Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj a dobre rano!!!
tak mne sa vcera prvy krat podarilo pocut katkine srdiecko
huraaaaaaaaa
po 4 alebo 5 mesiacoch neustaleho hladania s fonendoskopom som sa vcera konecne dopatrala
je to super, sak tak jak na tom monitore, ale sa tesim lebo teraz keby sa mi nieco nezdalo, budem pocuvat
![]()
nikol dik za radu ohladom postielky, ale my sme tam telefonovali asi 10 krat a ked oni povedia ze este maju , ale ti neodlozia a na druhy den uz nemaju a ty sa vyberies z domu rano , tak ti to aj tak nepomoze
![]()
dajmo tak ja dufam, ze mas este z coho vyberat a najdes aj nieco vhodnesie na prichod potomka
ja teda krcove zily nevidim ze by sa mi robili ![]()
a ja nastastie poverciva nie som a je mi jedno ze je vsetko doma, mna by mrle zrali keby ze to musim vsetko nechat len na igorovi
to by som nevydrzala, vas obdivujem, ze to vydrzite
, to bude potom prekvapko az sa vratite z porodnice
zrovna minule mi babka rozpravala, ze ked sa ona vratila z porodnice tak ju doma cakal nehorazny humus, lebo dedo tam oslavoval, takze k tomu bordelu co tam nechali bolo este hocikde ovracane a tak............ no proste zabava
![]()
Ahoj holky, dobré ráno,
Misurdo - souhlasím s tebou - nechat všechno jen na manželovi, než se vrátím z porodnice, tak tam těch pár dní proležím v hrůzách, že to neudělá. Nejradši si všechno zařídím sama. Takže si sama všechno smontuju a tak. A navíc mě to strašně baví. Vím, že by to taky zvládl, ale nějak si zvykl, že všechno zvládám sama, takže to nechává na mě a já mám pak strašné stresy, když má něco z toho udělat on. Vím, že jsem si ten bič na sebe upletla sama, ale třeba ho to postupně zase naučím. Hlavně až tu bude malej, tak už na mne nebude moct houknout a říct zajeď tam a vyřiď tohle, prostě to bude muset udělat sám. Dřív to taky zvládal sám a šlo to. Jenže já mu chtěla ze začátku se vším pomoct, tak jsem postupně začala dělat všechno a on prý na to teď nemá čas, protože vydělává peníze. Ale v tom si zase nemůžu stěžovat, takže něco za něco.
Jinak ta noční košilka je úžasná. Nějakou takovou sháním, ale nikde nic nemají a když jo, tak stojí minimálně litr. Většinou mají takové óbr-košile, že i teď je mi to volný a široký a navíc s infantilníma obrázkama. Ještě zkusím někde kouknout a uvidím.
baro ja som prave taku koselu videla na nete a strasne sa mi pacila, ale ako hovoris stala 1000 korun, co som nebola ochotna za to vyvalit ![]()
inak mna to montovanie tiez strasne bavi, ale zas igora tiez , tak mu mozem akurat asistovat, podavat klince a tak
no mas pravdu, ze ked si chlapy zvyknu ze za nich niekto nieco vybavi, tak uz to zrazu nie je ich starost, ale ked bude zas donuteny, urcite sa zas prehodi ![]()
Dobré ráno,
jak se máte ??? Jaké máte počásko ??? U nás sněží a začíná pršet … fuj !!
Včera večer jsem měla předposlední hodinu předporodního kurzu. Měli jsme péči o dítě. Viděla jsem fotečky ( čerstvých miminek) jsou sladký … už se strašně těším
. PA říkala, že se s mimčem nemá chodit 1 den z porodnice vůbec ven, druhý den jen k otevřenému oknu a třetí už na krátkou procházku. Samo podle počasí … později doporučuje za každého počasí ven. Zlepšuje to imunitu( nesmí být -6 st. a víc !!). Dnes peru podlední pidi věcičky. ![]()
Tak už se to u nás začíná plnit a připravovat na mrňouska. ![]()
Misurdo - když vemu kolik let je to foto zpět … tak to jste měli tedy super modernu
![]()
Dobré ráno, holky,
tady v Praze je taky docela hnusně. Nesněží, ale fouká silný vítr.
Mišurdo, s tou postýlkou je mi to líto
V Praze v OD je to úplně stejná situace. Prý se rodí moc dětí a výrobcům v Polsku a na Balkáně nestačí kapacity na výrobu postýlek. Ještě před rokem se jich tolik neprodávalo. Tak se Ti za IKEA omlouvám ![]()
Na druhou stranu, holky, byla jsem ve Švédsku na školení „dětská IKEA“, kde nás vytáhli do laboratoře na testování postýlek - řeknu Vám - klidně by tam mohl spávat slon a postýlka by se nerozpadla ![]()
Mišurdo, já jsem začala hledat náhradu a docela se mi líbí tahle http://batoleshop.mimishop.cz/detail.php?… má totiž navíc sundavací bočnici.
Niki, ze které jsi Prahy, nejsme náhodou sousedky? ![]()
Přeju Vám i Vašim bříškům moc hezký den ![]()
macko diky, sak je jasne ze za to ty nemozes
mame tu tiez este nejake obchodiky, tak sa popozeram tu ![]()
akurat mi dorazili tie plienky, no po 6 tyzdnoch uz bolo aj na case
idem prat ![]()
Ahoj, tak se taky na chvilku připojuju. Dnes mám napilno - vařím, peru, uklízím a ještě se odpoledne chystám k Martinovi do kanceláře.
Misurdo, s tou postýlkou je to fakt nepříjemný, když s tím člověk počítá. Ale naštěstí dnes není problém sehnat něco jiného. Mně na těch postýlkách v Ikea vadilo, že mají jiný rozměr - jsou menší než klasika. Jo, a košilka moc pěkná, mám něco podobného, akorát jednobarevnou a stála 370,– , což docela šlo, když čtu o těch tisících.
Macko, taky jsem si pro:,–(ila stahovací bočnici a musím říct, že jsem to ani jednou nepoužila. Spíš mi pak přišla dobrá ta možnost vyndávacích příček - dítě pak může samo vylézt - je to bezpečnější než když přelézá přes.
Jinak nechat vše na manželovi se mi též neosvědčilo - přišla jsem z porodnice a čekal mě velký úklid - přitom se mamka Martina ptala, jestli nechce s něčím pomoci a on ji ubezpečil, že vše zvládá, ale nějak mu nedošlo, co by vlastně měl udělat. Příště musím zadat přesné instrukce.
Ahoj devčata,
koukám, že od rána zase pilně píšete. Já jsem zatím jenom vyžehlila další věcičky a teď jdu kuchtit. Dneska bude čočka, to bude mít Rosárka večer v příšku spoustu bublinek na hraní…
![]()
Misurdo, košile je moc pěkná, není nad šikovný ruce.
Macko, nebude náhodou Ikea i v Liberci? Je tady nové nákupní centrum a prý taady měla být menší pobočka, ale kde nic, tu nic. Zrovna teď bych potřebovala tolik krabic a doplňků a nemáme cestu do Prahy ani pracovně, ani soukr.
S tím necháváním na manžela mám jiný názor. Co budu moct udělat udělám, ale jinak jsme domluvení, že mu sepíšu, co všechno je za dobu v porodnici potřeba a všechno zařídí. Tím si zajistím, že bude mít čas slavit jenom asi jeden den. Já makám, tak ať tatík se taky snaží. Mimi bude přeci naše, ne jenom moje.
Holky když tak rády montujete, měla jsem Vás před svátkama pozvat k nám na brigošku. Všechen nový nábytek (dětský p., obývák, předsín) jsme dostali v krabicích a Petr všechno sám nebo s kámošem montovali a vrtali a já jenom vařila a krmila je. U nás byste si pošmákly, bylo toho fakt vela.
Dneska jdeme v 15,30 na předporodní kurz. Mám celkem smíšený pocity, ještě teď mám před očima ten nerez lavor a jestli jich tam uvidím víc, asi nebudu chtít rodit. ![]()
tak jdu vařit, na 12 se zase objednal milý, tak aby dlouho nečekal.
pa a dobrou chuť k obídku. K
Ahoj,
už jsem po obědě. Měla jsem kuře na paprice a knedlík. ![]()
Akaco - neboj a na ten lavor se vyprdni.
Chápu tvoje obavy, ale lepší je se nestresovat dopředu. Myslím, že to zmákneš levou zadní. ![]()
Misurdo - dobrá košilka … chválím máš dokonalou přípravu. ![]()
S tou postýlkou by mě tady taky pěkně namíchli. ![]()
Holky, já chci jít do prodnice a mít +- vše připravené, ale tatínek se chce realizovat až budu pryč. Nemám moc dobré zkušenosti … jednou jsem byla 14 dní služebně v Tunisu a vrátila jsem se do totálního chlívku, plotna studená, lednice prázdná, kytky mrtvý ..... jediný o co se fakt pečovalo byli papouškové – ty byli OK !!! A ještě se naše představy o tom co je uklizené … rapidně liší. Ještě to nějak vymyslím. Asi to pojistím buť u skorošvagrovky nebo našich matek.
Ahoj holky!
Achich - na začátku těhu jsem měla takovýho volnýho času a teď se můžu přetrhnout a pořád se to hromadí. teď jsem manžovi dodělala jídlo, příspěvky jsem četla natřikrát, protože jsem vždycky musela odběhnout a dneska jsem na práci ještě nešáhla, tak mě to čeká asi až do večera - i když půl šestý, to mi moc času nezbývá… Tak si posedím u pc, no
. dneska jsme dělali měsíční nákup, tak mám uchozený nožičky…
misurdo - aha, já když mrkla na net, tak jsme vyrazili ještě ten den a problém nebyl, no
… tak snad i tak vybereš něco super… nebo to příště riskneš, at to máš všechno do
y?
Macka - já mám docela široký rozlet
. Bydlela jsem na Žižkově, takže jsem tam pečená vařená - mám tam mamku s bráchou a teď bydlím přes rok ve Vršovicích. takže mám blízko na Floru, k Edenu, na Mírák… ale nejradši bych bydlela na sídlišti… tak jsem vyrostla a vždycky jsem byla zvyklá, že můžu jít ven. to tady leda na hlavní
… proto jsem strašně ráda, když můžu občas z Prahy vypadnout… a odkud jsi ty?
Já to mám s manžou úplně opačně. Už jsem psala, že je kozlík šikula
, takže zvládne úplně všechno, kromě elektriky. Do tý se nemontuje a já ho nenutím
… tak to nechávám na něm a protože já se tak nějak teprve učím být správná manželka, tak mi dokonce pomáhá i s domácností, když už se na to nedá dívat
… Mno, tak jsem trošku zlenivěla, když je takovej multifunkční… Ale počítám s tím, že až se Terezka narodí, budu knitat jako fretka a moje plus bude, když bude vyšůrováno… tak se s tím smiřuju
… ale zvládnu to
… nic jinýho mi nezbyde
…
Ahoj, tak jsme absolvovali předporodní exkurzi a musím Vám za tepla napsat dojmy. No jedním slovem masakr. Já nevím, ale fakt je to síla. Vědomostně sem se nedozvěděla ani nic nového. Hodně jsem toho během těhu načetla a tak jenom pár drobností, ale prohlídka těch porodních boxů byla zajímavá. Hudbu jakou chcete, poloha nižší a vyšší stolička, postel a vana. Myslela jsem, že na porodním boxu je žena při bolestech a samotný porod, že je na sále, ale oni najednou přestavěj postel a je z toho porodní lůžko. Hned u pokoje pro matku je místnost i pro dětskou doktorku a měření miminka. Takže v JB záměna miminek téměř na 99% nehrozí. Potom k císaři, žena si může vybrat formu anestezie. Tak jsem myslela, že bych určitě šla do celkové. Potom bude s miminkem otec. Po císaři je mimi asi 16 hodin u sester, potom přes den u matky a asi po 3 dnech dostane matka mimi i na noc.
Jinak rodit se může už v tt 36+0, to mám příští pátek, takže celkem brzy a jestli bude maličká malá, tak mě tahle hrůza nemine.
Jo a jak je tam asi 5 boxů vedle sebe na chodbě, tak zrovna vedle nás jedna maminka rodila a my slyšeli jak chudák sténá v bolestech. Ještě, že to nebylo řvaní v poslední fázi, to bych asi utekla.
Tak to je asi vše. Jestli si ještě na něco vzpomenu, napíšu.
pa K
Ahojky k tomu manželovi-ten můj je takový všeuměl. Pochází z vesnice, takže žádná práce mu není cizí i zásuvky přemontoval. Patří mezi vyjímečné, kteří i navaří, vyperou, uklidí-dokonce mi jednou zašíval natrhlý rozparek, než jsem se sprchovala. Jinak jeho profese je učitel,takže ještě chytrý
. Fakt si nemůžu stěžovat, ale než jsem ho našla-to byla fuška
. Takže vím, že v případě potřeby mě plně nahradí. Vlastně na Vánoce myl okna, vylepil výzdobu i nazdobil stromek. Jestli tu kolíbku bude skládat až pak, nebo ještě před porodem spolu, uvidíme, jak se to stihne-hlavně když budu mít našito, vyžhleno. Dnes se u nás teda malovalo, zítra se dá 2.nátěr a už to bude vše zas o kus dál. Blbé bude to skládání patrové postele a šatní skříně-je to takové velké a my tací malý
. No já jdu upéct chlebík, ať máme co snídat. Tak se mějte fajn ![]()
Dajmo - já mám taky buráka
. Oni nejsou k zahození, viď? Jinak to jsi mi připoměla: Jsem se předevčírem ráno probudila a ptala jsem se ho než šel do práce co dělá a on mi povídal, že se mu udělala díra mezi nohama, tak si jí zašívá
. Chudík ví, že já nepřišiju ani knoflík od košile
. Tak to jsem si jen tak vzpoměla
.
Akaca - já radši na porody a porodnice nereaguju
. Jak se to blíží, tak se o tom bavím míň a míň… stejně tomu neuteču, ale nejsem schopná to nějak rozebírat… ještě mám hrůzu z toho že jsem tu od někoho četla příspěvěk, že pod porodním křeslem je nerezový lavor - na co asi
… blééé - ani jsem to nedočetla. to by mě do nemocnice nikdo nedostal
…
Já už jdu zalehnout, co jsem měla jsem dodělala, jsem spokojená, ale unavená. Pa dámy - zíííítra. A ať v noci spíte jak špalci
…
ahoj devcata,
koukam diskuze nad schopnostmi muzskych. musim souhlasit, ze je bezva,kdyz chlap uvari. je to super. zvlast,kdyz je clovek marod nebo se uci na zkousky. je fakt, ze ostatni domaci prace nejsoua z tak aktuelni,ale myslim, ze kdyz bude potreba, tak i vyluxuje a vypere(pokud mu napisu, ktery program a tak) ale musim rict, ze kuchyni vypuliruje jedna basen.
jinak vcera jsem byla na kontrole a na monitoru. je to hezky takhle slyset srdicko. vse ok, kontrola za dva tydny a kdyby se neco delo, tak hned do porodnice. ale snad tam prtousek jeste vydrzi.
nekdo tady psal, ze mus kleslo brisko?? to se pry dela dva az tri tydny pred porodem…
akaco-tak s tou posteli to je dobry. u nas to je tak, ze si na hekarne-ale je moc pekna, nova moderni a hned pres chodbicku je sal. tam se jede na tu posledni dobu porodni. taky maji hned vedle mistnost na osetreni miminek. kdyz jsme byli na exkurzi, tak nas vybidli,kdo si chce zkusit vylezt na to porodni kreslo, ale nikdo nesel. myslim, ze naostro to bude stacit
tak ja se jdu ucit. dneska naposled a pak se uvidi. zitra jedeme schanet komodu, tak se nam snad postesti.uz to je taky za pet minut dvanact.
Ahoj holky,
přeju krásnou sobotu. Dnes jsem první den oficoč na MD !!! HURÁ !!!
![]()
Manžílka mám taky šikovného. Když je třeba uvaří, uklidí, prát jsem ho ještě neviděla a žehlit taky ne. Ale určitě by to zvládl. ![]()
Jituš - gratuluji ke kontrole. Je to super vědět, že je vše OK.
Akača - jak to myslíš, že se může rodit v 36 tt. ??? Máš nějaké potíže ???
Nebo Ti to Dr. naznačil ???? Snad to bude dobré. ![]()
Pěkný den jdeme se naobědvat.pa pa ![]()