Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jenom upadl, nic víc, nic míň, ty za to nemůžeš. Takových pádů ještě bude, zvykej si.. Se divím, že ti takhle upadl prvně, u nás to začalo, jak začali lézt ![]()
Klid mamko.toho jeste bude
nam mala neumela padat na zadek ale padala jak pytel dozadu na hlavu.pak jak lezla z postylky tak vypadla a skarede. a ok.tak neboj. ![]()
@Bejbyy podívala jsem se pudoslave na profil i na diskuzí, na kterou se v něm odkazuje a musím rict, že jsem ještě vydesenejsi, nez předtím…
Drobecek snad usnul, tak ho budu chodit kontrolovat a snad to bude OK…díky.
Klid
Rozhodně nejsi nejhorší matka na světě. Naopak tě obdivuju, že jste do teď vydrželi bez úrazu
Nechytla bys ho, věř mi. Mě spadla malá z gauče poprvé v šesti měsících a naposledy včera večer z postele, ehm ![]()
Když jsou unavení, tak se prostě takovýhle věci stávají. Naše skoro dvouleté batole (člověk by řekl, že už je velká) bourá každou chvíli, to je fakt denně něco
Nikdy se jí nic doopravdy nestalo (uff). Děti jsou na vlastní nešikovnost dělané ![]()
@Pipet děkuji, napsala si to krásne. Já jsem hrozny srab a tak jsem mu nikdy nedávala moc volnosti a pokaždé mu stala za zády. I samotného (bez drzé) ho nechavam chodit teprve pár dni, protože se o něj bojím. On je hrozná pojasenka…
@Anonymní píše:
@Bejbyy podívala jsem se pudoslave na profil i na diskuzí, na kterou se v něm odkazuje a musím rict, že jsem ještě vydesenejsi, nez předtím…
Drobecek snad usnul, tak ho budu chodit kontrolovat a snad to bude OK…díky.
Nejhorší smrt je z vyděšení ![]()
To bude dobrý opravdu, naší je rok a 3/4 a těch pádů už bylo, běžně hlavou do dlažby… Chodí samostatně už víc jak půl roku, myslela jsem že pomalu začně dávat před sebe ruce, ale ne
Ruce vždycky jak letadlo a čelo má modrý prakticky nonstop. Před měsícem se pověsila rukama za svou jídelní židli a ta se s ní převrhla, takže žuchla jak pytel dozadu na hlavu a židle jí ještě dorazila, to už jsem se docela bála, ale žije
Fakt nevyšiluj, mrkni občas na něj, ale bude to dobrý, uvidíš!
@Anonymní píše:
@Pipet děkuji, napsala si to krásne. Já jsem hrozny srab a tak jsem mu nikdy nedávala moc volnosti a pokaždé mu stala za zády. I samotného (bez drzé) ho nechavam chodit teprve pár dni, protože se o něj bojím. On je hrozná pojasenka…
to je to pojasenka??? ![]()
Zakladatelko, já s přibližně stejně starým dítětem spadla ze schodů - sice jen ze 3, ale praštil se o hranu… no nic se naštěstí nestalo. Taky chtěl spát, tak jsem ho nesla… tak myslím, že takový pád z tebe špatnou matku nedělá.
Zakladatelko klíííd, můj dvouleťák takhle padá několikrát za den a musela jsemsi na to zvyknout, někdy už předvídám, ale většinou ne. Mě dnes v krámě popad košík, letěl a upad ai na roh regálu, má škrábanec na čele a teď už modřinu na tváři
ani ne půl hodiny na to spad z odrážedla a odřel si hřbet ruky a pak ještě zvládnul zakopnout o vlastní nohu a spad přímo na pusu
takže modřina na čele a odřenej nos
a to můžu být ráda že si neprokous ret a nevyrazil zub, neboj, bude hůř ![]()
To jsou věci, které neuhlídáš a pádů ještě bude… Navíc nemá cenu ho nějak zvlášť hlídat, potřebuje se sám naučit, že pády bolej, nebylo by dobré, aby se naučil spoléhat na maminku. My jen zajistili domácnost tak, aby dcera pokud možno nemohla spadnout z větší výšky, pády z její vlastní výšky na zem už ani neřeším, jen pochovám aby se uklidnila a jedeme dál.
nejhorší matka na světě fakt, neprožívej to tak, děláš jak kdybys mu podkopla nohy. Jestli neblinká, tak bych neřešila
@Anonymní píše:
Tak vyražte někam na louku/trávník/pole a nechej ho běhat, když tak spadne relativně do měkkého ![]()
On se to prostě musí naučit, no… A bez padání to nepůjde.
Třeba dcerka byla docela opatrná, navíc ty první kroky venku vyšly na zimu, tak padala do sněhu
, tam to bylo v klídku.
Ovšem syn má v zadku vrtuli, lítá jak pako, první kroky na jaře a pak v létě
, věčně čumák v hlíně. Teď sebou flákne a ani už nebrečí, zvedne, opráší kolena a lítá dál
(má 2,5 roku)
Zakladatelko, to si fakt nevyčítej, každý ten pád je důležitý, to děťátko si z toho možná
vezme ponaučení. Nemůžeš předvídat vše.
Když byla naše malá kolem dvou let, tak si vzala za vodítko našeho psa. Před ní pět schodků s hliníkovým krajem na zachysení nečistot z bot. Pes se rozběhl i s malou, strhl ji a ta tím čelíčkem každý schod sebrala. Takže čelíčko měla jak valchu. Kamarádka mě seřvala, manžel i babička a vyčítali mi to velice dlouho.
Jak já si tohle sama vyčítala ti myslím nemusím popisovat a tohle jsem měla předvídat a kolik řevu bylo myslím taky ne.
Ale jeden efekt to mělo. Vodítko už nechala na pokoji, se schodů chodí velice opatrně a když jí řeknu ať něco nechá ležet, tak nechá. Jako doteď to mám před očima ![]()
Byla jsem už relativně uklidněna, ale už jsem zase nervni. Strašně teď plakal v postylce, seděl, chovala jsem ho, byl jak hadrovy panak. Ani neotevřel oči. Uložila jsem ho a zase leží. Fakt jsem z toho na prášky… ![]()