Bolest pod kolenem - názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.7.19 09:50

Tím pádem bych si sehnala potřebná vyšetření a změnila fyzioterapeuta. Myslím, že tam dokonce může vznikat zánět té šlachy kvadricepsu, což by se podle mého mělo řešit včas. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.19 13:27
@Lucka Svobodová píše:
Tím pádem bych si sehnala potřebná vyšetření a změnila fyzioterapeuta. Myslím, že tam dokonce může vznikat zánět té šlachy kvadricepsu, což by se podle mého mělo řešit včas. :hug:

jako byla jsem u 2 ortopedu a nic…

• Citovat
  • Upravit
30.7.19 14:13

A byla jsi na všech vyšetřeních? Sono, magnet, rtg?
Pokud ano a nic nenašli, tak je to chronické a odvíjí se to asi od tvé váhy, kdy kolena dostávají zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
30.7.19 17:43
@Anonymní píše:
jídelníček mám zmáklej, vím, že mužu plavat, kolo atd…ale to mě právě brutálně nebaví…a taky nedělat pohyb to asi neřeší… spíš bych chtěla najít příčinu a vyřešit příčinu než řešit následky léky a omezením pohybu…

Příčina je jasná - vzhledem k tomu, že máš 110 kg, tak ty kolena při dřepu zvedají minimálně 80 kg. A pokud nebudou dostatečně vytrénovaná, okamžitě se přetíží. Běžný člověk nepřijde, nenaloží si na záda osu s padesáti kily a neudělá dřep. Pokud ale bude trénovat a postupně zvyšovat zátěž, tak se klidně dostane časem na stovku. Ty potřebuješ ty kolena zatěžovat postupně a zvyšovat zátěž. Časem dřepy také uděláš bez bolesti kolenou, ale nejde to najednou - musíš je zvykat na zátěž postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
30.7.19 20:45

Zdravím, mám stejný problém. Koleno mě bolí úplně stejně. No verdikt lékaře artróza 1 St. Někdy je to horší někdy lepší, dřepy raději nedělám vůbec. Hodně chodím, rekreačně běhám… Doktorka mi běh úplně nezakazala, ale prý neprehánět. Alavis beru také, mažu Voltarenem. Ze začátku jsem si myslela, stejně jako, ty že je to váz nebo šlacha.

Nevím kolik ti je, ale mě bude za dva roky pade, takže určitá míra opotřebení už bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
31.7.19 01:16
@Anonymní píše:
no to není tak že bych schválně pokoušela dřepy, jen jsem jich pár zkusila abych zjistila, zda to bolí nebo ne… ono totiž když jsi celý den v kanclu na zadku a pak jdeš domů tak to moc nepoznáš zda se to lepúší nebo ne… takže to není tak že bych dřepovala… od toho treningu kde mě to chytlo právě už nedřepuju, ale štve mě že nic krom jízdy na rotopedu atd nezvládnu a to mě nebaví… ataky to na moje hubnutí moc vliv nemá…

na fyzio mě nic neřekli a cvičili tak jak kdyby mě bolelo koleno jako takový, prostě tlustá ženská tak jí bolí koleno z nadváhy…to že cvičím a stalo se mě to při treningu tak to asi příčinu má nikdo neřeší…

taky si myslím že to bude šlacha páč to bolí pod kolenem, ale už se nikde na netu nepíše co s tím krom toho necvičit,… jenže to můžu taky necvičit třeba rok..

tipuju, žes tu šlachu prostě přetížila. Taky to teď mám, bolí to kolem kolene - zepředu. den po dobrání ATb a (a předtím vynucené 3týdenní pauze) jsem dala rovnou desítku, bez protahování před - blbý nápad. týden pauza a znova běh - měla jsem vydržet, po prvním km už mě to bolelo, uběhla a upajdala dohromady asi sedm. Pak pauza 14 dní, dnes 2,5 km běh pomaloučku a cítím, že to půjde, ale musím nohu šetřit, cítím šlachy kolem kolene. Takže z mé zkušenosti - otejpovat, ibalgin a cvičit třeba břicho než to bude lepší. A pak začít opravdu polehoučku, jako když jsi začínala sportovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová