Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nedávala, jsem nechtěla aby to vypadalo, že si tu chci dělat reklamu
ale mám je v podpisu, je to http://www.bezlepkovyshop.cz
Díky, ukládám si ![]()
Jestli se ten podpis má zobrazovat pod každý příspěvkem, jak bývá zvykem, tak ho nevidím ![]()
pata308 píše:
ahojte, takze dnes som bola na teste
celiakia potvrdena,
takze ide sa studovat
inak malu mame nechat do roka na bezlepkovej a potom sa urobim zatazovy test..
Paťo, to je mně líto, ale já to tedy , upřímně, čekala.
Neboj, dietu zvládneš, jsi dospělá a umíš si lecos logicky zdůvodnit proč něco ano a něco ne … ikdyž mé dítě, mělo přesn ě5 let, když muselo na dietu a vzalo to ohromě dobře a musím ho pochválit, je hodně disciplinovaný. Na dietě jsme půl roku a díky stránkám Ivako jsme dietu zvládli levou zadní, tak určitě běž k ní čerpat inspiraci jak na pečení ![]()
Simpe, já byla u Ivy doma a její vaječňák
a její bezlepková buchta
to je boží. Fakt, hrozně mi tenkrát zvedla náladu, hrozně mi pomohla se s tím smířit. Za to jí budu na věky věkův vděčná ![]()
Já ji znám jen z diskuze na jiném webu a už jsme jí několikrát děkovala za tu velkou pomoc ve formě jejích stránek. Opravdu to tak cítím, že bez nich bych se v tom ještě i teď po půl roce plácala. Teď když už peču chleby a ostatní pečivo, tak jsem ve stádiu, přesně, jak ona a ostaní holky prorokovaly, že si už recepty upravuji dle mé potřeby a ty její jsou mně spíše jako mustr.
Na konci měsíce se chystám a svůj první dort, dosud pekla vždy tchyňka, ale bzl si netroufá a tak musím něco upéct. Starší kluk má narozky, sice celiak zatím není, ale kvůli mladšímu to upéct musím. Bude prča, chystám se i potahovat marcipánem a to jsem také ještě nikdy nedělala ![]()
Simpe, u nás jsou dorty taky bezlepkový a jídlo bezlepkový a řízky bezlepkový a mufíny a mazanec bezlepkový, jen chleba má dcera svůj a naopak syn má bezlepkový těstoviny, zatímco my normoš, protože to by lezlo moc do pěněz ![]()
simpe tak to s dortem držím palce a pak se pochlub jak se povedlo, ale určitě se zadaří
já se pořád tak nějak přemlouvám, že bych dort taky zkusila, ale furt se tak nějak nemůžu přemluvit, mám strach právě z toho marcipánu
já jsem pekla i před synovou dietou hodně, ale spíše jen cukroví a něco ke kafíčku, dorty prostě dělala babička … a marcipán právě miluji a tak s eto chci naučit, ale jak to nepůjde od ruky, tak s tím šlehnu do kouta a upeču jen bábovku ![]()
Knihomolka píše:
Simpe, u nás jsou dorty taky bezlepkový a jídlo bezlepkový a řízky bezlepkový a mufíny a mazanec bezlepkový, jen chleba má dcera svůj a naopak syn má bezlepkový těstoviny, zatímco my normoš, protože to by lezlo moc do pěněz
jojo, přesně tak, jsem to doma tomuhle podřídila i já, jen pečivo máme každý svoje, jinak vše bzl, protože odmítám dělat naše a jeho a pak ještě sledovat co je čí ![]()
Haillie, já jsem pekla ze směsi (tuším babeta bábovka) asi 15×, pokaždé průser jak vrata, až mi holky vysvětlily, že problém skutečně není u mne ![]()
No ale dort jsem pekla několikrát a prvně se asi dvakrát zdrcnmul, pak jsem to nějak vymákla, ale i mé mamce, moc šikovné, se stalo, že jí na půlce třeba spadl a na druhé zůstal pěkná
to mihlava nebere
Ale chuťově je dobrý i zdrclý
Často peču mufiny s ovocem typu maliny, jahody, borůvky, a to jsou teda móc dobrý ![]()
tak muffinky jsem zkoušela teďka prvně a celkem se povedly, já používám na pečení normálně lepkové recepty a jen mouku atd. nahradím za bezlepkové a musím zaťukat, zatím se vždycky podařilo, teda kromě vanilkových rohlíčků, ty byly sice výborný, ale moc křehký
knihomolko, od labety se mi nedaří víc věcí, vlastně s vyjímkou mazance asi nic, ale kde je problém netuším ![]()
Simpe diky ![]()
jj nejak to zvladnem urcite.. budeme aj s malou na bezlepkovej aspon pol roka este a potom sa uvidi ..
manzel sa rozhodol ze ak budeme drzat dietu my, bude aj on aby sme nevarili dve rozne veci..
tak uvidime ako to pojde
a prosim vas co je to za web od tej ivako? ![]()
inak som minule skusala babovku len zo solamylu a pudingu a manzelovi chutila takze to snad aj pojde
![]()
pata určitě to bude dobré, neboj se, a manželovi bude taky chutnat, ani nepozná rozdíl
taky v podstatě vařím bezlepkově pro všechny, teda krom pečiva, ale to já moc nemusím, co je přítel na dietě, tak jsem zjistila, že kupuju pečivo minimálně
jo na těch stránkách http://www.ivako.cz je spousta výborných bezlepkových receptů, musím se zase někdy odhodlat a pustit se do experimentů s pečivem
Pato, především už je teď óóóbrovsky širší sortiment bezlepkových směsí, mouk, sladkostí, než bylo ve tvém dětství. Já třeba bych řekla, že sladké… není problém lepek/nelepek, ale chleba je prostě jiný. Adam má můj chleba rád, to mě těší, ale já sama si ho namažu raději silnou vrstvou paštiky, abych ho moc necítila
Přitom peču pěkný dobrý chleba, ale šumava to není a nebude.