Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
29.3.10 21:29

a můžete mi říct, proč to nemá kynout dvakrát? (fakt jsem to nikdy neviděla, navíc do takových detailů jsem se zatim nezahrabala, dávám si ještě týden sladké nevědomosti, jen sem tam něco…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.3.10 21:29

Já dělám chleba z SharB (D Drogerie), pohankové mouky a Finax zelená / jizerka, podle toho, co je po ruce, mletý kmín, droždí, vlažná voda, sůl, olivový olej. Experimentovala bych, ale syn je strašně konzervativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.3.10 21:30

aha,super.No já ho měla trošku tvrdší a celkově nepovedený :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.3.10 21:30

Prý dvakrát nenakyne, neumí to, proto je dobré volit rychlý/rapid program v pekárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.3.10 21:35

Já mám program sprint,DM drogerii u nás otevírají v pátek???Už se moc těším,ale jsou to stejně pálky za ty mouky,co????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.3.10 21:39

jedině zkusit najít někoho v okolí a brát ve velkém někde? Ale to se asi stejně neoplatí…neumim si to představit, ale manžel asi místo spaní bude dělat brigády:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.3.10 21:39

teda paráda ty stránky ivaco.cz,díky moc :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.3.10 21:44

Pálky to jsou, ale ten můj má zatím deset, ještě toho tolik nesní, taky se snažím dělat nějakou teplou večeři občas, ale až dorazí puberta a bude jíst jak nezavřenej, to bude maso :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.3.10 21:45

No já upeču chleba bezlepkový,nakrájím ho a šup do mrazáku a bude ho jíst jenom dcera a my ostatní normální lepkový.Takže u nás pekárna pojede dvakrát tolik,kolik jela!!!
Gábi,třeba Vám to dopadne dobře :-)
Já si taky říkám,že to ted vydržím na tři týdny diety a pak zařadím lepek a zjistím,že je to o.k a vrátím se k normálu.
Hlavně optimismus :dance: ,co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
30.3.10 07:31

Musím říct, že s celiakií je to divná věc. Syn teda jen povědomě zná jednoho spolužáka, co tuto nemoc má, ale jinak ji nemá žádný kamarád. O to víc mě překvapilo, když se ukázalo, že na diskuzi, kam chodí asi deset matek (je to diskuze o životě ve městě, ne alergie, zdraví, nic takového), se objevili celiaci ve třech rodinách. My jsme byli první, teď následují s diagnozou mladší děti. A málokdo je - vlastně nikdo - jasný případ, že by měli učebnicové příznaky, ale nějaký problém je dovedl až k diagnoze celiakie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
30.3.10 07:56

jo jo je to tak, bez lepku to prostě nadvakrát nevykyne, chybí tam ten pojivovej článek
s těma moukama to je cenově hrůza, ale zas třeba ten FINAX stojí kolem stovky ale vyjde mi na 3 chleby do pekárny, nebo na 2 dva do trouby (ty jsou větší), tak pak už to tak hrozný není (nebo už jsem na tuhle stranu už opravdu otupěla :-))
stránky ivako.cz taky znám, hlavně sestřenice z nich neustále tahá recepty, já se musím přiznat, že jsem hledala jen recepty na to pečivo a teď už neexperimentuju a peču to co vím, že se podaří a chutná, na ostatní věci si vždycky upravuju normální recepty

no my jsme v podstatě taky nikoho s celiakií kromě rodiny neznali, až když jsme si zřídili ten e-shop a začali to tak nějak v okolí propagovat, tak se ukázalo, že skoro každý někoho zná, kolegu, příbuznýho, kamaráda, který celiakii má, prostě dřív jsme se o tom nějak nešířili, nebavili, myslím, že přítel se za to lehce styděl :roll: (třeba když jsem se teda dozvěděla, že má celiakii a měl by držet tu blp dietu, tak přišel s tím, že teda jo, že jí doma bude držet, ale venku že bude jíst normálně, no horší než malý dítě :cert: )

knihomolko, já jsem teď četla, že ty učebnicové příznaky má asi 10% podchycených případů a čím dál častější jsou bezpříznakový případy, a z celkového počtu skutečně nemocných je odhaleno taky tak kolem 10%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
30.3.10 08:00

Je to tak,ale důležité je, že se zvedá povědomí, že doktora napadne: mohl bych otestovat toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
30.3.10 10:38

Knihomolko a jak to děláte ve škole???Co obědy???
Já jdu ted s dcerou k zápisu do školky,ale nastupovala by až od ledna.Máme z krve prokázanou alergii na kr.mléko a ted čekám co udělá ten lepek a vůbec nevím co jim mám říkat u zápisu :?: .Mám strach,že mi dceru nezvemou,když nemůže pomalu nic jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
30.3.10 10:59

tak to mě taky zajímá, jak to řešíte se školkou, se obávám, že to záleží jen a pouze na přístupu lidí tam, jak budou ochotní vám vyjít vstříc, někde jsou ochotný uvařit, když si rodič dodá suroviny, někde spíš přistoupí na to, že dítěti ohřejou oběd z domova, ta mamča si vždycky vzala jídelníček na další týden a vařila aby mělo děcko to samý co ostatní, ale bezlepkový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
30.3.10 12:15

Mohla bych Vás poprosit.....stále hledím na naše výsledky testů a nevím podle jakého názvu hledat ten lepek????Tady vidím samé latinské názvy :-( moc děkuji,ale stejně to asi každý alergolog má svoje zkratky,ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek