Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A to si tu řeč s ním hodila až teď, když už vám to tak pět let neklape? ![]()
Jestli je to pravda, tak to se potom nemůžeš čemu divit, protože problémy ve vztahu se mají řešit co nejdřív, nejlíp ihned, než se to pomalu a postupně dostane tam, kde to i často většinou končí…
A pokud se tento smutný „příběh“ nezakládá na pravdě, tak snad alespoň některým otevřel oči.
I když reálné by to nakonec být mohlo, protože věřím, že je ještě spousta žen a matek, které si takové jednání a chování od svého partnera nechají líbit a ještě se některé snaží jeho činy tolerovat a dokonce častokrát i omlouvat. ![]()
Ale, to už je asi na každém z nás, jaký si uděláme život, jen ty nevinné děti pak v takovém rodinném prostředí musí vyrůstat a žít… ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Ne samozřejmě že ne, snažila jsem se náš vztah zachraňovat celé roky ale z jeho strany nebyl žádný zájem.
Chápu, ale v případě jeho nezájmu, jste měli jít raději od sebe. Bylo by to lepší…
Fakt nemas chut ho vykopnout co nejdriv?
Po tomhle slovnim prujmu by letel okamzite.
No, kazdopadne utni mama hotel, zadny prani, vareni atd. A rekni dceri jaka je situace, tutlanim jsi sama proti sobe.
A tím myslí tu půlku na poplatky, nebo jak?
@Neuz
No růžový to nebylo. Ale měli jsme za sebou už půl roku Manž. poradny.
Rozejít jsem se chtěla já skrze jeho alkohol a s tím přidružené věci ( nejasnosti s financemi, strach, urážky že za jeho chlast můžu já). Měl s tím skončit ale zas po 3m pil…tak už jsem ho vyhodila… jelikož to bylo z mého popudu tak jsem mu dala čas 3m a dokonce i peníze na bydlení (700 tisíc bez soudu) s tím aby si měl kam brát děti. Doteď bydlení své nemá a děti si teda častěji nebere. A to se předtím o ně staral
.
@LunaP píše: Více
Hmmm, podobně jsem to měla s ex taky… Ale bohužel, pokud je v tom opravdu větší nebo velká závislost na alkoholu, kde se postupem času začne už všechno vysírat, tak veškerá snaha a domluvy, jsou úplně vniveč.
Taky jsem to už kolikrát přestala dávat a dvakrát jsem ho i vyhodila. Bylo to z mé strany, impulsivní jednání a rozhodnutí. Nešlo to už
jinak…
A ano, finance v tom samozřejmě hrály svoji roli taky. Měl dluhy a půjčky, o kterých jsem vůbec nevěděla… Až když jsem čistě
náhodně, našla v jeho skříni při
ukládání vypraného oblečení, schované dopisy s výzvami o nutných splátkách a dluzích čehokoliv.
Nakonec se šel léčit, ale jeho motiv byl úplně jiný, než já a synek.
Ale, teď jsem se nechala trochu unést. Chci tím říct, že jsem tomu tenkrát dávala taky šanci, ale stejně to bylo všechno k ničemu…
Jen ztráta času, nic víc.
@Andelskej_Satan Tak to má říct hned a ne po letech…a teda dodneška jsem nepochopila, jak se o někoho bojuje. A proč? Buď spolu chtějí být nebo ne. Ale dělat psí kusy aby neodešel, nechápu.
@Monchichik píše: Více
A to já bych o partnera, kdyby byl otcem mého dítěte, bojovala. Pokud by jako otec i partner za něco stál. Tím nemyslím, že bych škemrala, přemlouvala a naslibovala hory doly. Ale minimálně konstruktivní rozhovor nebo poradnu bych zkusila.
Jenže v tomto případě není o co stát. Tomu se ani nedá říkat partner, když kašle i na dceru. A to už je velká holka, ta už si zvládne zabalit baťužek na výlet sama a asi mu nikde nezdrhne, takže s ní nemusí být nonstop ve střehu jako u batolete.
To vypadá, že mu nějaká paní s dětmi určuje, kde a v jak velkém bytě bude tvůj skoro ex a jeho milenka s dětma bydlet.
Myslím, že pokud to tak skutečně je, tak si časem natluče nos.
A je škoda, že se kvůli tomu chce rozvrátit rodinu.
Zřejmě ho to ale s tebou nebaví, nic ho k tobě netáhne, ani dcera, touží po štěstí jinde nebo to chce alespoň zkusit. Já ho vlastně chápu.
Pro tebe to je jistě velké zklamání, ale ženy se dokáží vzpamatovat pomalu z čehokoli.
@rencina píše: Více
Ja ho vlastně taky chápu, jen bych z jeho strany čekala asi víc empatie, bere jako samozřejmost ze zůstává v byte takovou dobu a neuvědomuje si jaky peklo zažívám.
@Anonymní píše: Více…když mu dovolíš se takto chovat, tak toho rád využije…jiná by ho třeba vyhodila na ulici.
Tak proč by se snažil něco řešit, když ty jsi mu to dovolila. Kdyby ses ozvala ať tedy odejde tak by to řešil.
Jestli jsou manželé a byt je napsaný na ní, tak ho vyhodit prostě nesmí… Ale může mu dělat ze života peklo, aby si našel co nejdřív něco sám
kdyby byli rozvedení a nebo by byl byt napsaný na někoho jiného, byla by to jiná situace.