Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My jsme moc spokojení s botičkama Pegres, jelikož naše slečna má zdravotní vložky a u Pegresu se dají ty původní vyndat a vyměnit za ty zdravotní. Takže letos máme koupeny již ty samé, jako jsme měli loni a nijak mi to nevadí, že jsou stejné.
Jinak chodíme u nás do ověřeného obchodu se zdravotní obuví…pán se tím živí celý život, takže je tím i známý a co jsem takhle od něj pochytila, tak že Fare jsou pro širší nožky…a minule jsme se bavili o botkách Santé a ty nedoporučoval, že je to Čína…on je hodně na ty české(ale tím pádem i dražší)výrobky.
Jsem zvědavá, jaké vybereme sandále, protože loni jsme měli právě zmiňované Santé, ale u nich nejde vyndavat va vložka, takže jsme museli mít botky zbytečně o číslo větší a naše slečna v tom dvě vložky:-(((
@janicka006 píše:
My jsme moc spokojení s botičkama Pegres, jelikož naše slečna má zdravotní vložky a u Pegresu se dají ty původní vyndat a vyměnit za ty zdravotní. Takže letos máme koupeny již ty samé, jako jsme měli loni a nijak mi to nevadí, že jsou stejné.Jinak chodíme u nás do ověřeného obchodu se zdravotní obuví…pán se tím živí celý život, takže je tím i známý a co jsem takhle od něj pochytila, tak že Fare jsou pro širší nožky…a minule jsme se bavili o botkách Santé a ty nedoporučoval, že je to Čína…on je hodně na ty české(ale tím pádem i dražší)výrobky.
Jsem zvědavá, jaké vybereme sandále, protože loni jsme měli právě zmiňované Santé, ale u nich nejde vyndavat va vložka, takže jsme museli mít botky zbytečně o číslo větší a naše slečna v tom dvě vložky:-(((
Sante je 100% Česká firma. Vlastni ji bratr moji kamarádky.
…jsou i české firmy, co si zadávají výrobu jinde
.
Ale to by mě zajímalo, kde je pravda. Chtěla jsem další boty zkusit právě santé ![]()
Santé vyrábí v Česku většinu svých bot, ale mají i dovozovou část. Rozdíl poznáte mj. podle ceny, ale kvalitní prodejce Vám to při prodeji řekne, kde byla bota vyrobena. Často se nás na to zákazníci ptají, a to je dobře ![]()
@evisa Botky Santé jsou opravdu kvalitní, také vybíráme tu českou výrobu, protože ten jejich dovoz za moc nestojí, bohužel. Tam jde kvalita těžce dolů, ale kdo chce levnější, musí s tím počítat.
Kde máte obchod?
Nejste třeba v Brně, že bysme vás měli někde po ruce ![]()
@evisa a jak podle ceny? jsou levnější? A je to přímo na těch botkách uvedeno? U nás je totiž prodávají v lékárně, a dost pochybuju, že by se tam holky zabývaly tím, jestli jsou ty konkrétní boty čeké výrovy či nikoliv ![]()
@lentilka79 píše:
@evisa Botky Santé jsou opravdu kvalitní, také vybíráme tu českou výrobu, protože ten jejich dovoz za moc nestojí, bohužel. Tam jde kvalita těžce dolů, ale kdo chce levnější, musí s tím počítat.
Kde máte obchod?
Nejste třeba v Brně, že bysme vás měli někde po ruce
Bohužel.
Brno mám moc ráda, ale máme obchod v Praze. Letos ale snad spustíme i eshop. I když mám za to, že to je jen doplňkový prodej. Podle svých dětí a dětí, které jsme už u nás přezuli, zastávám názor, že botu je lépe raději ozkoušet. Často maminky přijdou s konkrétní představou a na místě zjistí, že takový střih, značka apod. jejich dítěti vůbec nesedí.
@Alka píše:česká bota je dražší. abych řekla pravdu, jestli je na krabici napsáno místo výroby, to si nejsem jistá. musím se zítra v obchodě podívat. ale myslím, že ano. dám vědět
@evisa a jak podle ceny? jsou levnější? A je to přímo na těch botkách uvedeno? U nás je totiž prodávají v lékárně, a dost pochybuju, že by se tam holky zabývaly tím, jestli jsou ty konkrétní boty čeké výrovy či nikoliv
Já mám pocit, že to na krabici uvedeno je.
Ale i v lékárně by měly mít holky přehled co prodávají a jestli je to pravá česká výroba.
Bohužel prodej obuvi v lékárně není zrovna na úrovni, nejsou na to školení, neporadí s měřením, jakou velikost koupit. Chodím raději do pořádného obchodu s dětskou obuví speciálně, kde jsem si jistá, že pořídíme dobře.
Na Praze 10 to jistě funguje skvěle
.
Tak třeba někdy zavítáme, ale bohužel tam jezdíme málo.
@lentilka79 píše:
Já mám pocit, že to na krabici uvedeno je.
Ale i v lékárně by měly mít holky přehled co prodávají a jestli je to pravá česká výroba.
Bohužel prodej obuvi v lékárně není zrovna na úrovni, nejsou na to školení, neporadí s měřením, jakou velikost koupit. Chodím raději do pořádného obchodu s dětskou obuví speciálně, kde jsem si jistá, že pořídíme dobře.
Na Praze 10 to jistě funguje skvěle.
Tak třeba někdy zavítáme, ale bohužel tam jezdíme málo.
na krabici je „pravá česká bota“ a kontakt na firmu do dřetovic. "dovozová krabice vypadá zpravidla jinak, říkal mi dnes zástupce santé, ale 100%tní to není.
Na Praze 10 nevím, tam to neznám.
Příspěvek upraven 18.03.14 v 20:49
Teď koukám do vedlejší diskuse, už chápu…
ne, na praze 10 to fakt nejsme my
my jsme trochu severněji.