Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nefesh píše:
Chodila jsem a občas ještě chodim za tmy domu. Nosím s sebou peprak a umím ho použít. Vyloženě se nebojím, ale mám respekt. Když vím že půjdu pak domu sama, nikdy se neopiju. Bydlím v Praze, vystřídala jsem různé čtvrti, horší i lepší. V poslední lokalitě, kde jsme bydlela, jsem ten peprak i použila. Ale sedět kvůli tomu doma jako pecka, mi přijde trochu přehnaný.
Prosim v ktorej stvrti si ten peprak pouzila? Diki
Chod na sebeobranu, porid si peprak a domlouvej si odvoz.
Ja chodila kdysi do hospody se psem
.
Dřív jsem se nebála. Posledních pár let mám v Praze divný pocit a třeba na Andělu už bych za tmy nepřestupovala. Takže večerní akce v Praze řeším taxíkem.
Co my se nachodily za mlada z diskoték… Měly jsme to s kamarádkou asi 4 kilometry.. A já pak ještě půl kilometru sama… Pak jsem jeden čas musela chodit od vlaku z práce v půl 12 v noci.. 3 kiláky sadem, kde se scházela divoká prasata a nebyly tam lampy
Jo to je život na vsi, kam jezdí 3 busy za den
No a tuhle jsem šla z jedné oslavy od kamaradky pěšky domů.. 7 kilometrů v 1 ráno
Ale hezky jsem vystřízlivěla..
A nepotkala jsem ani nohu, lidi už pěšky nechodí
Takže tohle mi nijak zvlášť nevadí… Pro svou dceru ale jezdím kdykoliv a kamkoliv, ta nesmí za tmy udělat krok pěšky
O ní strach mám.
@stín katedrál píše:
Tak z párty se dá lehce přijít i za světla - třeba v pět ráno je teď v létě už dost světlo.Ve 23 hod. jsme kolikrát teprve vyráželi z domu.
Přesně tak! Slušní lidi chodí domu za světla
![]()
Jsem si vybavila, jak jsme kolikrát letěly v pubertě se ségrou domu, abysme byly v posteli dřív než mamka s tátou budou v 5:30 vstávat ![]()
Na akce jsem zamlada chodila dost často. Část s těch akcí byla přespávacích, takže nebylo třeba se vracet domů během noci, nebo jsme se přesouvali ve více lidech. A pokud už jsme šli někam do klubu, do hospody nebo tancovat, tak se vždycky našel našel někdo, kdo mě odvezl domů - na střední rodiče nebo spolužáci, na vysoké spolužáci, kamarádi, přítel.
Horší bylo, když jsem se na vysoké vracívala v noci domů z brigády. To se na mě občas nalepil divný týpek, nebo jsem natrefila na nepříjemného taxikáře, naštěstí se mi nikdy nic nestalo.
Ne, jako mlada jsem si to nejak neuvedomovala a vlastne i riskovala, odlehla mista, spani na nadrazi, cizi doprovod..
Paradoxne nejhur jsem se citila, kfyz jsem se vracela v 10 z brigady a dojizdela. Bylo po povodnich v Praze, jezdivala jsem z holesovic, metro po povodni zavrene, takze ji dy plno lidi, co chodili na bus..ted min spoju..kolikrat jen a ja a divne existence, bezdaci a nikde nikdo, je to tam takove opustene, zadne baraky, clovek by se nedovolal o pomoc.
A ted, kdyz se v noci vracim a jaem nekde, kde je rusno, tak v poho. Vyhybam se parkum, odlehlym mistum, kdyz jedu nekam, kde to neznam nebo znam a je to tam opustene, beru si taxi..
@Pitaya1 píše:
Dřív jsem se nebála. Posledních pár let mám v Praze divný pocit a třeba na Andělu už bych za tmy nepřestupovala. Takže večerní akce v Praze řeším taxíkem.
Fakt? Tam hezdim docela casto, neprojde mi to tam nejak divoke, i v noci porad hodne lidi, my to mivame dost casto jako misto srazu nebo tam chodime na vino, mame to 3 kamaradky presne hezky kazda 20 min cesty
fakt musim rict, ze jsem se tam jeste nikdy necitila nejak blbe. Mne vic nez tahke frekventovana mista vadi opustene potemnele ulicky. Ale takove Smichovske nadrazi, tam uz je to horsi..
@PAN66 píše:
Fakt? Tam hezdim docela casto, neprojde mi to tam nejak divoke, i v noci porad hodne lidi, my to mivame dost casto jako misto srazu nebo tam chodime na vino, mame to 3 kamaradky presne hezky kazda 20 min cestyfakt musim rict, ze jsem se tam jeste nikdy necitila nejak blbe. Mne vic nez tahke frekventovana mista vadi opustene potemnele ulicky. Ale takove Smichovske nadrazi, tam uz je to horsi..
Mne přijde, že se tam schází různé pochybné existence, feťáci, bezdomovci, pokrikujici Ukrajinci. Dřív jich tam tolik nebylo. Teď už bych tam na noční tramvaj prestupovat nechtěla
@Pitaya1 píše:
Mne přijde, že se tam schází různé pochybné existence, feťáci, bezdomovci, pokrikujici Ukrajinci. Dřív jich tam tolik nebylo. Teď už bych tam na noční tramvaj prestupovat nechtěla
Mne prijde obecne, ze tech existenci je vsude vic, v noci s tim clovek nejak pocita, ale casto na ne narazim i pres den. ![]()
@TARONA na Praze 4-Podoli. Ale je to úplně jedno, na idiota můžeš narazit kdekoliv.
Já se bojím, vážím 3o kilo i s postelí a vím, že i kdyby mě chlap jen chytnul za ruku tak se asi neubráním ![]()
Každopádně na akce nechodím, ne z důvodu že bych se bála, ale nemám s kým. Nikdy jsem vlastně na párty nebo v klubu nebyla, Ale nějak mi to nechybí ![]()