Poradna duly
Jana Čurdová
mňam, tak už jsme po obídku, dneska brambory, vepřová přírodní kotletka, karotka na páře a sosíček no a k tomu sklenička pivečka.
jo, takovýhle jídlo mi jde, ale jak jste probíraly ten guláš, tak ten neumím. Třeba časem.
Jdu trávit, pa
Báro, taky nejsem takovej lenoch, ale spíš workoholik, ale jednou za čas proležet celý den mi sedne
.
Ahoj holky, už jsem taky po obědě. Dnes jsme byli s malým v mateřském centru, tak to byla docela pohoda - hraje si tam a já si trochu popovídám. Manžel přijede dřív a půjdeme na procházku, a pak máme domluvené hlídání u babičky a jdeme na večeři, tak už se moc těším. Martin se totiž opět chystá skoro na týden pryč, tak mi to dopředu vynahrazuje.
Nikol, je to fakt nádherné a máš pravdu v téhle fázi je to spíš radost pro maminku, tak proč si ji neudělat. Ale doporučuje se výzdoba kolem přebalováku - děti pak mají důvod zvedat hlavičku, když mají na co koukat. Terezka to určitě ocení. ![]()
Misurdo, lovce doma nemám, ale přísun zvěřiny je u nás docela pravidelný přes nějakého známého. U nás nenajdeš vepřové ani hovězí, spíš ryby a drůbež, no a pak tu zvěřinu. Teď máme v mrazáku ještě celou srnku - samozřejmě rozporcovanou ![]()
Lost, užívej klidu a pohody, dokud to jde. Kdoví co nás čeká pak. Včera jsem četla o nějaké mamince, jejíž dítě probrečelo téměř celé první čtyři měsíce.
Pohyby cítím docela dost - kopání, protahování, převalování - prostě je to malá aktivistka. Ale když je dlouho klid, taky jsem z toho nervózní.
Katko - já to tak nemyslela
Že jsi lenoch. To vůbec ne! Já bych taky strašně ráda ležela, ale fakt je mi většinou hůř, když se nic neděje. Mám ještě totiž i docela dost restíků a vždycky na ně začnu myslet. Teď mi v hlavě leží ještě daňová přiznání. Ráda bych je měla do konce února hotová, abych pak mohla opravdu jen odpočívat, ale nějak to furt odkládám. No holt: Co můžeš udělat dnes, odlož na zítra, ono to počká ![]()
A taky se už asi 3 dny chystám, že upeču perník. Ale večer se nějak nemůžu dokopat. Nejspíš teď opustím manžela v práci a půjdu si domů lehnout a třeba se na ten perník taky dostanu. Snad mě k tomu dožene mlsná. ![]()
Co dokáže mlsná, to znám, naposledy jsem mazal do tesca pro nanukáč, šlehačku a sušenky a dělala jsem si doma poháry. ![]()
Ahoj holky,
tak jsem už doma od Dr. ! Ráno jsem vyměkla a zavolala jsem do poradny. Řekli mi ať hned přijdu… prohlídli mě, udělali ultrazvuk, ozvy srdíčka … Dr. říkal, že je OK. Stejně mě ještě poslal na kardio do porodnice. Tam jsme taky dopadli OK. HURÁ !!!!
![]()
Tak jsem se omluvila, že plaším a on, že v žádným případě a ať přijdu kdykoliv. Tak jsem moc ráda, že je takovej poctivej Dr. ![]()
Nikol - kráááásnýýý pokojík.
Veliká pochvala.
Jinak děkuji všem, že jste mi odpověděli na problém.
Hodný holky. Dík
Petas, hlavně že je vše v pořádku, není nad klid na duši, a když máš ještě skvělého doktora, tak je to super.
Zdravím, holky,
Péťo, já to mám s těmi pohyby s malou úplně stejné - myslím, že to může být i počasím. Teď byla dva dny klidnější (bylo ošklivě) a dneska je zase akční až moc ![]()
Niki,
pokojíček je moc hezký i ta komoda vypadá dobře. Já právě přemýšlím, jestli pořídit komodu Malm nebo Aneboda (chci bílou) a ta Tvoje vypadá na fotce tak dobře, že asi taky koupím ji ![]()
Kačko, řeknu Ti, že z Tebe čerpám energii
Jsi tak akční, až se za sebe stydím. Dneska jsem si napsala seznam šesti úkolů, které musím do večera zvládnout a doufám, že se to podaří ![]()
Zatím se mi podařilo ušít během dopoledne vršek batolicí deky - tak Vám pak pošlu fotku (jestli to ovšem dodělám - jak se znám…
)
Jituš, na tu školu jsem se ptala já
Já jsem taky studovala PdF - ale rusistiku + germanistiku pro 2.stupeň. Ale teď paradoxně mluvím každý den anglicky a pracuju jako nákupčí v IKEA
(na plasty)
Což mě vede k radě pro Báru2 - Baru, já mám na ty dětské serepetičky boxíky GLIS (z IKEA). Máme tam dva druhy - malé a větší, ve kterých se dají nastavit přihrádky dle libosti. A jinak mám v plánu ještě koupit do pokojíčku dva boxíky Vessla na hračky (vše najdeš v dětské IKEA). Jinak jsem většinu věcí nakupovala přes internet, akorát kočárek v AAAkocarky.cz (v kamenné prodejně), protože byli nejlevnější. Růžek na Radlické má taky velmi dobrou pověst. Oblečení kupuju v akcích v Tesco, C&A a H&M.
Pěkně jste mě navnadily na něco sladkého… perník, poháry…
Tak se holky zatím mějte, těším se na Vás zase večer!!!
To je fajn Peťas, že je vše OK, hlavně, že už budeš v klídku.
Mišurdo,
teď jsem se dívala na fotky toho pokojíčku - ten je fakt krááásný
Mám úplně stejný přebalovací pult i postýlku
U nás doma rozhoduje o výběru nábytku zaměstnanecká sleva
Fakt super!!!!
petas - tak to je dobra zprava. ja jdu na kontrolu zitra, moc se tesim,protoze mi budou poprve natacet srdicko. tak ho uslysim, jak mu tluce. vzdycky jsem tem ostatnim tehulim zavidela. postrehla jsem, ze nektere z vas uz ted budou chodit do porodnice na kontroly. to u nas ma vsechno muj doktor a chodi se k nemu az do posledni chvile.
jinak dneska se nutim ucit, ale je to peklo-nejde to a hlavne se mi nechce. porad si rikam, ze pak budu mit na rok pokoj(chci prerusit) a nebudu ten predmet muset opakovat. ale moc to nepomaha.
Macku- ja to studuju na filosoficky fakulte na Pardubiccih a leze mi to uz usima. dva jazyky, to si neumim predstavit. to te obdivuju. ale jak rika moje mamka, nejsem hold nejmladsi. ona se mnou pry behala do posledni chvile a mela spoustu energie. je znat, ze mi je o deset let vic, nez kdyz ona byla tehotna se mnou
ahoj holky, tak jsem se dostala domů až teď
. Jsem ráda, že jsem zaparkovala. Je to vždycky hrozná akce
…
Petas - hlavní je, že jsi v klidu! A doktor je fajn, že to takhle chápe. Tak by to mělo být
. Dobře, že je všechno v pořádku.
anel - taky jsem si řikala, že nad tím přebalovákem je to fajn. bude mít aspoň na co koukat ![]()
ahojte!!!
tak sme stastne dorazili
, boli sme aj v ikei lebo sme chceli postielku, ale tak nas nastvali
este vcera mali 3kusy a dnes uz ich nemali
a to sme ju vcera chceli zarezervovat a bolo nam povedane, ze to nejde
blbci
nastastie sme tam neisli len pre to, inak by som si tu cestu nechala preplatit
macko ked uz tam robis, tak mi tu postielku posli
![]()
jitus aj ja budem chodit k svojmu dokimu, on to ma tiez vsetko u seba v ordinacii, tak som celkom rada
, nemam moc rada tu nemocnicnu atmosferu, ![]()
petas inak mna mala tiez nekope, len sa mi robia kopecky na bruchu
ale pre klud duse keby sa mi nieco nezdalo , tiez by som radsej isla k lekarovi ![]()
niki vazne sa vam to podarilo, hned je to take veselsie, ze?
mate to tam pekne vymyslene ![]()
a takto vyzerala nasa detska : ja som ta blondinka

a babka mi usila aj kosele na kojenie do porodnice, vysli ma obidve na 380 korun, obidve su rovnake, ale to mi neva
babka je sikovnica

Zdravím všechny maminky i s miminky. Teda tolik toho přečíst..uff
Dnes jsme se byli podívat do nejbližší porodnice, porodní je po rekonstrukci-moc pěkné, ale o patro níž se furt vrtá a bourá, takže naopak děs
Navíc na šestinedělí to mají ještě ve starém provedení, takové to hnusné kachlickové prostředí-brr, tady teda určitě nepujdu
. Ještě uvidím, co ta další. Jo abych odpověděla Poly-do toho Zlína teď nepudu-musela bych ten porod do vody řešit dřív, ale další porod už třeba tak proběhne
. No Nikol, máš to úplně krásné(od Misuri jsem foto ještě nenašla). My konečně budeme malovat zítra-přijdou mi známý, odborníci, tak se těším. Budeme tam mít ložnici všichni i s mimim a přebalováním. Barvu chci fialovou a nějakou děckou borduru
. Ty bolesti holky, už různé mám též, ale spíš to bude pohyby-už to nemůžu vydržet-dokonce mi začíná sem tam tvrdnutí. Já bych spala furt a připadá mi, že nic nezvládám-jít teď rodit, tak jsem nahraná,z daleka nemám vše hotové. Zítra ještě dokončit pololetí a vyřídit přerušení. No se divím, jak to máme opravdu každá jinak, mně mlíko teče při obou asi od 20týdne. Chodím s fleky, bo nesnáším podprdy, stačí po porodu to ji nesundám ani v noci fuj
. Já mám za to, že když se máma snaží, tak i přes nějaké problémy kojit lze. Též jsem to neměla pořád snadné, hlavně, když se mi nechtělo najíst-to jsem pak na další kojení měla mlíka málo. Ale nevzdala jsem to polepšila se a kojila nakonec 3a čtvrt roku.Sunar malý poznal jen v roce života, když jsem mu chtěla dávat už i mlíko kravské, tak aby ten přechod nebyl násilím. Takže pak vždy vypil třeba hrnek denně a k tomu kojení(teda krom jiné stravy samosebou)
. Tak se rozhodně holky nevzdávejte-pro děti to je nejlepší, taky levnější(má to dokonce pozitivní vliv na sexuální vývoj dítěte). A na sladké jsem hodně byla vždy, no s nástupem těhu se mi chuť vytratila, ale teď se zase cpu a přibrala jsem teprv 6 kilo. Holky a máte některá křečové žíly
. Říkala jsem manželovi, že odrodím všechny dítka co chceme za sebou a pak ať mi dá na celkovou plastiku(bo ty strie i křečáky a spadlé prsa se asi jinak nezlepší).už vím proč chodí ženy v Iráku a všude tam, takové celé zahalené
. Jo a ty pověry, my jsme též hodně a dlouho jsem nemohla koupit ani dupačky, takže kolíbka jev krabici a kočárek ještě nemáme ani zamluvený-i když mám vyhlédnutý. A to si potřebuju ušít veškeré povlečení, nebesa atd.do té kolíbky. No tak si to jen poměřím, koupím konečně látku-znám obchod, kde mají bavlnu po40 za metr a krásné motivy,že si nemůžu vybrat, a rychle to pošiju bo termín se neúprosně blíží
. Holky přeju všem hodně sil v konečných přípravách a promiňte mi za tolik zabraného místa. Někdy zase mrknu
pa pa D.
no misurdo! - babča je opravdu šikula, to se musí nechat! Já bych je nosila i venku
. Mají moc hezký vzor. Pod prsama jsou nějaký krajky, ne? Asi na kojení, viď? Ale je fakt moc pěkná. A sluší ti… že ty musíš vypadat i po porodu. Potvoro jedna
…
A docela koukám, že i v tý době jste už měly barený zdi… abych řekla pravdu, tak se mi moc nelíbí, ale musím taky myslet ze kdy fotečka je, že jo… mno - nemá to chybu
… jo a postýlka bude teda stejná jakou máme my? Taky bílá, cena cca 1200? Je fakt moc pěkná… a když se podíváš na www.ikea.cz, tak tam si najdeš co si chceš koupit a po pravý straně můžeš vyslat dotaz, jestli je tam kam chodíš na skladě. Ukáže se ti to okamžitě. Myslím, že je to fajn a nemusíš tam jezdit zbytečně
. Tak to zkus a uvidííííš… PS: Jak jsi spokojená s vaším křeslem? Vidím ho na fotečce… my ho máme u rodičů a jsem z něj hotová - nedá se v něm pořádně rozvalit
… ale pes ho miluje
![]()
Dajma - ahojky, to máš teda spoustu práce ještě
. Když to tak čtu
… 3 a čtvrt roku se mi zdá hodně dlouho. Já jsem si řikala, že ten rok a půl by mohl stačit, ale taky uvidíme, jak to bude… jo a misurda má svoje kytičky na straně 161 a 163
. Jinak moje tělo dostane taky velkou ránu, ale řikám si, že chlapa mám, dítě čekám, tak co
(to řiká vždycky Mára, když jde někam jako vágus
)
. Snad to všechno stihneš
. Držím ti palce… pa pa
Já jdu taky spát. Dneska jsem měla navštěvovací den, tak jsem taková ulítaná
. Ale spokojená. Dokud bylo sluníčko, bylo to super. Pak začala být zima, k tomu ten vítr… Brrrrr
Tak pa pa