Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4666
6.1.08 16:42

janno - já jsem slyšela, že sice pohoda na zádech ni moc (ty moje docela budou trpět), ale je to nejlepší způsob, jak tě doktor ohlídá… hodně jsem četla o porodech do vody - chtěla jsem to zkusit, připadalo mi to přirozený… nebo jsem koukala na jakýkolik jiný lepší polohy než na zádech a na to mi bylo odpovězeno, že je to ale problém, jak pak doktor pomůže, když budeš sice v příjemné poloze, ale pro něj úplně zkrouceně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.1.08 17:38

Ahoj, tedy já se nestačím divit, jak to tady o víkendu žije. Měla jsem co dělat, abych to vůbec přečetla.

Zdravím nové příchozí, čím víc, tím líp. Ale už v tom mám trochu zmatek.

Katko, jestli máš pořád problémy s tou rýmou, raději si řekni o antibiotika. Já to minule odnesla zánětem středního ucha - v červenci, jo a tehdy mi na ušním doporučovali Olynth - prý je nejlepší na zánět a na bolení v krku kloktat vodu s peroxidem - hnusné ale prý účinné. Tak ať jsi brzy fit.

Je vidět, že se nám to krátí - porod začíná být aktuální. S tím epidurálem je to asi hodně různorodé - na každého to zabírá jinak. Někdo si to nemůže vynachválit a někdo zase pěkně nadává. Myslím, že hodně záleží, jaký má kdo práh bolesti. Já pořád nevěřila, že už jsou to porodní bolesti a v porodnici se divili, že jsem to mohla tak dlouho vydržet - porodila jsem za dvě hodiny od příjezdu do porodnice.

Nikčo, s tou polohou na zádech máš pravdu, ale je to důležité vlastně až na tu poslední fázi, kdy už tlačíš mimi ven. Ale do té doby je dobrá jakákoli jiná poloha - mně nejvíc doporučovali stát a držet se partnera za ramena a nebo to hopsání na balónu - gravitace pomáhá miminku ven.

No, jsem se nějak rozepsala. A on už tady určitě nikdo nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
6.1.08 17:46

nikol jsem te autorizovala ale taky nevim jestli to neblbne.jinak ja mam ted ikonu away takze taky nevim.Kdyztak to zkusime jeste jednou pak.To icq nekdy pekne blbne tak uvidime. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
6.1.08 18:50

anel - máš úplnou pravdu, pak samotný porod miminka trvá už jen chvíli… máma řikala, že jakmile řeknou, že se jde na to, tak už je to vlastně úleva, protože pak už se jenom tlačí a tlačí a tlačí, ale není to ta příšerná hodinová bolest… řikala, že to taky není úplně k nevydržení, protože to bolí jen když jsou stahy, takže i ty dvě minutky mezi tím vlastně pomůžou… snažila se mě uklidnit, docela se jí to povedlo… takže vlastně na tom začátku si můžeš lehnout tak aby ti bylo dobře… aspoň jedna dobrá zpráva :roll: :lol: :lol: :lol: .

lost - já už to mám v pohodě :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.1.08 19:07

no ja sa bojim hlavne toho aby tie bolesti netrvali 10 a viac hodin, to asi nie je moc velka sranda, si myslim ze si zabezbecim toho anesteziologa a keby to nahodou islo moc rychle tak si to pichnut nedam :wink: ale sak uvidime :wink:

inak janno ja co som sa informovala tak to pichaju ked si otvorena max do 6cm , tak neviem, mozno u vas je to ine :wink:

a som zvedava jak sa zajtra bude divit stejfa, az sem zasa zavita :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.1.08 19:08

Teda Nikol docela ti závidím tvou mámu - u nás vůbec není zvykem o tomhle mluvit. A to jsme dvě holky.
Hrozně mi to chybí, přitom vím, že mámě na nás záleží, pomůže jak se dá, ale o osobnějších věcech mluvíme hrozně málo. Nějak to neumíme. Chtěla bych to mít ve své rodině jinak, ale trochu se bojím, že už ve mně je nějaký stud nebo co, že to ani nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
6.1.08 19:19

Ahoj, tady toho zase pěkně přibylo :D
Anel, díky za radu, dávám tomu tak 2 dny a jestli se nezačnu konečně lepšit, zajdu znova k lékařce. Na kloktání mi také radila vincentku, tak ji poctivě kloktám a kapu i do nosu a stejně nic :?
K tomu epiduralu - mám z něj strach. Asi budu raději omdlévat bolestí, ale mám strach, že kdyby se něco při zavádění stalo, budu ochrnutá… raději na to nemyslet :? O homeopatikách jsem nic zatím neslyšela, tak misurdo až budeš mít nějaké info, napiš prosím. Mě zase známá řekla o lněném semínku, že prý roztahuje a uvolňuje tkáně. Stačí prý polévková lžíce denně a jde to jako po másle. Ale zase je to pro mě neznámé, tak to zkoušet nebudu.
Anel a myslím, že ty jsi psala o vlivu gravitace na rychlost porodu - slyšela jsem to také, že to prý funguje. Tak budu asi stát a proklínat milého.
Teda moje představy o porodu jsou celkem srandovní - zabalíme si s sebou karty, aby nebyla třeba těch 10 hodin nuda :lol: :lol: , k tomu vezmeme papíry a dvě tužky, kdyby nás kraty už nebavily, abychom mohli hrát jméno, město :lol: :lol: Petr si s sebou vezme i něco na čtení až budu ve sprše a raději i nafukovací cestovní polštářek…kdyby to náhodou bylo přes noc a moc dlouhé..... :lol: :lol: :lol:

Ale mám z toho strach 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
6.1.08 19:25

Nikol, ještě k té poloze na zádech, je to divný co? Zkoušela jste některá zatlačit vší silou v leže na zádech a zatlačit třeba v dřepu? Připadá mi, že na zádech se nedá tak dobře vyvinout velká síla, jako v dřepu. Musím zjistit, jak je to v JBC s alternativní formou porodu a asi ji zvolím. Ale do vany bych nešla. Viděla jsem obrázek, kde byla voda celá krvavá a v tom ležela maminka i miminko a moc pěkně to nevypadalo. Asi jsem na to moc přecitlivělá.
 K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.1.08 19:38

baby vy ste odvazne :lol: , ja som sa nikdy pichancov nebala, tak si myslim ze to zmaknem v pohode :wink:
inak o tych semienkach som aj ja kdesi citala a myslim ze po 36tt baby piju aj nejaky caj z malinovnika, ze to tiez cosi podporuje, este mame cas to pozistovat poriadne :wink:

inak v nemocnici kde budem rodit ja take vymozenosti nie su, tu maju len to klasicke lehatko, ale neva myslim ze by som tak rodila aj keby bolo na vyber, mne bude stacit ze tam so mnou bude moct byt igor :wink: spolu to zvladneme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.1.08 19:47

Misurdo, s tím čajem z malinovníku máš pravdu. Ségra ho pila a porod měla docela v pohodě, málem jsem na to zapomněla.

A ještě k té poloze v leže - u nás v porodnici teď mají prý nové lehátko, které jde polohovat, takže můžeš skoro sedět, ale zároveň k tobě má doktor dobrý přístup. Jsem na to docela zvědavá.

Taky už vám začíná to břicho vadit? Já už si skoro nemůžu ostříhat nehty na nohou a celkově už se sama sobě moc nelíbím. Docela se začínám na porod i těšit.

Stejfa to tu ani nepozná, bude myslet, že je někde jinde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.1.08 20:00

:lol: :lol: :lol: ja uz mam brucho jak balon, nohy si sice este ostriham, dokonca jak tu boli decka tak sme skusali ci dame palec na nohe k nosu, aj to mi islo v pohode, ale funim jak lokomotiva aj ked len lezim a obliekanie je tiez dobra namaha :roll: a ked sa postavim tak chodim jak kacena, ale po chvili to stale rozchodim :wink:
a pacit sa sama sebe tiez hrozne nepacim, ani do zrkadla sa mi nechce pozerat :poblion: ale co uz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
6.1.08 20:09

Ahoj holky, manžel celý den něco stahuje, tak tu nemůžu být. Synáčka máme u babičky, takže je klid, ale bohužel jsem nestihla přečíst vše, co jste napsali, jen:

Misurdo - to bych byla moc ráda, kdyby si sem pak hodila něco o těch homeopatikách. Já se rozhoduji mezi Caulophyllium thalictroides 9CH nebo 15CH a actaea racemosa 9CH. Kdyby jsi mi třeba mohla zjistit, které jsou nejlepší a v jakých intervalech se berou (a kolik), byla bych moc ráda.

Nikčo - já budu rodit - snad - v Podolí. Adámek se tam taky narodil a jsem tam spokojená. No v nejhorším pojedu třeba do Krče, ale snad to Podlí vyjde.

Víc nevím :oops: , musím končit, manžel zase něco stahuje. Ach jo.

Pa pa a hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
6.1.08 20:57

Ahojky, tý jo, já jsem se ponořila do práce a úplně jsem zapoměla kolik je hodin. Už mě to ale začalo štvát, tak na to kašlu a zase zítra. S chladnější hlavou :roll: .

anel - co se týče otevřenosti u nás v rodině, tak je to fajn, ale byl doby, kdy mi máma řikala, že porod vůbec nebolí a já až od kamarádek zjišťovala, že je to peklo, že jsou rády že to přežily a hlavně že už nikdy více :lol: :lol: :lol: . Na to jim přišlo druhý dítě s mávnutí rukou, že časem na to člověk zapomene a přece kvůli jednomu dni nezahodí celý život štěstí. Tak v tom podle mě mají pravdu. Co je ten jeden den proti tomu, že třeba já budu mít doma Terezku :wink: .

Akaca - jasně, že jsem zkoušela v jaký poloze se jak tlačí. Mě to moc nešlo, ale (opět má teorie od kamarádek :roll: :lol: - já vím :lol: :wink: ) prý si budu nohy tlačit na břicho a tím se ta síla vytvoří. Někdo řikal, že i mírný zapřený nohy o to křeslo pomůžou… Já nevím. Předpokládám, že když to tak mají všichni, že je to nejschůdnější poloha…
A s tím porodem do vody: Viděla jsem taky fotky a některý byly přímo :-( , třeba že v tý vodě je i přítel - to je neuvěřitelný :-( , ale ty v ní nejsi celou dobu a jakmile je ta voda špinavá, tak máš mimi venku. Je to jen ta chvilička… spíš se mi líbilo, že ta voda pomáhá trochu od bolesti a že pro to mimi to není tak drastickej příchod na svět. Ale nakonec jsem od toho upustila, páč v Praze se to nedělá ( 8O ) a stejně se to nědá naplánovat… kdyby byl sebemenší problém, tak tě do vany nepustí… takže kdybych už to chtěla, ani by to tak dopadnout nemuselo… ale hodně jsem nad tím přemýšlela…

EvaH - Podolí - závist!!! Mají tam nádherný porodní sály - tam by se mi rodilo určitě dobře - i když mi to potom bude jedno - dám na prostředí… a mají tam krásný křesla
http://www.upmd.cz/…ni-sal01.jpg /> no není to nádhera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
6.1.08 21:19

tak já taky přidám fotky.Budu mít na výběr ze tří sálů a nebo můžu rodit přímo na té velké posteli,kde se se mnou může válet přítel před tím než porodím :D …a pak nějaké další foto z porodnice

http://www.hospitaljh.cz/…/foto/15.jpg /> http://www.hospitaljh.cz/…/foto/10.jpg /> http://www.hospitaljh.cz/…/foto/13.jpg

http://www.hospitaljh.cz/…/foto/17.jpg /> http://www.hospitaljh.cz/…/foto/28.jpg /> http://www.hospitaljh.cz/…/foto/25.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
6.1.08 21:29

Werča - tý jo, to je taky nádhera. Fotky Apolináře sem nebudu ani dávat. Je to úplná klasika a jsou tam porodní boxy :roll: . Prostě nic moc, ale přestala jsem to řešit a řikala jsem si, že hlavně když se dobře postarají o Terezku, ale ty fotky jsou teda nádherný. A kde to je? To je státní porodnice? Vypadá to jak nějaká soukromá ambulance, kde si za to pohodlíčko taky dobře zaplatíš. Neřikej mi, že tohle taky někde existuje… achich - tam bych klidně bydlela :lol: :lol: :lol:
I když - tak se pokochojte! :cry:
http://www.apolinar.cz/…/3_05a_2.jpg http://www.apolinar.cz/…/3_01a_2.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí