Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4666
3.2.08 18:02

ahojky, já s kosmetikou vůbec nevím, s čím mám začít. Nechci kupovat úplně to nejnutnější, ale Weledu (ačkoliv je nejlepší) beru jako poslední možnost - nebo aspoň tu prostřední :roll: … Asi koupím Jonson a uvidím, jak to bude vypadat. A co všechno bych měla? Určitě tělový mlýko, něco na opruzeniny… koupat jsem četla že ze začátku je lepší jen voda… no a pak nevím… jo - kamarádka řikala, že holčička by měla mít zásyp - to je místo mastičky? Zásyp je taky na opruzeniny? A jakou značku? … ona má kluky, tak že si není jistá. S tím bych asi potřebovala poradit… když jsem byla malá a brácha taky, tak máma měla takovou růžovou pixlu - krémík - mast na opruzeniny a ten voněl tak nádherně a máma řiká, že byl milionovej … jen nevím o tom nic - jak se jmenoval :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
3.2.08 18:15

Nikol, ze začátku fakt stačí voda, obyčené dětské mýdlo, olivový olej a Rybilka - na zadeček. O tom zásypu tedy nevím, ségra má holčičku a používala taky jen Rybilku. Jen někdy, když se objevilo větší opruzení, tak byl skvělý taky Jarischův roztok z lékárny. Ten Jonson bych zrovna neriskovala - u něj jsou alergie dost časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
3.2.08 18:25

Ahoj ženy,
tak dneska už je podstatně lépe, děkuji Vám za péči. Sice neležím, ale ani se nekontroluji, jestli mě někde něco náhodou nezabolí. Bříško netvrdne a malá se tam pěkně vrtí, tak to bude zase na chvilku dobré.
S tím Yalem, asi bych u porodu preferovala klistýr. Úplně se na něj těším, až se pořádně pročistím. Měla jsem ho jednou před operací a vážně nic to není.
Nikol, co ty okna? Jak jsi dopadla u souseda?
Macko, no jo, Ikea nebude v LB a do Brna daleko, škoda…

Dneska u nás bylo nádherně, tak jsem trochu pobyla venku u našich. Namrzlo, nový sníh, prostě jako v pohádce. Takovýhle dny mám moc ráda.

Tak jdu si něco zobnout, už mám hlad a pak sem zase mrknu.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
3.2.08 18:48

nikol ja som na znacku johnson pocula same zle veci, ja skusim asi sebamed, ale tiez kupim asi len to mydlo a dalej sa uvidi, asi bude kazdemu babu vyhovovat nieco ine, takze asi treba len skusat, asi tak nejak to bude aj s dudlikama :lol:

katko tak to som rada ze uz je to lepsie :lol: , davaj na seba prosim pozor :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
3.2.08 18:52

Anel - :wink: píšu si - děkuju za radu :wink: . Rybilka - to už jsem slyšela. Najdu v drogérce nebo lékárna?

Akaca - to je dobře, že už je líp :wink: . Dněšek byl fakt super. Soused ještě nic - psychicky se připravuju, celý víkend na to myslím :roll: . Zítra odpoledne jdu tam. Určitě na sto procent. A v úterý volám! :twisted: !
Máma se ptala těch svých profesionálů (jen tak mimochodem i prezidenta společnosti co mi ty okna dělal) a rosení je všeobecný problém. A plíseň se řešit musí, to přikývli… půjdu tam - určitě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
3.2.08 19:03

misurda - sebamed myslíš jako třeba tělový mlýko? Něco mi to taky řiká… prostě budu asi zkoušet… to dětský mýdlo je moc dobrý nápad… zásyp teda nepotřebuju, když koupím tu Rybilku… dobře - na Jonson kašlu :evil: :wink: :wink: :wink: …

A co dulík? Kamarádka má asi mimíše z konce prosince a řikala, že až uvidím, co všechno mimi dokáže, dudlík budu taky dávat :roll: :lol: :lol: :lol: … já se ale bojím kombinace dudlík a kojení - pak nebude chtít bradavku a co já potom?

A další věc na řešení - ke kojení čaj nebo ne? Někdo řiká, že mímo má přece žízeň a někdo řiká, že stačí mlýko - má dvě vrstvy - první na napití a druhá na hlad… všichni řikali, že doktorovi odkývat a zařídit se podle sebe, jak to mímo vyžaduje :lol: :lol: :lol: . Ale každá mamina tohle prý řešila… a pediatr se taky bude ptát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
3.2.08 19:07

Nikol - lékárna, prodává se v tubě. Docela se mi osvědčilo, dát si ji do menších nádobek a mít jednu na přebalováku, jednu v tašce na ven a zbytek v lednici.
A ještě jsem zapomněla, ale to je asi jasné - vlhčené ubrousky určitě neparfemované.

Misurdo, já na ty stránky úplně zapomněla, takže se vlastně nic nestalo. Ale dnes jsem tam koukala a v té fotogalerii nejsem. To zakládáš ty? Já jsem v tomhle naprosto neznalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
3.2.08 19:20

Nikol, kojení máš nastudované fakt super - přesně tak to je, žádné jiné pití není potřeba. Snad jen když jsou fakt velký horka, ale i tak se to dá.
A s tím dudlíkem jsem taky myslela, že odolám dýl, ale nakonec ho dostal hned první večer, co jsme přišli z porodnice - brečel, že už jsem fakt nevěděla co. Mělo by se prý počkat, až si dítě zafixuje správně to kojení, ale ona realita je někdy jiná. Zase někdy se hodí pro rychlé uklidnění - třeba u doktora a tak, vždycky prostě nejde „vytáhnout prso“ :lol:
Jinak ze začátku jsou lepší klasické latexové - ty silikonové jsou prý dost tvrdé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
3.2.08 20:40

Ahoj, holky,
jsem moc ráda, že Vás tady zase vidím :-)

Misurdo, tak jsme sousedky - pocházím z vesničky z okr. Hodonín a Holíč moc dobře znám :-) Tak doufám, že se o prázdninách setkáme :-)

Anel, kde jsi pracovala ve Stodůkách? - Já jen, jestli nejsme kolegyně, protože se taky pracovně pohybuju pořád v těchto končinách.. :)

S tou Lovelou jste mě docela vystrašily - já jsem ji samozřejmě koupila taky. Ale musím říct, že jsem procházela v Tescu regály a hledala něco jiného, na čem bude vyloženě napsáno, že je to pro novorozence a nic jsem nenašla. Možná to obyčejné mýdlo není úplně od věci…

Niki, já myslím, že není co závidět, pořád je to Praha a sídliště. Já doufám, že budu celé léto u našich na Moravě. Pokud ovšem s mamkou uzavřeme příměří a budeme schopny fungovat déle, než dva dny v jednom domě :-D

Tu kosmetiku jsem taky zjišťovala od kamarádky, která má 6 měs. chlapečka. Ona si koupila všechno až po návratu z porodnice a přesně podle doporučení: čistý líh + papírové tampony na pupík, mast Ribilka na obruzeniny, Bepanthen (na opruzeniny a na bradavky), čistý olivový olej, Opthalmo-Septonex na vykapání očí a mýdlo (mycí kostku) - ty jsem studovala a nakonec jsem koupila Bioderma (je docela drahá, ale neparfémovaná, vhodná pro čerstvá miminka) a ještě jsem četla doporučení na mycí kostku od A-derma. Navíc jsem koupila krém proti větru a mrazu na obličej (Bübchen) a to je všechno. Na Johnson jsem taky neslyšela dobré reference…

Holky, máte nějak naplánované takové to období po porodu - jak předejít poporodnímu blues? Budete si třeba vařit jídlo do mrazáku? Bude s Vámi někdo zůstávat prvních pár dní po návratu z porodnice? Bude Vám někdo pomáhat s úklidem (abyste se nevraceli do totálního nepořádku)?

Já mám totiž kolem sebe spousty holek, které mi říkaly, že po porodu opravdu nebyly psychicky moc v pohodě a tak se toho bojím a chtěla bych tomu předejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
3.2.08 20:55

Holky,
ještě jsem pátrala po těch prášcích a narazila jsem na Norit baby a speciální prášek pro vývářku kojeneckého prádla Mimino.

A taky jsem si vzpomněla, že Vám musím říct, že se můžete zaregistrovat na stránkách DM Drogerie a můžete pro sebe a své miminko získat balíček slev (na prášky, pleny, kosmetiku pro mimi atd.) Já už jsem to udělala :-)

http://www.dm-drogeriemarkt.cz/bb/detail.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
3.2.08 21:30

jeeeeeeeee macko tak to je vazne super!!! to som netusila ze si uplne odtialto :lol: :lol: :lol: tak ked tu budes cez leto snad sa nam podari dat niekedy spicha :wink:
inak tiez neviem jak to u nas bude po porode vyzerat, ale myslim ze mi pomoze bud babka alebo mama( snad si zoberie dovolenku, alebo co ja viem?) a igor sa snad tiez bude nejak cinit, aspon s upratovanim

nikol inak ja mam v zozname do porodnice napisany aj dudlik, tak urcite nejaky zoberiem so sebou :wink: ale kupeny zatial nemam ani jeden :oops:

anel ja som kazdemu posielala sz , s tym ako sa na tu stranku dostat a mozes tam naladovat fotky, ale ked ti to neprislo poslem este raz :wink:

aktualny pupik :arrow:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.2.08 21:55

Ahojky, my máme termín 13.03.2008, je to naše první, už se moc těšíme. Měj se pěkně a ať všechno dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
3.2.08 22:08

vítám Dejnu :wink: :wink: :wink:

anel - děkuju za radu. Rozhodla jsem se, že zítra půjdu něco nakoupit. Mára má strachy, abych to pak nenechala všechno na něm, že neví jakou kosmetiku a tak, tak si zítra zdělám procházku (snad bude tak hezky jako denska) a nakoupím zase něco.
Jo a to kojení je dobrá teorie, jak potom bude vypadat praxe se teprv uvidí :roll: :lol: :lol: :lol: . Jo a to dětský mýdlo můžu použít na celý tělíčko? I vlásky? Není to blbá otázka, že ne :oops:?

misurda - tak jsi se taky dočkala :wink: :wink: :wink: , vidíš :wink: :wink: :wink: . A s tím dudlíkem to teda vyřešili za tebe, řikáš jo? Aspoň nebudeš muset přemýšlet, jestli dát nebo ne. Já bych ho klidně dala, ale jestli nebude chtít mlýko… ale nebudu to hrotit a prostě uvidím. Jak psala anel - budu se snažit vydržet co nejdýl… :twisted:

Macka - naplánované nemám nic, jen kdybych to nezvládala, tak prostě zavolám o pomoc mámu, nebo si manža bude muset vzít volno - stejně to tak nějak plánuje, tak to prostě budu řešit za pochodu… hlavně se postarat o mímo a úklid domácnosti je vedlejší… :oops:

Jsem machrovala že se zácpou nemám nic společnýho :roll: , tak to mám teď za to :evil: . Jdu lehnout a až se probudím, tak to chci mít tak jak před tím zakřiknutííím :evil: … Pa pa holky :wink: a dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.2.08 22:45

Ahoj, díky moc.

Jo a k těm dudlíkům, hlavně kupujte ortodontické, radil nám to náš zubař :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
3.2.08 23:05
Dejna píše:
Ahojky, my máme termín 13.03.2008, je to naše první, už se moc těšíme. Měj se pěkně a ať všechno dobře dopadne.

ahoj dejno!!! aj tebe nech to dobre dopadne!!!
a ked sa ti bude chciet, napis nieco viacej o sebe :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital