Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Weru Tak tady jsou čekací listiny na psychiatrii, tak že člověk nemá jistotu jestli ho tam nechají. Jedině policie tě tam může dostat pokud mají plno. Spousta lidí, co znám co se předávkovala byla přivezena policii. A taky zaleží na psychiatrovi, někteří to řeší a některý ne.
Pokud tě vezmou na psychiatrii a ty tam být fakt nechceš tak mužeš podepsat revers nebo si něco na té psychiatrii udělat pak tě většinou pustí.
@annaei
Je dobře, že to tedy alespoň řešíš. I když si myslím, že pokud máš tyhle problémy opakovaně a byla jsi několikrát hospitalizovaná, pak nevím jak je možné že máš syna doma. Nerýpu, jen nerozumím tomu jak je možné, že to takto funguje ![]()
@annaei píše:
@Weru Tak tady jsou čekací listiny na psychiatrii, tak že člověk nemá jistotu jestli ho tam nechají. Jedině policie tě tam může dostat pokud mají plno. Spousta lidí, co znám co se předávkovala byla přivezena policii. A taky zaleží na psychiatrovi, někteří to řeší a některý ne.
Pokud tě vezmou na psychiatrii a ty tam být fakt nechceš tak mužeš podepsat revers nebo si něco na té psychiatrii udělat pak tě většinou pustí.
Takhle to chodi teda v Luxemburg? ![]()
Příspěvek upraven 24.01.14 v 17:10
@Weru Jo Oni to berou tak, že na psychiatrii jseš dobrovolně a že se chceš lečit. A pokud nedodržuješ jejich režim tak tě pustí pro nedodržovaní pravidel. Pak teda zaleží pokud mají pocit, že člověk si ubližuje, protože se chce dostat ven a mysli si, že má smysl s nim něco dělat tak ho tam nechají. Tady psychiatrii jsem otevřená, tak že člověk je tam naprosto dobrovolně. Jenom ve výjmečných případech zavírají kvůli někomu dveře. Je to normální oddělení v nemocnici.
Pak je tady jedna specialní psychiatrie a tam je to zavřený a mají i místnost z kamerou, ale tam jsou lidi hodně vážně nemocný.
@luffinka Mam přítele, kdo se stará o syna v případě, že jsem v nemocnici. Jinak se o kluka starám normálně já. On teda chodí do jeslí, protože já chodim denně do školy. Socialka o nás ví. Syn může zustat u nás v rodině v případě, že já se lečim a můj syn se mnou chodí k psychiatrovi. A pak nám sem chodí někdo pomáhat s výchovou syna a pomáhá uklizet domácnost
@Malike annaei":https://www.emimino.cz/profil/annaei/ vím že známé syn si podřízl žíly a to byl plnoletej a drželi ho tam nedobrovolně půl roku..hele upřímně byla bych ráda kdyby ho tam zavřeli taky, jetohnusný, ale bohužel to jak se chová a co dělá, jak každého tady deptá..
Mozna se pletu…ale nezaklada jsi nekdy pred. vanocemi diskuzi ohledne darku pro brachu? Ze jsi mu dala prachy na darek pro mamku a on prachy prosustroval a koupil neco sve holce? Ne, ze by to s tematem nejak souviselo, jen mne zajima, jestli se jedna o stejneho cloveka.
@jakuve ano to byl on, nakonec těsně před vánocema dostal z praxe výplatu a pod mím dozorem koupil mámě dárky. Taky jsem tu psala že sbouchl holčinumkteré je 17,ale nakonec se ukázalo že dítě není jeho a šla na potrat..no muj bratr..
@Malike píše:
@jakuve ano to byl on, nakonec těsně před vánocema dostal z praxe výplatu a pod mím dozorem koupil mámě dárky. Taky jsem tu psala že sbouchl holčinumkteré je 17,ale nakonec se ukázalo že dítě není jeho a šla na potrat..no muj bratr..
No pane jo
To je teda ero ten tvuj bracha
No, snad se vam podari dostat ho na psychiatrii a snad se mu otevrou oci. Mam taky problematickeho brachu, tomu je uz 33 a od mala jsou s nim jen problemy, ktere furt graduji
Takze s tebou uplne soucitim ![]()
@jakuve já nevím jak to chodí, už se zmínil že pujde na reverz domu, ale nevím jak to je u těhle,,sebevrahů,, zda ho pustějí nebo co až řekne doktor..myslím že u sebevrahu přebírá za ně odpovědnost stát a pak se na dobu stává i plnoltý člověk nesvéprávním, nebo se pletů?
Dodatek, trpí extrémní lhavostí,,s mámou jsme se schodli že by jsme obě rády, kdyby ho tam na nějakou dobu šoupli..mám pocit, že spíš nás zas citově vydírá..včetně té jeho přítelkyně..ta nám volala, že sním chce mluvit, ale máma už bouchla jako kamna takže věřím že už jen tak se neozve.
@annaei píše:
@luffinka Tak já za psycholožkou pravidelně docházim. A ta moc dobře ví, že bych potřebovala větší pomoct než je v jejích kompetencích. Nenašla jsem ještě žádnýho psychiatra, kterýho bych přesvědčila o tom, že mam problém a potřebuji s tim něco dělat. Už jenom kvůli synovi. Tak si pomáhám dost sama a teda chodim jednou týdně k psycholožce. Moje poslední krize byla před vánoci, kdy jsem šla z brekem k sychiatrovi, že už nemužu, že si něco udělam. On mi napsal silný sedatiní prášky a řekl, že si mam pomoct sama. Já jsem mu řekl, že v mém stavu je to nebezpečný at mi to nepíše. Přišla jsem s tim domu a přítel se mnou okamžitě jel na pohotovst věděl, že si ty prášky vezmu. Tam jsem jim znova brečela, že už dál nemůžu, že potřebuji pomoct, že jsem uplně v háji. Poslali mě domu, že mam ráno zavolat. Přišla jsem domu nasraná, že mě nikdo nebere vážně vzala jsem si prášky. Ráno jsem z toho vystřízlivěla a šla za svoji obvodačkou, která mě dostala do nemocnice. A muj stav se po týdnu stabilizoval. Od té doby se nějak držim.
hele jses hloupá k doktorovi musíš vždy na záčátku čtvrtletí na konci má vyplácanej limit a nechce předepisovat léky novým pacientům. Prostě jsi mněla tu depresi posunout do ledna a bylo by to OK.
@Malike píše:
@jakuve já nevím jak to chodí, už se zmínil že pujde na reverz domu, ale nevím jak to je u těhle,,sebevrahů,, zda ho pustějí nebo co až řekne doktor..myslím že u sebevrahu přebírá za ně odpovědnost stát a pak se na dobu stává i plnoltý člověk nesvéprávním, nebo se pletů?
To si nemyslim. Znamy se chtel obesit na strome, vcas ho nasli a pak v nejake lecebne byl asi mesic, ale mam teda pocit, ze ho tehdy rodina dotlacila k tomu, aby s lecbou souhlasil. Nicmene ted je rafinovanejsi. Cilene se upiji k smrti ![]()
@MartinKa36 píše:
hele jses hloupá k doktorovi musíš vždy na záčátku čtvrtletí na konci má vyplácanej limit a nechce předepisovat léky novým pacientům. Prostě jsi mněla tu depresi posunout do ledna a bylo by to OK.
to si ma treba v polovine kvartalu rict…ted se mi depka nehodi, pockam na dalsi kvartal?
![]()
@annaei A nejezdis do CR, ze by jsi si nejakou poradnou lecbou prosla tady?
@Malike píše:
Dodatek, trpí extrémní lhavostí,,s mámou jsme se schodli že by jsme obě rády, kdyby ho tam nahodou dobu šoupli..mám pocit, že spíš nás zas citově vydírá..včetně té jeho přítelkyně..ta nám volala, že sním chce mluvit, ale máma už bouchla jako kamna takže věřím že už jen tak se neozve.
Myslim, ze by nebylo na skodu, aby jste si s tim psychologem / psychiatrem popovidaly i vy s mamkou. Navedl by vas, jak mate. s brachou jednat, aby s vama vyslovene nezametal.
@annaei píše:
@luffinka Tak já za psycholožkou pravidelně docházim. A ta moc dobře ví, že bych potřebovala větší pomoct než je v jejích kompetencích. Nenašla jsem ještě žádnýho psychiatra, kterýho bych přesvědčila o tom, že mam problém a potřebuji s tim něco dělat. Už jenom kvůli synovi. Tak si pomáhám dost sama a teda chodim jednou týdně k psycholožce. Moje poslední krize byla před vánoci, kdy jsem šla z brekem k sychiatrovi, že už nemužu, že si něco udělam. On mi napsal silný sedatiní prášky a řekl, že si mam pomoct sama. Já jsem mu řekl, že v mém stavu je to nebezpečný at mi to nepíše. Přišla jsem s tim domu a přítel se mnou okamžitě jel na pohotovst věděl, že si ty prášky vezmu. Tam jsem jim znova brečela, že už dál nemůžu, že potřebuji pomoct, že jsem uplně v háji. Poslali mě domu, že mam ráno zavolat. Přišla jsem domu nasraná, že mě nikdo nebere vážně vzala jsem si prášky. Ráno jsem z toho vystřízlivěla a šla za svoji obvodačkou, která mě dostala do nemocnice. A muj stav se po týdnu stabilizoval. Od té doby se nějak držim.
A jak by ti jako měla psychiatr jinak pomoci, než že ti dá prášky? Tak nějak už mám v té tvé dg. jasno. ![]()