Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4666
7.1.08 15:03

báro - já bych byla sobecká. Dneska jsem měla taky vyrazit ven - jen něco zařídit, za chvilku bych byla zpátky, ale fakt se mi do toho počasí nechce. Chlap sice přes telefon trošku nadává, že jsem lenoch, ale co. zítra je taky den a ono se to nezblázní…

Poly - já nosím kojící podprsenku už tak dva měsíce. Prostě mi začalo vytýkat z prsou a hrozně mě to rozčilovalo, tak jsem si koupila prndu, vložky do ní a jsem v klidu. Žádná histerie. Navíc už teď poznám, že mi z nich něco poteče, takový pnutí. Taky mi řikali, že je to brzo, ale prostě je to tak, tak to neřeším. A koupila jsem jí v Globusu - ta mi nejvíc vyhovovala, ale mám trošku dudy, tak asi podle toho jak je ti to příjemný… i v CaA jsem koukala, ale ta nic moc… prostě to seženeš v jakýchkoliv potřebách pro mimi (bude tam i pro maminky) i kde mají těhu oblečeí… a ve svý podstatě by to mohli mít i v prádle… :wink: PS: ale pozor na velikosti… vyzkoušej… některý se dělají ve velikosti, kterou normálně nosíš a už se počítá s tím, že mám ty prsa větší. u některých si to číslo musíš přičíst. Já mám dvě velikosti. Jednu svojí (za norm. stavu - je větší než norm.) a jednu, která je mi teď velká…

Gissele - s Bulovkou držím palce… nemá moc dobrou pověst, i když poslední dobou to docela chválej. Já bych se bála, ale ve svý podstatě stejně o nic nejde… ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
7.1.08 15:08

Holky, berete si do porodnice své noční košile nebo využijete služeb a zapůjčíte si? Tak jsem si říkala, že k porodu si vypůjčím od nich, ať si svoji moc nezasviním :lol: a pak bych si vzala tak ze 2 svoje???
Máte ty speciální na kojení nebo stačí nějaké klasické bavlněné s delším rozepínáním. Ony ty spešl pyžama jsou tak děsně drahé :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.1.08 15:17

Baro, to máš přes zavodní sezonu asi taky naspěch 8O .
Ten porodopis jo opravdu souhlas s medikama, nastříhnutím, epi, forma porodu a poloha, alergie, nemoci, rodinné dispozice, prostě výslech včetně toho vzdělání. Až budu mít po, napíšu Vám přesné detaily.

jinak asi se Stejfou v LB zapadneme sněhem. Celý den tady valí jako blázen :roll: :roll: … škoda, ty lyže bych fakt brala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 15:26

tak epi jsme probrali, ale co ten nástřih? :roll:
Jo nebo ne? zase nevím co je lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.1.08 15:27

Ještě košili si vezmu svojí.
A celkem mě děsíte s tím tvrdnutím břicha. Je normální, když netvrdne????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.1.08 15:29

Nikol, já jdu do nástřihu, jestli bude nutný. Raději 3 stehy,které se lépe hojí, než potrhaná tkáň.
Co další????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
7.1.08 16:02

hrůza, hrůza, jakmile je v příspěvku něco o porodu, tak je mi z toho tak nějak divně. Radši o tom nechci vůbec přemýšlet. :roll:
Já jsem zvědavá, až to budu řešit se svojí doktorkou. Zatím schůzky v poradně vypadají asi nějak takhle: Máte nějaké problémy? jak vám je? - Všechno v pohodě, problémy nejsou. (až teda teďka to dýchání, ale už se to trochu lepší no a stejně s tim nic nejde dělat). Pak se na mě doktorka koukne, pomačká, prohlídne, zkonstatuje, že kdyby takhle probíhala veškerá těhotenství, tak ani nemá co dělat a já jdu domu.
Niky, to ti závidím, že bys dokázala být sobecká, protože to já neumim. Teda neumim to jen vůči lidem, na kterých mi záleží. Jinak to dovedu dost dobře, to zas jo. Ale já mám pak vždycky takové výčitky svědomí a stejně bych v klidu nemohla odpočívat, protože mám prostě pocit, že kdyby se v práci něco dělo a já tam nebyla, tak on tam nadělá víc škody než užitku, a v konečné fázi mě stejně zavolá, protože buď nebude moct něco najít nebo něco udělat. Takže takhle. Už dlouho řešíme, jak to budem dělat, až se malej narodí, protože to opravdu nebudu moct běhat dolu kdykoliv bude potřebovat. Jsem na to fakt zvědavá. Jedna z jeho variant byla - dám ti postýlku do kanceláře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 16:02

