Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@stankata
Ahoj, mně se opravdu moc líbila na první pohled. Ta modrá asi taky nebude špatná, ale já jsem odjakživa „prozelená“
Ať se líbí!
Ahoj rozhodujem sa pre tento kociar len neviem ktory s udaj je pravdivi lebo na jednej stranke som nasla ze je od 6mesiacov a ma nosnost do 15kilo a v inej ze je od 12 mesiacov a do 20 kilo
@allenocka píše:
Ahoj rozhodujem sa pre tento kociar len neviem ktory s udaj je pravdivi lebo na jednej stranke som nasla ze je od 6mesiacov a ma nosnost do 15kilo a v inej ze je od 12 mesiacov a do 20 kilo
Ahoj, malý má 5 a půl měsíce a už v něm jezdíme..je to polohovatelné skoro do lehu, takže bez problému, nosnost do 15 kg..ale to asi až poznáte sami, co snese. ![]()
Tak jsme do něj na konec také šli
Měla jsem původně sporťák teutonku a pro mimčo je super, ale je dobrá tak do roka a na zimu už jsem ji nechtěla, vozila jsem v ní starší dceru a dost jsem se zlobila s fusakem a celkově tam měla málo místa, no a měla jsem i golfáč-úplně obyčejný babydesign, který jsme po roce ježdění tak docela odrovnali, tak jsem chtěla něco nového. Takže teutonka šla z domu a golfky do sklepa a přede mnou volba, který kočár bude lehký, ale zároveň dobře pojede a ujede snad i ve sněhu? Nakonec jsem se rozhodovala mezi inglesinou trip, britax b-agile a bebé. Pokud mohu porovnat, tak nejlépe se jezdilo s inglesinou-krásně i jednou rukou, i když v ní seděla starší-3letá dcera, byla i dost vysoká-mínus byla zdvojená kola, která by zimu nezvládla a nebyl nánožník. Pak jsem teda měla možnost srovnat zbylé dva a britax mě zklamal svými jízdními vlastnostmi-přišel mi takový velký a nemotorný a já chtěla něco lehkého na ježdění, ani ty nožičky nebyly polohovací a cena vyšší
No nakonec máme bebéčko a jsem zatím spokojená-jediná nevýhoda snad ta celonacvakávací rukojeť-malá chce sama slézat a nalézat, takže musím vymyslet nějaké trvalé přichycení. Jinak teda super, uvidíme co vydrží, není sice úplně lehoučký, ale zdá se mi jako dobrá volba mezi golfkami a sporťákem, žádný další kočár už nekupuji. Také ten nánožní na zimu mají dobře vymyšlený, myslím, že tam bude dobře schovaná-přicvakává se na cvočky, což je super oproti sucháčům (ty jsou taky jen ale pro lepší přichycení)
Pro maminky, které chtějí do něho dát tak malé mimčo, si myslím, že to není teda moc dobré-nějaké super odpružení nečekejte, na mimčo taky neuvidíte, fakt vydržte se sporťákem alespoň do roka, není kam spěchat, zdravá záda a pohodlí prcka za to stojí:,( Ale nikomu nechci říkat, co má dělat, to si každý musí rozhodnout sám ![]()
Ahoj holky, taky přiložím fotku, už ověšenej taškou a doplněnej podložkou
Chválím si strašně moc ten velkej koš, to je na „golfky“ luxus, pohodlnou jízdu a jako velkej plus beru to jak je uzounkej (ale ne na úkor prostoru pro mimčo), projedu mezi kterýmkoli regálem, dveřmi atd. S minulým sportákem dveře byly „o prsa“.....No prostě pro nás ten nejvíc nejdokonalejší kočár na světě ![]()
@stankata píše:
Tak jsme do něj na konec také šliMěla jsem původně sporťák teutonku a pro mimčo je super, ale je dobrá tak do roka a na zimu už jsem ji nechtěla, vozila jsem v ní starší dceru a dost jsem se zlobila s fusakem a celkově tam měla málo místa, no a měla jsem i golfáč-úplně obyčejný babydesign, který jsme po roce ježdění tak docela odrovnali, tak jsem chtěla něco nového. Takže teutonka šla z domu a golfky do sklepa a přede mnou volba, který kočár bude lehký, ale zároveň dobře pojede a ujede snad i ve sněhu? Nakonec jsem se rozhodovala mezi inglesinou trip, britax b-agile a bebé. Pokud mohu porovnat, tak nejlépe se jezdilo s inglesinou-krásně i jednou rukou, i když v ní seděla starší-3letá dcera, byla i dost vysoká-mínus byla zdvojená kola, která by zimu nezvládla a nebyl nánožník. Pak jsem teda měla možnost srovnat zbylé dva a britax mě zklamal svými jízdními vlastnostmi-přišel mi takový velký a nemotorný a já chtěla něco lehkého na ježdění, ani ty nožičky nebyly polohovací a cena vyšší
No nakonec máme bebéčko a jsem zatím spokojená-jediná nevýhoda snad ta celonacvakávací rukojeť-malá chce sama slézat a nalézat, takže musím vymyslet nějaké trvalé přichycení. Jinak teda super, uvidíme co vydrží, není sice úplně lehoučký, ale zdá se mi jako dobrá volba mezi golfkami a sporťákem, žádný další kočár už nekupuji. Také ten nánožní na zimu mají dobře vymyšlený, myslím, že tam bude dobře schovaná-přicvakává se na cvočky, což je super oproti sucháčům (ty jsou taky jen ale pro lepší přichycení)
Pro maminky, které chtějí do něho dát tak malé mimčo, si myslím, že to není teda moc dobré-nějaké super odpružení nečekejte, na mimčo taky neuvidíte, fakt vydržte se sporťákem alespoň do roka, není kam spěchat, zdravá záda a pohodlí prcka za to stojí:,( Ale nikomu nechci říkat, co má dělat, to si každý musí rozhodnout sám
Naší malej je právě dnes 11 měsíců a už ji v něm tak 14 dní vozíme a řekla bych, že žádnej problém, i když není odpruženej. Nepřijde mi, že by nějak drncal, možná je to většími koly??? Dosud jezdila ve sporťáku Casualplay S4 a řekla bych, že Izzy jí je mnooohem pohodlnější, je v něm spokojená. A kolik je vaší malý? Abychom měli představu, do kdy se nám tam prckové ještě vejdou? Jinak to madlo před dítko by mohlo být opravdu aspoň z jedné strany sundávací, chvíli mi trvalo, než jsem si také zvykla na to, že ve stříšce není okénko, abych na malou viděla, ale to jsou jen detaily. B-agile mi přijde drahej na to, že nemá ani polohování nožiček. Já chtěla určitě polohování do skorolehu, nožiček, velký košík, krásný design, pevnou konstrukci, větší kola, lehký skladný kočárek, spojenou rukojeť, příznivou cenu. Řekla bych, že toto kočárek plňuje nanejvýš!
Můžeme být v klidu, holky se tam vejdou až do tří-mám ještě starší dcerku a můžu říci, že patří spíš k těm vyšším, je teda hubená, ale do kočárku se krásně vejde a super je, jak se dají ty nožičky zacvaknout až dolů, ona si je tam opře a hrozně ráda se v něm veze (pokud jí tam teda ta mladší pustí
)
Jinak myslím, že těch 11měsíců už celkem ok, myslela jsem hlavně malý mimča, který ještě často v kočárku spí a najede se na horší terén, tak to fakt dost drncá-pokud to porovnávám s mým předchozím kočárkem (teutonkou, ale jinak souhlasím se sirael4, že kočárek je úžasnej i designově i co se týče lehkosti ježdění-uvezu ho krásně i jednou rukou i když v něm seděla-starší 14kg dcerka
a to bylo to, co u něho rozhodlo
zatím jsem nadšená, uvidíme, co vydrží ![]()
@stankata píše:
Můžeme být v klidu, holky se tam vejdou až do tří-mám ještě starší dcerku a můžu říci, že patří spíš k těm vyšším, je teda hubená, ale do kočárku se krásně vejde a super je, jak se dají ty nožičky zacvaknout až dolů, ona si je tam opře a hrozně ráda se v něm veze (pokud jí tam teda ta mladší pustí)
Jinak myslím, že těch 11měsíců už celkem ok, myslela jsem hlavně malý mimča, který ještě často v kočárku spí a najede se na horší terén, tak to fakt dost drncá-pokud to porovnávám s mým předchozím kočárkem (teutonkou, ale jinak souhlasím se sirael4, že kočárek je úžasnej i designově i co se týče lehkosti ježdění-uvezu ho krásně i jednou rukou i když v něm seděla-starší 14kg dcerkaa to bylo to, co u něho rozhodlo
zatím jsem nadšená, uvidíme, co vydrží
no to je fakt, naše dračice už toho v kočárku moc nenaspí ![]()
JEŠTĚ DOTAZ NA VŠECHNY MAJITELKY IZZY: taky, když vám tam děti sedí, tak mají prdelku jakoby prověšenou-zabořenou? Když malou vyndám, zůstane po zadečku v sedačce úplný žlábek. Malá je tam hrozně spokojená, možná právě proto se jí tam dobře sedí. Nevím, jak to popsat, ale prostě pokud se sedátko zatíží, tak se jakoby prověsí??? Zkoumala jsem to a je to tím, že plast opěrky pro záda nenavazuje přímo na plast v sedátku, tak by mě zajímalo, jestli to dělá vám a je to normální, nebo jestli máme špatnej kus?
@sirael4 píše:
no to je fakt, naše dračice už toho v kočárku moc nenaspíJEŠTĚ DOTAZ NA VŠECHNY MAJITELKY IZZY: taky, když vám tam děti sedí, tak mají prdelku jakoby prověšenou-zabořenou? Když malou vyndám, zůstane po zadečku v sedačce úplný žlábek. Malá je tam hrozně spokojená, možná právě proto se jí tam dobře sedí. Nevím, jak to popsat, ale prostě pokud se sedátko zatíží, tak se jakoby prověsí??? Zkoumala jsem to a je to tím, že plast opěrky pro záda nenavazuje přímo na plast v sedátku, tak by mě zajímalo, jestli to dělá vám a je to normální, nebo jestli máme špatnej kus?
Ano, myslím, že sedátko je z něčeho jako guma, nebo jak bývaj ty „americký“ houpačky ;o)) Aspoň je netlačí rovná deska ;o)
@MacíkP píše:
Ano, myslím, že sedátko je z něčeho jako guma, nebo jak bývaj ty „americký“ houpačky ;o)) Aspoň je netlačí rovná deska ;o)
Tak to je dobrý, já se jenom bála, aby to nebyla vada, když to tak máte i vy, jsme možná i radši, malej je to fakt moc pohodlný, v předchozím kočárku nám často projevovala nespokojenost, ted si jízdu celkem užívá ![]()
Ahoj holky má dotaz na kočárek máte některá zkušenost z čištěním kočárku???Nikde jsem nenašla jestli se může prát..Moc díky za odpověd… ![]()
@vlastall píše:
Ahoj holky má dotaz na kočárek máte některá zkušenost z čištěním kočárku???Nikde jsem nenašla jestli se může prát..Moc díky za odpověd…
Počítám že ano. Veškeré části jsou na zip, tak by mělo jít vše vyndat. každopádně po naší dovolené na slovenku ve stanu se na to už chystám. Malej ho pěkně zaneřádil ![]()
Tak se nám to tu krásně rozjelo…
Moc se mi(samozřejmě krom toho našeho černo fialkového
) líbí ten černo červený a ta taška je super
Co se týče údržby…před pár týdnama šel komplet celý do pračky. Teda krom boudičky, tu jsem jen přejela hadrem a ok. Fakt jde potah krásně sundat a vyprat celý. Prala jsem myslím na 30st. Už ho opět nemáme jako nový
ale prvních pár dní byl, takže údržba za mně supeeer ![]()
Holky děkuji za odpověd, bála jsem se, že sedátko má ve vnitřku náké prkýnko. Záda maj plast to jsem viděla, ale ostatní nevím…
Ještě to pořádně prohlídnu. ![]()