Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nevím kam chodí a nechodí ale tohle je ráno večer. Není to jen dnes. Ano sak dneska tam jde přítel, ten se o to pokusí.No uvidíme každopádně tam dneska můj půjde a zkusí to slušně.
Já to řešit nebudu v úterý mám termín a snažím se zůstat ještě v klidu. A ráda bych aby mi mimčo pak spalo v pohodě a ne toto…
Tak díky za reakce nijak to dopadne
Ted bych to na Tvém místě neřešila, narodí se mimino, bude v noci řvát a bude si na Tebe chodit stěžovat sousedka…
Řvoucí mimino celé noci a i ve dne je horší než občasné prásknutí dveřma… ![]()
@free333 to asi ano, volala jsem technikovi dojede na to a nebo na to někoho pošle tak uvidíme. Snad to klapne. ![]()
@Anonymní píše:
@free333 to asi ano, volala jsem technikovi dojede na to a nebo na to někoho pošle tak uvidíme. Snad to klapne.
Držím palce, to je nejlepší řešení, jinak bych si ted, když nevíš, jak bude mimino spát atd. a pak jak bude řádit
, si nikde nedělala zbytečné problémy…
Taky jsem leccos v našem paneláku překousla a vím, že když tu pak děcko řádí jak černá ruka, že nikdo nepřijde… ![]()
@Anonymní píše:
@Mia25 ví o tom moc dobře. Dali dole lístek s nápisem prosíme o zavírání dveří klikou..
Nekdo neumi zavirat dvere a nekoho zas doma nenaucili slusnemu chovani. Nejspis zlate dvere.
Za sousedkou nechoď, protože až ti bude doma ve dne v noci vřískat mimino, bude si na tebe stěžovat ona, nebo ti bude dělat naschvál. Vyres ty dveře a hotovo.
No ja bych na ni moc netlacila, ona treba zacne zavirat klikou, ale jak vam bude v noci rvat dite, později dupat, tak bude ona ta, kdo vam naoplatku bude chodit bouchat na dveře a stěžovat si
jestli vas rusi 2× denne prásknutí dverma, tak mate jeste fajn sousedy.
@Anonymní píše:
Prosím vás o radu min rok v listopadu jsme se přestěhovali do bytu. Je udělaný na styl kostek z levá 3 byty z práva 3 byty. Takže takové malá bytovecka. Vše nové.
Sme úplně nahoře vše super. Až na sousedy pod nama. Je to učitelka se svojí 8 letou dcerou a přítelem o něm člověk ani neví. Ale o těch dvou katastrofa o dupani které slyšíme Nahoru se nebavím to je mazec. Hraní na klavír taky mlčím. Ale co mě rozčiluje je mlácení hlavním dveřermi to je rána to se nese ještě tou chodbou. Dole bydlíja normální rodina s klukem který má 13 a toho jsem v životě neslyšela chudák kluk má u těch dveří pokoj.
No dneska na nu jde můj přítel za tyden mám termín a jako jestli se nenaučí slušnému chování nevím co s ní…
Nikdo to nedělá jen ona dětský pokoj mám u dveří a dneska to leklo i semnou v 6 ráno rána jak blázen a za 5 min znovu asi někam letěla… Jako nechci dělat že tu sme jen my ale tak snažíme se slušně chovat vseci jen ona ne…
Hrozná madam.. Nos hore chlap ve svete ten je normální aspoň když je doma je ticho…
Tak prostě neposlouchej sousedku kdy boucha dveřma a zaměř se teď sama na sebe. Nějaké bouchnutí dveří ti vadí, ale že se kolikrát nevyspis kvůli miminku ti vadit nebude. ![]()
Tvoje starosti bych chtěla mít, řešit co dělají sousedé. Pokud neporusuje dobu nočního klidu, tak si mimo noční klid může dělat co chce. Je doma.
Já ti nevím, ale nejsi na sousedku jenom z principu vysazená? Posíláte ji lístečky, místo abyste za ní přátelky přišli a probrali to?
V těch bytovkách je prostě všechno slyšet víc. Taky jsem v nich bydlela, jezdily mi pod oknem šaliny, noční rozjezdy a bylo mi to fuk.
Člověk si na ten ruch svým způsobem zvykne. ![]()
I tady v menším městečku (pro většinu spíš vesnice) je ruch, seká se tu tráva, ráno je slyšet občas v dáli trochu kohouta, křičet děti atd. A zatímco mně tu přijde ticho jak v hrobě, tak návštěva z Phy, která bydlí v centru, tu nemohla spát, protože kohout
, přitom je chudák opravdu daleko, a zatímco my ho v podstatě neslyšíme, oni z něho byli na prášky ![]()
Příspěvek upraven 29.07.20 v 08:54
Počkej až tomu miminku budou třeba dva roky, to si pak zas bude stěžovat sousedka, že se u vás mlátí dveřmi
ja to naši dvouletacce vysvětluji pořád, ale ona ne a ne
není to samozřejmě celý den, protože dveře třeba zamknu nebo něčím zaterasim, ale ráno je obvykle rychlejší než já, protože třeba nesu ročního syna a hned s těmi dveřmi prostě bouchne, tak počkej až budeš mít svoje dítě a pak možná uvidíš, že z daleka není všechno tak jednoduché, jak si myslíš
@Anonymní píše:
Prosím vás o radu min rok v listopadu jsme se přestěhovali do bytu. Je udělaný na styl kostek z levá 3 byty z práva 3 byty. Takže takové malá bytovecka. Vše nové.
Sme úplně nahoře vše super. Až na sousedy pod nama. Je to učitelka se svojí 8 letou dcerou a přítelem o něm člověk ani neví. Ale o těch dvou katastrofa o dupani které slyšíme Nahoru se nebavím to je mazec. Hraní na klavír taky mlčím. Ale co mě rozčiluje je mlácení hlavním dveřermi to je rána to se nese ještě tou chodbou. Dole bydlíja normální rodina s klukem který má 13 a toho jsem v životě neslyšela chudák kluk má u těch dveří pokoj.
No dneska na nu jde můj přítel za tyden mám termín a jako jestli se nenaučí slušnému chování nevím co s ní…
Nikdo to nedělá jen ona dětský pokoj mám u dveří a dneska to leklo i semnou v 6 ráno rána jak blázen a za 5 min znovu asi někam letěla… Jako nechci dělat že tu sme jen my ale tak snažíme se slušně chovat vseci jen ona ne…
Hrozná madam.. Nos hore chlap ve svete ten je normální aspoň když je doma je ticho…
Taky to máme
ani domluva nepomohla ![]()
@PetronelaMisa Tak ono pokud těma dvěrma fakt mlátí tak asi nejde dělat že neslyší zejo…to je zase rada
a pokud ji bude brečet mimino a ona nebude moct spát tak ji to asi vadit taky bude to je jasné ale s tím se asi moc dělat nic nedá.
Jsi cely den u okna, ze vis ze to boucha dverma vzdy jen ona? Pokud je to rano a vecer, tedy 2× denne bouchnuti, tak nevim co tak moc resis. Klavir snad ani resit nemuzes, to maji plne pravo si hrat na klavir pokud to neni v noci. A dupani slysite nahoru? No jednou to dupani pujde od vas dolu… a plac miminka na cely barak uz brzo. Dvoji bouchnuti za den bych fakt neresila. Taky by se mohli sousedi hadat, delat rekonstrukci, atd.
My bydlime docasne s rodici ve dvou generačním domě, ložnici máme nad garáží a vstupem na zahradu a 100× budu taťkovi říkat že ty těžký protipožární dveře mají kliku a je to marny, je to marny, je to marný. On to nedělá schválně, prostě síla zvyku.
V paneláku je slyšet vše. I spláchnutí záchodu. Kde jsi dříve bydlela? Jsi na panelový dům zvyklá? Celý život bydlím v paneláku. Slyším sousedy, jak bouchnou dveřmi při příchodu/odchodu. Je slyšet výtah.
Musíš počítat s tím, že za chvíli budeš mít mimino, které tiché určitě nebude. Ani v noci.
Dám příklad z vlastní zkušenosti. O patro níž se nastěhoval mladý bezdětný pár. Pařby v noci, spát se nedalo. Asi 2× jsem zvažovala, že zavolám policii. Nakonec jsem se na to vyprdla. A byly to situace, kdy ve dvě v noci začali mlátit něčím do stropu (nám do podlahy) apod. O kouření na balkoně, kdy jsme měli v ložnici, jak ve čtvrtý cenový, ani nemluvím. Oni u nás byli - prý si děti hrají moc nahlas s míčkem a oni potřebují spát. Měli jsme ještě pejska. Paní když už byla těhotná, tak si mému manželovi stěžovala, že pes v osm ráno štěká a ona bude matkou, tak se potřebuje vyspat. Tak ji poprvé sprdl a „omlátil ji o hlavu“ vše, co dělají oni a my to tolerujeme. Byl klid.
Pak se narodil mimísek.
Samozřejmě byl prcek slyšet ve dne v noci. Od té doby jsou přátelštější a usměvaví. Nikdy jsem tam nešla, že je slyšet to nebo ono. Dítě nemá tlačítko „mute“. Ještě nedávno to dítě mívalo večerní hysterické záchvat - pravidelně řvalo, jako by ho řezali nožem za živa. Bujaré noční party naštěstí skončily.
Tím chci říct, že teď nemáš dítě a třeba samotná nepůsobíš hluk. Ale za pár týdnů nebo měsíců to bude jinak - tvé dítě bude rušit ve dne v noci ostatní. Každý není zvědavý poslouchat noční řev mimina (bolení bříška, růst zoubků apod.). Když máš batole, tak chvíli trvá, že bubnovat vařečkou na hrnec v pět hodin ráno, není značka ideál (ono ani později, když má hrnec na podlaze a na sedačce nebo posteli to není ono), stejně tak vysypat z výšky kyblík plný dřevěných kostek…
Zkus pořešit ty dveře případně i vlastní vchodové - odhlučnit apod.
A v baráku to taky nemusí být hitparáda: stačí soused, který ti pustí cirkulárku nebo sekačku a máš hned po klidu.
Někdo může být zkrátka hlučnější. Nečekej, že kvůli tomu, že budeš matka, se na zadek nikdo neposadí. Když byli děti mimina, tak jsem jim v místnosti běžně vysávala. Chlap vrtal, protože to byl okamžik, kdy nedostávaly hysterické záchvaty. Chodit po špičkách se nevyplácí. Pak ti vypadne vlas a máš po klidu. Prcek se ti vzbudí. Věř, že časem, za spící dítě budeš vděčná. ![]()