Bolestné - kódy zranění

Anonymní
14.2.25 16:57

Bolestné - kódy zranění

Ahoj, potřebuju poradit. Měla jsem autonehodu (nezavinila jsem ji), ošetřována jsem byla v nemocnici, kde jsem dávala posudek k vyplnění bolestného pro pojišťovnu. Už jsem si ho vyzvedla a všimla jsem si (bohužel až doma), že mám uvedený malinko jiný kód diagnózy než jsem měla celou dobu v jejich lékařských zprávách - když uvedu nějaký příklad, ve zprávách mám diagnózu S 300 ale v posudku S 304. Je to v pořádku? Může se to lišit? Já měla za to, že ty kódy mají být všude totožné.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65288
14.2.25 17:28
@Anonymní píše: Více

bolestné se počítá podle bodů, které napíše lékař, ne. On to bodově ohodnotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.25 17:41
@vokishka píše: Více

To ano, každý kód má svoje bodové ohodnocení. Mě jen zarazilo, že v těch všech lékařských zprávách nemám zcela totožný kód diagnózy jako v tom formuláři (a samozřejmě je tam pak rozdíl i v těch bodech).

• Citovat
  • Upravit
65288
14.2.25 17:48

Koukni tady, jaký je v diagnozach rozdíl
https://www.ordinace.cz/kody-diagnoz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.25 17:51

V úvodním příspěvku píšu, že uvádím příklad diagnózy. Není nutné tu uvádět konkretní diagnózu si myslím….

• Citovat
  • Upravit
65288
14.2.25 17:53

já ji po tobě chci? Ty si tam najdi, jaký je rozdíl v těch diagnozách, jestli je to hodně jiné nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.25 17:59

Reagovala jsem na tvůj původní příspěvek, kde jsi mi posílala odkaz že daná diagnóza (viz příklad v úvodním příspěvku) ani neexistuje ;)

Já nejsem lékař abych mohla posoudit, jestli je to hodně jine nebo ne. Obě spadají do stejné kategorie - to chapu. Jen jsem prostě brala, že mám takovou diagnozu (viz lékařské zprávy) a teď jsem se dozvěděla (posudek), že název diagnózy je najednou jiný. A ono i to bodové ohodnocení je pak jine 15 vs 50, což je podstatný rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
65288
14.2.25 18:01

já to potom hned opravovala, protože jsem přehlídla, že jsi psala něco jako tahle diagnoza. Podle čeho víš, že je to bodové ohodnocení tak rozdílné? Nejlepší možnost je prostě zavolat lékaři, který to napsal. Nic jiného s tím nevykoumáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.25 18:05

Ty body se najít na internetu. Jasně, v pondělí si zavolám a poptam se. Tady jsem to zkusila jen jestli neměl už někdo podobnou zkušenost ;) řeším tohle poprvé tak tápu, co a jak má být, ať mi to pojišťovna nevrátí

• Citovat
  • Upravit
65288
14.2.25 18:08

Tak i kdyby ti tu napsala nějaká doktorka, tak ti bez konkrétní diagnozy těžko řekne, jaký by opravdu byl rozdíl mezi počtem bodů, jestli je to něco podobného, jen třeba zpřesněná diagnoza nebo něco úplně jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.25 18:14

To chápu a ani tohle tady řešit nechci. Mě fakt jen zajímalo, zda se ta čísla diagnoz můžou lišit (lékařské zprávy vs posudek), nic víc :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák