Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
415
7.4.10 14:31

Haillie, užjsi sem dávala kontakt na svoje stránky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
7.4.10 14:40

nedávala, jsem nechtěla aby to vypadalo, že si tu chci dělat reklamu :oops: ale mám je v podpisu, je to http://www.bezlepkovyshop.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
7.4.10 15:22

Díky, ukládám si :palec:
Jestli se ten podpis má zobrazovat pod každý příspěvkem, jak bývá zvykem, tak ho nevidím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
7.4.10 17:39
pata308 píše:
ahojte, takze dnes som bola na teste
celiakia potvrdena, :-(
takze ide sa studovat
inak malu mame nechat do roka na bezlepkovej a potom sa urobim zatazovy test.. :nevim:

Paťo, to je mně líto, ale já to tedy , upřímně, čekala.
Neboj, dietu zvládneš, jsi dospělá a umíš si lecos logicky zdůvodnit proč něco ano a něco ne … ikdyž mé dítě, mělo přesn ě5 let, když muselo na dietu a vzalo to ohromě dobře a musím ho pochválit, je hodně disciplinovaný. Na dietě jsme půl roku a díky stránkám Ivako jsme dietu zvládli levou zadní, tak určitě běž k ní čerpat inspiraci jak na pečení :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
7.4.10 18:53

Simpe, já byla u Ivy doma a její vaječňák :huban: a její bezlepková buchta :dance: to je boží. Fakt, hrozně mi tenkrát zvedla náladu, hrozně mi pomohla se s tím smířit. Za to jí budu na věky věkův vděčná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
7.4.10 19:33

Já ji znám jen z diskuze na jiném webu a už jsme jí několikrát děkovala za tu velkou pomoc ve formě jejích stránek. Opravdu to tak cítím, že bez nich bych se v tom ještě i teď po půl roce plácala. Teď když už peču chleby a ostatní pečivo, tak jsem ve stádiu, přesně, jak ona a ostaní holky prorokovaly, že si už recepty upravuji dle mé potřeby a ty její jsou mně spíše jako mustr. :dance: Na konci měsíce se chystám a svůj první dort, dosud pekla vždy tchyňka, ale bzl si netroufá a tak musím něco upéct. Starší kluk má narozky, sice celiak zatím není, ale kvůli mladšímu to upéct musím. Bude prča, chystám se i potahovat marcipánem a to jsem také ještě nikdy nedělala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
7.4.10 20:03

Simpe, u nás jsou dorty taky bezlepkový a jídlo bezlepkový a řízky bezlepkový a mufíny a mazanec bezlepkový, jen chleba má dcera svůj a naopak syn má bezlepkový těstoviny, zatímco my normoš, protože to by lezlo moc do pěněz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
7.4.10 20:32

simpe tak to s dortem držím palce a pak se pochlub jak se povedlo, ale určitě se zadaří :palec: já se pořád tak nějak přemlouvám, že bych dort taky zkusila, ale furt se tak nějak nemůžu přemluvit, mám strach právě z toho marcipánu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
7.4.10 21:20

já jsem pekla i před synovou dietou hodně, ale spíše jen cukroví a něco ke kafíčku, dorty prostě dělala babička … a marcipán právě miluji a tak s eto chci naučit, ale jak to nepůjde od ruky, tak s tím šlehnu do kouta a upeču jen bábovku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
7.4.10 21:21
Knihomolka píše:
Simpe, u nás jsou dorty taky bezlepkový a jídlo bezlepkový a řízky bezlepkový a mufíny a mazanec bezlepkový, jen chleba má dcera svůj a naopak syn má bezlepkový těstoviny, zatímco my normoš, protože to by lezlo moc do pěněz :mrgreen:

jojo, přesně tak, jsem to doma tomuhle podřídila i já, jen pečivo máme každý svoje, jinak vše bzl, protože odmítám dělat naše a jeho a pak ještě sledovat co je čí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
7.4.10 21:42

Haillie, já jsem pekla ze směsi (tuším babeta bábovka) asi 15×, pokaždé průser jak vrata, až mi holky vysvětlily, že problém skutečně není u mne :mrgreen:
No ale dort jsem pekla několikrát a prvně se asi dvakrát zdrcnmul, pak jsem to nějak vymákla, ale i mé mamce, moc šikovné, se stalo, že jí na půlce třeba spadl a na druhé zůstal pěkná 8-o to mihlava nebere :nevim: Ale chuťově je dobrý i zdrclý :palec: Často peču mufiny s ovocem typu maliny, jahody, borůvky, a to jsou teda móc dobrý :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
7.4.10 22:03

tak muffinky jsem zkoušela teďka prvně a celkem se povedly, já používám na pečení normálně lepkové recepty a jen mouku atd. nahradím za bezlepkové a musím zaťukat, zatím se vždycky podařilo, teda kromě vanilkových rohlíčků, ty byly sice výborný, ale moc křehký

knihomolko, od labety se mi nedaří víc věcí, vlastně s vyjímkou mazance asi nic, ale kde je problém netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
7.4.10 22:14

Simpe diky :-)
jj nejak to zvladnem urcite.. budeme aj s malou na bezlepkovej aspon pol roka este a potom sa uvidi ..
manzel sa rozhodol ze ak budeme drzat dietu my, bude aj on aby sme nevarili dve rozne veci..
tak uvidime ako to pojde
a prosim vas co je to za web od tej ivako? :nevim:
inak som minule skusala babovku len zo solamylu a pudingu a manzelovi chutila takze to snad aj pojde :-D :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
7.4.10 22:29

pata určitě to bude dobré, neboj se, a manželovi bude taky chutnat, ani nepozná rozdíl :-) taky v podstatě vařím bezlepkově pro všechny, teda krom pečiva, ale to já moc nemusím, co je přítel na dietě, tak jsem zjistila, že kupuju pečivo minimálně

jo na těch stránkách http://www.ivako.cz je spousta výborných bezlepkových receptů, musím se zase někdy odhodlat a pustit se do experimentů s pečivem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
8.4.10 07:04

Pato, především už je teď óóóbrovsky širší sortiment bezlepkových směsí, mouk, sladkostí, než bylo ve tvém dětství. Já třeba bych řekla, že sladké… není problém lepek/nelepek, ale chleba je prostě jiný. Adam má můj chleba rád, to mě těší, ale já sama si ho namažu raději silnou vrstvou paštiky, abych ho moc necítila :nevim: Přitom peču pěkný dobrý chleba, ale šumava to není a nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek