Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@vasa13 ta zakladni plena jsou ve skutecnosti svrchni kalhotky s vepnutymi vnitrnimi plenami, takze to funguje presne tak, jak si predstavujes
Nasadis to jako jeden celek, v pripade pocurani vyndas vnitrek, vepnes nova jadra a jedes dal, popr. jsou-li svrchni kalhotky lehce navlhle (promocene nikdy nebudou, je to PUL), nechas je do pristiho pouziti vyvetrat a pouzijes dal. Ja je peru jenom kdyz je pokaka, popr. jednou za delsi cas, kdyz uz zrovna nevoni. V praxi tak muzes tocit treba dvoje svrchnaky a 6 jader, sadu jedny svrchnaky + troje jadra prodavaji jako zvyhodnenou, vic k ni uz na prebalovani nepotrebujes.
Mám doma jednu Bamboolik plenu a vrtá mi hlavou, proč jsou na ni zvenku spodky patentků, když se zavírá na suchý zip. Nevíte někdo?
@karolínka12 píše: Řekla bych, že na zmenšování, asi je jednovelikostní, že?
Přesně tak. Zmenšuje se tím na příslušnou velikost.
@Billi píše:
Přesně tak. Zmenšuje se tím na příslušnou velikost.
Tak jsem nejdřív chtěla napsat, že by to nešlo, když tam jsou jen ty spodky, ale radši jsem zvedla zadek a šla se podívat
A je tam oboje, máte pravdu.
Záda vyřešena, děkuji ![]()
Pojď sem https://www.emimino.cz/…kovani/2412/?…
Jj, Bamboolik má systém, že vyměňuješ jen savá jádra, dáváš je do těch svrchňáků, takže těch svrchňáků potřebuješ tak 3ks, ke každému tak tři další savá jádra na výměnu, to dělá celkem 12 plen (protože v té základní pleně už máš i vnitřní vložku). Na celé plenkování to nestačí, ale jako základ, určo něco ještě budeš muset dokoupit…
Holky, máte některá zkušenost s bamboolikem od narození? Jak sedí? Díky ![]()
Od narození sice ne, ale myslím, že bude velký, i to tam píšou, ale pak je bamboolík zase fajn, že dlouho vydrží, našemu 22ti měsíčnímu svrchňáčky i AIO pořád zmenšuju o jednu velikost. Kdyžtak pořídit pár těch jejich novorozeneckých
@Evika87 Já mám měsíční holčičku, teď váží něco přes 3,5 kg a bamboolik se nám zatím osvědčil nejvíce. Máme i kalhotkové a vícevrstvé anavy, ale bamboolik u mě jednoznačně vede a budu určitě ještě dokupovat!
@vasa13 Tak to jsem ráda, já mám z bamboliku 70% výbavy
Tak se už těším až vyzkouším, ještě 59 dní ![]()
Zdravím,
myslela jsem, že mám rozmyšleno (viz Nově látkující maminy) - ale ten Bamboolik mě teď během pár vteřin okouzlil…
chci se zeptat:
1.chtěla bych používat hlavně svrchňáky přes novosklad u úplného novorozence - lze a funguje?
2.asi bych ty dvoje gaťky koupila včetně vnitřních plen. Je možné tyhle pleny pak použít i jako vkládací plenu do novoskladu - třeba při použití jiných svrchňáků?? Nebo jsou tam pak na překážku ty patenty? Díky
Panklova - svrchňáky samozřejmě fungují i jako normální svrchňáky přes cokoliv. Ale možná bych se trochu bála, zda nebudou i při úplném zmenšení na novorozenci moc objemné. Ta vnitřní plena se skládá ze dvou kusů - tvarovaná široká plena vyplňující celé kalhotky a potom ještě krátká vkládačka, co se na ni připne. Ta krátká vkládačka dle mého do čtvercovek zcela v pohodě, když dáš patentky dolů, bude to v pohodě. U té tvarované pleny bych se zase bála, že bude dost široká. Každopádně velice rychle do toho doroste ![]()
Ahoj holky, mám „políčeno“ na bambooliky. S látkováním začínám. Syn má 4 měsíce. Mám koupit základní pleny, nebo už ty s batolecí vkládačkou? vím, že tam píšou, že je to až od 6měsíce, ale syn je docela obřík..tak se mi nechce moc investovat do něčeho, co by bylo za chvíli malé.. ale možná se pletu a bude to fajn. Nemáte některá zkušenost?
@vasa13 ano, přesně tak je s tím počítano. Pokud se jen prtě počůrá nebo pokaká a není to na svrchňákách, tak peru jen jádra.