Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nemiluješ ji, nebereš ji takovou, jaká je, jako svéprávnou lidskou bytost, protože někde ti brnká na nějaký tvůj vlastní problém
Chceš aby byla podle tvých představ.
Jak chceš aby tě brala ona? Takového jaký chceš, s tvými dobrými, špatnými a problematickými stránkami?
No tak to samé musíš nabízet ty jí.
Nebo ji nech jít, aby mohla být s někým, kdo ji bude milovat - nebude jen případně zamilovaný, ale jen do představy jak by to mohlo být, ne do reálného člověka, kterým je.
@Pírko2 píše:
Pokud měla hodně partnerů v minulosti a je mladá, bude to nejspíš dě. vka a bude taková napořád nebo po tom bude min. toužit, i když si to třeba nedovolí, protože se tě může bát.Takže takové ženské neber… nech je spodině… Prostitutky by měly chodit buď za peníze nebo s nějakejma pasákama a tak. Jen mezi sebou.
Naopak chlap si může dovolit mít kolik partnerek chce, tam to nemá vliv na vztah nebo nemusí mít. Ale u ženy je divoká minulost vždy špatná, hlavně ve věku do 25-30let. Takové nebrat. Jsou dobré na sex, ale na vztah je to ekl…
Pokud si nějaká rozvedená mamina po 40tce začne užívat, už to nevidím tak přísně, ale to je jiný případ. Záleží na té minulosti v mládí hlavně.
zlato - to že jsi zahořklý nepíchač není chyba ženských - ale tím, že se neumíš postavit svým mindrákům a propadáš se do větší a větší nenávisti.
Problém je v tobě, ne v okolí.
@Janko470 píše:
Mám blok vůči partnerce, skrze její minulost. Miluju ji, ale v sobě mám pořád nesnesitelný pocit. Někdo kdo by mi dokázal poradit?
Psychiatr
Každý člověk má právo nebrat partnera, jehož minulost se mu hodně nelíbí. Nikdo nemá povinnost druhé bezpodmínečně přijímat a tolerovat. Pokud tvá partnerka tedy v minulosti udělala něco, co je silně proti tvým zásadám či podmínkám, tak máš plnou možnost ji opustit. Je velmi nepravděpodobné, že by si tento blok/zásadu/potřebu odstranil. Pouze by ses snažil přesvědčovat sebe i jí, že je všechno v pořádku, ale tam uvnitř by tě to podvědomě i vědomě negativně ovlivňovalo.
Zároveň si myslím, že je nepravdivé tvrzení, že na minulosti člověka nezáleží. Na minulosti člověka záleží. Minulost (tedy naše zkušenosti a emoční prožitky z ní) nás formují a ovlivňují naše chování a pohled na svět. Pokud pochopíte minulost člověka, tak pochopíte i člověka současného i budoucího. Skutky a chování člověka v minulosti ukazuji na nějaké sklony, které v tom člověku jsou.
Pokud tvá partnerka měla velké množství sexuálních partnerů, protože byla promiskuitní, tak máš plné právo s ní nebýt. Nemusíš to tolerovat. Jsou lidé, kteří dříve promiskuitní byli a dnes již nejsou, ale to je pouze menšina. Většina lidí, kteří toto chování vykazovali v minulosti, tak k němu budou mít tendenci v současnosti i budoucnosti. Je tedy pravděpodobné, že člověk v minulosti promiskuitní jím bude i v budoucnosti. Případně to ukazuje na nějaké tendence toho člověka: neschopnost ovlivňovat své touhy/podléhání emocím/že se ten člověk nedokáže silně vázat na jednu osobu atd.
Pokud tvá partnerka byla trestně stíhaná za krádeže/vraždu/zpronevěru nebo já nevím za co ještě. tak máš plné právo s ní nebýt. Obecně to totiž znamená, že takový člověk má tendenci k impulzivnímu, asociálnímu/sobeckému a agresivnímu chování. Pokud tvá partnerka v minulosti byla nějak dlouhodobě nezaměstnaná/líná/v dluzích, tak máš právo s ní nebýt. Pokud byla v léčebně kvůli psychickým poruchám či závislosti, tak máš právo s ní nebýt.
Atd. Bohužel autor nenapsal, co konkrétně mu vadí, takže nemohu reagovat na konkrétní situaci ale pouze obecně.
To mi připomíná, že se mě jeden na prvním rande zeptal, kolik jsem měla sexuálních partnerů. Zeptala jsem se ho, proč to chce vědět. Prý aby věděl, jestli jsem věrná a dobrá partnerka. No nevím, jak o mně může vypovídat něco, co jsem vyváděla 15 let zpátky. Bylo mi necelých 35 a byla jsem už nějakou dobu po rozchodu s manželem, takže proběhla i nějaká ta náplast na sebevědomí.
Každopádně on se kasal tím, že svým partnerkám, se kterými byl maximálně rok, byl vždy věrný. Byl ode mě starší o 10 let. Borec, zvládl být věrný rok
No o svých kvalitách mě opravdu nepřesvědčil.
Jinak celkový počet svých partnerů neznám, nejsem puberťačka, abych to počítala. Navíc je mi před čtyřicítkou, kdo si má takové blbosti pamatovat. Aktuálně chodím 3 roky s přítelem. Počet za poslední 3 roky je jeden.
@Ou píše:
No nemiluješ ji, nebereš ji takovou, jaká je, jako svéprávnou lidskou bytost, protože někde ti brnká na nějaký tvůj vlastní problémChceš aby byla podle tvých představ.
Jak chceš aby tě brala ona? Takového jaký chceš, s tvými dobrými, špatnými a problematickými stránkami?
No tak to samé musíš nabízet ty jí.
Nebo ji nech jít, aby mohla být s někým, kdo ji bude milovat - nebude jen případně zamilovaný, ale jen do představy jak by to mohlo být, ne do reálného člověka, kterým je.
@Anonymní píše:
@Pírko2 ty jsi nějaký odborník ti musím říct to že žena v minulosti mela několik chlapů neznáme že to bude tak i v budoucnu. Například ja měla jsem tolik chlapu že nemám na to dostatek prstů to spočítat ano i trávu jsem si dala, pro tebe to budu možná slapka která to dělá do dnes, ale ne mam manžela 1 dítě a spokojený život. To co se dělo v mládí byla prostě etapa života člověk se v určitých letech mění a mění své priority.
Sorry, ale množství partnerů v minulosti určuje míru věrnosti do budoucna. Míru vlastnosti pro chlapy nejdůležitější. Mě kdyby nějaká ženská řekla, že nasedla na třicet kolíků tak letí ze dveří. Nebyl bych ani 31. Minulost je docela dobrým indikátorem budoucnosti. Když někdo neumí zacházet s penězi, těžko se to naučí. Když někdo rád opíchá co je v okolí, horko těžko si odvykne.
@Lexter píše:
Sorry, ale množství partnerů v minulosti určuje míru věrnosti do budoucna. Míru vlastnosti pro chlapy nejdůležitější. Mě kdyby nějaká ženská řekla, že nasedla na třicet kolíků tak letí ze dveří. Nebyl bych ani 31. Minulost je docela dobrým indikátorem budoucnosti. Když někdo neumí zacházet s penězi, těžko se to naučí. Když někdo rád opíchá co je v okolí, horko těžko si odvykne.
Samozřejmě, že ano, hlavně do určitého věku to predikuje chování…
Takové nebrat, hlavně i kdyby se už umoudřila, tak proč mam mít ženskou, kterou projelo tolik chlapů? Nechci ani bývalou, ani současnou prostitutku.
Z žen na rande dostanu, kolik měly chlapů, nebo až po sexu… nenápadně, podle toho se rozhoduju, jestli vztah bude či nebude. Mimo jiné. ![]()
@HlasatelSlov píše:
Každý člověk má právo nebrat partnera, jehož minulost se mu hodně nelíbí. Nikdo nemá povinnost druhé bezpodmínečně přijímat a tolerovat. Pokud tvá partnerka tedy v minulosti udělala něco, co je silně proti tvým zásadám či podmínkám, tak máš plnou možnost ji opustit. Je velmi nepravděpodobné, že by si tento blok/zásadu/potřebu odstranil. Pouze by ses snažil přesvědčovat sebe i jí, že je všechno v pořádku, ale tam uvnitř by tě to podvědomě i vědomě negativně ovlivňovalo.Zároveň si myslím, že je nepravdivé tvrzení, že na minulosti člověka nezáleží. Na minulosti člověka záleží. Minulost (tedy naše zkušenosti a emoční prožitky z ní) nás formují a ovlivňují naše chování a pohled na svět. Pokud pochopíte minulost člověka, tak pochopíte i člověka současného i budoucího. Skutky a chování člověka v minulosti ukazuji na nějaké sklony, které v tom člověku jsou.
Pokud tvá partnerka měla velké množství sexuálních partnerů, protože byla promiskuitní, tak máš plné právo s ní nebýt. Nemusíš to tolerovat. Jsou lidé, kteří dříve promiskuitní byli a dnes již nejsou, ale to je pouze menšina. Většina lidí, kteří toto chování vykazovali v minulosti, tak k němu budou mít tendenci v současnosti i budoucnosti. Je tedy pravděpodobné, že člověk v minulosti promiskuitní jím bude i v budoucnosti. Případně to ukazuje na nějaké tendence toho člověka: neschopnost ovlivňovat své touhy/podléhání emocím/že se ten člověk nedokáže silně vázat na jednu osobu atd.
Pokud tvá partnerka byla trestně stíhaná za krádeže/vraždu/zpronevěru nebo já nevím za co ještě. tak máš plné právo s ní nebýt. Obecně to totiž znamená, že takový člověk má tendenci k impulzivnímu, asociálnímu/sobeckému a agresivnímu chování. Pokud tvá partnerka v minulosti byla nějak dlouhodobě nezaměstnaná/líná/v dluzích, tak máš právo s ní nebýt. Pokud byla v léčebně kvůli psychickým poruchám či závislosti, tak máš právo s ní nebýt.
Atd. Bohužel autor nenapsal, co konkrétně mu vadí, takže nemohu reagovat na konkrétní situaci ale pouze obecně.
Taky souhlas. ![]()
Tak já to zjistil až po dvou letech, že jich bylo sakra hodně. A né od ní. Už spolu bydlíme. A co teď? ![]()
@Fjodorow píše:
Tak já to zjistil až po dvou letech, že jich bylo sakra hodně. A né od ní. Už spolu bydlíme. A co teď?
Tak měl sis to zjistit dřív, ale když už, tak já bych jí opustil. S bývalou prostitutkou ve výslužbě bych nebyl ![]()
Pokud by si užívala po rozvodu, řekněme po té 40tce, po nešťastném manželství, mam pro to pochopení, pokud v mládí, nemam pro to pochopení a nežil bych s ní, štítil bych se jí. Na pouhý sex třeba ne, ale ve vztahu je ten sex jinej, když jsou v tom city. Tam by se mi znechutila. Okamžitě. Klidně ze dne na den. A konec… ![]()
@Fjodorow píše:
Tak já to zjistil až po dvou letech, že jich bylo sakra hodně. A né od ní. Už spolu bydlíme. A co teď?
Teď s ní hodně mluv, naslouchej jí, dávej jí pozornost a dej jí najevo, že je u tebe priorita. Pak nemá důvod tě vyměňovat, pokud se bojíš tohohle. Jinak si myslím, že na minulosti nezáleží, pokud člověk najde to, co hledá, nepotřebuje už nic vymýšlet.
Hodne zalezi na tom, o jaky problem v minulosti se jedna a co presne ti tento blok pusobi.