Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, máme z bílého zlata snubáky. Mám ho na ruce už 15 let, prstýnek nesundávám a žádné fleky na něm nejsou
Ale už na první pohled vypadá teda jinak. Ten tvůj má divnou barvu, na to, že je jen tři měsíce starý
Jinak je máme koupené normálně v klenotnictví.
@RenkaH Že jo, taky mi případne divně tmavý nebo jako to říct. Mám všechny z bílého zlata, některé teda už jeví známky nošení, ale takhle barevné nejsou teda. A to je nosím denně ![]()
Taky mi prijde tmavy. Taky mam bile zlato a ano, nektere lehounce zloutne (vidim to vetsinou jen ja
), ale takhle netmavne zadne, porad jsou leskle a to je nesundavam (prstynky, naramek). Donesla bych to do obchodu a trvala na reklamaci ![]()
Fakt je, že fotka asi dost zkresluje. Zkusila jsem vyfotit ten můj snubák a na fotce taky nevypadá nic moc ![]()
@Klaraslunicko tak jsem na PC a alespon pro mě je ten punc úplně nečitelný, nepřečtu z něj vůbec nic. Nemohla bys ho vyfotit opravdu detailně, ne celý prsten? Pokud je punc tak malý, že to nejde, koukni se sem http://www.puncovniurad.cz/cz/znacky.aspx Jinak opravdu trvej na reklamaci, ten prsten je v tak špatném stavu, že bych mu typovala tak 200 let, rozhodně je to nepřijatelné pro 3 měsíce starý kus
@Lalelale já už jsem psala do toho obchodu, že si zjistím, co je to za zlato a že po mesici nošení, nemůže být v takovej stavu a ze nárok na reklamaci mám a jestli ne, tak můžou očekávat kontrolu
@Klaraslunicko pokud to pro tebe není daleko, šla bych do nějakého dobrého zlatnictví v okolí se na prsten zeptat. Tam se podívají a hned ti řeknou detailněji. A na základě toho pak můžeš zmáčknout prodejce, a pohrozit čoikou. čoika samozřejmě neudělá vůbec nic, ale mně kdysi jen pouhá výhružka vymohla vrácení peněz. tohle je prostě o tom, kdo má tvrdší nervy. určitě se nenech odbýt
@Lalelale já se bojím nejvíc toho zmenšování, mi řekne, že jsem do nej už sáhla
@Klaraslunicko ty nereklamuješ velikost, ale (ne)kvalitu kovu. na tu zmenšování vliv nemá. Povedlo se ti rozpoznat ten punc? Pokud to zkusí uhrát na zmenšení, řekni, že si může nechat vypracovat proti posudek. Plus ona se přece už vyjádřila - že to je běžným nošením(blbost úplná), o zmenšování nebylo ani slovo. Tvař se, že jsi ochotná ji klidně vzít k soudu, i kdyby tě to ani ve snu nenapadlo. Ohna to na tebe opravdu jenom zkouší a doufá, že si necháš flekatý prsten.
@Lalelale já vůbec nevidím, co na tom puncu je, vůbec…nejde to poznat
..oki, uvidím co mi řekne zlatnik a pak bych za ni zasla
@Lalelale píše:
@Klaraslunicko tak jsem na PC a alespon pro mě je ten punc úplně nečitelný, nepřečtu z něj vůbec nic. Nemohla bys ho vyfotit opravdu detailně, ne celý prsten? Pokud je punc tak malý, že to nejde, koukni se sem http://www.puncovniurad.cz/cz/znacky.aspx Jinak opravdu trvej na reklamaci, ten prsten je v tak špatném stavu, že bych mu typovala tak 200 let, rozhodně je to nepřijatelné pro 3 měsíce starý kus
jé, už aspoň vím, proč tam mám kačery ![]()