Blokace a mazání diskuzí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122406
13.5.18 14:44
@flybe píše:
@mrav a nebyl to zase troll?

Obávám se, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
13.5.18 14:45
@Létavice1992 píše:
Včera se tady objevila docela zajímavá diskuze. Možná jste jí zaregistrovali sami, protože měla dlouhé vlákno. Jednalo se o to, že jedna nastávající matka nesnášela dítě svého přítele. Snesla se na ní vlna oprávněné kritiky. Mě třeba zarazilo, že toužila tomu dítěti ublížit, protože cílevědomě ubližovat bezbrannému je pro mě tabu.

Uživatelka diskuzi neunesla a požádala o její smazání. Mě se takové jednání adminů nelíbí. Žijeme v demokracii a máme práva si svobodně vyjádřit svůj názor. Uživatelka měla s něčím takovým počítat a respektovat kritiku ostatních. To platí i u jiných maminek. Každá by si měla dobře rozmyslet, co kde napíše a přijmout kritiku ostatních. Co si o tom myslíte vy? Myslím si, že každý má nést následky svého jednání.

Má podle vašeho názoru admin právo smazávat diskuze, kde se svobodně píše i přesto, že ostatní s uživatelkou nesouhlasí? A co by k tomu chtěli říct samotní admini?
Aminy by neměly mazat diskuze anonymních, neboť bylo prakticky jisté, že jde o vymyšlený příběh. :think: :think: :think: Ale velmi se mýlíš: To, že jdeš jednou za 4 roky k volbám neznamená, že žiješ v demokratickém, svobodném a právním státě. Cenzura, autocenzura a propaganda je v ČR pevně zakotvená, skutečná vymahatelnost práva minimální. V určitých ohledech stát zavedl prvky apartheidu, a to i vůči dětem a jejich právům. Omezování práv a zavádění totalitních praktik bude pokračovat a rozhodně ne na emiminu. :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
13.5.18 14:47

@mrav tak možná poskytli ip adresu PČR a pak blokli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.5.18 14:48

Tak zrovna ta zmiňovaná diskuze byl fakt hnus…A téma mazání diskuzí tu bylo už milionkrát…prostě jsou taková pravidla a komu se nelíbí, tak tu být nemusí…nic jiného s tím dělat nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
13.5.18 14:52
@lucenka píše:
Přiznám se, že už jsem se taky v duchu pozastavila nad tím, jak se v poslední době ve velké m mažou diskuze na žádost zakladatelky, když nedostane odpovědi dle svého přání. Tohle mazání diskuzí by mělo fungovat jen ve výjimečných případech a třeba u anonymních diskuzí ho nechápu už téměř vůbec.

Přesně tak. Navíc pokud tam vyjádří svůj názor třeba 100 lidí, tak si z nich aminy dělají legraci, neboť tito lidé do toho investovali i svůj čas, zkušenosti atd. Navíc naháněčky příspěvků asi přišli o své příspěvky. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.5.18 14:58
@Létavice1992 píše:
Mě jenom zajímá, co si o cenzuře myslí ostatní. To je celé.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Cenzura
Takže asi tak, toto je max autocenzura, pokud je to na žádost zakladatele a jak už bylo napsáno, to že se ti to nelíbí je asi to jediné co s tim můžeš dělat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.5.18 15:02

Proč 2 stejná témata??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.5.18 15:06
@Létavice1992 píše:
Včera se tady objevila docela zajímavá diskuze. Možná jste jí zaregistrovali sami, protože měla dlouhé vlákno. Jednalo se o to, že jedna nastávající matka nesnášela dítě svého přítele. Snesla se na ní vlna oprávněné kritiky. Mě třeba zarazilo, že toužila tomu dítěti ublížit, protože cílevědomě ubližovat bezbrannému je pro mě tabu.

Uživatelka diskuzi neunesla a požádala o její smazání. Mě se takové jednání adminů nelíbí. Žijeme v demokracii a máme práva si svobodně vyjádřit svůj názor. Uživatelka měla s něčím takovým počítat a respektovat kritiku ostatních. To platí i u jiných maminek. Každá by si měla dobře rozmyslet, co kde napíše a přijmout kritiku ostatních. Co si o tom myslíte vy? Myslím si, že každý má nést následky svého jednání.

Má podle vašeho názoru admin právo smazávat diskuze, kde se svobodně píše i přesto, že ostatní s uživatelkou nesouhlasí? A co by k tomu chtěli říct samotní admini?

Záleží na úhlu pohledu. Z obchodně - právního hlediska mazat můžou, je to soukromý web. Z etického hlediska s tebou v zásadě souhlasím - kdo neunese kritiku, at nezakládá diskuse. Paní zjevně neměla snahu o vylepšení vztahu s nevl. synkem, chtěla jen veřejné potvrzení, že je její nenávist vůči němu oprávněná. Už z vulgarit, které běžně používala, je zjevná její mentální nedospělost. Takže mě vůbec nepřekvapuje, že kritiku neunesla a zažádala o smáznutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.5.18 15:09

Záleží na úhlu pohledu. Z obchodně - právního hlediska mazat můžou, je to soukromý web. Z etického hlediska s tebou v zásadě souhlasím - kdo neunese kritiku, at nezakládá diskuse. Paní zjevně neměla snahu o vylepšení vztahu s nevl. synkem, chtěla jen veřejné potvrzení, že je její nenávist vůči němu oprávněná. Už z vulgarit, které běžně používala, je zjevná její mentální nedospělost. Takže mě vůbec nepřekvapuje, že kritiku neunesla a zažádala o smáznutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
13.5.18 15:18
@medunka23 píše:
Takže asi tak, toto je max autocenzura, pokud je to na žádost zakladatele a jak už bylo napsáno, to že se ti to nelíbí je asi to jediné co s tim můžeš dělat.

Autocenzura, když na žádost jednotlivce smažou příspěvky několika desítek lidí :think: A je zvláštní proč je ten, kdo to téma založil, něco víc než ostatní přispěvovatelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
13.5.18 15:22
@medunka23 píše:
Takže asi tak, toto je max autocenzura, pokud je to na žádost zakladatele a jak už bylo napsáno, to že se ti to nelíbí je asi to jediné co s tim můžeš dělat.

Autocenzura je, když novinář nebo úředník napíše něco jen proto, aby se to vešlo do schématu, který má daný od nadřízených nebo se bojí postihu za zveřejnění sice pravdivé, ale pro někoho nepohodlné informace. Automaticky pak šíří pouze to, co se zrovna hodí režimu, a později to vyžaduje i od ostatních. To je v ČR každodenní realita: Vymývání mozků. :dance: Pokud aminy smažou celou diskuzi, tak to je „cenzura“, na kterou ale má em svoje pravidla, aby šlo smazat cokoliv dle soukromého názoru amin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
13.5.18 15:26
@j.a.n.i1 píše:
Autocenzura, když na žádost jednotlivce smažou příspěvky několika desítek lidí :think: A je zvláštní proč je ten, kdo to téma založil, něco víc než ostatní přispěvovatelé.

Ne, to není autocenzura. To si jen aminy dělají z desítek lidí *** :dance: :dance: :dance:

edit admin - odstraněn nevhodný výraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
13.5.18 15:41

Já to smazání diskuze kolikrát dost chápu. Někdo v návalu emocí založí diskuzi. Dostane čočku. Ve snaze se obhájit začne psát víc podrobností. A když se z toho vypíše a emoce spadnou, tak si uvědomí, že toho napsal moc a mohl by být poznán. :nevim: Tak si požádá o smazání. Je to právo každého. Kolikrát jsou ty diskuze tak hnusné, že je dobře, že zmizí.

• Citovat
  • Upravit
53518
13.5.18 15:59

@Létavice1992
Tak když ji založila, může ji i nechat smazat. Mně to až tak nevadí, čekala jsem to. Jak diskuze neplyne podle zakladatelčiných představ, prostě se maže. Ale zajímalo by mě, kdo to byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
13.5.18 16:25
@Russet píše:
@Létavice1992
Tak když ji založila, může ji i nechat smazat. Mně to až tak nevadí, čekala jsem to. Jak diskuze neplyne podle zakladatelčiných představ, prostě se maže. Ale zajímalo by mě, kdo to byl.

Ano, ale to pak psychicky narušené anonymní (kterých je většina) vypisují vymyšlené příběhy přes celou stranu a obtěžují desítky nebo stovky jiných matek, které by se třeba v tom čase mohly věnovat svým zanedbávaným dětem. :palec: Kdo to byl? Asi ta samá, co obvykle. Jak slovník, tak i „osnova“ byli podobné těm předchozím. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová