Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2304
7.7.05 21:49

Čauky tak jsem dneska dala Adélku hají s 1 froté popolínkou a 1 flanel popolínkou. Vypadá to dobře a naše 18tikilová slečinka se do toho ještě vejde.
Zkoumala jsem zapínání a budu to muset vyzkoušet na panence :)
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
7.7.05 22:31

Já zase dělám pokus bez plíny. Dneska byla beruška celý den s nahatou prdelkou a vždycky si řekla (ale je fakt, že nekadila :-( ), tak jsem to zkusila i na noc - dala jsem do postýlky podložku, a pod postýlku připravila lavorek na noční čůrání. Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnem a nebo dáme v noci plínu. Budu referovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
8.7.05 09:53

Bezplínkové noci začnu až bude naděje aspoň na týden teplého počasí, aby mi uschly peřiny při nehodách. Bude to boj.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.7.05 14:57

Holky, která máte zkušenost s gaťaty WoolWrap XL - 15+ - ať nemusím pracně prohledávat celou debatu. Rozhodla jsem se, že bych je pořídila klukovi, protože to vypadá, že bude v noci čůrat snad do puberty :lol: . Tak aby se mu ten pipínek co nejmíň zahříval, ono stačí, co jsem možná napáchala jednorázovkama :( :( :( .
Má okolo 16-ti kil, štíhlé vyšší postavy :D . Vejde se mi do nich? A případně jak dlouho? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.7.05 15:18

Pimpo, my je máme, máme v nic spooostu místa, takže myslím, že byste se do nich vejít mohli. Kdyžtak je klidně můžete vyzkoušet. Buď přijeďte vy nebo se stavíme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.7.05 16:07

Dianko kolik váží tvoje holčucha - vždyť je daleko menší??? Čekám na peníze - almužnu přídavky a svolení manžílka :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.7.05 19:49

člověče nevím, někdy v březnu měla asi deset kilo. Kolem nožiček jsou nám dost volné, ale i tak je pyžamko suché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
8.7.05 21:34

Adel, ty jsi ta šikovná osoba, co dala dohromady návody na šití plen, že? Já bych měla dotaz k té vlně. Už jsem psala dokonce i na nějakou tu farmu a taky jedné paní, která se zpracováváním vlny zabývá. Řekli mi, že na ty kalhotky by podle jejich názoru měla být odrůda s nejjemnější vlnou a ta vlna by neměla být při úpravě praná= zbavená lanolinu. Nevím, co vše je u nás k dispozici, na internetu jsem žádnou přízi nenašla, zkouším teď sehnat merino přes paní, která vyrábí deky. Co si o tom myslíš ty? Víš o nějaké jiné přízi, která by se na kalhotky hodila?
Díky
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
8.7.05 23:51

Ashin , děkuji za info, ale bohužel z našeho psíka na svetřík nebude; je stabilně ostříhaný, protože kdybychom ty chlupy, co máme všude, byly ještě navíc dlouhé, asi bych skočila z okna :( . Zkrátka bez stříhání to nejde a ostříhaný je vždy tak na 5 mm, tak to bych asi na svetřík vyčesávala do důchodu :wink: . Ale i tak ještě jednou děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
9.7.05 13:18

Vlna http://www.pfeifer.liberec.net/cenik.htm jen bych nevěděla kterou.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
10.7.05 20:13

Stefinko, na to jsem se právě ptala a pochopila jsem, že není až zase takový problém s tou úpravou, jako spíše s tím původem, tzn. z jakého druhu ovcí to je. Na spodní prádlo by asi opravdu měla být merino vlna nebo vlna jehněčí (na Popolini vlněnce je nápis virgin wool- to je snad jehněčí ? , alespoň doufám…). Ale nikdo mi neporadil kam mám jít a co koupit.
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
10.7.05 20:19

Podívejte se tady
http://www.birdcrossstitch.com/…soakers.html
co všechno z merino vlny se na děti vyrábí. Já to chci!!!!!
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.7.05 10:02

Holky, prosím poraďte,
chtěla jsem pořídit plenky BM, z téhle diskuze jsem měla pocit, že jsou vlastně jako čtvercovky, jen vícevrstvé a jinak se do kalhotek skládají. Na obrázku v e-shopu mi to ale tvarem silně připomíná vložku do Popolinky. Jak to tedy je??? Pro starší dceru totiž vymýšlím něco méně objemného než jsou ty Popoliny, které vytrvale odmítá.

A jaké svrchní kalhotky byste koupili pro novorozence???? Wool wrap? Vzhledem k tomu, že je to všechno (Popolini i BM) jen do 5(6) kg, tak mi to připadá jako velká investice, mimi z toho moc brzy vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
12.7.05 10:37

Tuli, já bych teď pro malé mimi šla jednoznačně do popolin a vlněnek. Jinak BM jsou opravdu jakoby vícevrstevné 4covky, teď už bych si je spíš ušila (koukni na www.latkovepleny.cz). Teda pokud by na trh nepřišly z biobavlny nebo bavlna/konopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
12.7.05 10:45

Za tu cenu pleny BM nestojí. Stejnou službu ti udělají obyčejné čtvercovky a ještě jsou hned suché. S plenama BM je sice snadnější manipulace, jsou takové měkké, ale jak říkám, za tu cenu nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure