Po 13 letech chce odejít: Bojovali byste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
22.5.25 20:26
@Anonymní píše: Více

Zakladatelko, promiň za názor, ale nenechávej ho tam a klíče taky ne. Rozejdi se s ním ještě před dovolenou, on má podle mě peněz dost, klidně může jít někam do penzionu, to ho nezruinuje. A taky navštiv právníka, ať ti poradí, co a jak s výživným apod. Nenech se odbýt nějakými 5000. Já si myslím, jak to čtu, že má tak min. 5× vyšší příjem než ty a pěkně „nasysleno“ za tu dobu, co byl u tebe za energie, a dítě si taky živila sama. Tak přemýšlej :kytka: Děláš to pro dceru, co je ti na 2. stranu po něm, on si ohledy nezaslouží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77323
22.5.25 21:00

no, tak ztratí, dobře mu tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77323
22.5.25 21:02
@Černá Madonna píše: Více

já jsem hned od začátku byla přesvědčená, že je to troll, pak jsem jí to zase uvěřila, pak zas brala za trolla, pak zas uvěřila, a dnes si myslím, že to troll fakt je - to už je trochu moc přitažené za vlasy, jak píšeš i ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77323
22.5.25 21:55
:zed: :zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
22.5.25 22:14
@stinga píše: Více

No přesně tak… Taky jsem si tu chvílemi připadala už asi jako pomalu schizofrenní. :D
Na jednu stranu vím, že se to v životě některých žen opravdu může dít, ale tady mi to prostě postupem každého dne, připadalo hodně zarážející. :think:
Myslím tím, co zakladatelka všechno psala a přesto všechno, nic neudělala a ještě téměř v každém jejím následujícím příspěvku přitvrzovala, aby tím možná „záměrně“ povzbuzovala ostatní k reakcím. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77323
22.5.25 22:20

přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
22.5.25 22:38

Chtela jsem tim říci, že ty sama neznáš tu situaci, že bys druhého rodiče záměrně poslala mimo hru. Myslím, že nepochopis, že jako rodič chceš, aby dítě ve své živote mělo oba rodiče jak bylo část svého života zvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77323
22.5.25 22:49
@Maartina7 píše: Více

ten druhý rodič na to dítě minimálně 5let naprosto kašle, takže ta dcera dávno otce „nemá“, je tam fyzicky přítomný, ale to je vše,
vždyť zakladatelka sama píše, že všechno dělá s dcerou sama,
a znovu opakuju - normální 11letá holka musí dávno vycítit, že vztahy v rodině nejsou dobré, to není předškolák, kterého opiješ rohlíkem, ´tuťuňu a věří, že ho tatínek miluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
23.5.25 00:12

Rozumím a asi vím, jak to myslíš…
Ale šťastný život dítěte se opravdu někdy nemusí za každou cenu zakládat natom, že bude žít s oběma rodiči ve stejné domácnosti…
Pokud už rodinné prostředí není pro dítě ničím nebo něčím jakkoliv přínosné a časem se pro něj začne stávat spíš tím stresujícím domovem, ve kterém se vlivem k
jistým skutečnostem necítí dobře
a komfortně a hlavně v bezpečí, tak je opravdu namístě, udělat všechno proto, aby mohlo vyrůstat v klidném prostředí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
23.5.25 01:05

Měla jsem problém s tím, že jsi napsala, že zakladatelka vlastně zbytečně řeší, že najednou nebudou rodinně sdílet běžné situace (asi hovořila o ohňostroji nebo dracích - sama nevím)… Podle mého je hrozně těžké vzít dítěti druhého rodiče kvůli neporozumění si těch dospělých… Chápu, že někdy není zbytí, ale člověk fakt intenzivně řeší, zda není jiné řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
23.5.25 01:33

Moje reakce byla mířena na stingu a její radikální postoj k odsunu otce. Stinga nezažila dlouhodobé soužití- matka, otec, dítě - a tak dokáže jednoduše úlohu otce neřešit. Můj muž rozhodně není ideál otce. Děti by nikdy neřekli, že se bez něj neobejdou a přesto ho ve svém životě potřebují - ikdyby jen kvůli tomu, aby mu řekli, že je starej a strašnej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
23.5.25 02:15

Vím a omlouvám se, že jsem si dovolila reagovat, tak trochu za ni… :kytka:
Ale podle mého názoru, bude asi pro dítě mnohem těžší, vyrovnat se s odchodem otce, když už je trochu starší a celou rodinnou situaci je schopné plně vnímat… Ale ani tak, mu přece nikdo tátu brát nechce, ať se děje mezi
rodiči cokoliv. Teda, pokud by to nemělo ničím ohrozit samotné dítě. To je všechno na domluvě rodičů a mělo by to být i na domluvě dítěte… Protože na jeho zájem a city, se často ohledy nijak zvlášť neberou. Vše za něj rozhodují dospělí a v poslední řadě i soud.
Děti jsou v tomto ohledu chudáci,
protože musí jít někam a s někým, jen proto, že je jim to určeno a oni jsou vůči takovému rozhodnutí zcela bezmocní. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6549
23.5.25 07:04

Jj tak to bohuzel muze dopadnout…rekla jsi mu to presne takto jak se k dceri chova, ze ji muze tim ztratit uplne? Co on na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 07:08
@Andelskej_Satan píše: Více

Ne ještě jsem k tomu nesebrala odvahu. Protože s nim se nedá normálně komunikovat ve chvíli kdy mu začnu říkat nějakou jeho chybu hned to otočí proti mě, protože on si myslí že je pan dokonalý.
Ale tohle bych myslela pro něj dobre, vlastně i pro ni aby nepřišla o vztah s tátou.

• Citovat
  • Upravit
85
23.5.25 07:26

Tady je treba si uvedomit, ze kdyz o neco prosi, neni treba, aby odpoved byla ano.. mohla jsi jednoduse rict ne. On take nebral ohledy 5 let, kdyz jsi se snazila neco napravit. Jeho odpovedi taky byly vzdy NE. A proto se ted trapis. Slibila jsi neco, co je naprosto proti tvemu psychickemu komfortu a on dobre vedel, ze neodmitnes a tudiz te zmanipuloval. Jsi zaklickovana a budes zaklickovana i kdyz se odstehuje. Vi jak na tebe, vzdy te zmanipuluje a dokud nezacnes myslet na sebe a rikat NE, tak se neosvobodis nikdy :) doporucuji procist nejakou literaturu ohledne manipulatoru a jak se z toho dostat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí