Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V Lidlu mají teď barvy na blob paint, pouring. Máte s touto technikou nějaké zkušenosti? Přemýšlela jsem o darku pro dceru, ale zkušenosti žádné nemám. Jde to pouze na plátno nebo může být i čtvrtka? Pokud máte zkušenosti, jakou třeba koupit sadu? Pokud máte něco vytvořené, tak se pochlubte, jak jste šikovné. ![]()
Určitě na plátno, čtvrtka se rozmočí. Nevím, co přesně je v té sadě od Lidlu, ale je potřeba médium, kterým se barvy naředí, pak už se různě nanáší. Buď lít na horní část plátna a nechat stéct, nebo nanést kruhovými pohyby, případně přes sýtko, nebo lze v kelímku přiložit úplně doprostřed plátna a pak rychle oddělat. Pokaždé vyjdou pěkné a zajímavé věci. Stačí vybrat hezké barvy a pak už jen zkoušet a zkoušet, co se bude líbit nejvíc. Všechny ty techniky, jak nanést jsou v tutorialech na YT. ![]()
@Barbucha3 píše:
Určitě na plátno, čtvrtka se rozmočí. Nevím, co přesně je v té sadě od Lidlu, ale je potřeba médium, kterým se barvy naředí, pak už se různě nanáší. Buď lít na horní část plátna a nechat stéct, nebo nanést kruhovými pohyby, případně přes sýtko, nebo lze v kelímku přiložit úplně doprostřed plátna a pak rychle oddělat. Pokaždé vyjdou pěkné a zajímavé věci. Stačí vybrat hezké barvy a pak už jen zkoušet a zkoušet, co se bude líbit nejvíc. Všechny ty techniky, jak nanést jsou v tutorialech na YT.
Díky moc. Takže určitě sehnat k tomu ještě plátna. To teda není zrovna levná záležitost, když to všechno koupím. Na YT jsem se podívala, ale jen tak zběžně zatím. To bychom musely s dcerou dělat spolu.
@Sára 1 píše:
Díky moc. Takže určitě sehnat k tomu ještě plátna. To teda není zrovna levná záležitost, když to všechno koupím. Na YT jsem se podívala, ale jen tak zběžně zatím. To bychom musely s dcerou dělat spolu.
Jooo, ono to je celé celkem drahá záležitost, toho média a akrylek se vypotřebuje na jedno menší plátno opravdu dost a hodně barvy steče do nenávratna. Tak koupit nějaká menší plátna, my budeme teď dělat kulatá touto technikou. Ale dobré je, že se to opravdu téměr vždy povede, stačí vybrat k sobě hezky ladící barvy. ![]()
@Barbucha3 píše:
Jooo, ono to je celé celkem drahá záležitost, toho média a akrylek se vypotřebuje na jedno menší plátno opravdu dost a hodně barvy steče do nenávratna. Tak koupit nějaká menší plátna, my budeme teď dělat kulatá touto technikou. Ale dobré je, že se to opravdu téměr vždy povede, stačí vybrat k sobě hezky ladící barvy.
Je, nechceš ukázat nějaký vytvor? Bojím se, že se to nepovede - za ty peníze. Já teda vůbec nejsem nadaná. Kde kupujete plátna a barvy? Když máš zkušenosti, tak co říkáš na ty barvy z Lidlu?
@Sára 1 píše:
Je, nechceš ukázat nějaký vytvor? Bojím se, že se to nepovede - za ty peníze. Já teda vůbec nejsem nadaná. Kde kupujete plátna a barvy? Když máš zkušenosti, tak co říkáš na ty barvy z Lidlu?
Já mám Lidl ráda, je to celkem levné a bývá kvalitní. Takže na zkoušku bych s úplným klidem zkusila z Lidlu. Myslím, že mívají i plátna taky celkem levná, jinak třeba Hornbach nebo Obi má plátna za dobré ceny. Já to dělám ve školce s dětmi a barvy máme od Koh-i-noor akrylky, zbytečně drahá záležitost na zkoušku, nám to kupuje škola. A médium jsme kupovali zvlášť. Možná ty staré na ukázku někde vyhrabu, jinak budeme dělat teď na podzim nové, tak ty pak můžu poslat určitě. ![]()
@Sára 1 píše:
V Lidlu mají teď barvy na blob paint, pouring. Máte s touto technikou nějaké zkušenosti? Přemýšlela jsem o darku pro dceru, ale zkušenosti žádné nemám. Jde to pouze na plátno nebo může být i čtvrtka? Pokud máte zkušenosti, jakou třeba koupit sadu? Pokud máte něco vytvořené, tak se pochlubte, jak jste šikovné.
Blob paint, pouring, blob paint, pouring…
Není to, jak se tím naplní a použije klystír a pak se to „stříkne“ na plátno?
![]()