Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3168
11.2.08 10:24

Ahoj holky tak se taky dnes hlasim.

No stim pohlavim uvidime my jsme se ptali teda jenom jednou a rekli nam holcicku v tom 20tt a ted v tom 30tt jsem se uz ani neptala.Ale mama mi rika ze podle toho jak vypadam tak si mysli ze to bude holka.Tak jsem nato zvedava no ale byla by to bomba asi.A obe pohlavi jsou super.No tak se nechame prekvapit.Myslim ze asi nejlip udelala myslim Petas nevi pohlavi a tak to bude prekvapko pekny.Ja bych to ale nevydrzela. :D

Macko s tema nehtama mi to ani nepripominej minule mi je na nohou musel ostrihat Martin protoze jsem si nato nejak nevzpomela a mela jsem paraty jako jeste nikdy.

Jitus s tou nemotornosti opatne at neupadnes ja ted chodim jako poseroutka.

Jo holky chtela jsem se zeptat jenom obcas kouknu na holky do unoru co zrovna rodi a nektere tam uz jsou po terminu a myslim ze jedna tam psala ze nato s tatinkem asi vlitnou aby pomohli miminu na svet.Budete taky kdyztak praktikovat nejake takove veci jako jist korenena jidla nebo sex nebo co se to jeste dela ani nevim?Ja ani nevim proc nejak me to jen tak napadlo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
11.2.08 10:31

Ahoj holky,

tak víkend utekl jako voda a už zas dřepím v práci. Celou sobotu a neděli jsem se jen tak povalovala a v klídku poklízela, ale už mi to bylo dlouhý. Navíc manžel je nastydlý, takže jsem musela vařit čajíčky a litovat :wink:
Odpo půjdu kouknout zase za kámoškou do porodnice, už jsem byla malou okouknout v sobotu večer a je nádherná a droboučká.

Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli někdo z vás nebere železo. Posledních pár dnů, co se neustále sleduju :wink: , se mi zdá, že mě brní trochu ruce a nohy a že mívám návaly slabosti. Jdu na kontrolu ve středu, tak se pak zeptám dokorky, ale jen jsem se chtěla poptat i tady, jestli s tím náhodou nemáte zkušenosti.

tak se zatim mějte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
11.2.08 10:49

ahooooooooooj!!!!

tak my sme boli cez vikend na 2 oslavach :roll: :roll: :roll: urcite mam aspon 3 kg navysse, ale ked ja musim stale jest kym je nieco na stole, no som hrozna :oops: :oops: :oops:

no ci to bude skor alebo az po TP, asi nebude nejake geneticky dane, lebo moja mama pri sestre rodila 3 tyzdne skorej a mna 3 tyzdne prenasala, keby to malo byt tak jak to malo, mozno by sme sa so sestrou narodili v rovnaky den :lol: lebo ona je 1.5. 75 a ja 8.6. 76, no nasi si poponahlali :lol: :lol: :lol:

inak ja som sa hrabala v tehu knizke a zistila som ze v tej kolonke co mi tam furt pisal CS, tam mam nieco necitatelne a 0,5cm 8O 8O 8O no neviem co to znamena, ale ja si verim ze min do 20.2. vydrzime :lol:

a u nas s tym pohlavim by to tiez nebolo az take strasne, teda az na tu kopu ruzovych veciciek :lol: :lol: :lol: , ale sak vonku su aj tak zababauseni a doma to je jedno a za par mesiacov by sme uz kupovali modru farbu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
11.2.08 11:01

Misurdo vzdyt uz jste v 37tt.A stema zkratkama si nelamej hlavu ja mam v prukazce taky veci a ani nevim co to je.ja se vzdy na vse ptam ale po svym a podle toho co mi rekne tak se ridim.Myslim ze vysvetlovat nam nejake zkratky radci ani neni nejak vhodne.A vy dve holky jste natom jiz dobre a jestli budes rodit pred 40tt nebo po 40tt tak to uz je asi jedno.neboj mala se prihlasi a pak to teprve pojede.Ja uz se taky smiruji s tim ze klidne muzeme rodit za dva tydny a to budeme zitra v 35tt. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.2.08 11:35

Ahoj těhulky!!!

Já se hlásím po 1. kontrole v porodnici!!! Konečně! Všechno je v pořádku, miminko je hlavičkou dolů, čípek je měkký a to co má být zavřený je zavřený :D . tak mám z toho radost. Jen mě překvapilo, že řekli, že budu chodit každý týden, ale neřeknou ti jaký den. Prostě tam nějak zajdi… jo a od příštího týdne až do porodu budu chodit na monitor, který trvá asi 20 minut, tak mám radist, že se dovím zase nějaký nový informace… No a k budově Apolináře? holky,který znáte - víte… než jsem tam vlezla, tak jsem se skoro rozbrečela, nevím proč, prostě stres jako blázen, taková bezmoc a přitom nebyl důvod (jestli já budu po porodu psychouš, tak se zblázním :evil: ). Tlak mi měřili 3×, že jsem v hrozným stresu a že se mám uvolnit. Jako kdyby to šlo na povel… Když jsem šla do prvního patra připadala jsem si jak v Harry Potterovi. No úplně. Až budu u bráchy, dám si to přes Bluethoot do pc a pošlu (pro Pražandy pohoda - ty ví)… byla jsem z toho tak v šoku, že jsem si to musela vyfotit :8o: :8o: :8o:… Tak doufám, že mě to za ten týden přejde… Mára má v pondělí volno, tak půjde semnou :D . To to bude určitě lepší…
jo a ptala jsem se na svý bolavý kyčle (chodim jak kdybych celou noc souložila :roll: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: ), výtok a brnění prstů u nohou a rukou… a to všechno je normální… tak jsem to jen zahlásila, že jestli to je norm.,tak v poho, no. No a moc mě baví to jejich: „Tak si seskočte“ :roll: :lol: :lol: :lol: . Po minutě se mě ptá co mi je a řikám že se musím rozkolíbat… mi málem upadly záda. Se zblázním, až budu rodit…

mějte se krásně a pohlaďte břííííška :wink: Pááá Nikolaa

• Citovat
  • Upravit
1064
11.2.08 12:11

lost-jsou ruzny babsky rady. ja bych chtela(hahaha) rodit na zacatku brezna, aby u toho byl tatka. na termin je pryc. i kdyz kdo rodi presne v terminu, ze?? no kazdopadne jsem si rikala,ze ke konci unora bych mohla delat veci jako myti oken a chuze doschodu, horka koupel. to je par babskych rad. sex pry taky funguje. znama prenasela a nic ji nepomohlo az kdyz si zvedla kolecko s cementem, tak pak jo. 8O 8O je to dost drasticky, tak doufam, ze k tomu nedojde. hlavne zase nesmim zacit rodit jeste tyden, to by taky bylo bez ucasti otce. je to naivni si myslet, ze nam to vyjde,ale nadeje umira poseldni, ne?? :lol: :lol:

baro-to brneni by mohlo byt, ze ti prcek tlaci na nejaky nervovy spoje do koncetin,ale on ti mudr rekne

misurdo-jen si uzivej, to snadno schodis az budesvstavat v noci po trech hodinach na kojeni :lol: :lol: myslim, ze pokud jsi otevrena 0,5cm, tak to fakt nic neni. to by ti asi hlasil

nikol-s tebou chudo ty hormody pekne cloumaj,ale neboj ty to zvladnes :! :! :lol: ja chodim na monitor k mymu mudr,ale trva si spis pet minut,ale i tak je to hezky zazitek slyset jak malymu maka srdicko.. ted jdu na kontrolu po 14 dnech a je mozny,ze uz budu chodit taky kazdy tyden. necham se prekvapit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
11.2.08 12:12

Ahoj holky.
Baruš-já to železo beru od výsledků prvních krevních testů. Taky jsem měla brnění a takové ty věci a teď jsem o.k. Ale teda nevím, jestli to má cenu takto nakonec ještě brat, ale snad ti to pomůže.
Mišurdo-ty jsi prostě blázen, místo toho, abys doma odpočívala, tak lítáš po návštěvách :roll:. Ty jsi prostě nezmar. Ale máš recht, malá až bude cítit, že chce jít ven, tak se ozve. Tak pokud nemáš žádné problémy, tak proč trčet doma, že?
Niki- jsme na tom podobně. Já někdy taky chodím jak po celodenní souloži. Kyčle mě bolí jak blázen, teď jsem zkusila nějaké cviky na to a pomáhá to.
Jinak manžílek poctivě masíruje olejíčkem hráz a říkal sám, že už to jde poznat, že je měkkčí, tak jsem ráda aspoň za to. Snad to neděláme zbytečně a nepůjdeme císařem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
11.2.08 12:14

Ahoj těhulky,
dneska jsem si konečně koupila čaj z maliníku a lněné semínko. Tak si začnu pomalu připravovat měkké porodní cesty :roll: . Jinak u nás nic moc nového. Řídí se mi pořád dobře, naopak si to užívám, pedikuru jsem zvládla s vykloubenou kyčlí a lak potom musel napatlat Petr, jenom začínám chodit pořád na záchod. Tam 3 kapky a nic. I když vyjdu v WC, tak do 5 minut bych mohla jít znova. Proto chodím venku pomalinku a někdy si musím i přidržet bříško o něco výš, abych to nepustila.

Nikol, pokud tě bolí kyčle v tříslech, je to kloubní přetížení. Pokud tě bolí v kyčli, tak se jedná o svaly a vazy. Zkus se protahovat (třeba leh na zádech, ruce od těla, hlava vlevo a pokrčené nohy vpravo). To v těhu zvládneš a tím se protahuje napínač povázky stehenní, který tě drží od pánevní kosti až po koleno a při těhu moc trpí. (slova mého fyzioterapeuta)
Lost, asi nebudeme praktikovat žádné porodní urychlovací metody. Na sex už tatík nemá morál a po kořeněném mě teď pálí žáha. Takže budeme čekat. Moje mamka rodila skoro o 3 týdny později, tak snad do velikonoc bychom to mohly s Rozikem stihnout.
A k tomu pohlaví. U nás se taky zrovna stalo, že z holčičky byl chlapeček. A zrovna se takhle spletla doktorka, ke které chodím. Tak jsem si to nechala ještě jednou ověřit a je to opravdu holčička. Půl výbavičky máme v růžové, tak by to byl celkem problém.
tak se mějte,Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
11.2.08 13:39

Teda holky, vy jste se krááááásně rozepsaly - to mě baví :-)

To s tím sexem a uspíšením - to jsme tady řešily s Katkou před pár dny. Já jsem se to totiž dočetla v knížce „Partner u porodu“ a částečně se to využívá i v porodnicích. Drážděním klitorisu, drážděním bradavek se zvyšuje hladina oxytocinu, takže pokud už máte „namále“ nebo se Vám pomalu rozbíhá porod, tak to opravdu pomáhá. V porodnici používají (prý) dráždění bradavek pro stažení dělohy (přikládá se miminko k prsu).

Anel, taky tak nějak předpokládám, že by se mohla opakovat historie - moje mamka rodila asi o týden dřív (se mnou) a tchýně s manželem o tři týdny dřív. Moje Dr. ale říkala, že se to zatím nechystá a na první kontrolu do porodnice jdu teď v pátek.

Niki, nevěš hlavu!!! Apolinář pořád platí za nejlepší porodnici v Praze. Já jdu rodit (doufám) do Motola a musím říct, že mám naopak samé pozitivní dojmy (zatím).

Jinak taky piju čaj z maliníku, sedávám na balóně a občas dělám těhotenské dřepy. Hráz taky masírujeme - nejdřív jsem to zkoušela sama, ale byla jsem hrozně moc zkroucená a chytaly mě křeče, teď mi pomáhá můj manžel a soudě podle toho, jak je to nepříjemné, tak to asi dělá dobře :-)

Já si na nějakou větší bolest kyčlí nemůžu stěžovat, jenom občas nad ránem, když se zapomenu „sjedu“ z polštáře. Používáte, holky, těhotenský polštář nebo aspoň polštáře mezi kolena na spaní? Snižuje to totiž tlak na kyčle, takže tolik nebolí…

Mišurdo, CS znamená „cervix skóre“ - hodnotí se tak děložní čípek - jeho délka, dilatace (otevření), lokalizace, tuhost a náléhání (hlavičky). Údaje hodnotí připravenost děložního krčku na porod. Důležitá je hlavně dynamika stavu - změny v reálném čase (časopis Máma a já, 11/2006). Já z toho nejsem o nic moudřejší, ale třeba Tě to uklidní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
11.2.08 17:23

Nikol, hlavu vzhůru, bude hůř :lol: Uvidíš, že to zvládneš, co jsi zatím psala o svém manželovi, tak myslím, že v něm máš velkou oporu, tak tě v tom určitě nenechá.
Mě zase bolí třísla, vždycky když se zvednu, tak mi chvíli trvá než se rozejdu. Moje chůze je taková kachní, než to rozchodím. Včera jsme byli na procházce a mě večer tak bolely nohy - ono je to asi znát že tělo nosí o 12 kilo víc. :wink:

Jinak v minulém těhu jsem zkoušela hodně pálivé jídlo k obědu (druhý den bylo 7.7.) a fakt jsem porodila, ale mohla to být jen náhoda. Jinak asi přidám ještě víc fyzické aktivity a sex nechám na chuti. Uvidíme, jak to příroda zařídí.

Misurdo, koukám, že máme s tvojí sestrou úplně stejné datum narození. :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
11.2.08 18:31

Ahoj,
holky mám prosbu, našla jsem v těh. průkazce zkratku BPD=3571. Nevíte některá, co to znamená?
Díky moc Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
11.2.08 18:38

Ahoj holky,
tak jsem dnes byla v drogérii a dokoupila jsem si věci do porodnice. Chtěla jsem se pořádně projít, ale musím furt na WC - tak mám limitovanou vzdálenost. :cry: Bylo krásně.
Před chvilkou tady byli noví sousedi - vypadají OK. :wink: Tak jsme rádi, že se k nám do baráku nenastěhujou nějaký pochybný živly. :lol:
Mám půčený kojící polštář a nenechám na něj dopustit !!! V obýváku si ho dávám za záda a v noci s ním spím. Vynikající. O víkendu jsem ho s sebou neměla a dost špatně se mi spalo a vše mě bolelo.

Holky já už se moc těším na ty naše všechny mrňousky. :potlesk:
Pěkný večer. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
11.2.08 18:59

kacko-myslim, ze to je obvod halvicky nebo hrudniku. ted si nejsem jista, ale pri ultrazvuku se meri obvod a prumer halvicky, hrudniku a stehenni kost. a tohle je jedno z toho. a je to myslim v mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
11.2.08 20:03

Kačko, BPD = biparietal diameter = příčný rozměr hlavičky, vzdálenost mezi oběma spánkovými kostmi (čas. Máma a já 11/2006).

Holky, kdybyste některá z Vás chtěla, dejte vědět, můžu Vám naskenovat celý ten článek se zkratkama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
11.2.08 20:15

teda macku ty si studna informaci :lol: :lol: tak to ja si napisu az nebudu neco vedet :lol: :lol:

taky vam nekomu ted tvrdne bricho mnohem casteji nez predtim??? je to takovy zvlastni pocit, k veceru mi prijde, ze se intenzita zvysuje. a taky me pri tom tak zvlastne mrazi. kolikrat to poznam jenom podle toho pocitu a pak,kdyz si sahnu na bricho, tak je tvrdy. asi je to normalni, ze pry poznam az budu rodit,ale stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí