Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Knoflice holky z rodiny tak jednou za 2 měsíce dělají hromadnou objednávku na Slovensko, tedy ty pak platíš jen poštovné po Čechách. O to mi ani tak nejde, ale „vykuchané“ organiky dělají jen na tu hromadnou objednávku na zakázku. Tedy navíc oproti internetové nabídce.
„Vykuchané“ organic jsou BL organic, ale bez všitého jádra s vkládačkou za cenu normální BL organic. Jsou to příjemné denní pleny a rychle schnou.
Mám normální organic, jsou moc fajn na noc, ale tím jak dlouho schnou bych na den uvítala právě odlehčenou verzi, která schne rychleji. Potřebuju nějaké kalhotovky do natahovacích vlňáčků. S úvazy definitivně končím, jsem na ně levá
. Jen nevím, co budu dělat se snapkou, zatím nemám žádné pleny na snapku
.
Nenene, nenechám se nalákat, nemusím vyzkoušet všecko, že?
Včera mi plenky venku krásně uschly, i BL, které jsem poprvé nemusela dosušovat ![]()
Knoflice nenech
. Já je potřebuji do vlňáčků, jinak mám plenek dost - než se objeví něco lákavého ![]()
Ahoj holky obracím se na vás s problémem. Jedeme od narození bez problémů v klasických bavlněných plenách akorád ted malé je 13 měsíců musím dávat pleny dvě a stejně mi někdy kalhotky- mám bambino mio- propouští hlavně teda okolo nožiček. Pomůže mi ten lanolin??? A dá se koupit někde jinde než na netu(to se mi moc nevyplatí kupovat + poštovné) díky moc za rady Pavla
Pavlušo já lanolin kupovala v lékárně pod názvem Adeps lanae, nebo se taky prodává Purelan, to je taky čistý lanolin.
Pomoci by to trochu mohlo, ale pokud jsou plenky moc mokré, stejně to časem provlhne, jen né tak rychle. časem budeš muset nátěr na švech obnovit.
To tedy nemáš moc čůrací dítko
, já dvě dávala hned co jsme už nemuseli mít široké balení.
Jé koukám, že jsi z Tábora, tam jsem jednu Pavlu znala od nás z chaty
.
Ajulo ona je beruška většinou chodíme na nočník ale na noc a když někam jdu a ted i přes den už musím dávat dvě ale ani se nedivím ona vypije klidně 1,25 litru čaje za den a někdy i 0,5 litru za noc, takže ted je to můj malej průtokáč ![]()
jo jo z Tábora jsem ale až posledních 8 let. A chatu máte kde ![]()
Taky jsem koupila lanolin v lékárně, za hubičku a výsledek se dostavil ![]()
Holky díky vyrazím do lékárny.
Ještě můžu se zeptat jaké používáte svrchní kalhotky???
Díky
Pavlušo, já Bummies a Kushies (a občas když to jinak nejde tak Sandry po holkách…).
pavluša píše:
Holky díky vyrazím do lékárny.
Ještě můžu se zeptat jaké používáte svrchní kalhotky???
Díky
Pavli, já používám nejčastěji vlňáčky, to jsou naše nejoblíbenější kalhotky
- hlavně jako noční (ještě se mi opravdu ani jednou nestalo, že by provlhly skrz), ale i přes den, mám jich víc, takže to není problém. Začínala jsem s natahovacíma Disanama, na ně nedám dopustit a pak mám pletené ze zlatíčkovské vlny a ty jsou stejné držáky jako ty Disaní. Ještě jedny pletené mám z merino vlny, ale ty používám jen přes den, jsou sice úžasně jemnoučké,ale i když je dobře nalanolinuju, tak nevydrží zdaleka tak jako zlatíčkovská vlna a protečou
. Mám v plánu dovnitř mezi nožičky doplést vložku ze zlatíčkovské vlny, ale zatím zůstává jen u plánu… ![]()
Jinak mám fleecové Haipa Daipa a Tots Bots, Imse Vimse organic a BL fix.
Pavlušo, tak ta Pavla je rodačka z Tábora. Chatu taťka má v Kamberku.
Kalhotek jsem vystřídala povícero. BM - otáčí se sucháče, škrábou na bříšku. V současné velikosti točím IV organic, střihově super, ale provlhávají, pomůže impregnace, BL Fix spíš na kalhotkové pleny, držáky, na čč a vv se mi moc nehodí, pleny se posunují dozadu. Na noc mám natahovací vlňáčky popo, a přes den dávám taky jedny natahovací barevné.
Na další mimi mám nachystané bummies ve vel. S a uvidím jak se osvědčí a plánuji víc vlňáčků.
Jůůůů už jste viděli nové Bamboo Extra? Ty jsou krásně barevné. To bude asi průvan v peněžence, tuším, že neodolám a jednu vyzkouším
.
Ajule píše:…viděly, viděly
Jůůůů už jste viděli nové Bamboo Extra? Ty jsou krásně barevné. To bude asi průvan v peněžence, tuším, že neodolám a jednu vyzkouším.
Teda Sedire, můj manžel tě bude milovat
, jak umíš nahlodat nadšení
. Počkám na reference tady nebo na BC a pořídím až na základě kladných referencí, ale jsou vážně moc krásné.
Ajule píše:
Teda Sedire, můj manžel tě bude milovat, jak umíš nahlodat nadšení
![]()
![]()
. Počkám na reference tady nebo na BC a pořídím až na základě kladných referencí, ale jsou vážně moc krásné.