Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15730
8.10.12 20:50

Moment, u staršího dítěte nevím, já mám poslední průkaz 2004, mezitím možná byly další edice (spíš pravděpodobně), ale jestli je to jak dřív, tak se vždycky musí staré očkováky vrátit a porodnice nafasují nový typ - a téměř nikdo nedostal očkovák jinde než v porodnici (nebo jeho pediatr často žádá spádovou porodnici).

V tom současném jsou jakoby dvě knížečky, grafy jsou v té nadepsané „Informace pro rodiče“, ne v tom vlastním očkováku, ta knížka s očkovákem je zvlášť - fakt to tam nemáš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.10.12 21:07
@Brunifid píše:
@Flyingfrog Koukám Ti na metry - Lumír měl těch 3820g jakože porodní váhu? Tonička to měla na měsíci (3900g) :mrgreen: Ale 52cm délku. A to je o půl kila víc jak Pavlínka v jejím věku :mrgreen:
Prostě konečně mám doma dle rozměrů pořádného novorozence :lol: Ale rodit bych to nechtěla, hergot kudy tohle může vylézt??? 8o Tudy, kudy si myslím, to považuji za technicky vyloučené :oops:

Nezapomeň, že pro porod je zásadní obvod hlavy a hrudníku a ne sádýlko, co je na stejnech, rukách atd… Měsíční děcko může mít stejnou hmotnost, jako lecjaký novorozenec, ale určitě nemá stejný obvod hlavy. A jsou čtyřkiloví tlusťoučcí novorozenci, kteřá přitom mají hlavu třeba jen 34 cm… Ondra měl 3700g a nepřišlo mi, že by se rodil hůř, než o půl kila lehčí Klárka, hlavu měli totiž oba 36 cm :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14101
9.10.12 07:52

Jojo, hlava. Me to vcera nenapadlo napsat. eLko nemel moc velkou hlavu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14101
9.10.12 08:04

Jsem sla prohledat ten ockovak. Ja to z nej vyndala spolu se zubnim prukazem, takze jo, mam to tam. :-) Musim to prostudovat, abych nemela mezery.
A eLko mel obvod hlavy 36, eSko 33. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
9.10.12 09:14

Obvod hlavy 33 (P.) a 34 (T.) - ta menší měla větší hlavu, jo?
Informace pro rodiče zásadně nečtu, teď jsem dostala v porodnici nějaké dvoustránkové lejstro na téma poučení pro matky a péče o novorozence, no pokud bych se hodně snažila, možná bych našla, kam jsem s tím mrskla :oops:

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
9.10.12 09:17
@Mysicka31 píše:
A je to tu zase, že prý doma nic nedělám…

Ty se taky celej den válíš a „čumíš do počítače“? Já taky nic nedělám a navíc vykazuji činnosti, které evidentně dělají mašinky. Pere pračka, nádobí myje myčka. Čiliže nádobí se ze stolu samo dostane čisté do skříněk a prádlo čisté a vyžehlené do skříní. To minimum, co tomu věnuju, nestojí za řeč. Vaření taky ne.
Jo a bordel je můj. Pavučiny na stropě a tak, takže bych „si to“ měla uklízet, teda nebejt tak líná jako jsem…

• Citovat
  • Upravit
15730
9.10.12 10:15

@Brunifid @Mysicka31, holky 8o. U nás to teda vypadá hodně neuspořádaně, ale když chlap včera dorazil výjimečně brzy (někdy kolem půl šesté už tu byl :D ), tak mi viděl jen zadek a ze tří činností, o které byl požádán, dvě nedal :? (nestíhal). Takže moudře taková moudra nevypouští. Je mi líto, že musíte poslouchat takové výroky v šestinedělí (nebo těsně po). :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
9.10.12 10:18
@Kdoule píše:
ze tří činností, o které byl požádán, dvě nedal :? (nestíhal). Takže moudře taková moudra nevypouští. Je mi líto, že musíte poslouchat takové výroky v šestinedělí (nebo těsně po). :hug: :hug:

Já to poslouchám furt, na jakákoliv období nikdo ohledy nebere.
Když už, tak žádám o jednu činnost, musím to zopakovat, dohlédnout na provedení, výroky vypouští furt a ve finále se to snažím radši udělat sama, než po něm něco chtít :roll:
Rozuměj - proč to má dělat on, když já jsem celý den doma…

• Citovat
  • Upravit
8651
9.10.12 10:19
@Brunifid píše:
Obvod hlavy 33 (P.) a 34 (T.) - ta menší měla větší hlavu, jo?
Informace pro rodiče zásadně nečtu, teď jsem dostala v porodnici nějaké dvoustránkové lejstro na téma poučení pro matky a péče o novorozence, no pokud bych se hodně snažila, možná bych našla, kam jsem s tím mrskla :oops:

No to byli prcíčci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.10.12 10:22
@Kdoule píše:
@Brunifid @Mysicka31, holky 8o. U nás to teda vypadá hodně neuspořádaně, ale když chlap včera dorazil výjimečně brzy (někdy kolem půl šesté už tu byl :D ), tak mi viděl jen zadek a ze tří činností, o které byl požádán, dvě nedal :? (nestíhal). Takže moudře taková moudra nevypouští. Je mi líto, že musíte poslouchat takové výroky v šestinedělí (nebo těsně po). :hug: :hug:

Mě taky vždycky říká, že nechápe, že jsem něco nestihla, ale když mu dám seznam úkolů, které běžně stíhám se 3 děckama, tak on má třeba jen 2 a absolutně nezvládá, např. v půlce vyklízení myčky zapomene, že to dělal, když ho děcka k něčemu odvolají a nechá ji otevřenou, takže si Jůla třeba může vyndat skleničku nebo nůž, nechává válet na lince veškeré věci, které předtím použil na přípravu jídla a tak dále. No jsem zvědavá, jak bude probíhat jeho slibované „dětské dopoledne“ 2× týdně, abych měla trochu klid na práci. Abych pak celé odpoledne nelikvidovala vzniklé škody :lol: Ale o děcka se postará perfektně, to zas jo. Jen prostě nezvládá ten multitasking.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
9.10.12 10:31
@ivuska.h píše:
No to byli prcíčci :lol:

No však koukni na metry :lol: Proto nechápu, kudy vylezla ta dvouměsíční mimina :oops: :mrgreen:

Seznam úkolů - hergot to je nápad! Bych si to mohla někdy zapsat. Akorát jemu by to bylo jedno, má jiné argumenty. Nikdo nemá doma bordel jako my a ženská to taky zvládne…
Já už ho neřeším, těším se, až druhý den odjede do práce a bude klid.

• Citovat
  • Upravit
3780
9.10.12 10:35

Tedy, mně chlap něco takovýho říct, tak mu hodím prcky na krk a mizím aspoň na půl dne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
9.10.12 10:41
@analoja píše:
Tedy, mně chlap něco takovýho říct, tak mu hodím prcky na krk a mizím aspoň na půl dne ;)

Nehodíš, nemizíš. Teda aspoň já bych to těm dětem neudělala…

• Citovat
  • Upravit
3780
9.10.12 10:52
@Brunifid píše:
Nehodíš, nemizíš. Teda aspoň já bych to těm dětem neudělala…

ale hodím, on je jediný, komu je bez obav svěřím - tedy, né že by zvládal tak jako já ;) ale když si s něčím neví rady, tak zavolá
no, a až přestanu Aňuli kojit, tak mám v plánu „preventivně“ zmizet na celý víkend, ať si děti tatínka pořádně užijou a on je ;)
to aby ho nenapadlo prudit, že něco není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.10.12 11:34

Ahoj holky, jdu se na vas podivat :)
Prodavam nosici bundu, tak mne napadlo, ze vam to sem hodim, nez to dam na MMB… je to Suse's Kinder, cervenobezova, viceucelova (uvnitr flisova odepinaci mikina), noseni vpredu i na zadech, vsechny vsadky… vel. S, ja mam 38 a nosila jsem ji i pri vel. 40, je dost velka. Kdyztak mi pisnete SZ :)

@Brunifid Jeee, moc gratuluju k Tonicce, to je neco, jak to leti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí