Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych řekla, že záda jsou na tohle asi nejmíň bolestivé, před 9ti lety jsem si nechala tetování na lopatku a to mě vyloženě šimralo, takže jsem se tam tatérovi hihňala (a za to mi dal slevu, že mu prý ženský jinak brečí - takže každý to má asi fakt jinak), korekci jsem už pak trochu cítila.
Já mám na hrudníku a na lopatce a obě mě bolela tak nějak stejně. Jen ze začátku, pak si ta kůže jakoby zvykla a už to byla jen taková tupá bolest. Určitě nic co by se nedalo vydržet. A jak píšou ostatní, je to individuální, co jeden snese, druhý ani za nic. Já tak chodila na epilaci voskem podpaží a třísla a kámoška se křižovala, že to by nedala ani za nic ![]()
Jo a daleko mnohem výživnější byl permanent obočí, to jsem teda měla problém a kousala se do ruky
Teď se ukecávám, že bych měla jít znovu, jauuu ![]()
Já mám tetování okolo kotníku a na zádech (ve středu mezi lopatkami a krkem).
Obojí mě víceméně nebolelo, spíš to tak příjemně brnělo, štípalo
rozhodně jde i o to, v jakém rozpoložení se necháváš tetovat, pokud tam přijdeš jako uzlíček nervů s tím, že to bude bolet jako prase, tak to bude bolet určitě víc, než když budeš v klidu…
Jak to říct, a nebýt přechytralá…tetování je podle mě věcí rozhodnutí, že to chceš a víš co chceš, bolest je prostě součást toho rituálu. A pak ti ta bolest přijde i příjemná.
Ja mam motylka na lopatce to nebolelo vubec a potom nad zadkem dlouhy ornament a to jsem mela teda modrinu na brade dost velkou jak jsem ji tlacila do lehatka a nadavala uz ke konci taterovi, ze ho zabiju To uz cejtit bylo
.
Záleží KDE na zádech si to chceš nechat a CO?
Tady většina píše, že záda v pohodě…moje sestra má podél celé páteře velké čínské znaky, vybarvené, černé.
Trvalo to cca 6 hodin a po první hodině už to bylo peklo. Když pominu, že byla totál zelená, tak jsem u ní nikdy neviděla tak naběhlý žíly
Musely se dělat časté přestávky, takže nevím přesně kolik to bylo čistého času, ale mazec…já bych po tom, co jsem viděla, už záda nechtěla ![]()
@Katchus píše:
Záleží KDE na zádech si to chceš nechat a CO?
Tady většina píše, že záda v pohodě…moje sestra má podél celé páteře velké čínské znaky, vybarvené, černé.
Trvalo to cca 6 hodin a po první hodině už to bylo peklo. Když pominu, že byla totál zelená, tak jsem u ní nikdy neviděla tak naběhlý žílyMusely se dělat časté přestávky, takže nevím přesně kolik to bylo čistého času, ale mazec…já bych po tom, co jsem viděla, už záda nechtěla
Ach jo, je to vážně naprosto INDIVIDUÁLNÍ. Dokud to zadavatelka sama nezkusí, tak nezjistí, kde ten práh bolesti má zrovna ona. Nemá cenu ji strašit zbytečně.
Sama mám po celé páteři písmo (viz obrázek) a mohla jsem u toho klidne spát, jaká to byla pohoda.
@Bethuska píše:
Ach jo, je to vážně naprosto INDIVIDUÁLNÍ. Dokud to zadavatelka sama nezkusí, tak nezjistí, kde ten práh bolesti má zrovna ona. Nemá cenu ji strašit zbytečně.
Sama mám po celé páteři písmo (viz obrázek) a mohla jsem u toho klidne spát, jaká to byla pohoda.
ty jo, velice originalni tetovaní ![]()
@Bethuska píše:
To je vcelku sranda, oproti tomu co má moje sestra ![]()
Její jeden znak je cca 5×5 cm.
Edit: dala bych fotku, ale nemůžu, nemám souhlas ![]()
@Katchus Vycházím i z toho, že kůže na zádech je téměř nejsilnější (nepočítám-li chodidla). Proto se za ni i někteří jedinci tak rádi věší ![]()
Tvoje sestra má fakt asi nižší práh bolesti, protože obecně záda jsou na tetování snášena celkem dobře. Problém většinou nastává u tenké kůže, jaká je třeba na nártu, v podpaží, tříslech, krku atd., hůř se to tam i hojí.
Další rozdíl je v barevnosti. Černé tetování se tetuje „naráz“, zatím co u barevného tatér nanáší různé barvy do už „narušené“ kůže, takže ta bolest může být větší.
Ale zase, je to jenom teorie ![]()
@Bethuska
Netuším, jak by to vypadalo u jiného tatéra. Tento tvrdil, že sestra má strašně tvrdou kůži a musí extrémně tlačit, aby se dostala barva dovnitř a časem pak „nevypadla“ ven. Zlomil několik jehel. Sám nám říkal, že tetování podél páteře je velmi bolestivé ![]()
Je fakt, že ty znaky jsou obrovské, já sama jsem viděla, jak to tam tlačil.
Třeba předloktí ji prý nebolelo vůbec.
Zřejmě co člověk, to názor
Mě žádné z mých barevných nebolelo nijak zvlášť ![]()
@Katchus píše:
Tento tvrdil, že sestra má strašně tvrdou kůži a musí extrémně tlačit, aby se dostala barva dovnitř a časem pak „nevypadla“ ven. Zlomil několik jehel.
Ufff, tak to muselo být fakt peklo ![]()
@Bethuska píše:
Ufff, tak to muselo být fakt peklo
No mě to právě úplně odradilo
proto jsem myslela, že to tak normálně bolí ![]()
@petra.smolicek na zádech mě osobně nebolelo, bolelo me na žebrech, pak mám na zápěstí, to byla nejětší pohoda a na boku zadku a tam tak něco mezi, ale nic strašnýho… ‚Okolo‘ kostí je to nejhorší, řekla bych