Bití a odmlouvání dětí v rodině manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31253
27.12.20 14:17
@bigl píše:
Tak kdybys měla 3 děti po dvou letech, tak bude asi hodně křiku i u vás. Pokud nemáš štěstí na abnormálně klidné děti ( a upozorňuji, že toto je věc, která fakt nejde ovlivnit, pokud si myslíš, že je tvoje zásluha, že je dcera klidná, tak jsi na velkém omylu), tak 3 děti budou vždycky hlučné a divoké, oni se popichují navzájem a je to vždycky živější, než s jedním dítětem, zvlášť když je mezi nimi aspoň jeden kluk.
Moje první dítě bylo taky abnormálně klidné, až mi to všichni záviděli. Až s tím druhým přišlo tornádo :mrgreen:

Jojo, tak nejak :mrgreen:. Ja to totiz mam doma. Dokud nezacly chodit do skoly, tak sprosta slova jsme neznali. Se vstupem do skoly donesly uz skoro vsechno :zed:. Doma docela dobre, ale na navstevach maji vzdy touhu predvest vse, co by umet nemely :zed: :zed: :zed:. No, my nastesti nejezdime tak casto. Tri deti v tomto veku prakticky nejde neustale neokrikovat (teda jde, ale nedopada to dobre - bud katastrofa nebo zraneni) -nota bene temperamentni, coz je u nas - to je sci-fi. Jedine, co doma temer nevedeme, jsou fyzicke tresty. No, u nas je to vyresene tim, ze vetsina nasich pratel ma take 3 deti a vsichni vime, o co go :mrgreen:. Kupodivu 6 deti ze 2 rodin vetsinou zlobi mnohem mene nez 3 deti z 1 rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
27.12.20 17:11

Já mám šíleně rozmazleného a uječeného synovce který stále nadával a ubližoval mým dětem tak jsem ségře jemně naznačila jestli s tím nechce něco dělat no a ona se urazila a už rok a půl se nestýkáme :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.20 22:14
@Oriseka píše:
A to tam musite byt celou dobu? Vzala bych dceru a nejake dalsi dite ochotne opustit tablet a vymyslela jim program. Ja to tak bezne delam a kupodivu vetsina deti rada odlozi elektroniku a jde si hrat nebo ven. Ja to teda delam, protoze mam jedno divoke dite, ktere nevydrzi na oslave v klidu. Tim by se vyresilo, ze vam vadi ten krik, protoze budete proste jinde :palec:.

Jenže tohle taky není řešení pro každého. Já tohle taky vždycky dělala, že jsem se na různých seslostech starala o děti. Jenže v poslední době už je to tak, že na to ostatní spoléhají a já jsem se dostala do situace, kdy docela často hlídám své i „cizí“ děti, zatímco ostatní se baví nebo si dělají něco, co si potřebují udělat. A mně to v poslední době začíná dost vadit. Ono jednou za čas to jde, ale zakladatelka píše, že se vidaji i jednou do týdne. A to si myslím, že po čase může člověka docela štvát. Nebo mne to alespoň v poslední době párkrát pěkně vytočilo.

• Citovat
  • Upravit
22752
27.12.20 22:58
@Anonymní píše:
Jenže tohle taky není řešení pro každého. Já tohle taky vždycky dělala, že jsem se na různých seslostech starala o děti. Jenže v poslední době už je to tak, že na to ostatní spoléhají a já jsem se dostala do situace, kdy docela často hlídám své i „cizí“ děti, zatímco ostatní se baví nebo si dělají něco, co si potřebují udělat. A mně to v poslední době začíná dost vadit. Ono jednou za čas to jde, ale zakladatelka píše, že se vidaji i jednou do týdne. A to si myslím, že po čase může člověka docela štvát. Nebo mne to alespoň v poslední době párkrát pěkně vytočilo.

Tak ja jsem mela pocit, ze stejne zakladateka nestoji o to byt ve spolecnosti tech hlucnych lidi, co bijou deti. U nas je to jine. Ja stejne musim hlidat na seslostech sve dite s poruchou chovani a stridame se s manzelem, takze nejaky pokec taky stihnu :palec:. Navic ja se bavim s temi cizimi detmi rada. Pak jdou deti spat a od deviti je zabava s dospelymi. Jelikoz mam takove narocne dite, tak se na to divam trochu jinak a jsem i rada, ze nas nekam vubec zvou. Musi clovek hrat s kartami, ktere ma rozdane a uzit si, co to jde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.12.20 23:04
@Bábrdl píše:
Ale asi tam chce být otec toho dítěte..

Tak otec toho dítěte tam určitě zvládne dojít i sám, snad ho tam neukousnou :lol:. Jako chodit každej tejden na nějakou rodinnou halasnou oslavu, tak mě je*ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77527
27.12.20 23:15
@Mrs.Sophinka píše:
Já mám šíleně rozmazleného a uječeného synovce který stále nadával a ubližoval mým dětem tak jsem ségře jemně naznačila jestli s tím nechce něco dělat no a ona se urazila a už rok a půl se nestýkáme :nevim: :lol:

no vidíš, a problém je vyřešen :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
27.12.20 23:23

Rozhodně jde! I pes pozná, kde ma sve meze a kde si muze vyskakovat. Jestli nezvladnes vychovu tak, aby tohle tvoji dceru negativně neovlivnilo, vychova jde spatnym smerem. Mam 3 děti a nejstarší 13 let. Moc dobře vědí, jak to chodí doma a jak jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.20 01:23
@Oriseka píše:
Tak ja jsem mela pocit, ze stejne zakladateka nestoji o to byt ve spolecnosti tech hlucnych lidi, co bijou deti. U nas je to jine. Ja stejne musim hlidat na seslostech sve dite s poruchou chovani a stridame se s manzelem, takze nejaky pokec taky stihnu :palec:. Navic ja se bavim s temi cizimi detmi rada. Pak jdou deti spat a od deviti je zabava s dospelymi. Jelikoz mam takove narocne dite, tak se na to divam trochu jinak a jsem i rada, ze nas nekam vubec zvou. Musi clovek hrat s kartami, ktere ma rozdane a uzit si, co to jde :kytka:

Mne to taky dřív bavilo, jenže dřív to nebylo tak často. Nebo ani nejde o to, že by mě to vyloženě nebavilo, ale je to náročné a některé věci mi už lezou dost na nervy. Ale on je hlavně zásadní rozdíl v tom, když ty to děláš kvůli svému dítěti, protože ono to potřebuje a když to děláš kvůli dětem příbuzných, protože ony to potřebují a jejich rodiče to nezajímá, že to potřebují.

• Citovat
  • Upravit
22752
28.12.20 06:49
@Anonymní píše:
Mne to taky dřív bavilo, jenže dřív to nebylo tak často. Nebo ani nejde o to, že by mě to vyloženě nebavilo, ale je to náročné a některé věci mi už lezou dost na nervy. Ale on je hlavně zásadní rozdíl v tom, když ty to děláš kvůli svému dítěti, protože ono to potřebuje a když to děláš kvůli dětem příbuzných, protože ony to potřebují a jejich rodiče to nezajímá, že to potřebují.

Tak urcite mas pravdu. Nesmi mit clovek pocit, ze je zneuzivan :kytka:. Hele taky bych si rada na tech seslostech odpocinula, ze by se taky nekdy nekdo jiny deti zabavil a pribral i to moje a ja mohla odpocivat a v klidu pokecat. Alespon manzel me strida, ale taky by si chudak zaslouzil odpocinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
28.12.20 08:15
@Anonymní píše:
Moc ti děkuji za tvou zkušenost…asi jsem potřebovala slyšet něco takového, kdo to zná z vlastní zkušenosti… Já je opravdu vůbec neodsuzuji, vím že s jedním se to mluví lépe, ale i na mě na dospělého člověka je to občas masakr a mám hlavu jak pátrací balón a kroutim doma hlavou… Je super slyšet, že to děti nepoznamena a vliv rodičů je větší…moc děkuji

Neboj, za pár let budou zas oni kroutit hlavou nad tvým dítětem…ty jsi prostě ještě taková naivní matka, co má dítě chvíli i s cestou, ještě se ani neprojevilo, což je u takhle malého dítěte normální a ty si hned myslíš, jak budeš mít jiné, lepší dítě a budeš dělat vsechno lépe a tady je naprosto nepokrytě pomlouváš, kdo ví, jak to u nich je… Prostě o životě s dětmi natož když jich je víc po kupe víš leda tak kulový a akorát si hraješ na chytrou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.20 01:22
@Anonymní píše:
Moc ti děkuji za tvou zkušenost…asi jsem potřebovala slyšet něco takového, kdo to zná z vlastní zkušenosti… Já je opravdu vůbec neodsuzuji, vím že s jedním se to mluví lépe, ale i na mě na dospělého člověka je to občas masakr a mám hlavu jak pátrací balón a kroutim doma hlavou… Je super slyšet, že to děti nepoznamena a vliv rodičů je větší…moc děkuji

Není zač. Hlavně si dej jednou pozor na to, jak budeš svému dítěti vysvětlovat tu odlišnou výchovu. Některé děti jsou strašný drbny a dokáží být v tomhle docela zrádné. Jinak jak tady některé holky píšou, aby ses později sama nedivila, jak se budou chovat tvé děti atd. Tak já si myslím, že to je docela zbytečné strašení. Jako jo, některé děti jsou na výchovu náročnější. A ano, děti prochází třeba obdobím vzdoru a pubertou. Ale ono je to dost i tím, jaký je ten rodič. Toho rodiče nikdo nenutí, aby těm dětem vrazil do ruky na několik hodin tablet, ani ho nikdo nenutí, aby ty děti mlátil nebo jim dával studenou sprchu. To je čistě rozhodnutí rodičů, jakou výchovu si vyberou. A i hlučnost, ujecenost lze do jisté míry snížit. Jen to chce volit jiné metody než to, že já sama budu ječet (byť to tak možná nevypadá, tak syn patří v tomhle mezi takové ty náročnější děti a myslím si, že se vyplatilo mu naopak ukazovat, že opravdu stačí říct vše v klidu a učit ho, v jakých situacích si klidně může hulákat a dát mu možnost si to denně užít, a v jakých situacích se očekává, že hulákat nebude).

• Citovat
  • Upravit
244
29.12.20 23:32

Keď je rodina početnejšia, tak je aj hlučnejšia, to je jednoducho prirodzené. Ani tie fyzické tresty by som nezavrhovala. Normálne cez zadok, veď predsa všeci sme občas dostali a nik z toho nie je traumatizovaný. Hovorím o norme. Ak sa ti ich štýl nepáči, tak medzi nimi dceru nenehávaj. Nevystavuj ju sprostým slovám. A až bude mať tendencie to opakovat, zavčasu jej povedz, že to sa preca nehovori. Veľa šťastia. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová