Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Efíku, nemůžu jí podle jména najít
nemůžeš napsat ID?
Tak jestli je malýmu 17 měsíců, tak to je teda fakt šikula!!!! Jsem zvědavá na toho mýho lotra, jak pochodíme s odplenkováním, zatím to moc růžově nevidím ![]()
každý dítě je jiný,ale je pravda,že látkovky nám to urychlují,protože nemá rád mokro.Chvilku jsem mu totiž dávala hnusky a pak pocítil ten rozdíl.Pokusím se najít ID čkej
cau holky,
tak ja jen diocetla a nejak nemam chut psat .. jsem nejak bez nalady, ze uz se ani nevyzivam v plenkach…davam jen disany a nebo hnusky. Uz potrebuju zpatky na Jersey,tady mi to leze na mozek ![]()
Copak Mirii nejsi doma,co?Nemáš svůj klid a musíš neustále prcka hlídat,aby nesáhla na co nemá,atd.Mám pravdu?Pokud jo,tak tohle znám od našich.Kde jsi přesně v Čechách?
Efíku, díky moc, má opravdu pěkné vlňáčky!!!
Jsem teď objevila tady u nás prodejnu s vlnou, mají kupodivu i merino a dokonce ve slevě, tak se zkusím pochlapit a konečně nějaký uštrykovat. Jestli se mi nepovedou, tak objednám ![]()
Jo a objevila jsem e-shop kde mají Kikko bambusky ve slevě jen za 160,– ![]()
ahoj holky!
jdu opět pro radu…
tak co zatím mám nachystané:
55 čtvercovek, 6ks vícevrstvých S, 1 pulky thirsties xs, 1 svrchní kikko bebe S
po porodu uvidím, jak ty thirstiesky sedí a koupila bych další.
stačí to takto? budu střídat s jednorázovkama
jak se vlastně mimi do toho motá?
musím dát čč a do ní vv a na to gatě, nebo jen dám tu vv na třetiny a dám do gatěk? to by asi nedrželo, co… ![]()
a jak je to s těmi pulkami? když přebaluju, mám je taky pokaždý měnit - stačí přemáchnot, nebo jen nechat vyvětrat, nebo vyprat ![]()
jsou to supidní dotazy, ale prostě v tom nemám jasno. já zatím někde vykoukala jen novorozenecký sklad čč. a když bych do nich dala poskládanou vv, nebude to na novorozence moc baňatý? ![]()
díky ![]()
Ahoj zuzanecko, já tedy začínala s látkovkama až v 5ti měsících, ale myslím, že dvoje PULky na plně kojené mimčo stačit nebudou - dost často se prokadí až na svrchňáky. Pokud budeš střídat s hnuskama, tak by to ale na začátek stačilo a pak uvidíš. Svrchňáky nemusíš prát po každém použití. Pereš jen vnitřek.Jak často neporadím - já je používám jen jako záložní, pokud vybouchnou všechny vlňáky. To pak peru tak po jednom dni, kdy už jsou alespoň nějaké vlňáky suché. Mám taky Thirsties a jsem spokojené. Vícevrstvá na rovno ti v nich sice asi držet bude, ale u plně kojeného dítěte bych to neriskovala. Takže buď novosklad nebo zavazovací plenku a do toho tu vv. Myslím, že pokud budeš přebalovat často, tak čč na novosklad bude ze začátku stačit. vv do toho až později až bude pít víc a víc i čurat. Pak už to na něm nebude ani takový balík. Taky jsou super kikko bambusové čtverce - ty toho pojmou víc.
necuz, díky moc, to jsem přesně potřebovala vědět.
já doufám, že mi látkovky půjdou, ale mám i obavy, tak zatím počítám s variantou látka i papír.
pak bych si chtěla našít froté vkládačky a plenkové kalhotky (jako haipa daipa - nevím, jak se to přesně píše
)