Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
lenholka píše:
holky i alany maji gel??
Maji, ale ne tolik. Uz i Moltexy ho maji.
M-a-j-a píše:- bodlinka - píše:Bodli a co vlastně děláš?M-a-j-a píše:Doma mě to taky štve, ale v práci je to blbé organizačně. Sice mám nárok na přestávku na kojení, ale vysvětluj to lidem, že..- bodlinka - píše:tak já naštěstí do práce nechodím, ale já zase nevěděla jestli mám měnit vložku nebo kojit. naštěstí ta největší hrůza vždycky trvá jen jeden den.M-a-j-a píše:Hnus fialovej.
Bodli je to děs, že?
Já jsem se těšila, že ji nebudu mít dlouho a ona mrcha si příjde ak brzy![]()
Nejhorší je, když jsem zrovna v práci, tak nevím co dřív - jestli odstříkávat, nebo měnit kalich.![]()
A ty pohledy, když jdeš pryč už podruhé. Jednou na mě nějaký dědek cosi pokřikoval, tak jsem mu na celou chodbu oznámila, že jsem kojící matka a mám nárok na půlhodinu, tak jestli chce, tak přijdu za těch deset minut, co mi do konce pauzy ještě zbývají. Ten čuměl..
Já se pak teda trošku styděla, jsem vztekloun.
Dobře jsi mu to řekla, vždyť máš na to právo. Někteří lidi jsou padlí na hlavu a potřebujou trochu důrazně upozornit, že nejsou pány světa.
V nemocnici.
A pán nebyl objednán, to mě dorazilo. ![]()
holky, nejsou ty alany nějaký menší? já teď jeden balík koupila - mají být 7 - xkilo (tuším 15?) a přijdou mi stejně velký (malý), jako babylove do devíti kil ![]()
pomerančo: U mě přišla MS po půl roce po porodu a strašlivě mě namíchla. Navíc to bolelo jak sfiň a navíc ta síla. Teď jsem měla po 41dnech druhou a ta už jakžtakž. ![]()
mabis: To je na houby s plínama.
Chjo.
Jo a mně se dítě asi opruzuje fakt ze separaček praných. Jenže praných v Dedře, zkusila jsem zpět zatracovanou zlou chemii Persil a na zadku ani na pipce nic nemá. ![]()
Vevercaci píše:ivuska.h píše:Já myslím, že u Pampersek to konkrétně může dělat ten „Aloe Vera gel“, to už jsem slyšela kolikrát, že na to děti byly alergický
Ale gel (myšleno superabsorbenty) je ve všech jednorázovkách
Tak ten Aloe asi neviděl
Já jsem je teda nikdy neměla v ruce, ale prý jsou děsně navoněné. Já kupuju jen Babylove nebo Alany a na Klárku do porodnice jsem měla Moltexky.
ivuska.h píše:Vevercaci píše:Tak ten Aloe asi nevidělivuska.h píše:Já myslím, že u Pampersek to konkrétně může dělat ten „Aloe Vera gel“, to už jsem slyšela kolikrát, že na to děti byly alergický
Ale gel (myšleno superabsorbenty) je ve všech jednorázovkáchJá jsem je teda nikdy neměla v ruce, ale prý jsou děsně navoněné. Já kupuju jen Babylove nebo Alany a na Klárku do porodnice jsem měla Moltexky.
No to neviděl určitě, proto jsem to dala do uvozovek
Ale já se teda přiznám, že mě vyhovovaly a kupovala jsem je.. ![]()
me teda ta „vune“ z pampersek prisla strasne umela, tkz ja jsem nemusela, akorat tchyne je porad kupovala ![]()
Jsou děsně navoněné, mívala je holka na noc. Bleeee, takový puch z toho. ![]()
M-a-j-a píše:pomeranca píše:Jakou jste mely prvni MS po porodu (teda pokud uz jste melyJen tiše závidím, že ji máš až teď. Já jsem první MS měla necelé 4m po porodu)?
První den mál, druhý den jsem měnila vložky sad co hodinu a půl a další den už zase málo.
Teď už ji mám trochu mírnější.
tsss prý 4m po porodu
mě jen co zkončili očistky tak jsem to dostala takže hned po šestinedělí, respektive 4 týdny očistky, 2 týdny jsem špinila docela dost a pak jsem to dostala… myslela jsem že vykrvácím
musela jsem používat pleny na inkontinenci, žádná vložka totiž nestíhala, nejlepší by bylo prosedět týden na záchodě
asi 4 dny to byla fakt síla a pak se to začalo snižovat, celkem trvala asi 10 dní
no od té doby každý měsíc jen už to není takový masakr a trvá „jen“ 7 dní ale první den nebo dva furt používám plenu protože mě nebaví se x krát denně převlíkat a sprchovat a na ven je to jistější
na to že jsem před těhu o svý MS skoro ani nevěděla ![]()
Holky, v jakých velikostech (kg rozmezích) se vyrábějí Alany?
Tak já teda používám jedině pampersky, protože mají ty natahovací lepítky (nevím jak to napsat, asi víte).
Z alan, nebo v happy bella to malé protíkalo kolem stehen. Z pampersek neproteklo nikdy nic.
Ale smrad je to příšerný to teda jo ![]()
Aha , tak už jsem to našla : midi 4 – 9 kg , junior 7 – 18 kg a maxi 15 -25 kg .
Tak jiný dotaz - odpovídá to nebo jsou menší/větší?
RáĎo já jsem teď malé koupila už ty větší 7-18kg a příjde mi, že rozdíl je pouze v délce ![]()
no tak abych doplnila tak první dva nebo dokonce tři měsíce jsem snad nic jiného nedělala než jen kojila no a jak to dopadlo
(kojím stále plně jen ne tak intenzivně jako na začátku, teď už to má za pět minut za sebou
)
Ráďa69 píše:
Aha , tak už jsem to našla : midi 4 – 9 kg , junior 7 – 18 kg a maxi 15 -25 kg .
Tak jiný dotaz - odpovídá to nebo jsou menší/větší?
Malá měla pampersky od 7kg už když měla nějakých 5kg - ty menší my přišli malé. Ale s Alanama zkušenosti nemám.