Neumím věci nechat plynout

Anonymní
7.12.22 22:21

Neumím věci nechat plynout

Zdravím, ženy,
Potřebovala bych poradit s tím, jak trochu získat nadhled ve vztazích. Mám tendence na věci hodně tlačit, možná je občas až moc silně držet.. je to nejspíš proto, že asi není nic, co bych chtěla víc, než svoji velkou rodinu :( a těžko se mi pak dává prostor nechat věci přirozeně plynout, což si myslím, že mi vlastně ve vztahu k tomu cíli dost škodí. Nenudím se, práce a koníčků mám dost, ale stejně to často mám někde vzadu v hlavě a těžko se mi v téhle oblasti regulují emoce :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14127
7.12.22 22:25

Co to znamena? Muzes dat příklady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
7.12.22 22:56
@Anonymní píše: Neumím věci nechat plynout …

Ty toho neumíš víc. Například neumíš se zeptat na eMiminu tak, aby ostatní měli šanci pochopit na co se ptáš.

• Citovat
  • Upravit
7736
7.12.22 23:09

Jsi prostě netrpělivá. Chceš to a chceš to co nejdřív. Celá já. Učím se. Prostě se učím to nedělat, nehrotit, nechat plynout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
7.12.22 23:30

@Tala20 Milá odpověď. :think: A tohle je co? „Potřebovala bych poradit s tím, jak trochu získat nadhled ve vztazích.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.12.22 23:44

A tlačí tě věk, nebo co tě nutí posouvat se k tomu cíli tak rychle a,,násilně" :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.22 23:51

Jo chapu te a „omylem“ jsem si takhle udelala dite cehoz zpetne velmi lituji. Davej na sebe bacha, venuj se vecem, co te bavi a snad to jednou prijde. Jak uvadely ostatni, nejsi moc konkretni.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
8.12.22 00:12

@Tala20 automaticky přeskakuji zrakem, ani větším písmem neupoutá pozornost. Možná je to jen má antipatie. Leč žíly mi to netrhá, takže to je asi v pořádku.

@jedno.devce píše:
@Tala20 Milá odpověď. :think: A tohle je co? „Potřebovala bych poradit s tím, jak trochu získat nadhled ve vztazích.“
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
8.12.22 00:17

Opakujte si, že rodinu nemůžete vlastnit, nemůžete jí mít pod neustálou kontrolou, neboť každý její člen je samostatnou jednotkou. Vy jen můžete ukazovat různé cesty v různých situacích. Jakmile budete chtít být generálem, věřte, že rodina nebude šťastná.

@Anonymní píše:
Zdravím, ženy,
Potřebovala bych poradit s tím, jak trochu získat nadhled ve vztazích. Mám tendence na věci hodně tlačit, možná je občas až moc silně držet.. je to nejspíš proto, že asi není nic, co bych chtěla víc, než svoji velkou rodinu :( a těžko se mi pak dává prostor nechat věci přirozeně plynout, což si myslím, že mi vlastně ve vztahu k tomu cíli dost škodí. Nenudím se, práce a koníčků mám dost, ale stejně to často mám někde vzadu v hlavě a těžko se mi v téhle oblasti regulují emoce :(
  • Citovat
  • Upravit
13228
8.12.22 07:56
@Anonymní píše:
Zdravím, ženy,
Potřebovala bych poradit s tím, jak trochu získat nadhled ve vztazích. Mám tendence na věci hodně tlačit, možná je občas až moc silně držet.. je to nejspíš proto, že asi není nic, co bych chtěla víc, než svoji velkou rodinu :( a těžko se mi pak dává prostor nechat věci přirozeně plynout, což si myslím, že mi vlastně ve vztahu k tomu cíli dost škodí. Nenudím se, práce a koníčků mám dost, ale stejně to často mám někde vzadu v hlavě a těžko se mi v téhle oblasti regulují emoce :(

No tak to jsi na dobré cestě o to všechno přijít.
Neměň ostatní. Změnit můžeš jen sama sebe…je to ale dřina…a buď ti za to stojí anebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
8.12.22 08:18
@jedno.devce píše:

Jistě nejsi tak hloupá, abys nerozpoznala, že dotaz zakladatelky je nejednoznačný, neurčitý a nesrozumitelný. Proto ani Ty nejsi schopná rozpoznat na co se zaklakladatelka ptá. Namátkou konkretizuji možné situace které mohla mít tazatelka na mysli:

• Tchyně mne kritizuje před manželem a navádí děti aby mne neposlouchaly, ale já neumím věci nechat plynout …
  • Partner ztratil práci, nehledá si novou a začal pít, ale já neumím věci nechat plynout …
  • Patnáctiletý syn začal brát drogy, ale já neumím věci nechat plynout …
  • Manžel mne bije i před dětmi, ale já neumím věci nechat plynout …
  • Partner spí s kamarádkou, ale já neumím věci nechat plynout …

Pro @jedno.devce, @Prostě vodnář a ostatní:
Vůbec netušíte co tazatelka chce dosáhnout a v jaké je konkrétní situaci. Které věci chce nechat plynout? Je správné aby je nechala plynout? Má se změnit sama, jak jí zde radíte??? Jak jí chcete něco radit úplně naslepo, vy mudrci?

Dvě věci naplňují mou mysl vždy novým a rostoucím údivem:
hvězdné nebe nade mnou a lidská hloupost okolo mne.
  • Citovat
  • Upravit
192
8.12.22 13:04

@Tala20 Do určité míry s tebou souhlasím, zakladatelka by měla být konkrétnější. Mě jen vždycky zvedá ze židle, když někdo hned reaguje div ne agresivně. Fakt by se to nedalo napsat slušně - „hele, moc nechápu, na co se ptáš, asi budeš muset napsat, o co se konkrétněji jedná, jinak ti tu neporadíme“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí