je sice fakt, ale proboha oni existujou lidi, co koupej diteti plenku a nasadej mu ji hned z obchodu nevypranou?

Jojo, já vím, že píšeš o kalhotkové plínce, jen jsem zmiňovala, čemu by eventuálně ta taplota mohla škodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
11.2.13 11:58

Jasně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
16.2.13 13:51

b

B

Příspěvek upraven 19.02.13 v 19:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.2.13 13:58

@tinuš nesedly vám?

• Citovat
  • Upravit
7297
17.2.13 12:37
@Billi píše:
@tinuš nesedly vám?

nesedly :( prostě suché zipy mít nemůžeme, strašně se jí zařezávají do bříška, prodávám všechny svrchní se zipem a budu mít jen patentkové… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
19.2.13 14:04

Ahojky maminky, prosím vás, čekám druhé dítko u kterého bych chtěla látkovat, u prvního jsem používala jenom jednorázové, ale jak je podražily, tak přemýšlím o látkových.
Přemýšlím zrovna o značce Bamboolik jelikož se mi zdají nejlepší a jsou české výroby, nechci kupovat tu úplně největší sadu, ani přesně nevím kolik bych jich na den potřebovala, ale chtěla bych se zeptat jestli by k té vkládací plence šla dát obyčejná a doplnit jí separační pratelnou plenkou little lamb. Děkuji za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
19.2.13 14:20

@Macinaz jasně, bambooliky fungují i jako zcela normální svrchní kalhotky, pokud do nich nedáš originál jádra. Takže můžeš na zkoušku koupit svrchňáky s jednou nebo třema jádrama a vyzkoušet, jak to sedne, popř čím jiným to dokážeš dovycpat. Výhoda těch originál jader je teda jednak v tom, že je tam vepneš na patentku, takže máš plenku „v kuse“, druhak že je to bambus, takže nádherně saje (to ale LL taky), pak že je tvarovaná přesně do B. kalhotek a pak je variabilní - pro malé miminko stačí jen ta vnitřní tvarovaná, většímu přidáš i krátkou vkládačku navíc, ještě většímu pak batolecí. Ale samozřejmě to můžeš kombinovat i třeba jen se čtvercema.
Jenom bych se možná trochu bála, pokud bys chtěla látkovat úplně od začátku, jestli by třeba tříkilovému novorozeněti nebyly bamboolikt veliké, myslím, že by do nich muselo trochu poporůst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
19.2.13 14:56

@ugluk děkuji :) a používáte i Bamboolinky na ven, výlety nebo dáváte jednorázovky, jsou v nich dítka v suchu? Nemůžu se nějak rozhodnout, musím říct, že mám z toho trošku strach, i když praní mi nevadí, ale spíš aby mi každou chvilku nebrečelo jako v obyčejných že je v mokru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.2.13 14:59

@Macinaz já mám prcka 100% v látce. Bambooliky dávám i na ven. Když jdeme na delší dobu, tak přivycpávám, ale mám už velkého kluka.
Je to látka, takže v suchu je, když má fleecovou separačku. Ale mýmu prckovi to je tak nějak jedno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure