Poradna duly
Jana Čurdová
Dejno, tak to máš v mailu ![]()
A ještě jsem chtěla dodat, že podle časopisu D-test vychází nejbezpečněji Inglesina a Peg Perego. Je to ale starý test a vůbec netestovali Jané. Já jsem se ale docela hodně dívala na cenu. Jané je super, ale dát přes dvacet tis. za kočárek se mi nechtělo.
Tak výběru zdar!
Ahojky,
ten článek je super, ještě jednou moc děkuji. Jané jsme původně chtěli, ale odradila nás cena, taky si myslím, že dávat něco přes 20 000,– Kč je moc. S manželem jsme se rozhodli, že se musíme vlézt max. do 15 000,– Kč. Tak snad nám to vyjde. Naši nevýhodou je, že oba jsme vášniví bruslaři na in-line bruslích, takže tříkolka a ruční brzda je podmínkou. Tak snad vybereme dobře.
Nazdar holky diky za podporu a uz si budeme davat pozor i kdyz clovek nikdy nevi co se stane i kdyz si ten pozor dava. ![]()
Jinak my jsme dnes dokoupily hraci deku a kolotoc na postylku a jeste maly koupim olivovy olej,ribilku a lih na pupik a s kosmetikou pockam. ![]()
jinak vcera jsme se domluvily na jmene a budeme mit Elisku.Ja chtela saru,ale po tom pade mi je naprosto jedno jak se mala bude jmenovat hlavne at je zdrava.Tak ma aspon tatinek radost.Zato moji mame se Eliska nelibi.Otci se zase nelibila Sara no,ale je to nase vec takze to bude jak chceme my. ![]()
Tak se mejte a uz se to nekterym z nas blizi tak davejte na sebe pozor. ![]()
Ahoj holky, hlásím se po náročném dni, ráno jsem jela na KO. Jsme zdravé, monitor OK, jenom malá byla ještě ospinkaná a moc se jí nechtělo hejbat, zato maminka po 10 min natáčení musela udělat 5 dřepů a málem jsem z toho měla infarkt. Ach ta kondice, kam asi zmizela???? ![]()
Také už vím, že pokud bude před porodem vše OK budeme rodit normálně a ne císařem. Je to trochu úleva, ale i trochu zklamání. Snad to proběhne v poho. Na UTZ doktorka měřila hlavičku a je úplně akorát velká a neměla by tedy moje užší pánev vadit. Taky jsem mimi zase viděla přes 3D UTZ a ta je tak krásně baculatá. Fakt bomba. Pokusím se vyfotit a vložit Vám na ukázku obrázek. Jojo, dneska jsem z toho zase poprděná a to si o sobě myslím, že ten pravej mateřskej pud ke mě ještě nedorazil.
A teď k Vašim příspěvkům:
Peťas, kočárek máme taky v obchodě, pověrčivost je pověrčivost.
Macka, konečně se mi zobrazilo foto - hm pěkné bříško, sluší ti to a s tím kouřením tě chápu. Už jsem to psala, já jsem byla kuřačka, ale teď mi to vadí. Ta bezohlednost lidí, kteří na tobě vidí, že jsi ve vysokém stupni těhotenství a i přesto si vedle zapálí nemá meze. Jo teď si vybíráme nekuřácké restaurace.
Poly a Dejno, závidím Vám 9 kg. Holky pozor, dneska jsem u Dr. navážila přírustek 16 kg. To znamená 3 kg za týden. Málem jsem z tý váhy spadla, když jsem to viděla. Před těhu 57 a teď 73, to budu mít co dělat, abych se vrátila na původní váhu.
Dejno, kojící polštář nemám a asi ani nebudu mít.
Lost, Eliška je pěkné jméno, ale doma mě taky odsoudili za Rosálii. Všichni včetně manžela, ale domluva byla já holčičku, Petr Chlapečka, vyhrála jsem. Teď s tchýní trochu bojuji, ale nedám se. Hlavně mě irituje, že Rosárku jmenuje Rosálka (R - L). To je něco na mě. No nebudu se rozčilovat. To je moje tchýně, někdy Vám o ní povím víc.
Tak jdu se poprat s fotkama a snad budu dnes úspěšná.
pa K
Á, vypadá to, že s fotografiemi to dnes půjde.
Takže sportovní verze:
http://i232.photobucket.com/…carek_01.jpg
teď neúplná hluboká verze: (trochu jsem byla zklamaná, že je nízký, ale je to sportovní typ, nic městského)
http://i232.photobucket.com/…carek_02.jpg
no a konečně moje nová láska ![]()
http://i232.photobucket.com/…/3D_36tt.jpg
Ahoj těhulky!!!
No já jsem ten počítač dneska totálně zazdila. A dobře tomu. Bych se z toho mohla taky zvencnout
!
macka - konečně vidím tvojí foto
- to je ale pupík - člověče někoho mi připomínáš, ale to bude určitě jen náhoda…
Jinak já jsem byla kuřačka a musím se přiznat, že jsem si už dvakrát to cígo dala. jen to holt těžký, no. Když mě někdo pořádně nas.re, tak to jde samo. Ale když koupří někdo jinej, taky mi to vadí. Chlap má kancelář v kuchyni, jak tam pořád vysedává
…
dejno - chudák holka… Nikolka
. Ba ne, těm malým to sluší
. Já jsem taky pro x-landera. Moc se mi líbí Jané a je mi úplně jedno, že jich jezdí milion, ale 20 000, to jsou opravdu blázni. Ne že bych Terezce enchtěla dopřát, ale tohle mi přijde jako zbytečný…
Poly Akaca - gratuluju k úspěšným kontrolám, já jdu konečně příští týden
… akaco - vidíš, tak přece jen si to: „Už je to tady, jedeme!“ užiješ taky
… ták, ták - jen žádný vybočování
![]()
Tak jsem si dneska splnila svoje a jdu zase od toho. Mějte se krásně a pohlďte břííííška
![]()
Dobré ráno, holky!!!
Co máte dnes v plánu??? Já ještě pořád peru a žehlím. Mám od švagrové spousty starých oblečků po dětech a tak jsem to vzala „ze široka“ a roztřídila to až do cca 1 roku, abych pak nemusela běhat do sklepa.
Musím nakoupit a taky přivezou postýlku (jupííí). Večer jdeme do porodnice na předporodní kurz (to jsem zvědavá, jak to můj miláček zvládne).
Včera jsem se dočetla, že se porodní stahy se dají mj. vyvolat drážděním pradavek, klitorisu, orgasmem a sperma má vliv na změkčení dělohy… to jsem teda nevěděla. Prokousávám se ke konci knížky „Partner u porodu“ a musím fakt říct, že je skvělá… ještě tak, kdyby se ji tak Ti naši chlapi chtěli naučit nazpaměď ![]()
Přeji Vám hezký den a těším se na počteníčko ![]()
ahoj devcata,
tak vcera jsem se k pocitaci vubec nedostala. rano jsem jela do mesta a behala jsem po uradech, socialka a tak. pak jsem nakoupila posledni veci v lekarne a vypada to, ze uz snad mam vsechno. pak navsteva ve stary praci, knihovna vratit knizky, koupit neco k obedu… ale hlavne jsem objevila u nas super detsky bazar!!! porad jsem nevedela v cem malyho povezu v autosedacce. nechce se mi davat 500 korun za emitex fusak. je sice krasny, ale ja fusak dostala a pak bude brzo jaro,leto ani bych ho asi neuzila. kazdopadne jsem tam objevila naaadhernou vyteplenou malinou, cervenou kombinezku. je to pravy Disney s medvidkem Pu. za 145 kc. jsem rada i za tu cerbenou barvu, modrych veci mam az az. Pak jsem frcela pesky(no frcela, vlekla)
domu,kde jsem si udelala obed-vinnou klobasu s bramborem=moje oblibena
a nasledne upadla do bezvedomi na dve hodiny
byla jsem uplne grogy
![]()
Macku-pekyn brisko, me se ukazala fotka az ted
kuraci jsou nekdy fakt tupci. nejlepsi je reportaz v tv,kde na zastavce kurak prohlasi, ze na to ma pravo a komu to vadi, at jde pryc!! to bych se rozcilila. jinak me prekvapily ty stahy co ti namerili. na tech tvych strankach jsem objevila tu moji komodu,co jsme ted kupovali. slevena z 12 na 8 tisic http://mimishop.eu/…p/detail.php?… neni tam az tak videt, ale je to ona
POly-me hrozne boli kycle hlavne v noci, jak na nich lezim,ale asi se st tim neda nic delat. s tema analgetikama nevim, nevim, jestli neprestrelil. na to, ze nemuzem ani paralen a on ti dovoli jakakoliv
![]()
akaco-fotecky parada. je super,ze si prtouska mohla takhle videt. myslem, ze je dobre, ze budes moci rodit prirozene. nedko pak lituje, ze nemohl a nevidel mimco prijit na svet. ale pokud by ti to melo ublizit, tak jsem samozrejme pro. uvidis sama,jak to pujde. znama rodila asi snad dva dny a porad se neotvirala a tak ji museli riznout, chudak.
dobre rano!!!
katko super kocarek, aj tie farby su moooooooooooooc pekne
a rozarka je tiez krasna, zachvilku uz ju budeme obdivovat z inych fotiek
neboj svekrusa sa casom nauci na rozarku, treba ju len furt opravovat
![]()
lost eliska je tiez velmi pekne meno a zistila som ze ani ty nie si v tabulke. kedy mas TP???
macko tak aj ja som ta konecne videla, a vobec sa mi nezda ze by si bola nejak rozkysnuta jak si to pisala
, si uplne normala, myslim ze nikto z nas tu nie je v tehu vyschnuty, a ratali sme s tym ze vaha pojde smerom dohora
takze sa tym netrap!!! ![]()
Díky, Misurdo, jsi moc hodná - ale mám nahoře 16 kg
takže pocitu „rozkysnutosti“ se asi nezbavím.. ![]()
Jituš, ta komoda je moc hezká…
Katko, já jsem Ti zapomněla říct, že jsem z té Rozálky úplně paf. Mně se to jméno strašně moc líbí… My jsme k tomu přijímení Černá hledali něco bez R a dalších háčků a čárek. Nakonec jsme po rodině rozeslali seznam všech holčičích jmen a všichni bodovali 0/1 nelíbí/líbí. Nejvíc bodů získala Anna, Karolína a Eliška (takže neutrál). Líbila se nám Eliška, ale bylo by to moc diakritiky, tak jsme to zkrátili na Ela a nakonec zase prodloužili na Ella
Navíc to je konec od MarcELLA (já a moje mamka), podobné Eva (tchýně) a oficiálně je to zkratka od Helena (manželova babička). Takže jsme uspokojili celou rodinu.
Rozálka je fakt nádherná a myslím si, že lidé, kteří o některém jménu řeknou, že je ošklivé, tak jsou hloupí. Je to přece individuální záležitost.
Niki, mám radost, že máš taky X-lander XA. My máme červený, co Vy?
Ahoj holky taky se dnes hlasim,chci neco udelat ale vubec se mi nic nechce. ![]()
Misurdo jo TP mam mit 18.3. ![]()
Katko hezky kocarek moc ![]()
Macko tak my budeme mit Elisku,ale uz ted ji rikame Eli to se mi libi i vic nez to delsi jmeno.ty kratsi jmena maji neco do sebe.Jinak taky mame cerveneho Xlandra ale trikolku Takze XT.Ta cervena se mi moc libila. ![]()
Jo a jmeno Ella je taky hezky.Muze se davat ze?
Tak se zkusim odhodlat neco jit delat a pak se na vas zase mrknu. ![]()
Ahoj holky, dneska je tady pod mrakem, ale už se těším až vypadnu z paneláku alespoň na pár hodin na čerstvý vzduch.
Před pár dny tady někdo psal plány jak po porodu, já na to zapomněla reagovat, tak se k tématu vracím. Nejdřív bude doma Petr 3-4 dny. Záleží na tom, kdy se vrátíme z porodnice a potom mám domluvenou mamku, klidně by tady týden spala a vařila mi a pomáhala. Jestli bude malá uplakaná, bude to náročný, ale jestli bude hodná, myslím, že do dvou týdnů bych si na to mohla zvyknout, že je doma někdo další, kdo si vyžaduje pozornost.
Jinak na dnešek nemám ani žádné konkrétní plány, to je hrůza, nevědět, co budu dělat. Teď koukám na svoje kotníky, to je taky hrůza, vnitřní strana zmizela a ta vnější tam ještě je, ale musí se hledat.
.
tak pa odpolko, K
Ahoj děvčata, tak u nás bylo dopoledne tak nádherně a teď se začíná zatahovat a vypadá to na sníh. Vy nám z těch Čech vždycky posíláte takové škaredé počasí
, nic ve zlém, vím že za to nemůžete.
AKAČO- ta fotečka je překrásná. Chtěla jsem taky fotečku z 3D UTZ,ale doktor ho nemá a musel by mě objednat do porodnice a tam je dlouhá čekačka, tak jsem to vzdala. Aspoň, že ji mám z toho 20.tt.
DEJNO- já ten kojící polštář mám doma asi měsíc a nemůžu si ho vynachválit. Momentálně mi ho zabavil manžel, tak přemýšlím, kdo ho bude využívat víc, jestli já s malou nebo můj
. Moc ráda na něm relaxuji, akurát ty kuličky hodně šustí, ale na to si zvykneš. Objednala jsem si rovnou i náhradní náplň, kdyby jich tam bylo málo, ale bohatě to stačí. Takže tak.
Holky, mám panickou hrůzu, jestli mi nezačínají hemeroidy
. Nevím přesně, jestli je to ono. Včera mě začal strašně bolet konečník, dnes je to lepší, ale mám tam jakýsi výběžek malinký, tak fakt nevím. Mám z toho hrůzu.
Dobré skoro poledne těhulky!
Já jsem ráno vstávala s manžou do práce, páč se mi vzbudila Terzka a po půlhodinovým přemlouvání jsem to vzdala a šla se nasnídat. Pak jsem to eště zalomila a tady je výsledek
… Aspoň nebudu večer protiva, že jsem unavená…
Macka - já mám zelenou. Ty ostatní barvy neměly takový ten odstín, který mi padl a vlastně jediný čím x-lander trpí je šisování barev. Tak i kvůli tomu ta zelená a moc se mi líbila… a může jí mít i holka… a pak třeba i kluk, to jsem tak neřešila… prostě mi padla. A kdyby nebyla zelená, tak bysme se s manžou asi poprali buď o hnědou nebo červenou… já se těch čtyřkolek prostě bojím, no. Vidím v tom toho rošťáka, kterej to převrhne a je to…
Akaco já mám taky oslovenou rodinu na ten úplný začátek… když to půjde dobře, bude máma doma rychle, když ne, tak ten týden dva jí určitě nezabijou… ale nejdřív to s manžou zkusíme sami… to jen kdyby by ze mě úplně na prášky a utekl do práce
, ale to se snad nestane… teď dře jako mezek, aby pak mohl mít aspoń dva týdny volno, tak snad to dopane…
Poly - snad to bude dobrý, hemoroidy bývají hodně bolestivé…
Jo a viděla jsem obrázek kojícího polštáře, na kterým leží to novorozeně a nějak jsem to nepochopila… normálně mu visela hlavička dolů, tak jsem si řikala, že prdím na všechny polštáře a nějak si pak poradíme…
Holky, já jdu konečně práááááát! Tak jsem zvědavá, kdy se vrhnu na to pitomý žehlení
. Pa pa pa
tak si zacinam pripadat nemozna. ted jsem chvili uklizela a jsem z toho hotova. musim kazdou chvili odpocivat. ted to jeste jde,ale tesne pred porodem budu fakt asi jenom lezet a hekat
![]()
akaco-je fajn, ze budes mit doma muzskyho. ten muj chce jit k porodu,ale zalezi kdy to prijde. ma nasmlouvanou praci a vetsinou na druhy strane republiky, takze mozna ani doma nebude. resime nahradni odvozce a dovozce. to se neda nic delat, ale pak zas byva dele doma, tak ono se to nejak vykompenzuje
poly- polstar mam slibeny od kamosky, ze mi ho usije,ale nejak nestiha, tak jen slintam
s tim konecnikem-myslim, ze je normalni,jak hlavicka zacina tlacit,tak tyhle problemy muzou byt. nabehnou zily kolem i v konecniku a muzou i trochu vystoupit. nekde jsem to cetla. a taky tam psaly,ze se to po porodu upravi. tak to rekni priste Mudr, on ti poradi. taky jsem to jednu chvili mela,ted mam pokoj, ale muze to zase nastat.
Macku- s tim jmenem jsteš to pekne vyresili. taky jsem ho mela jako jdenu variantu, kdyby byla holcicka. nevim,jestli by to vyhrala,ale bylo na seznamu. ted mam napsanou na papire pro porodnici Katerinu,ale to jen tak rpo formu,protoze mame jasnyho Jenika.
dneska mi nejak vic tvrdne bricho
![]()