:lol: :lol: :lol: nic dalšího mě už nenapadá :wink: . Taky jsem si řikala, že když to bude potřeba, ať mi to dají. Než aby se to oztrhlo samovolně a třikrát tolik.
A jestli je to dobře nevím. Když se mě dr. zeptá a odpovím ano, tak řekne, že je to v pohodě, ale co by řekla, kdybych řekla že ne, to nevím.
A noční košili si musím koupit, ale určitě bych chtěla vlastní… v těch jejich andělích by mi táhlo na zadek :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.1.08 17:27

decka vy to tam mate moderni, u nas sa nikto nikoho nebude na nic pytat, klystir, holenie a nastrih robia bez pytania :roll:

a k tym koseliam : ja si urcite necham pozicat, lebo si myslim ze prve dni to bude aj tak vsetko od krvi :roll: , tiez som chcela nejaku taku peknu koselu na kojenie, ale 1000 korun je strasne moc, ked najdem nejaky uplet, tak si to necham usit od babky a ked nie tak nejak vydrzim aj s tym co mam, doma nosim na spanie aj tak len tricka na ramienkach :wink:

a ja si budem podprdu na kojenie kupovat asi az tesne pred porodom alebo az po, lebo si myslim ze az potom sa nam cecky poriadne naleju :roll: :lol: zatial nosim len tie elasticke sportove :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
7.1.08 18:01

Teda holky, chvilku tady nejsem a nestačím dočítat.
K té kosmetice můžu spolehlivě doporučit olivový olej extra panenský, který normálně používáte v kuchyni - taky jsem kupovala nejdříve v lékárně, ale pak ho jednou neměli a sama lékárnice mi řekla, že ten kuchyňský je lepší. A další co je fakt ověřené je ta modrá Indulona, doporučují ji i kožní při atop. ekzému.
Jinak jsou ještě skvělé vlhčené ubrousky z DM - ta jejich značka babylove - mají víc druhů, ale na začátek jsou ideální ty neparfemované, myslím že zelené.
Jo, a jaký máte názor na koupání, zase jsem četla, že každodenní koupání je zbytečné a dítěti se zakládá na různé kožní problémy. Prý stačí tak 3× týdně, jinak jen otírat žínkou na kritických místech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 18:02

misurdo já jsem myslela noční košili, jako jen dlouhé tričko. Abych tam neběhala s holým zadkem…
no když netečou :? , tak proč kupovat dřív… :wink:

anel - o koupání jsem to taky četla. Možná na tom něco bude, ale když se bude umývat jen tou vodou, myslím, že to klidně být může. Mimi si z toho udělá takový rituál před spaním. Pak bude vědět, že se jde spinkat… nepřipravovala bych ho o to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
7.1.08 18:40

Mně se to právě taky líbí jako taková příprava, že se jde do postýlky. Asi jen kdybych viděla, že se mu třeba dělá nějaká vyrážka, tak bych to změnila.

Připomněli jste mi tu košili - při porodu jsem měla erární, ale od pasu dolů jsem byla vlastně nahá, bylo to hrozně krátké. Nevím, jestli je to normální, nebo na mě vyšla zrovna malá. Pak už jsem musela mít svoji, žádné erární nenabízeli - a byla docela spotřeba, jak odcházejí očistky.

Jak to máte u vás v porodnici s poporodními vložkami? Tady je prý musím mít svoje, jen těsně po porodu dávají. Ani nevím, jestli se kupují v lékárně nějaké speciální, musím se pak zeptat. Nemáte to už někdo zjištěné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 18:46

anel - já budu mít v porodnici jejich a doma svoje milovaný allways :pankac: . Stejně tak s plýnama pro mimi. Přídel 6 na den - jinak svoje, ale prý se dělá, že když jiný mamině zbyde - rozdělí se :D …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
7.1.08 18:53

Nikol, myslím, že na allways budeš muset zapomenout. Já na ně taky nedám dopustit, ale po porodu je přímo zakazují - obsahují moc igelitu a špatně se hojí stehy a vůbec. Musí být jen nějaké obyčejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
7.1.08 19:03

Holky vy jedete :)

Niky - no oni na ty Bulovce ted maji prej uplne novy porodni boxy, tak jsem zvedava co tam ma zamluveny tahle klinika, fakt si to nedokazu predstavit, mno uvidim, kdyztak jim zadny prasulky proste nedam a necham se odvezt sanitkou kde bude volno :wink:

S tema kosilema, ja jsem rozhodne pro erarni, pac minimalne prvni dva dny je celkem spotreba, pak mam pripraveny normalni pyzamko na knofliky :) , zadny speciality jako kojici kosile

S tim nastrihem, holt pokud to bude nutny tak jsem pro, lepsi nez byt potrhana, ono to neni vubec citit protoze to delaji v dobe kdy je tlak hlavicky na ta mista takovy ze je to uplne odkrveny, s hojenim jsem taky nemela zadne problemy, a dnes to neni vpodstate vubec videt nebo nejak znat.

Ty vlozky se maji opravdu pouzivat ze zacatku z ty buniciny aby se to nezaparovalo, btw. v DMkujsem ted objevila takovy ty jednorazovy kalhotky po porodu, naprosto perfektni, pac jsou sity jako normalni kalhotky, ty co meli v podoli byly takovy sitovy a jako nohavickovy a ta vlozka v nich proste jezdila 8O a blbe drzela, takze jsem si hned koupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí