Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
364
7.1.08 19:05

Teda to je fofr. Než se vrátím z vycházky už jsou napsané 2 stránky.

Holky mi máme v lékárně speciál. porodní vložky. Je to firma SAMU porodní vložky 20ks v 1 bal. Já jinak taky nosím Always, ale jsou s fólii … tak nevím aby jsme se nezapařily ???

Naše výbavička : 20× bavlněná plena, 3× ponožky, 1× soupravička a to je zatím vše !!!! Mám co dohánět, ale v pátek se chystám na nákup do Německa tak snad se polepším!!! :P :oops:

Jo, jakou kupujete velikost ???? Já mám zatím vel. 56 ( 0-3 měs.) ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 19:14

anel - no to mi ani neřikej. to budu pěkně trpět, ale asi máš pravdu. mě to vůbec nenapadlo.

Gissele - Mno - sice tam mají to centrum, ale já jí moc nemusím… a nechápu to. To jako můžeš říct saniťákovi, že chceš do jiný porodnice? Jsem myslela že když jseš v nějaký zaregistrovaná, tak jedeš tam. A kdyby tam nepřijímali, tak jinam, ale že si nemůžeš na poslední chvíli vybírat, ne? A děkuju, kouknu v DM, doufám že je to ještě aktuální. A to jsou jednorázovky?…

Petas - taky to v tý lékárně zkusím. stačí říct porodní vložky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
7.1.08 19:25

Niky - jsem to asi spatne napsala, ta soukroma klinika se plati predem, a musis tam dojet (jestli maji svoje sanitky to nevim, se zeptam ve stredu), sem to myslela tak, ze jestli tam budou v podstate ty samy sluzby jako ve statni porodnici tak na to prdim a necham se odvezt kam me to zavane :D , zatim co vim, tak zarucuji nadstandart v sestinedeli a samostatny pokoj pro tebe a doprovod pred porodem, s tim salem prave nevim jak to je.

Jo v tom Dm jsem to kupovala minuly tyden v Modranech, jsou z nejaky buniciny nebo papiru (:DD ) , takze jednorazovky. Ale ja myslim, ze ty vlozky staci prvnich pet sest dnu nez se to zacne poradne hojit, doma jsem pak uz taky nosila normalni alwaysky a kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 19:41

Gissele - Jo aha. Tak to jsem ani nevěděla, že je to soukromý… Na Bulovce byla známá (dost sociálně slabá) a nic neplatila, tak asi myslím něco jinýho. ta by si určitě nic navíc neplatila. Měla tam hrozný problém s tím, že si dítě položila na postel - byla blbě sešitá a nemohla se moc hýbat a sestřička na ní začala histerčit, že to dítě může zabít, že ho zalehne… no mazec - je to prostě o lidech, no.
A ty nejsi nikde zaregistrovaná 8O? S vložkama uvidím a pár těch nejhorších si teda koupím :? …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.1.08 19:46

nikol ty si fajnovka, je vidiet ze si nezazila tie doby ked sme nemali na vyber a ked neboli vlozky v obchode museli sme si davat vatu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
7.1.08 19:50

Petas, díky, doufám, že je budou mít i u nás.

Gissele, jak drží ty kalhotky, dá se s tím chodit? Minule jsem měla normální - koupila jsem si nějaké obyč bavlněné, ale ty jednorázovky by asi byly praktičtější.

Nikol, uvidíš, třeba se budeš hojit rychle a přežiješ to v pohodě. Je fakt, že já krvácela docela dlouho a alwaysky mi byly hrozně nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 19:52

misurda - je to poznat? :lol: . Nezažila. Máma vyprávěla, že tam ještě kdysi měla plenu vycpanou vatou „od ucha k uchu“ :lol: :lol: :lol: . Řeknu vám, že i kdybych měla jíst chleba s málem, tak si za normálního stavu allwaysku koupím. Je to prostě zvyk a pro mě pohodlí… Ale je jasný, že jestli jsou pro hojení nevhodný, tak si prostě koupím ty, který budou dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.1.08 20:14

no o nic si neprisla :lol: , ja si pamatam , ze obcas nebol dostat ani toaletak :roll: :roll: :roll:
inak ja som si kupovala alwaysky vo svajciarsku a tam boli ako bavlna a u nas take neboli, som bola v soku 8O ale mozno ich uz maju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 20:56

misurda - jo, oni s tím přili jako s novinkou :roll: , ale asi nepochopili, že bývají tak oblíbený právě kvůli tomu povrchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
7.1.08 21:03

Niky - ono je to jenom v tom arealu nemocnice, ale je to jakoby zvlast, chtej za to asi tricet tak uvidime, jinak nikde zaregistrovana nejsem :D pac pokud tohle bude hruza tak uz je to jedno, ono vsude je neco, Podoli je sice krasny na sale ale sestinedeli je hruza, Motol to je fabrika, Apolinar taky tak (smarja to zni strasne pesimisticky :lol: )

Misurda - sem tyhle ty „nejhorsi“ musela nosit celkem dlouho nez u nas byly prvni lepicky :D , dokonce si pamatuju, ze kdyz jsem dostlala prvni menses, jsme byli s nasima na chate (mi bylo teprv deset takze to nikdo necekal) a vlozky nebylo kde sehnat, tak sem vyfasovala dve plinky, to se to chodilo :lol: , a toaletak byl nejlepsi takovy ten brusny papir :D smarja ten odrenej zadek nikdy nezapomenu :lol:

Anel - sem si jedny vyzkousela a drzej vpodstate stejne jako ty bavlneny klasicky, maji uplne stejny strich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 21:25

Gissele - a to skončíš s doktorem ve 35.týdnu? Když jsem řikala, že chci rodit jen v Podolí, tak mi máma řikala, že si mám jít sednout do parku a odvezou mě jenom tam :lol: :lol: :lol: . To bych neudělala ani tak, ale proto jsem se registrovala, že pak musím někam docházet do porodnice… A na tý soukromý Bulovce to stojí třicet… 8O čeho? Snad ne tisíc??? Ale máš pravdu. Všude je něco… A zase - je to jen o lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
7.1.08 22:10

:lol: ja s nim neskoncim, budu tam dochazet az dokud neporodim, delaji tam i monitor takze to je v pohode (mam to asi 5minut chuze, uz se vidim jak rodim a bezim do ordinace :lol: :lol: )
nj jde o tisice proto jsem zvedava co mi za to nabidnou, pac obchod je obchod ze jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
8.1.08 09:09

Petas- já jsem si kupovala vel.56 a myslím,že jsem to i přehnala, protože tolik, kolik jsem toho nakoupila, tak do té doby malá z toho vyroste a mám už i velikost 62. Co víš, třeba se ti narodí nějaký obřík a tu vel.56 moc neužiješ :lol:. Koupila jsem si už i větší velikosti, ale to jen pár, protože to měli za bezva ceny.
Holky,já do toho nástřihu pokud bude nutný jdu,ono to prý fakt nevnímáte, je horší potom to zašívání. Některá to necítí, kámoška říkala, že ani nepočkali až jí bude pasobit injekce a zašívali ji za živa 8O, no moje nervy. Teda nevím, jak je to u vás v porodnicích.
Kalhotky si koupím pár jednorázovek zn.TENA, jinak klasiku bavlněné a vložky jsou prý dobré buď SAMU nebo od Helen Harper ty úplně obyčejné.

Holky, matraci do postýlky máte tu kokosovou nebo kombinaci kokos-pohanka?

Báro- ty odpočívej, není potřeba furt v té práci být, pak si tě aspoň budou vážit. U nás to bylo podobné. Užívej si sama sebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
8.1.08 09:21

Dost jste toho za večer probraly :D
Já se včera byla pěkně protáhnout na cvičení a dneska mě čeká porodní kurs. Už se moc těším. A zítra jdu na manikůru. A taky se musím objednat ke kadeřnici. A chtělo by to i depilaci a pedikůru. No mám toho nějak moc.

S těma poporodníma vložkama je to pro mě taky dost divoký, protože jsem zvyklá na tampony a vložku jsem něměla tak asi deset let. Ale asi si koupím ty SAMU z lékarny, prý jsou nejlepší. A zkusím taky kouknout do DMka na ty kalhotky. Stejně tam mám cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
8.1.08 09:26

Poly - s tou 56 fakt opatrně. Teď jsme byli u švagrové, mají měsíční miminko a vel.56 je mu malá. Jsou oba vysocí, tak mimčo je taky dlouhán.

Včera jste mě inspirovaly s tou výbavičkou, tak jsem konečně vytáhla ze skříně balík oblečků po Jeníkovi. Ještě musím doplnit něco od sestry - měla rok po mně holčičku, tak bude i něco růžového. A zítra se asi pustím do praní. Máte nějaký typ na prášek, asi to budu prát v ruce, tak je asi lepší tekutý, co?

Gissele, to budeš mít asi opravdu luxusní porod, za ty peníze ti budou nosit snídani až do postele. Nebo by aspoň měli…

Já se dnes v novinách dočetla, že u nás budou od konce ledna rekonstruovat porodní sály - do konce března, myslela jsem si, že to proběhlo už loni, ale to se dělala jen lůžková část. Tak jsem se těšila, že budu rodit v novém a ono houby. Rekonstrukce probíhá za provozu, tak nevím, jak to bude vypadat - to budu rodit a vedle mě dělník se sbíječkou, to bude fakt něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí