Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale ono to ještě oficiálně nebylo řečeno. Jenom se o tom mluvi, jaky jazyk ted asi „nastoupi do Bruselu“.
@Dundee2 Jaký plán by měli mít? Nebudou muset poslouchat diktát EU, to je asi ten nejdůležitější plán. Teď budou vyjednávat podmínky za jakých odstoupí, co bude fungovat dál, atd. Blbé jen je, že EU se k Británii chová jak zhrzená milenka, nebo jak malé děcko, co kolem sebe vztekle kope. http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
Británie spíše vyčkává co EU a pak začne vyjednávat.. zatím to vypadá, že to bude hodne veselé ![]()
@stock píše:
@Michelangelo ten länk prvopodstata…nefunguje
mě ano
, zkus si zadat název článku do googlu ![]()
Myslím, že to je konec EU. Vystoupí další státy - ty si mezi sebou obchod sjednají a celá EU se může zdárně a konečně definitivně potopit. Komu není rady, tomu není pomoci. Nechápu, jak může německá kancléřka mluvit za všech ostatních 27 zemí světa, kdo jí to jako dovolil, kdo jí jako volil? Ať se udělají referenda v ostatních zemích… třeba by jí spadla čelist a mluvila by jinak.
@stock píše:
A z ceho usuzujes, že Britové nemají žádný plán? Nejsou včera narození.
No přijde mi to tak. Stále čekám, že vystoupí nějaký lídr (pro angličtináře Leader
) a řekne: „Tak Britové, a následující kroky od teď budou za a) za b) za c) - bude nás to stát to a to a přinese nám to a to. a od Vás se očekává to a to.“
A tak nějak nic takového neslyším, nevidím.
Podle mne je nyní toho třeba - aby se uklidnily emoce, aby finančníci přestali šílet a ruinovat libru, aby Britové viděli tu příležitost, jakou jim ta změna přináší; aby nepromarnili čas a energii a aby zavřeli Junckerovi a další hubu ![]()
A skutečně začali táhnout tu změnu - aby to nevypadalo, že je EU musí strkat a rádoby politici se na nich nebudovali psedopopuparitu
když už taky chcete hlásit pravicový extrémismus, tak to dělejte alespoň chytře a neurážejte naši inteligenci.
viz první článek: To není Dnešní (jako Dnes) Paříš, ale události z cca před měsícem a tyhle záběry v českých televizích (a v tisku) byly - když už nic jiného jak to hořící policejní auto ano - včetně toho, jak jej opouštěla osádka.
To, že francouzská policie (mj. i kvůli multikulti) nezvládá svoji prváci ví už delší dobu každý - dokonce i z těch médií, které nám to, podle vás neříkají.
Mám pro Vás překvapení: belgická policie je ještě neschopnější - hlavně v bodě boje proti teroristům fatálně selhává- To se také veřejně ví.
A druhá článek a fotka?
Sice toho člověka nemám rád pro jeho totální neschopnost. Ale takovýto snímek a článek je čistou propagandou, za kterou by se ani Goebles či Stalin nemuseli stydět
@Bábi Zlopočasná píše:
Z diskusie indeVšimli jste si, že po úspěšném Brexitu bylo ohlášeno, že angličtina už nebude oficiálním jazykem Evropské unie? Angličtina je též oficiálním jazykem NATO. Angličtina je prvním světovým jazykem. Rušil by někdo angličtinu, kdyby do budoucna s anglo-sasy v Evropě počítal? Myslím si, že toto je velmi důležitý marker, který nám usnadňuje pochopení, kterým směrem EU nakročila.
já si nemyslím, že je to důležitý „marker“ (i když nevím co to ten marker v tomto kontextu je - já znám „market“ jako fixu nebo záložku do knihy - ale já vím, že toho hodně nevím
)
já si myslím, že je to klukovský truc - ve stylu „kdo dočůrá dál“ nic víc
@aquawoman píše:
@Dundee2 Jaký plán by měli mít? Nebudou muset poslouchat diktát EU, to je asi ten nejdůležitější plán. Teď budou vyjednávat podmínky za jakých odstoupí, co bude fungovat dál, atd. Blbé jen je, že EU se k Británii chová jak zhrzená milenka, nebo jak malé děcko, co kolem sebe vztekle kope. http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…Británie spíše vyčkává co EU a pak začne vyjednávat.. zatím to vypadá, že to bude hodne veselé
zhrzená milenka - tak to je přesné
![]()
Jaký plán - něco, co má hlavu a patu, aby se všichni uklidnili a viděli, že to někdo řídí a má to pod kontrolou.
Já si nemyslím, že by Británie měla čekat - naopak, měla by za ty opratě vzít a začít paralelně jednat a doma diskutovat jakou cestou se dát - jako Norsko/Švýcarsko? nebo jako Nový Zéland nebo se ještě více orientovat na USA a začít jednak o odstranění dalších bariér či jinak. Prostě měla by ukázat k EU a hlavně vlastním lidem, že vědí, co dělají a vědí co mají dělat.
Měli by vydat i ekonomickou zprávu o prvním čtvrtletí, očekávání za 2.čtvrtletí atd.
Měli by třeba lidem říci, že u kdyby museli být zavedeny cla (což mohou říci, že neočekávají), tak libra to bohatě kompenzuje.
Nějakou zprávu k finančním trhům.
@Dundee2 píše:
@Michelangelokdyž už taky chcete hlásit pravicový extrémismus, tak to dělejte alespoň chytře a neurážejte naši inteligenci.
viz první článek: To není Dnešní (jako Dnes) Paříš, ale události z cca před měsícem a tyhle záběry v českých televizích (a v tisku) byly - když už nic jiného jak to hořící policejní auto ano - včetně toho, jak jej opouštěla osádka.
To, že francouzská policie (mj. i kvůli multikulti) nezvládá svoji prváci ví už delší dobu každý - dokonce i z těch médií, které nám to, podle vás neříkají.
A druhá článek a fotka?
Mám pro Vás překvapení: belgická policie je ještě neschopnější - hlavně v bodě boje proti teroristům fatálně selhává- To se také veřejně ví.![]()
![]()
![]()
Sice toho člověka nemám rád pro jeho totální neschopnost. Ale takovýto snímek a článek je čistou propagandou, za kterou by se ani Goebles či Stalin nemuseli stydět
všechno je jinak, svět je postavený na hlavu, takže po jeho narovnání možná někteří stihnou pochopit, kdo byl ve skutečnosti extrémista a kdo byl ve skutečnosti Stalin… informační válka totiž beží už dávno a měla jsem donedávna stejně špatné informace… věřit mi nemusíš, ty články jsem nepsala já, pouze jsem si připustila, že jsou lidi, kteří ví víc, než já
… hádat se mezi s sebou? to je přesně to, o co gaunerům jde, takže za mne ne a věř si čemu chceš ![]()
@aquawoman píše:
Myslím, že to je konec EU. Vystoupí další státy - ty si mezi sebou obchod sjednají a celá EU se může zdárně a konečně definitivně potopit. Komu není rady, tomu není pomoci. Nechápu, jak může německá kancléřka mluvit za všech ostatních 27 zemí světa, kdo jí to jako dovolil, kdo jí jako volil? Ať se udělají referenda v ostatních zemích… třeba by jí spadla čelist a mluvila by jinak.
Ona by stačila i sebereflexe v tom, že tu jsou státy, které do EU nevstoupili - např. Norsko, Švýcarsko a Lichtenštejnsko, Island - nebo vystoupili: Grónsko
Proč asi nevstoupili nejbohatší země (Norsko, Švýcarsko).
Ale jinak by se i kandidáti na odchod našli - mluví se např. o Nizozemí
Já chápu, proč Angela může mluvit za celou „27“ - tak Němci vždycky měli ten pocit, že jsou někdo víc - mají to v genech. No a koneckonců, hlavně oni tu utopistickou vizi živí
![]()
@Michelangelo
když chceš ale ukazovat jinou realitu - tak ji ale také nesmíš zkreslovat, byť na druhou stranu. Jinak se ti taky nebude věřit.
A Stalin? No mě stačí, že nechal ve 30.letech úmyslně zemřít minim. 3,5 mil Ukrajinců hlady (skromný odhad), nechal zabít 20 mil. lidí ve 2 sv. válce (z toho 9 mil. vojáků) atd.
A to i přesto, že
za a) věděl o připravovaném útoku ze strany Hitlera (to, že zprávy ignoroval byl problém v jeho hlavě)
za b) měl početní převahu (vojáků a techniky - jen tanků v době útoku na SSSR měl asi 3× více než Hitler) a přesto se nestavili až u Moskvy za neskutečnou cenu
a za c) jen za Leningrad a Stalingrad bych jej nechal popravit
a víc o tom tvorovi vědět nemusím
@stock píše:
Asi zatím nic moc, kromě těch řeči a zmatku na burze, dokud Britové oficiálně neoznámí svuj odchod(rozvod) z/sEU. A ještě jedna otázka, myslíš, že elektromobily jsou největší neekologicky hnus nebo to špatne čtu a tim padem spatne chapu?
Jo, chápeš to správně. Ono je totiž moc hezké si říct, jak je to ekologické. Ano, to auto samotné je úžasně ekologické. Problém je, že nikdo neřeší odkud se berou ty baterie, a co se s nimi děje po pár letech používání (a tedy nutnosti výměny) při větším počtu, a také co se děje s autama samotnýma, která se budou muset prostřídávat jako ponožky. Tak jak je ta koncepce postavená teď je špatně…
@Dundee2 píše:
Tak to se hodně mýlíš. Já začal stavět dům s tím, že vedlejší pozemek je obce a je to veřejná zeleň a jako veřejná zeleň to zůstane. Ani mi nedovolili, aby mi tam projel bagr na můj pozemek. A ejhle, neuteklo ani moc let a pozemek se stal soukromým a vzniklo tam něco jako autobazar + vrakoviště + skládka pneumatik - mám to přímo za plotem a je to v centru města!!! A to i přes vyhlášku, že nic takového se v intravilánu obce vyskytovat nesmí.
Moje protesty byly marné.Tož to je svoboda a demokracie po česku
Zbytečné vysvětlovat…
@Bábi Zlopočasná píše:
Z diskusie indeVšimli jste si, že po úspěšném Brexitu bylo ohlášeno, že angličtina už nebude oficiálním jazykem Evropské unie? Angličtina je též oficiálním jazykem NATO. Angličtina je prvním světovým jazykem. Rušil by někdo angličtinu, kdyby do budoucna s anglo-sasy v Evropě počítal? Myslím si, že toto je velmi důležitý marker, který nám usnadňuje pochopení, kterým směrem EU nakročila.
Hlavně je to debilita i kdybys do toho nezapočítala tyhle faktory.
@aquawoman píše:
@matkabagristy Hodně lidi to tehdy hoodně naštvalo. Změnili zákon o ochraně zemědělského půdního fondu. Jen tak z čista jasna. Někde jsem se dočetla, že rapidně ubylo zemědělské půdy (prý kvůli výstavbě solárním panelům), tak to takto razantně řešili. Podle bonity půdy nastavili částku za vynětí z půdního fondu mnohdy až astronomickou. Představ si, že jsi rodina, máš někde pozemek (třeba zděděny po prarodičích) a rozhodneš se stavět, peněz je málo, řešíš náklady, počítáš každou korunu a pak se dozvíš, aby jste mohli postavit, musíš zaplatit za vynětí z půdního fondu šílené peníze (mnohdy to převyšovalo hodnotu samotného pozemku). Souvislost s EU tam byla tedy kvůli těm solárním panelům a možná i ten ekologický aspekt byl nějak dle norem EU. Každopádně to NAŠTĚSTÍ v červnu podepsal prezident a mělo by se to snížit. Nicméně ta maximální částka mi přijde stále ještě poměrně vysoká.A jak píše o těch platech - asi mě nečteš, popsala jsem přesně důvody, které bráni tomu, aby se tady ty platy zvedly a ekonomika se rozpohybovala… to, že se to moc nelepší, to je pravda. Ale mělo, mělo by se to konečně začít lepšit.. protože takovým stylem tady bude stále přibývat pracující chudoby (člověk pracuje, ale i tak je na hranici chudoby - nedosahuje určitého sociálního statusu, životní úrovně, který by každý pracující občan měl mít).
To tady na epipi píše na několika místech. Jen nevím, nakolik v tom má prsty EU