Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2857
7.1.08 09:30

jeeeeeeee poly tak to datum si budem pamatat :lol: :lol: :lol: , mne sa este paci datum 28.2.2008. :lol: :lol: :lol:

no vy ste si s tyma doktorama asi uzili, my sme mali strasne stastie a zadarilo sa nam na prvy sup :lol: ale tiez som bola v nemocnici 2 tyzdne , teraz uz to ale dotiahneme do zdarneho konca :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
7.1.08 09:57

Ty brďo, tady se to přes víkend tedy pěkně rozjelo!
Děkuji vám za přivítání a snad se mi podaří zorientovat a budu pilně psát. Akorát ty víkendy právě vynechávám , protože mám internet zatím jen dole v kanceláři a v bytě ještě nejsme připojení, tak se mi nechce běhat jakoby do práce. Zato v týdnu tady u toho sedim celý den. :lol:
Tenhle týden jsem si dala předsevzetí, že se pokusim si alespoň vypracovat seznam výbavičky, co všechno se musí koupit ( téměř všechno, protože zatím nic nemám :oops: )
Holky, du výbavičku jste kupovali tak nějak po částech, nebo najednou na jednom místě, nebo přes internet nebo jak? Už mám teda nějaké bodíčka, tričíčka a dupačky, ale jinak fakt nic… A kočár musím objednat… No hlavně že už vím jaký. Aspoň to mám rozhodnutý. Taky nevím, jestli zařídit pokojíček, nebo se na to vyprdnout a nechat to až bude dítko starší.. Stejně teď budu mít postýlku v ložnici, ale pořád řeším, kde budu v noci kojit a kde přebalovat, jestli koupat ve vaničce nebo v kyblíčku atd. atd.
O těch porodech se to tu pěkně rozběhlo, ale radši o tom nechci zatím ani přemýšlet. Kamarádka má termín zítra, tak uvidim, nechám si to pěkně zatepla vyložit od ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.1.08 10:06

baro ja som na tom s tou vybavickou ako ty, zatial mam len oblecenie :? , ale tento tyzden ideme do viedne, a tam by som to mala vybavit, chcem pozriet vsetko od nabytku ( postielka, skrina, a komoda alebo nieco s prebalovacim pultom ) kocik( aj ked v zalohe mame jeden vybrany v hodonine) autosedacku, lehatko, vanicku, odsavacku.......atd atd, v podstate viem co vsetko a kolko stoji a budem sa orientovat podla vyberu a cien, dufam ze aspon nieco nakupime :lol:
izbicku chcem spravit teraz, myslim ze lepsie teraz jak potom ked uz nebudem mat tolko casu na take hluposti, ale postielku budem mat tiez u nas v spalni, teda na zaciatku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
7.1.08 10:30

Misurdo, tak dej pak vědět, jak si pochodila ve Vídni. Docela bych taky vyrazila někam na nákupy i když tchýně včera ryla do manžela, že už mne namá nechávat jezdit samotnou na nákupy ani do Prahy, že je to nebezpečný a mohlo by mi být špatně apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
7.1.08 10:38

Hezké dopoledne všem. Taky je u vás tak hezky - bílo, stromy zasněžené a ještě svítí sluníčko. Hned má člověk lepší náladu.

Werčo, v té vaší porodnici to máte fakt luxusní. U nás sice taky rekonstruovali, ale myslím, že takové to asi nebude. Jsem zvědavá.

Poly, tobě tedy držím palečky, věřím, že miminko vám všechno předešlé vynahradí. Taky jsem si prodělala krizi po krevních testech - vyšlo mi riziko rozštěpu páteře 1:10, ale v Praze nakonec v klidu řekli, že ty hodnoty jsou tak vysoké, že to nemá s rozštěpem nic společného, ale budou „jen“ problémy s placentou. Ale já měla za sebou bezesných 14 dní.

Nikol, máš pravdu, že nejdůležitější je ten přístup doktorů a sester - z toho já mám největší strach, že narazím na nějakého necitu. Jediné co mě uklidňuje, že tam budu mít manžela a ten mě jen tak nedá.

Misurdo, vás tedy čeká krásné nakupování. Jestli seženete vše, tak bude pěkný průvan v peněžence, co?

Stejfo, ty jsi ale vzorňačka, takhle dokonale připravená, to se nevidí.

Ještě jsem se chtěla zeptat - plánujete někdo klokanku nebo šátek - myslím, že nám mimi vychází na docela dobrou dobu (bude teplo), tak by se dala dobře využít. On ten kočár je někdy hrozně omezující. ** **

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 10:55

Ahoj holky!

anel - když už jsem četla nějaké špatné komentáře, tak to bylo na sestry a kupodivu na doktory ne…

Poly - jak jsi psala, je to hrozný, ale teď je nejlepší soustředit se na to, co bude. Abys byla v klidu a pohodě :wink: …

lost008 - moje icq je 237-710-911. Poslala jsem ti i zprávu, tak snad mě tam najdeš až budeš online :wink: .
4.700,– za epi? To si děláte srandu? Vím že to něco stojí, ale myslela jsem, že mi někdo řikal okolo osmi stovek nebo tak. Takový prašule bych za to nedala… to to radši vydržím a s Terkou budeme pak za ty penízky hodovat :twisted: .

Stejfo - to jsi mi připoměla. Měly bysme přibírat 2 kg za měsíc (0,5 kg za týden). Tak když jsem byl u Dr. nahoře jsem měla 3 kila. To není tak hrozný, že ne?
Celkově jsem přibrala 13 kg. V mý váze je to fakt hrůza, ale obecně to není tak hrozný, ne?

Dneska mám zase těžce hyperaktivní dítě. Mlátí sebou ze strany na stranu.. až si řikám, jestli je jí to vůbec příjemný v tom stísněným prostoru sebou takhle mrskat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
7.1.08 11:12

Nikol, máš pravdu, že častější stížnosti jsou na sestry, přitom by člověk řekl, že by ženská měla mít větší pochopení. U nás v porodnici je spíš nespokojenost se sestrama na šestinedělí. Je fakt, že ke mně se tehdy chovali, jak když už je to moje minimálně druhé dítě. Na co se člověk vyloženě nezeptal, to ti neřekly. A ona je spousta věcí, které tě nenapadnou. Docela jsem litovala, že jsem si nic moc nepřečetla dopředu, soustředila jsem se spíš na těhotenství a porod a péči o mimi jsem si nechávala až na pak . . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
7.1.08 11:17

Ahoj Báro, já jsem si výbavičku kupovala postupně. Sledovala jsem tak po očku ceny. Teď jak měli všude slevy koncem prosince, tak jsem pokoupila veškeré ty věcičky. Chybí mi už jen kosmetika a matrace do postýlky a to jedeme kupovat tento týden.
My jsme pro malou pokojíček nezařizovali, chtěla bych ji mít u sebe v ložnici aspoň do jednoho roku,ba ne víc, tak až pak. My máme obývák hned vedle ložnice, takže si vždycky odcupitám tam v klidu nakojit a jak nebude manžel doma, tak v ložnici :lol:.

Víš co, jsou různé názory na ty kýblíky i na vaničku. Já jsem si koupila přebalovací pult s tou vaničkou pro mimi a mám ještě jednu větší. Když jsem viděla kámošku,jak koupe malého v kýblíku,že jednou rukou ho drží a druhou umývá,tak jsem myslela v jednu chvíli,že ho i pustí. Myslím si ale zase, že jsou dobré až bude mimčo větší, že si bude tím stáním trénovat zádíčka. Vážně, v tomto neporadím.

Dnes jsem se vrhla na praní výbavičky a jdu si ji žehlit,tak se na vás mrknu navečer. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.1.08 11:26

baby vy ste rychlovky :lol: :lol: :lol: , normalne vam to aj zavidim, ze uz mate skoro vsetko :wink: , sak ja ked sa v noci zobudim ze musim ist na zachod, tak potom neviem zaspat, lebo musim mysliet na to co si musim kupit a ake to chcem............... no hruuuuuuuuuuza :roll: , a tak to je kazdu noc :roll: :roll: :roll:

vanicku mam vyhliadnutu takuto: http://babydream.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 11:27

anel - je problém, že někteří lidi když to mají v práci každý den to berou jako samozřejmost. A se setrama je to jak s většinou gynekoložek. Já mám teda ženskou a je super, příjemná i poradí, ale sousta ostatních holek na ty svoje nadává, jak jsou necitelní a spousta dalších si nemůže vymachválit svojeho gynekologa - chlapa. Možná právě proto, že to jsou chlapi bývají citlivější. Já bych s tím teda měla trošku problém. Když jsem byla na UTZ (velkým), tak tam byl doktor docela jsem se styděla… nebylo mi to úplně příjemný, ale asi jde jen o zvyk…

co se týče výbavičky, tak máme nakoupeno. Pro novorozeně určitě a dál se pak v průběhu dokoupí. už jen monior dechu a nějaký věci pro mě do porodnice. Dneska jdu na ty jednorázový kalhotky, tak snad koupím dobře…

misurdo - vanička moc hezká, jen já jsem jí nechtěla tvarovanou,aby mělo mimi dost místa. Jako podložku máme pěnovou, ale prý to není úplně ideální, ale moc se tím netrápím…

Jo a ještě - zajímalo by mě, kdy já to konečně všechno vyperu a vyžehlím. Zatím se do toho moc nernu, tak doufám, že to nedopadne tak, že budu porodnice volat mámu na pomoc, že jsem nebyla schopná vyprat a vyžehlit oblečení… Naštěstí bych to mohla trochu svalit na práci :oops: … ale určitě to zvládnu sama. už na to myslím dost dlouho, tak snad… jo a to cukroví jsem nakonec taky dodělala a byla to mňamka - moje premiéra :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.1.08 11:40

Dobré poledne všem,
Poly to je síla, co jsi zažila, ale snad jste si opravdu to zlé vybrali a teď už vás vše mine.
Souhlasím s Vámi, že v porodnici je přístup lidí k nezaplacení, ale i ten komfortní sál mě teda dostal. U nás to je hezké, ale už několik let po rekonstrukci, ale zase z primář gynekologickoporodnického odd. mě kdysi přivedl na svět, tak i kapka nostalgie :) .
Výbavičku ještě celou nemáme, musím konečně vyškrtat z toho 17 stránkového seznamu co mi ještě chybí, ale snad už to jsou jenom drobnosti jako odsávačka, kosmetika a nějaký špachtlíky do uší a tak. Jinak pokojíček jsme teď celý předělali už pro starší dítko. Velká postel, psací stůl (dětský), ale k tomu i kout na hraní a svítící hvězdičky na stěnu a tak. Stejně nejdřív bude malá se mnou v ložnici a když bude mít taťka náročné období v práci a bude potřebovat v noci spát, budeme s malou v pokojíčku ať má klid. Jinak jsem zastáncem toho, že chlap se se mnou bude o noční hlídání dělit. On bude přes den makat stejně tak, jako já.
Horší je to, že občas někam pracovně jede a většinou to není blízko :(

Holky, co kosmetika, máte někdo vyčtený, nebo zkušenosti s nějakou značkou? Moje malá neteř byla na všechno alergická, tak mazali spec. mastí z lékárny a já tedy značky jako Nivea a Johnsons moc neznám. Slyšela jsem, že teď v lékárnách dělají i přírodní dětské oleje - olivový a slunečnicový, asi je vyzkouším. Nemám taky ráda, když je dětská kosmetika moc parfémovaná, příjde mi, že to není moc zdravé. To samé pleny, nakupuji od každé značky jeden balík, abychom v případě alergie měly na výběr.

Jo, jsou to teď hezký starosti, co? Když doma jen tak něco dělám, tak vlastně ani na mimi nemyslím, ale jakmile si tady pročítám co všechno se děje a že to vlastně bude už za 60 dní…začínám se moc těšit.
Tak abych se nepřetěšila - jdu umýt topení a dětského pokoje, uvařit si oběd, vyprat a pak nevim, asi si něco dalšího ještě najdu.
Zdravím Vás i mimiše K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.1.08 11:49

akaca - souhlas se střídavou péči o miminko. U nás je sice rozdíl, že já teď dělám z domova a manžel chodí do práce, ale taky ho nezabije, když si jednou za čas párkrát za noc vstane. Asi to nebude úplně fifty - fifty, ale určitě se péči nevyhne. Mímo je to naše a ne jenom moje… A ono starání se o Terezku aspoň prohloubí vztahy (ne že by jich už teď bylo málo, to vůbec, ale kontakt je kontakt) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.1.08 11:55

Nikol, co děláš z domova, musím si také najít nějakej job. Jinak zdegeneruji u TV :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
7.1.08 12:06

Ahoj holky.

Akaco souhlas s tebou,ze ty pleny nekupujes stejny ja mam taky dva druhy a pockam protoze jsem taky myslela na ty alergie.Uvidime.Kdyz jde o kosmetiku tak mi kamaradka rikala,ze snad do pulroku by snad dite ani zadnou kosmetiku pouzivat nemelo,prave taky kvuli alergiim,ze pry by se u nej mohly rozvinout.Staci uplne cista voda.Tak to nevim mozna neco natom bude.Ja se poradim s nasim lekarnikem je fakt super a dam vam vedet.

Misurdo ja myslela,ze jste mely dnes do Vidne,ale asi vam to nevyslo.

No vybavicku budu muset jeste taky dozaridit,ale uz vidim jak polovinu budu dokupovat po porodu protoze nebudu uplne vedet co a jak. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.1.08 12:21

no mali sme ist, ale po vcerajsich spravach a predpovediach pocasia sme to radsej nechali tak, vcera sa tu od nas 5km v skalici zabili 2 chlapci na aute :roll: a kolko bolo havariek :roll: :roll: :roll: ja sa bojim v takom pocasi, aj ked som sa rano zobudila a svietilo slniecko, ale hlasili ze po obede sa ma zasa robit poladovica a to hlavne tu u nas na juhozapade. uvidime ako bude zajtra :? :wink:

nikol este som zabudla napisat k tej tvojej vahe, ze to je super, sak aj ja mam tak nejak , mozno aj viac :lol:

a stou kozmetikou pre mimi tiez neviem, odporucaju zo zaciatku ziadnu, ale zas mi pride divne umyvat zakakane babo len cistou vodou :? :roll: ja som pocula ze sebamed je celkom dobra, asi skusim kupit len nieco a dokupovat budeme postupne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí