Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Macinaz já teda používám všude, pokud nejedu třeba na týden na dovolenou, tak nemám problém látkovat nikde. V suchu, no, látka samozřejmě nikdy nebude tak suchá jako papírovka, kde se ta moč pomocí chemikálií změní na gel. Leda bys na ni dala flísovou separačku. Ale tak zas přebaluji častěji a moje dítko s tím nikdy problém nemělo.
@ugluk Odhadla jsi to přesně. Jádra mi neudržely vaječinu, která skončila na kalhotkách. Ty jsou naštěstí držáky, na oblečení to nešlo, ale musely okamžitě do pračky. Jo a měla jsem je zmenšené patentkami, ani to nepomohlo. Jinak si B. nemůžu vynachválit, ale pokud očekávám kadění, dám čtverec na novosklad.
@Macinaz Taky látkuji všude, dokonce i na dovolené. Dítě sice vlhko cítí, ale to moje poctivě hlásí a vím, že ho mám hned přebalit. Taky mám spotřebu kolem 10-12 plen denně, takže nejvíc jedu čtverce. Bambusové dávám na delší procházku nebo na noc.
Holky, děkuji, ještě jsem teď našla plenky anavy, máte s nimi zkušenost?
Mám, osobně nic moc, ale většině dětí prý sednou skvěle, tak holt vyzkoušet ![]()
Já už od včera jenom čtu o plenkách, a už mám z toho docela zmatek, ani nevím kolik všeho bych pořebovala, kolik vkládacích pak batolecích a tak, je toho vážně moc ![]()
Nemám kalhotové plenky Anavy, ale vícevrstvé. Jak píšou, že vel. M se dá poskládat na draka, tak mně se to nepovedlo ani u novorozeněte. Jako vkládačka nebo složené narovno jsou výborné.
@Macinaz počátku se na vkládací a batolecí vykašli, na začátek kup kousek od každé značky (klidně z druhé ruky, ty malé velikosti bývají ve výborném stavu a za dobrou cenu), vyzkoušej, uvidíš, co sedne tvarově, s čím se ti bude dobře manipulovat, atd., pak postupně dokopupíš a než se dopracuješ k nutnosti vkládaček a batolecích, tak uběhne pár měsíců, budeš zkušená látkovačka, budeš mít zkušenosti, co tobě a tvému dítěti sedí, a budeš přesně vědět, co chceš a kolik čeho
Radši na začátek míň a pak dokoupit, než koupit výhodnou obří sadu a zjistit, že si s ní nerozumíš.
@demian píše:
Nemám kalhotové plenky Anavy, ale vícevrstvé. Jak píšou, že vel. M se dá poskládat na draka, tak mně se to nepovedlo ani u novorozeněte. Jako vkládačka nebo složené narovno jsou výborné.
Jak to skládáš? Já bych do vel L na kalhotkový sklad navlíkla i 11měs. dítě s 10kg
. Novorozenec si myslím (nemám vyzkoušené) vejde v pohodě i do vel. S. Třeba to skládáš nějak jinak.
Zkoušela jsem ho jen jednou a to podle návodu na stránkách Brána k dětem. Odradilo mě to a používala jsem jiné plenky. Teď, co má malý příkrmy, už sklady neřeším a dávám vícevrstvé na rovno.
Tak holky, ty bambolík jsou ok, když dám kalhotovku, ale jak tam vložim jen čč, tak je jí to nesedí a krabatí na bříšku. takže jsem spokojená, rozhodně jsem nezanevřela ![]()
Tak to je fajn ![]()
Jinak kdyby mel nekdo zajem o kalhotkove bambusove Lollipop, budu tu mit ctyri nove kousky po 210. Tvarove hooodne podobne tem LL a Bamboolik vrsek pres ne sedne.
Tak mi psala paní z Bamboolíku, že mi zítra posílají pul svrchňáčky zpět z reklamace, když jsem ji napsala, jestli měnily ty patentky, co špatně držely, tak už neodepsala, tak jsem teda zvědavá ![]()
Tak jsem se dneska dívala na Bamboolik stránky a už dělají i svrchňáky s patentkama ![]()
Mě zase v týdnu přišly svrchňáčky z reklamace, patentky vyměněné a drží teď už perfektně. A můžu jedině pochválit ochotné a vstřícné jednání dam z Bamboolíku ![]()
@mamina1126 píše:
Ahoj ja jsem si objednala plenky z bambusu na bamboos.cz maj prijatelne ceny
No jo, akorát to jsou Čínské pleny, tak to nelze moc srovnávat s kvalitní českou značkou, jak cenově, tak kvalitativně.