Bojíte se jít večer venku?

Anonymní
25.6.22 21:04

Bojíte se jít večer venku?

Dobrý večer, nechci tu ze sebe dělat nějakou histerku nebo tak, ale jsem mladá a nechodím na žádné večerní akce nebo party… Prostě se potom bojím návratu domů z důvodu přepadení/znásilnění… Mám to tak jen já? Radši sedím doma, když vím, že bych se nevrátila za světla..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
364
25.6.22 21:13

Taky se bojim.
Ale v 25 jsem chodila, kdyz o tom ted premyslim..byl to risk.
Doprovazeli me i cizi kluci. Nikdy se mi nic nestalo. Dnes bych to ale uz nedelala.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 21:16
@Vejanek píše:
Taky se bojim.
Ale v 25 jsem chodila, kdyz o tom ted premyslim..byl to risk.
Doprovazeli me i cizi kluci. Nikdy se mi nic nestalo. Dnes bych to ale uz nedelala.. :mavam:

Jsem ráda, že nejsem sama. Nešla bych na párty, abych pak musela v 23:00-2:00 jít sama domů..

• Citovat
  • Upravit
364
25.6.22 21:19

A co s nejakou kamarádkou?
Jestli jsi mlada je skoda byt doma.
Nebo si domluvit odvoz domu.
Bylo to hezke obdobi, bavit se..
Rychle se tam clovek seznámí :srdce:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656
25.6.22 21:19

Já na párty a různé akce chodila. Kolem té dvacítky jsem si ta rizika nijak extra neuvědomovala. No čím jsem starší tím je to se mnou “horší”. Dneska je pro mě noční MHD fakt strašák. Takže dneska už jedině domů s odvozem, nebo mi není líto těch pár stovek za taxíka.
Jako znásilnění se ani tak nebojím. Neříkám, že se to stát nemůže, ale většina obětí pachatele naopak zná. Ale bojím se přepadení, nebo třeba, že nějakému narkomanovi rupne v bedně a napadne mě.
Takže jo speciálně ve větších městech je opatrnost na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
25.6.22 21:23

Nebála jsem se jako nactileta ani teď jako 35leta. Chodím za tmy, v noci, na procházky, občas z akcí. Miluju noční procházky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
25.6.22 21:30

No, ja se uz necitim dobre ani treba pozde odpoledne, navecer v prirode, kdyz jdu sama. Chodim casto delsi okruhy v okoli jedne vesnice, a nedavno jsem potkala na liduprazdnem miste fakt divneho cloveka, sedel na lavicce, pozdravil me zvlastne, byl takovy… slizky. Bylo mi dost neprijemne.

• Citovat
  • Upravit
2349
25.6.22 21:35

Bydlím v bezpečné čtvrti asi minutu od tramvaje, takže se nebojím. Pokud jdu někam, kde se necítím bezpečně, jedu taxíkem. Abych kvůli nějaký schíze seděla doma, to fakt ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.6.22 21:38

Bála jsem se vždycky, ale doma jsem neseděla. Buď jsem si zařídila odvoz a nebo si zavolala taxi. Tenkrát ale u nás v okresním městě jezdili za 50 Kč, to byla cena jednoho drinku :lol: a nebo jsme se vracela až ráno, když svítalo :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
25.6.22 21:38

Bydlim v Brně a chodila jsem v noci domu sama celkem běžně. ted už tolik po nocich netrajdam, ale ani tak se nebojim.

kdybych bydlela někde v lese, bala bych se vic.

edit: zas nejsem rada sama doma v noci, stary barak, vše vrže, skřípe, heká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.6.22 21:42

Ne, takovej strach mi nikdy nezabránil někam chodit. A to “někam” bylo třeba sedm kiláků přes les, v noci. Škoda se kvůli tomu nebavit. Najdi si kurz sebeobrany a zbav se té přehnané úzkosti.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
25.6.22 21:46

Nikdy jsem se nebála a nebojím, ani v horších čtvrtích. To je takový dost přehnaný přístup. I v noci se lze chovat bezpečně. Plus občas mám ochranu i nečekaně, např jedu ze sluzebky a taxikář počká, až zajdu do domu, odjede až potom. Je to milé.

• Citovat
  • Upravit
4647
25.6.22 22:18

Tak z párty se dá lehce přijít i za světla - třeba v pět ráno je teď v létě už dost světlo. :pankac: Ve 23 hod. jsme kolikrát teprve vyráželi z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
25.6.22 22:18
@Anonymní píše:
Dobrý večer, nechci tu ze sebe dělat nějakou histerku nebo tak, ale jsem mladá a nechodím na žádné večerní akce nebo party… Prostě se potom bojím návratu domů z důvodu přepadení/znásilnění… Mám to tak jen já? Radši sedím doma, když vím, že bych se nevrátila za světla..

Nebojim, chodim tedy po dost osvetlene tride, ne zadnym parkem ale klidne kolem pulnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
26.6.22 00:00

Chodila jsem a občas ještě chodim za tmy domu. Nosím s sebou peprak a umím ho použít. Vyloženě se nebojím, ale mám respekt. Když vím že půjdu pak domu sama, nikdy se neopiju. Bydlím v Praze, vystřídala jsem různé čtvrti, horší i lepší. V poslední lokalitě, kde jsme bydlela, jsem ten peprak i použila. Ale sedět kvůli tomu doma jako pecka, mi přijde trochu přehnaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová