Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12658
6.4.10 09:07

holky, tak ma napadlo, co tak si spravit nejaky webik kde budeme pridavat postupne vsetky recepty co najdeme ?
ja sa teda zivim tym ze robim weby takze by nebol problem to pripravit ak by ste si nasli cas tam vzdy recept napisat.
ja myslim ze by nam to mohlo vsetkym pomoct :-)
ak sa najdeme aspon tri tak na tom zacnem pracovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
6.4.10 09:10

skusit to ma urcite zmysel, moji rodicia to tiez skusili ,
5 rokov prisna dieta potom zatazovy test, zial sa potom nepohodli s lekarkou takze nevieme ci sa to zlepsilo a az teraz po 15. rokoch idem na kontrolne vysetrenie.
drzim vam palce aby sa vam podarilo z toho dostat.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
6.4.10 10:06

Gábinko, nesoudím tě, ale velmi nesouhlasím. Nicméně je to vaše dítě, a dokud není dospělé, rozhodujete o něm vy a je mi jasné, že se snažíte to vyřešit co nejlépe. Mně - protože jsem to zažila - je to zase jasné z druhé strany.
Jen ještě jednou zopakuju, že synovi trvalo dva roky na zátěži po dietě, než se mu objevily protilátky. Dva roky může nenápadně docházet k ničemní střeva, než zjistíte, že homeopatie nezabrala. Možná i déle…

A druhá věc - psychologická. My jsme najeli na dietu, řeklo se: je to nutné, je to navždy. Syn to přijal, ví, že nesmí, ale když to budete střídat: třeba můžeš, vyzkoušíme.. :nevim:
Je to ale vaše rozhodnutí s manželem, chápu, že stát před touhle diagnozou je hrozně těžké, sama jsem se s tím vnitřně srovnávala rok, i když jemu jsem to samozřejmě nedávala najevo.
V každém případě držím palce aspoň u mladší dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
6.4.10 10:09

Pato, já používám recepty Ivy z ivako, pak na MMB mám několik osvědčených, od holek z dámy, protože mi hned poradí, takže vlastní recepty prakticky nemám, neměla bych co prezentovat.
Ty si spíš zjisti, jestli jsi celiak, třeba to v dětství špatně odhadli a jsi zdravá, a jestli ne, pusť se do webky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
6.4.10 12:14

Dobré poledne Gábi,
taky vás nechci soudit, ale stejně jako Knihomolka, také já nesouhlasím a ptám se, čemu chcete dát ještě šanci? Šanci tomu, že se možná lékaři spletli? Nebo, že by se nějak zázračně homeopatiky vyléčila? Tímhle jí totiž akorát ublížíte ještě více, než kdyby jste se pokusila tuhle informaci vstřebat a sedla si k netu a začala hledat neco blíže o nemoci či si našla další weby, kde je vyšší účast zainteresovaných maminek a ty vám dali odpovědi na jistě mnoho otázek, které ve Vás dřímají, já to tehdy také tak udělala a už po 2 dnech jsem doma prohlásila, že si přeji, aby celiakii měl, protože touhle dg. jsem viděla vysvobození z našich nejedněch zdravotních potíží … Jak jsem tak četla trošku zpět příspěvky, tak se mně právě zdá z vašich odpovědí, že o celiakii až tak moc asi nevíte …
K vaší otázce ohledně krevních protilátek - pokud správně dodržujete dietu, tak už po 6 týdnech dochází k regeneraci postiženého střeva a klesnutí protilátek v krvi na normální hodnoty a pokud se dítěti udělají kontrolní odběry, kteréž to budou součástí každé prohlídky na gastru, tak by mělo mít hodnoty jako každý zdravý jedinec, to je známka správně dodržované diety. Pokud jí někde skrytě v potravě lepek, protilátky budou pozitivní …
Záležitost Paťky, kdy jí rodiče dietu vysadili - no v té době se hodně věřilo a říkalo i v odborných kruzích, že celiakie je jen dětská nemoc, z které se vyrůstá a podle popsaných potíží si osobně myslím, že paní na 100% celiakii bude mít potvrzenou znovu. Její dcerka ve věku 4. měsíců, pokud ještě nemá ve stravě lepek, což ted asi určitě ještě nehrozí, tak celiakii nenajdou, protože organismus musí být určitou dobu lepkem zamořen, než se nemoc projeví. I genetické testy v tuhle chvíli by nic neřekly, jedině to, zda má predispozici, ale to také není nic určitého …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
6.4.10 15:09

Gabi taky musím souhlasit s Knihomolkou a simpe, v tomto případě na homeopatii moc nevěřím, samozřejmě tě nebudu odsuzovat, je to čistě vaše rozhodnutí, na které máte právo
můžu se jenom ze zvědavosti zeptat, jaké homeo chcete používat? jaké to má mít účinky? případně, kdes na něj narazila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
6.4.10 16:55

Nedávno jsem četla hodně zajímavý článek o tom, že celiakie je vlastně kombinace dvou faktorů, jednomu se říká leaky gut, tedy „děravé střevo“ a druhé je genetická predipozice pro celiakii. Někdo tedy může mít geny pro celiakii a mít střevo v pořádku a není celiak.
Zajímalo by mne, jestli už se na celiakii vyvíjí nějaký lék. Vím, že v Německu je na testování něco jako pilulka poté, že člověk, který by se nemohl vyhnout náhodné konzumaci lepku si pak vezme tuhle nárazovou pilulku a ta pomůže, ale netuším :nevim: jak by to mohlo fungovat. proto by mne zajímalo, na jaké bázi by mělo zapůsobit homeopatikum - protizánětlivě ve střevě? Ale to by samotný problém přece neřešilo, i kdyby to fungovalo, ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
6.4.10 17:07

Já jsem ti vůči tomu skeptická. Jde přece o geneticky podmíněné onemocnění a problém je předvším v tomhle a proto si myslím, že nějaká protizánětlivá tinktura či paták ti v tomhle moc nepomůže, když tvé tělo je nastaveno velmi vnímavě na byť stopu lepku … to by tě pak museli celou jak já říkám „zformátovat“ aby tě z celiakie vyléčili. A to si u živého jedince neumím představit :nevim: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
6.4.10 20:28

právě proto by mě to zajímalo, na jakém principu by to homeo mělo fungovat, jediné co mě napadá, je právě že by to léčilo tu střevní sliznici, takže to řeší následek a ne příčinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
6.4.10 20:52

Právě … Ale nechme se překvapit budoucností :roll: Ikdyž si osobně fakt myslím, že když už by se něco našlo, není to otázka těhle pár let, ale dle mého minimálně desetiletí a více …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
6.4.10 22:49

jo jo necháme se překvapit, co život přinese :-)

místo teorie tu mám trochu praxe, brouzdala jsem po netu, tak třeba se vám to bude hodit:

nová stránka s receptama http://bezlepkova-kucharka.cz/index.php
blp pizza a těstoviny pro Brňáky http://www.lastrada-brno.cz/ a http://www.pizzauhonzy.cz/…a-pizza.html
blp pizza pro pražáky http://www.pizzagohome.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
7.4.10 06:46

Haili, ty vogo, ty jsi poklad :andel: to jsem netušila, to je super :palec: No mám děsnou radost, musím to ukázat manželovi :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
7.4.10 10:46

ahojte, takze dnes som bola na teste
celiakia potvrdena, :-(
takze ide sa studovat
inak malu mame nechat do roka na bezlepkovej a potom sa urobim zatazovy test.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
7.4.10 12:23

Pato, nám to radili taky - to bylo u Adama podezření, že máme mladší dceři dát lepek poprvé v roce. Jen se tím potenciální celiak chrání, aby při případných těžkých reakcích dítě bylo trochu odrostlé, ale každý radí něco jiného :nevim:
S tou diagnozou je mi to líto, ale dalo se to čekat a ty jsi dospělá a šikovná a už se těším na tvoje stránky - já se hrozně ráda chodím dívat sem:

http://glutenfreegoddess.blogspot.com/index.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
7.4.10 13:58

jeee, knihomolko, ty stránky vypadají úžasně, hlavně čokoládové recepty

pata, alespoň máš jistotu a víš už na čem jsi a můžeš se pustit do diety :-), jestli budeš nějaké stránky dělat, tak se určitě ráda připojím, inspirace není nikdy dost, nějaké recepty mám na stránkách shopu, ale nestíhám tam psát kolik bych chtěla, tak až něco vytvoříš, tak tě ráda zpropaguju zákazníkům :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek