Bazální teplota - podraz s peřinou

495
4.11.15 09:45

Bazální teplota - podraz s peřinou

Hezky den,
merim si nekolikaty mesic bazalni teplotu. Dnes jsem ale zjistila poradnej podraz!

Zrovna jsem ve fazi, kdy cekam na nidacni pokles (9DPO), tak bedlive sleduju jestli bude teplota klesat nebo stoupat.
Nejdriv jsem se probudila neco kolem 6 rano, zmerila jsem 36,7 (pokles) a byla jsem predtim trosku polodkryta perinou. Pak jsem jeste zalehla a zachumlala se az po krk, v 8 h rano byla teplota 37,2 (narust).
Tak a ted babo rad.

Mam pocit ze to mereni je nahouby, staci malo a lita to o pul stupne. :roll:
Jake mate zkusenosti vy a co s tim?
Staci rapidni zmena teploty venku, nebo ze mi pritel stahne perinu apod. a vse je jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65357
4.11.15 09:48

@ronia proč si měřila podruhé??
platí vždy první měření hned po probuzení, denně ve stejný čas…takže podraz to fakt není :mrgreen:
další měření o ničem nevypovídá už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32908
4.11.15 09:51

Souhlas. Měř za běžných podmínek. Mi teda peřina apod. nic zásadního nedělala. Měřila jsem +- 30 minut (mezi 6 a 7h) a hotové. Graf byl normálně hodnotitelný.
Jo a nidační pokles vůbec být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
4.11.15 10:00

@ronia Každou hodinu bazální teplota stoupá zhruba o 0,1 °C, takže čím později měříš, tím vyšší teplota. Peřina určitě vliv nemá. :-) Jen se drž toho, že budeš měřit každý den ve stejnou dobu a hned po probuzení. Druhé měření nemá význam. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
4.11.15 10:14

No ja to testovala schvalne :P.. normalne si merim v 7 kazdy den.. pridali jsme ted k perine i pled (v noci uz nam byvala jen pod letni perinou zima a teploty byly oproti minulemu mesici konstantne nizsi ) a chtela jsem vedet jak moc jine "zatepleni " rozhodi mereni, tak jsem zkousela co to udela.. a dost mne to prekvapilo- pul stupne rozdil 8o.. ted kdyz si zmerim v klidu na sedacce mam 37.. takze dnesek tak zmatenej, ze nevim nic.

NO nic, asi budu muset brat krivku tohoto cyklu za zavadejici a pristi beh mit jeden druh prikryvky celou dobu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
4.11.15 10:15

Já měřím, když vstanu a jdu se hned vyčůrat, mám digitál na čelo. v týdnu 5:15, o víkendu nejdřív v 8h. teplotní vzestupy a poklesy odpovídají normálnímu cyklu, čas vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.15 10:22

Měřila jsem si BT před nějakými 15-ti lety, ale co si pamatuji, tak rozdíl v čase byl i rozdíl v BT. O víkendech jsem si nařídila budík na dobu, kdy jsem vstávala do práce, změřila BT a spala dál. (Vstávala jsem ve 4 ráno).

No nevím, měřit si tělesnou teplotu, byť digitálem na čelo, tak si ráno nenaměřím nic. I rtuťovým mám ráno problém si naměřit více než 35,5.

• Citovat
  • Upravit
19749
4.11.15 10:27

@ronia Tím jak se pohybuješ, tak teplota roste. Bazální teplota se měří minimálně po 4 hodinách spánku, kdy tělo nevykazuje žádnou činnost. Měřit se teď nemá smysl, to už není „bazální“ teplota. Mrkni se na tyhle stránky, věřím, že tady dostaneš odpovědi na všechny otázky a pochopíš princip. http://merenibt.xf.cz/ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
4.11.15 10:29
@Anonymní píše:
Měřila jsem si BT před nějakými 15-ti lety, ale co si pamatuji, tak rozdíl v čase byl i rozdíl v BT. O víkendech jsem si nařídila budík na dobu, kdy jsem vstávala do práce, změřila BT a spala dál. (Vstávala jsem ve 4 ráno).No nevím, měřit si tělesnou teplotu, byť digitálem na čelo, tak si ráno nenaměřím nic. I rtuťovým mám ráno problém si naměřit více než 35,5.

spatne vam pracuje stitna zlaza ;)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
4.11.15 10:30

@masinka9 na cele se rozhodne bazalni teplota nemeri…BAZALNI je proste uvnitr tela.

• Citovat
  • Upravit
495
4.11.15 10:45

Ja merim vagin… je to opruz, predevsim si nedokazu predstavit jak to delam pred pritelem, kterej lezi vedle mne- asi sem divna… ale zkousela jsem i v puse a namerilo mi to neskutecne malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
4.11.15 10:47

@KackaDoup Při snížené funkci štítné žlázy jsou nižší teploty? I při braní hormonů ke kompenzaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32908
4.11.15 10:48
@masinka9 píše:
Já měřím, když vstanu a jdu se hned vyčůrat, mám digitál na čelo. v týdnu 5:15, o víkendu nejdřív v 8h. teplotní vzestupy a poklesy odpovídají normálnímu cyklu, čas vliv nemá.

na čelo? BT je základní vnitřní teplota, měřit se musí vaginálně nebo v ústech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.11.15 10:49

@ronia Ahojky, já si měřím BT již asi rok a pul, takže si dovolím říci, že na BT žádná peřina vliv nemá ;). Nemá na to ani vliv ani jaro ani léto ani zima. BT se má měřit zhruba ve stejnou hodinu +-, mě se nezmění ani když si dojdu na záchod. Ale jakmile bych začala dělat něco jiného tak pak se okamžitě zvyšuje. Za tu dobu měření už opravdu vím, kde se mi teplota pohybuje před ovu a po ovu. Už ani nemusím měřit každý den a o víkendech fakt nevstavam:)..Takže důležité je si udělat jeden, dva grafíky a podle toho budeš vidět krásnou křivku a pak budeš případně vedět, co má vliv a nemá na BT. Jo vlastně ještě taky alkohol mi zvyšuje BT :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32908
4.11.15 10:50
@Anonymní píše:
Měřila jsem si BT před nějakými 15-ti lety, ale co si pamatuji, tak rozdíl v čase byl i rozdíl v BT. O víkendech jsem si nařídila budík na dobu, kdy jsem vstávala do práce, změřila BT a spala dál. (Vstávala jsem ve 4 ráno).No nevím, měřit si tělesnou teplotu, byť digitálem na čelo, tak si ráno nenaměřím nic. I rtuťovým mám ráno problém si naměřit více než 35,5.

@KackaDoup Mně se hodně snížily teploty po druhém porodu. 35,5 úplně běžně, poovulační kousek nad 36. Teploměr stejný, baterie v pořádku. Štítnou žlázu jsem si nechala zkontrolovat a je v pořádku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí