Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Teda… doufám, že v jelenovi to není. Obal už nemám a na stránkách výrobce toho moc není:
http://www.setuza.cz/…/jadrova.htm
Ještě mě napadlo, že přírodní mýdla dělá Botanicus, ale to by byl asi drahý špás na praní, já ho mám na mytí.
Jahodo, já se picnu. To vypadá, že na té krabičce je každý měsíc něco jiného.
Na těch, co mám doma já, není o fosfonátech ani zmínka. (A na stránkách omino bianco taky ne.) Prase, aby se v tom vyznalo.
![]()
Já mám právě krabku, kde je v češtině mýdlo 76%, glycerin, parfemace (tohle jsem měla snad na všech krabičkách, které jsem kdy zakoupila). A v origoši je: více než 30% mýdlo, další komponenty parfém (tedy italsky neumím ani kvoknout, ale tohle myslím tak bude). Podle mě fosfonáty v mýdle nebudou, to tam připsal nějakej umělec.....
Holky mám dotaz na ty co používají klasické čtvercovky a snapi sponku, Neškrábe ta snapi sponka- nedostanou se ty zoubky, až na kůži děťátka? Zkoušela jsem zatím cvičně na panence udělat novorozenecký sklad z normální čtvercovky a sepnout to tou snapi a zdálo se mě, že ty zoubky prošly durch… No mám na to nacvičování ještě 4 týdny čas ( přinejmenším) tak se ptám… Dík za rady.
Pomněnka
Pimpo, mám přesně to samý, co ty. Tu italštinu jsem rozluštila stejně
(taky neumím ani slovo). Koukala jsem před časem na jejich stránky (fakt pekelný) a v iných jazycích je to složení ještě jinačí (zmiňovaná EDTA), ale fosfonáty tam nebyly fakt nikde. Aby člověk byl detektiv, když chce vyprat pokaděný plíny ![]()
jahoda píše:
Klaris, tak krabičku mám před sebou a jak je naní nalepený štítek v češtině, tak čtu:složení: více než 30% mýdlo, více než 5% fosfonátů, parfemace.
Kupovala jsem dnes v Rossmanovi.
Já tam taky nic o fosfátech nebo fosfonátech neměla, bohužel teď jsem si krabičku zrovna neschovala ![]()
na jejich stránkách http://www.ominobianco.com/index.asp
bylo akorát tohlewww.ominobianco.com píše:http://www.ominobianco.com/…12031521.gif
Omino Bianco Sapone di Marsiglia č anche Profumato, disponibile in pratiche e comode confezioni da tre saponcini in due diverse e piacevoli profumazioni (Magnolia e Tiglio).
Omino Bianco Sapone di Marsiglia Profumato si trova in tutti i negozi specializzati nella vendita di detersivi, nei supermercati e negli ipermercati.
Bohužel tomu taky moc nerozumím a AJ nebo nejakou trochu srozumitelnější verzi jsem tam nenašla ![]()
Teď jsem něco našla na http://www.zena-in.cz/rubrika.asp?…
www.zena-in.cz píše:
Marseilleské mýdloMarseilleské mýdlo je používáno na každodenní praní i těch nejjemnějších tkanin již od 19. století. Název mýdla je odvozen od místa vzniku blízko Marseille. Jedná se o čistě přírodní produkt a je vhodné jak pro alergiky, kteří nesnesou běžné prací přípravky, tak i pro prádlo malých dětí. Mýdlo lze koupit ve dvou parfemacích vůně Marseille a vůně Nature Fresh.
K dostání v balení 250 g
Pra:,–(ko-jsem ráda, že opravdu nejsem sama. To balíš Šimona ještě taky naširoko? Dáváš mu 2 plíny a z té třetí uděláš ty kalhotky? To bych mohla taky zkusit, ale místo té sponky zůstanu u těch pásků. Teď mi mamka ještě dva ušila, tak jich mám celkem pět. Když se trochu utáhnou perfektně drží.
Tak čtvercovkám hurá!E
Holky, já si myslím, že to je nějaká chyba. Koukala jsem na to jak blázen. V mýdle fosfonáty.......to se mi moc nezdálo. Ale jsem ráda, že jste popátraly. Tak snad je to přírodní mýdlo jak o něm píšou.
Pomněnko, na to bych asi dávala pozor. Klasické pleny jsou tenké a snappi sponka by se mohla dostat na kůži děťátka. Je spíše určená na froté plenky. Ale mamky používají i na obyčejné.
Pra:,–(ko - tvoje zabalení vypadá fakt profesionálně
já jsem na balení na draka líná, navíc dávám převážně plenu jen jednu - mám ráda Biančin štíhlý zadeček
zato pak musím prát pokajděné kalhotky ![]()
Ale snapi sponku jsem si už objednala, třeba se přemluvím u toho dalšího, navíc budu objednávat ty plíny Imse Vimse - ty se spínaj snapi a nemusí se nic skládat ![]()
Evinko - já si zas moc nedokážu představit ten pásek jak jím to spínáš?že to drží..no ty máš vlastně malé mimi, ale jak ti to fungovalo u toho staršího když už běhal?
ad Omino - tak já už nevím zda ho považovat za přírodní nebo ne, když na každý krabce píšou něco jinýho, pak jim věřte grrr. Teď jsem se znovu dívala na ty jejich stránky a opravdu tam píšou složení - mýdlo přírodního původu, glycerin a parfém. Tak kde se vzali ty zvěsti o EDTA a fosfonátech fakt nechápu..když o tom výrobce nic neví..
Klaris
Klaris, já ty plíny ImseVimse mám, ale snappi na to nedávám. Ty kalhotky Bumpy to krásně drží. Navíc na flanelky sponku dát nemůžeš, na to froté jo, ale pokud objednáš i ty kalhotky, tak je to zbytečné. Drží to pevně.
Klaris - dám malému tři plíny složené na třetiny a pod něj dám ten pásek, který je ušitý ze starého prostěradla.Je asi 75cm dlouhý a 6cm široký. Dám mu ho jako se dává opasek a z mého pohledu na levé straně je delší. Levou stranu dám přes bříško až dozadu na záda a pravou stranu přendám na bříško kde konec zastrčím za ten pásek co tam je. Vypadá to složitě, ale je to super. Používají to u nás v porodnici a drží to bezvadně. Mám doma takové ty kalhotky co se dříve používaly a ty plíny mi v nich vždycky hrozně lítaly. U Járy jsem to používala celou dobu, a ikdyž už běhal. Někdy mi to kolem nožiček taky vylítlo, ale to se mi taky stalo s jednorázovkama. Zkusím ještě pak toho draka. Zdravím E
Jahodo a jak jsi s těmi Imse spokojená? - máš teda oba druhy, jak moc se liší (kromě toho že jedno je flanel a druhé froté..) - já jsem zatím přemýšlela jen o těch flanelkách (a to mě nenapadlo že na ně tu Snapi nemůžu použít, no zatím ji ještě ani nemám doma, tak vlastně nevím jak funguje
), kalhotky kupovat zatím nechci, jsou drahé a já mám troje BM.
Evi - to teda koukám že se ještě vyskytne porodnice, kde dávají látkovky..
Tak už jsem to s tím páskem pochopila
teda schválně to zkusím na té naší hyperaktivce - a to jsi dávala pořád 3 pleny i tomu velkému?nebo pak už jen dvě? No já si to furt nemůžu představit - protože jsem vždycky dávala jen jednu
(a i tak mi připadalo že má velký zadeček
nikdo mi totiž tenkrát neřek, že se mají dávat dvě , natož tři a s nožičkama jsme problém neměli..no a skoro vždycky mi ta jedna stačí, dvě dávám jen na noc)
ještě Evi mě napadlo že ty vlastně tím páskem děláš to co mají vázací pleny od Disany, akorát tam je pásek už přišitý ke každé plínce
Ale stejně je to zvláštní
to by mě nenapadlo nepoužívat vůbec žádné kalhotky..ale dřív se to tak asi dělalo běžně
Klaris