Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hailli no z Labety se nedaří skoro nikomu, já když už jsem měla doma nějakou jejich směs, dala jsem to půl na půl s Jizerkou či Shärem. Je to prostě tou Labetou a né námi … ![]()
Jinak mně bzl chleba co peču chutná, ale asi až ten, co peču z Finax mouk, ty jsou prostě úžasné !!!
holky a ktoru pekaren na chleba mate? ja prave rozmyslam aku kupit tak nejake skusenosti by pomohli ![]()
Pat, nemám žádnou, míchám v míse, peču v plynové trobě, jsem tady totální neandrtálec a uvažuju o pekárně těžce dlouhodobě, ale… zatím jsem si prostě nepořídila.
Nejlepší z britských testů vždycky vyjde ta nejdražší - panasonic, ale iva třeba peče v Domo.
pata308 píše:
holky a ktoru pekaren na chleba mate? ja prave rozmyslam aku kupit tak nejake skusenosti by pomohli
já jsem taky pekla dlouho jako Knihomolka, ale pak měn půjčila pekárnu spolužačka a to je obyčejná, nejlevnější z Makra v akci - Alaska. Ani nemá program na bezlepkové pečení, který si myslím, že stejně nepotřebuješ. Při mýchání těsta v pekárně stejně musíš bezlepkovému pomoci, protože ono saje více vodu a tak se to hned nalepí na stěny a už to tam zůstane přilepené a proto já ze začátku pomáhám stěrkou těsto mýchat. Taky jestli můžu poradit, dávej trošku více vody, než je v receptech, těsto když je řidší, chleba je pak více nadýchaný a vláčný.Takže já naliju do pekárny dle receptu ajk se to začne mýchat, tak pak přilívám ¨tak, dokud nejsem spokojená (většinou doliji tak 30-50 ml navíc).
Používám kombinaci dvou programů a to 1,30hod na mýchání a kynutí(30 min. mýchá a hodinu kyne) a pak přepnu na program rychlého pečení, co trvá 1 hodinu. A chlebíky mám krásné …na jiném webu mám i fota, jakmile zjistím, jak se to sem vkládá, mohu prezentovat ![]()
já mám eta sympathic, je teda fajn, ale tchyně se sestřenkou mají panasonic a musím říct, že se jim v něm daří péct líp, ale jak už jsem psala, možná není problém v pekárně ale v pekařce
jinak nejpovedenější chleba ze schar mix b peču v normoš troubě
Mně by se pekárna hodila na promíchání těsta třeba na mazance, nebo když jede kluk na výpravu, tak to mít nastavené na ráno, aby měl chlebík čerstvý, ale jinak mi ta trouba vyhovuje ![]()
Knihomolka píše:
Mně by se pekárna hodila na promíchání těsta třeba na mazance, nebo když jede kluk na výpravu, tak to mít nastavené na ráno, aby měl chlebík čerstvý, ale jinak mi ta trouba vyhovuje
já když vidím, jak to mýchá, tak bych nevydržela a šla pečce pomoci mýchat, takže pro mně tohle nemá vůbec smysl, tahle funkce
nevěřím, že by to umíchala ![]()
no já nemám tendence pomáhat s mícháním, ale stejně tomu umíchání nevěřím, tak proto dávám zvlášť umíchat těsto a až pak zvlášť pečení, abych to kdyžtak ještě nějak zachránila
ale zkusim dolívat tu vodu jak radila simpe
diky holky,
tak ja skusim upiect zatial jeden v elektrickej rure vo formicke a este sa budem nad pekarnou chvilku rozhodovat.
potrebujem ale nejaku vacsiu kedze budeme mat bezlepkovy chlieb cela rodina ![]()
tak mi pekárnu doveze manžel dneska, zítra uděláme „nálet“ na globus
Holky prosím, pod čím vším mám hledat na obalech lepek? Vím lepek, gluten, ale jsou třeba nějaká speciální éčka, která ho mohou označovat? Nebo jiné názvy, pod kterými mám hledat?
Gabinka1 píše:
tak mi pekárnu doveze manžel dneska, zítra uděláme „nálet“ na globusHolky prosím, pod čím vším mám hledat na obalech lepek? Vím lepek, gluten, ale jsou třeba nějaká speciální éčka, která ho mohou označovat? Nebo jiné názvy, pod kterými mám hledat?
ano, i éčka je obsahují, napiš mně mail a pošlu ti seznam éček, co nám dali na gastru. Pak je lepek obsažen ve škorobu, modifikovaném škorbu, maltodextrinu apodobně, vše z těhle věcí musí být rozvedeno, zda s ejedná třeb ao modifikovaný kukuřičný škrob či o rýžový maltodextrin … hledej ho prostě všude, pak bach ana škrobové sirupy, sladové přísady (to je z ječmene), zahuštovadla - opět musí být na obalu specifikované jaké je to zahuštovadlo …
simpe prosim ta mozes ten zoznam ecek poslat aj mne ?
pata308@ludra.cz diky moc ![]()
prosím na pagam@volny.cz
(no tak to mi řekněte - jako v nemocnici nedostanu ani základní leták nic, máte to, držte to a dělejte, jak umíte…)
no a na obaly koukam a jako mnohdy to tam rozvedený právě neni… ![]()
a víte třeba o konkrétním koření, kde to je?
Gabinka1 píše:
prosím na pagam@volny.cz(no tak to mi řekněte - jako v nemocnici nedostanu ani základní leták nic, máte to, držte to a dělejte, jak umíte…)
To ti jako fakt k tomu neřekli vůbec nic? Ani neposlali do nějaké poradny apod.?
Jinak, je mi líto, že ta celiakie vyšla pozitivně. Já se toho u syna taky děsím…
Držím pěsti, ať to nějak zvládnete!