Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3168
24.1.08 09:52

Ahoj holky vsechny vas zdravim.Ja sem se rozhodla dnes tady trochu poklidit,protoze to tady vypada jak po vybuchu. :roll: Ale moc se mi teda nechce :-( A mala spi tak ji nechci probouzet tim vysavanim a tema pohybama vsema.tak jeste pockam ay se probudi. :)

Stejfko ja jeste nemam tolik veci a zda se mi ze stejne pulku zapomenu.Asi je to normalni kdyz v tom nejsme zbehly tak to pak taky dokoupim kdyztak. :)

Petas ja jsem taky doma pres den sama nekdy mi to vyhovuje,ale nekdy je to nuda ale je lepsi kdyz chlap doma neni nekeca mi do vareni atd.vetcinu veci delame pak pres vikend.To se mu sice moc nechce ale musi si zvykat nekdy musi i varit nejsem tady sama abych ho obskakovala.A uz ho pripravuji i nato ze po narozeni male to mozna bude dost hekticke a at neocekava nejaky komfort.Tak mi rek ze to je jasne ze to budeme asi oba vykolejeni ale ze pak casem urcite se vse naucime a zabehnem do normalnich koleji.A to ja jeste budu chodit do skoly jednou tydne tak sem teda zvedava. 8O

Poly ja to magnezko beru jenom kdyz mi tvrdne bricho neberu ho pravidelne.I dr.rekla ze se nemusi brat pravidelne.Takze si myslim ze klidne ber az do porodu,ale jenom kdyz budes mit pocit,ze brisko bude tvrde.Ale ty si mela nejake problemy tak se kdyztak zeptej priste doktora.At neco nezanedbas. :)

Werco nojo tasku bych si pripravit mohla ale jeste do ni nic nemam :D

tak se mejte ja sem zase kouknu behem dne jak se mate. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
24.1.08 10:38

Díky za odpověď na to magnézko. Dnes mi konečně došel balík se zbytkem věcí na mimčo. Tak ty osušky mám ve dvou velikostech 90×100 a 70×70cm. Tak snad jsem ti Nikčo nějak pomohla :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
24.1.08 10:49

Petas: s těma chlapama je to občas těžké a teprv když chce člověk všechno před porodem zařídit a hlavně to stihnout.A když je člověk celý den doma a v podstatě to sám udělat nemůže…my se s přítelem vídáme většinou jenom víkendy,ale musím říct,že se mi to snaží vynahradit.Ale přece jenom je někdy nemožnej…

Poly: a kam se chystáš na školu?Já poněvadž mám střední pedárnu,tak si dávám přihlášku opět na pedárnu

Gissele: možná je to trochu škodolibý,ale jsem ráda,že takový pocity nemám sama…ostatně takhle se tu asi budem brzy cítit úplně všechny s těma obr břichama :-)

PS: do galerky jsem hodila fotky břichouna taky po dlouhý době :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
24.1.08 10:49

Ahoj holky,

ještě k tomu magnéziu - na předporodním kurzu nás taky varovali, že by se mělo nějaký týden před porodem vy:,–(it, ale včera jsem byla u doktorky na kontrole a ta říkala, že magnézium můžu brát klidně až do porodu, že pokud se jí bude zdát nějaký důvod, proč ho brát, tak nevidí důvod proč ho vysazovat. Porod se tím prý určitě nezastaví. A právě že mi našli v moči bílkovinu, tak mi doporučila, abych ho brala denně. Doteďka jsem ho brala jen tak obden nebo jak jsem měla pocit, že budu mít přes den větší námahu. Doktorka říkala, že v těhotenství není magnézia nikdy dost. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
24.1.08 11:52

Ahoj holky,
jééé dneska jsem si zase hezky početla, chválím, napsaly jste pěkných pár řádků. Mě řekla doktorka brát magne denně 3×2 tbl. Kdy přestat nevím, to budu odhadovat sama. Dneska jsem nás ráno nahlásila k dětskému dr. teď to raději dělám s předstihem, aby to nezůstalo na taťkovi. Stačilo jenom po tel. nahlásit předpokládaný termín, adresu a patro a po propuštění z porodnice máme zavolat, že už jsme doma.
A ve dvě jsem objednaná na ten porodopis. Tak jsem zvědavá co to bude za vědu. Dám Vám vědět.
No jdu chystat obídek. Milý drží dietu - na úplněk jenom vodu, včera jenom zeleninu, dneska jënom ovoce a zítra rýži a krupičku, tak jdu dělat ovocný salát a sobě nějakou mňamku, já se trápit nebudu.

tak pa odpolko sem mrknu.
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
24.1.08 12:32

Werčo - to je teda obr pupek … gratuluji. Já si pořád myslím jak mám veliký břicho a to jsem asi docela " chcípák". :lol:

Lost - promiň … Tobě také samo. gratuluji ke zkouškám. :dance:

Magnézko beru denně 3× 2 tbl. a zatím vysazovat nebudu … až řekne Dr. ?? !! :wink:
Pěkně jsem se napucla a jdu si odpočinout.pa a možná i dobrou noc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
24.1.08 13:13

Děvčata vy snad všechny berete magnézium? Já žádné neberu a taky mi občas tvrdne břicho, ale doktor mi nikdy nic nenapsal a ani nedoporučil.

Katko a ty jdeš do Jablonce? To já taky, ale až příští úterý. Tak pak dej vědět, jsem zvědavá.
A proč ten tvůj drží dietu? To musí?

Werčo tak to se musím podivat na ten tvůj obr pupek.

Děvčata ten můj si začal zařizovat živnost, že bude podnikat. A dal výpověd dříve než musel a ted sedí doma. Taky mi někdy překáží, nebyla jsem zvyklá. A hlavně nejsou many. :x To jsem ale ošklivá, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
24.1.08 16:19

Ahoj holky!

Já Vás dneska jen čtu a nepřipojuju se, páč jsem pěkná náladovka, tak bych nic ani nepřinesla…

misurda - cítím s tebou. Doufej, že to byla jen vyjímka. Náš soused chodí domů v půl jedenáctý a ve dvanáct dělají takový bordel, že nemůžeme zaspat. Tam kde máma mi ližnici mají obývák. Fakt super. ale zatím ržím. Mára řikal, ať teď nic nedělám a že Terezka jim to určitě vrátí… tak trpim a doufám, že mi jí nebudou budit, jinak tam na ně budu pravidelně chodit :evil: …

Mějte se krásně a pohlaďte bříška :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
24.1.08 16:30

Ahoj, tak jsem doma. Ještě jsem po cestě něco zařídila a pokoupila a dojela jsem domů hladová a s nohama křížem. Oběd jsem si nedala, malá jak má teď narvaný nožičky u žaludku, tak toho sním méně, takže od rána jsem byla na jogurtu, piškotech a kávě. Nic moc co? No a teď jsem na to nakydala krabí pomazánku a 2 sojový rohlíky. To bylo snad zdravější stravování v Eurestu v práci.

Asi jsem nereagovala na ty zkoušky - gratulace a Jíťo, další pokus určitě vyjde.
Fotky jsem zatím neviděla, tak až potom.
Studium - hmmm jste odvážné, sama jsem se začala letos doučovat matiku, abych mohla zkusit příjmačky na VŠE, ale pak jsem otěhotněla a můj učitel nemohl pořád čekat až vylezu z hlavou z mísy, že jsem toho po 4 měsících nechala. Možná bych během mateřské zkusila jenom jazyky. Když někam jedeme, tak všechno domlouvá Petr a já sice rozumím, ale než bych řekla chybu, tak se raději jenom usmívám (jako blbec).

A teď k porodopisu.
Náhodou jsem otevřenými dveřmi viděla porodní sál a ještě teď se mi klepají kolena. Pořád mám před očima nerezovej lavor, který je umístěný pod lehátkem, mezi nohama. Asi jsem si až teď uvědomila, že to opravdu není žádná sranda.
K porodopisu, opravdu jde jenom o statistické informace a rodinné dispozice. Takže normoš.
Dostala jsem seznam, co si vzít s sebou - do JB jsou nutný vložky, ubrousky a pleny, dokonce i příbor a utěrka. Jinak běžná kosmetika, svačina pro tatínka a při příjezdu v noci svačina i pro maminku. (jogurt atd. ) Takže teď nechápu za co budu za Rosárku platit 60 Kč denně, když si vezu svoje všechny věci a kojit budu taky z vlastního.
Musím rodit nejdřív v 36 týdnu, protože v JB není neonatologie, tak to snad vydržíme. A možná mě císař stejně nemine. Na začátku těhu mi doktorka měřila pánev a jedno z těch čísel je 16 a k mé výšce (167) bych měla mít nejméně 18. To znamená úzkou pánev a když bude malá težší než max 3,20 Kg jdeme na císaře. Teď to zůstává na doktorce a primáři porodnice jak to vymyslej. Měla jsem dostat domů nějaký papíry na vyplnění a to mi ani nedali, že na císaře jsou papíry jiný, tak prý uvidíme.
taky jsme objednaný 1. 2. na předporodní kurz - bojim, bojim, doufám, že nám něco řeknou i o tom císaři.
Tak pa, jdu alespoň vybalit nákup, než tatík dorazí domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
24.1.08 16:36

Stejfi, to je čistící dieta, nemusí, jenom chce trochu odlehčit tělu. Také jsme dříve drželi diety podle krevních skupin, to bylo teprve žůžo, ale je pravda, že se na to fakt dobře sportovalo. To tělo se potom chová úplně jinak.

Jo ještě jsem si vzpomněla k porodu - aby to nebylo tak jednoduché, mám krevní skupinu AB neg. je to vzácnější krev a nesmím prý při porodu moc krvácet. Museli by ji dovézt z LB, ale prý by to stihli, nemám se obávat.

tak pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
24.1.08 18:40

Ahoj holky, tak jsem konečně dočetla, ale mám z toho v hlavě pěkný guláš.
Nedostala jsem se sem, protože mi Martin odvezl počítač, tak už jsem měla docela absťák.
Jinak v úterý jsem byla na kontrole, brali mi krev, dělali UZ - vše v pořádku, mimi hlavou dolů a váží asi 1,90 kg - prý průměr. Už jsem taky objednaná na sepsání porodopisu a první monitor - na Valentýna.
Taky jsem byla na úřadě, takže podle očekávání nemám nárok na mateřskou (výpověď jsem dostala k 30.6. a ochranná doba je půl roku - s tím, že v té době bych musela porodit). Zároveň si teda nemůžu vybírat a musím na rodičovskou na čtyři roky.

Ze všeho, co jsem přečetla, mi nejvíc utkvěli v hlavě ti chlapi. Souhlasím, že fakt, co jim člověk neřekne, to je nenapadne. Taky jsem si teď začala častěji stěžovat, co mě bolí a co nezvládnu a hned mám nějakou péči - předtím manžel kolikrát zapomínal, že jsem těhotná. Hrát si na hrdinku je k ničemu a nikdo to neocení.

Jo a ještě k tomu řízení - řidičák mám sice asi od 23, ale jezdit jsem začala až teď v létě. Bydlíme skoro na samotě a s těmi autobusy to fakt kolikrát nešlo. Manžel auto potřebuje v práci, takže já měla smůlu. Až teď jak jsem skončila v práci, dostala jsem pěkné odstupné, tak jsem to vzala jako „dar z nebes“ a koupila si vlastní auto. Nejsem teda super řidička, ale čekala jsem to horší - děsila jsem se toho, že pojedu úplně sama a teď mi to vyhovuje nejvíc. Fakt jde o zvyk a hlavně jezdit, jezdit, jezdit.

Tak a teď jdu kouknout na ty fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
24.1.08 22:04

werco kraaaaasne fotky a kraaaaaaaaaaaasne brusenko!!! :lol: :lol: :lol:

ja idem do poradne zajtra o pol stvrtej, uz sa neviem dockat, co noveho :roll: :wink:

katko tak vy mate inu silnu volu :wink: , my sme sa len raz pokusali o den ovocia , ze budeme jest len pomarance, ale asi o jednej sme to vzdali, zistili sme ze to nie je nic pre nas :roll: :oops: :lol: , ale urcite je to super :wink:

ja uz magnezko neberiem, ale len preto ze uz som hjo dobrala, teda mam tam asi este 4 tabletky, tak to poslednou dobou uzivam len raz za den, uvidim co mi povie zajtra :wink:

dobru noc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
24.1.08 22:08

Dobrý večer maminy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak se hlásím z exkurze naší krásné zlínské porodnice. Holky, byla jsem z toho vážně nadšená :lol:. Ujala se nás supr PA, tu dostat k porodu, tak si pískám. Ukázala nám příjem, co odevzdat za papíry, šatnu kde se budeme převlékat, kde nám budou dávat klystýr :cry:,.....
Pak přišly na řadu porodní boxy, no nádhera, vše ve žlutých a oranžových odstínech, závěsy, solné lampičky, vana,..... Ukazovala nám i polohy, které se nejčastěji používají, no my jsme čurali smíchy :-D. Dokonce jsme si ty polohy mohli i vyzkoušet, no moje nervy. Zjistila jsem, že budu rodit ve stoje, max.mi to vyhovovalo. Ale kdo ví, co bude. Na operační sál, kde provádí císaře jsme se bohužel nedostali, operovali tam maminku v předčasném termínu(35.tt), ale viděli jsme dokonce i její miminko, které dávali do inkubátoru i zeleného tatínka 8O. No není to sladké??????

Werčo- já mám po maturitě udělaný pajdák na 2 roky v Olomouci, tak jsem si říkala, že bych v tom mohla pokračovat, abych si dodělala bakaláře. Tak přemýšlím nad psychologií nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
25.1.08 07:42

dobre rano :lol: :lol:
tak dneska se mi uz nechce spat,tak vam aspon napisu. za hodinku jedu za mamkou. dala jsem si povinne den volna.

POly-taky jsem byla nadsena z nasi porodnice, je docela dost nova a maji to pekne udelany

werco-ty mas pajdak stredni? a kde? ja ho mam taky,ale v letech 90-94,v Nove Pace. a jinak moooc pekny brisko

misurdo-zapomnela jsem te politovat za ten prst. mam z toho husi kuzi

nekdo tada psal o vcerejsim zdravem stravovani. ja jsem vcera na tom byla podobne. snidane-v pohode, ale pak jsem ztvrdla ctyri a pul hodiny nad seminarkou a uz jsem musela letet do prace na posledni poradu.vyzvednout zakusky-kterych jsem se mimoradne prejedla. dve a pul hodiny schuze,ale pak se slo posedet. dala jsem si kureci enchiladu a zapomnela, ze je pikantni,ale mimoradne me to nevadilo. malej taky nic nerikal, tak to je hlavni. jo a k tomu jsem mela hranolky s tatarkou. jak rikam-zdrava strava nade vse :lol: :lol: ale co bychom si zase nekdy nedoprali, ze??

ted nekde byla ve zpravach „novinka“, ze kofein je skodlivy pro tehotne. me nekdy prijde,ze z nas delaj debily. ta novinka je, ze muze vyvolat potrat. ach jo, oni proste reknou jen pul pravdy. ja teda taky dlouho nevedela, proc se kofein- ale ve velkeeem mnoztvi, treba pet kafi a vic denne-nesmi. kofein muze zaktivovat delohu ke stahum a pak to je prusvih, to je pravda.

tak vam devcata preji pekny, klidny den, budete na sebe hodne a nechte se hyckat. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
25.1.08 09:26

Ahoj holky, dobré ráno,

zítra si jedu vyzvednout postýlku, košík a přebalovací pult! Už se moc těšim. Ještě si musím koupit žehlící prkno a pomalu začnu prát a žehlit výbavičku. žehličku jsem si musela pujčit od mámy, má naštěstí 3, a ona se strašně moc divila, že jí nemám. K čemu taky, když suší sušička a žehlit se nemusí. A ty pidivěcičky budu žehlit tak maximálně půl roku, pak už jen skládat. žehlení totiž moc nemusim.

K tomu kofeinu - já už mám někdy takový pocit, že i tělo si řekne, co je pro něj dobré a co ne. Dřív jsem pila kafe pravidelně každé ráno v kanceláři a bez něj mi prostě nezačal den. A pak občas nějaké presíčko nebo laté v kavárně přes den. Ale jakmile jsem otěhotněla, tak mi během pár dnů kafe přestalo úplně chutnat a když jsem na něj pomyslela, tak se mi zvedal žaludek. No a tak v pátém měsíci mě zase na něj popadla chuť. A od té doby si ho občas zase dám. Možná to třeba bylo i proto, že za začátku je to těhotenství přeci jen více rizikové, tak se náš organismus sám snaží vyhnout věcem, které by mu mohli nějak zkomplikovat ten stav.

Jinak u nás krásně svítí sluníčko, takže snad bude celý den hezky. Za chvíli vyrazím kouknout do města, odvézt DPH na finančák a tak různě. Musím si radši sepsat lísteček, kam všude mám zajet, abych na něco nezapomněla.

Tak zatim a mějte se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital