Poradna duly
Jana Čurdová
dobry vecer!!!
ja som bola dnes uplne nemozna, nic sa mi nechcelo, spala som cez obed 2 hod a varila som az o piatej
, zato teraz som uz okupana a pripravena na spanok
vcera som isla o jednej spat a o piatej som bola hore
![]()
nikol snad to nie je s tou porodnicou az take strasne, ja som nastastie porodnicu videla, takze viem co ma caka, nie je to tam bohvie co, ale to zvladneme
v bolestiach nebudeme vnimat a potom uz budeme take stastne z deticiek ze nam to vadit nebude ![]()
ja som sa inak dnes zbalila, az to na mna dojde len tam dohodim nabijacku k telefonu
a teraz som volala s jednym porodnikom zo skalice, ktoreho poznam aj ososbne, ale spred 15 rokov
, tak som sa s nim dohodla ze za nim tento piatok dojdeme a ze mi spravi UTZ (uz mi ho nerobili 6 tyxzdnov
) a poda info o EPI a o tom jak to je ked chce byt manzel u porodu , tak sa tesim
lebo som bola trosku nervozna z toho ze mam dalsiu poradnu az za 2 tyzdne ![]()
no my nesexujeme uz asi 2 mesiace a ani sa nechystame
, ja teda na to uz zaludok nemam, uz naposledy som sa u toho citila jak slonica a aj tak sa u toho neviem hybat tak jak chcem ja
ale ked budem prenasat, tak sa mozno necham nahovorit
![]()
anel a to aj ty si rocnik 75? tak to je gooooooooooooooooool
![]()
jitus mne tvrdne dost casto, sak mi to lekar povedal ze mam zvysenu cinnost maternice a este mi odporucal do piatku brat 2×3 magnezium
potom s tym seknu ![]()
Ahojky. Holky, já bych spala, až bych brečela a vůbec nemůžu. Přes den jsem tak unavená a když si lehnu, tak nic. Začíná mě z toho bolet děsně hlava. Tak si říkám, jestli nemám začít pít nějaký čaj, snad by to trošku pomohlo.
Mišurdo-moc pěkné bříško, už ti taky hezky pokleslo oproti minulým fotkám. Kolik vůbec malá teď už váží?
Jituš- určitě poznáš, jak to na tebe přijde. Já mám z toho taky děsný strach,že to nepoznám, ale raději pojedu do porodnice dřív, ať mě klidně pošlou nazpět, ale budu mít tu jistotu. Aspoň doufám ![]()
Macka-já bych strašně ráda používala ten polštář na spaní kvůli těm kyčlím, ale v noci se pořád vrtím a nevím jestli bych se vůbec vyspala, pořád si ho přehazovat. No, zkusit to můžu, ale podle toho jak spím teď, tak nevím.
Holky, je pravda, že bříško začíná pomalu klesat tak 4týdny před porodem. Sestra mi teď říkala, jak mi pěkně kleslo břicho, tak jsem zpanikařila.
poly tak to ma mrzi s tym tvojim spankom
, ja ked zalahnem, tak do 10 minut spim, nad ranom je to horsie, lebo jak sa blizi ten porod a ja sa zobudim na wecko, tak uz len myslim na to ake to bude a jasne ze uz nezaspim ![]()
mne sa to brucho nezda ze mi kleslo ale tiez mi to hovoria, tak asi nieco na tom bude
![]()
a kolko mala vazi neviem lebo posledny UTZ mi robili v 30 tt
dufam, ze sa to v piatok dozviem ![]()
inak ja mam na spanie tiez postar medzi nohami ![]()
Dobré ránko!
Misurdo, opravdu stejné přesně na rok i den. A to bříško už tě musí zmáhat, chápu, že toho máš někdy dost, ale myslím, že se brzy dočkáš. A jak píšeš o tom doktorovi ze Skalice - zrovna včera jsme popíjeli vínko ze Skalice od Masaryka - je to ta vaše Skalice? Soused nám odtud vozí víno a slibuje, že nás vezme i do sklípku, ale to mně ještě dlouho nehrozí.
Poly, já se právě u prvního bála, že pojedu moc brzy a oni už mě tam nechají. Byla jsem asi tři týdny před termínem hospitalizovaná kvůli špatnému monitoru a v noci mi dali na pokoj novou pacientku - že už má bolesti. Chudák tam vedle mě vzdychala, muselo jí to být asi dost nepříjemné, rodit nezačala a druhý den ji odpoledne pustili domů. Tak jsem si pak říkala, že chci jet až to bude skoro na sál - málem jsem pak porodila po výstupu z auta ![]()
breeeeeeee rano!!!
anel tak to ta budem volat svojou sestrou
ano to vino je z tejto nasej skalice
, ja som tam teda este v sklipku nebola, ale vinko mame velmi radi
bohuzial mame doma zasoby, ale odkedy som tehu tak to tu na mna len smutne pozera ![]()
dobre rano
![]()
misurdo- ty maas ale kraaasny pupik
ja taky nevim, jak je malej velkej. taky mi delali posledni ulz na 30.tydnu,ale myslim, ze se pak dela tesne pred porodem kvuli velikosti miminka
poly-taky jsem slysela, ze bricho klesa 2-3 tydny pred porodem. a ja porad nic, ja bych byla rada. ale pro paniku myslim duvod neni.hlavne se zbytecne nestresuj
dobre rano nebo spis dopoledne?
Ja se dnes chystam do skoly ale vubec se mi teda nechce.posledni dobou jsem pekne lina a uz skoro nic neudelam. ![]()
jitus s tim tvrdnutim to ja mam vecer taky mala se jakoby vyspouli na nekterou stranu a bricho je jak kamen.Kdyz ji pak hladime tak trochu klesne ale je to teda uz dost neprijemne.Ale jeste to vydrzima.
Jinak vcera jsem se byla projit a reknu vam ze jsem malou docela citila uz je docela tezka a docela blbe se mi slo. ![]()
Misurdo hezke brisko. ![]()
Jinak s tim poklesem taky nevim vcera jsem citila tlak na ty panevni kosti dost ale to asi taky zalezi jak se tam mala vrti a jak se zrovna ulozi.Dnes je to v pohode ale uvidime odpoledne.Mama mi taky rikala ze mi klesa bricho tak jsem z toho taky vyjukana no uvidime. ![]()
Nikco je mi lito ze si vcera byla takova nesva ale asi to melo hodne lidi vcera jsem mela peknou depku ani nevim proc.Asi ty hormony.Jinak je zvlastni ze tam neobjednavaj nas objednavaj vzdy na urcite datum a hodimu.A maminy tesne pred porodem chodi po tydnu takze ty si tam zajdi zase v pondeli.Jitus ty bys mela uz taky podle me po tydnu ne?
No jo jdu si udelat neco k jidlu do skoly a pak se jsem jeste juknu jak se mate.Mejte se krasne a davejte na sebe pozor. ![]()
Ahoj holky,
moc děkuji za tu zkratku, teď ještě vědět, jestli to je velká hlavička, nebo malá hlavička. Celkem bych uvítala menší, ale to asi každá z nás.
Misurdo, bříško máš monster velký, ale taky mi připadá, že už je níž. Myslím, že se malá vážně připravuje na svět. To jsem fakt zvědavá, která z nás bude mít první přírustek.
Nikol, o porodnici u Apolináře jsem slyšela jenom dobré, tak se neboj. Je to asi hrozná budova, ale hlavně že doktoři jsou odborníci.
Jdu zase žehlit, mě připadá, že doma jenom žehlím a peru. To snad není možný…jako služka, až mám z toho depku.
K
Ahoj těhulky! Vy jste zlatíčka. Fakt byl první dojem hrozný, ale tím že tam semnou půjde manža, tak už to nebude tak hrozný, určitě a to že je to dobrá porodnice na to sázím. Určitě to bude v poho, jen mě to trošku dostalo. Jsem hrozná trubka, já vím ,ale někdy mě ty pocity tak přemůžou, že se nedá nic dělat a musí to ven… Kamarádka mi řikala, že kdyžtak je vedle blázinec, tak bych to neměla daleko
- mrcha…
Jinak sex jsme praktikovali asi tak do předminulýho týdne. A poslední měsíc to pro mě stejně bylo o ničem. Teď už se žádný určitě nechystá. Moje chutě jsou opravdu někde daleko schované
a když mě Dr. prohlížela a řikala, že cítí hlavičku… manža dostal málem infarkt
… tak to máme vyřešený
…
Jituš - mě břicho taky tvrdne výrazně častěji. Od tý doby, co už nejím magnézko výzazně častěji, ale za chvilku to zase odezní…
Akaco - moc děkuju za cviky. Mám to tak jak psala Anel. Když chvilku sedím, tak pak to musím rozejít. je to dost děsná bolest, jak kdybych souložila celou noc
… a přetížení to bude určitě taky… přibrala jsem další 2 kila, takže celkový přírůstek je 15 kg… tak doufám, že už to nebude nějak extra… ale přetížení je to pro moje tělo obrovský… když jsem vážila dřív (před těhu) o 10 kilo míň, cítila jsem jaký je to nápor, tak co to musí být teď… ale mám už to za pár, tak snad to bude už dobrý…
Hezké poledne, holky,
doufám, že se všechny máte skvěle
- i když dnešní počasí nic moc (tady v Pze je inverze) ![]()
Tak jsem po přečtení Vašich příspěvků zjistila, že mi teda asi taky tvrdne břicho. Vždycky jsem si říkala, že to se malá tak mrví, ale asi to bude ono…
Mně už poprvé sjelo bříško dolů cca před měsícem. Teď už jde níž a níž a vůbec mě to neděsí - naopak si říkám, že se mi bude trošku líp dýchat a že už to snad brzy přijde
Jsem moc zvědavá na poradnu v pátek.
Dnes jsem byla na kosmetice - nikdy bych nevěřila, že kosmetika může být utrpení. Ležet na zádech je naprosto nemožné a tak jsem se vrtěla a vzdychala a když to všechno skončilo, tak jsem si fakt oddechla… to jsem to dopracovala ![]()
Dnes mám v plánu definitivně rozestavět pokojíček a uklidit, tak se Vám pak pochlubím taky nějakým foto ![]()
Mějte se hezky, holky!!!
ahoj devcata,
tak jsme byli na prochazce ve meste a pekne jsem si po ni schrupla. to tvrdnuti me budi i v noci a zacina se mi hur dychat, asi budu muset poridit vic polstaru pod hlavu
lost-myslim, ze uz taky budu chodit po tadnu. ted jdu v patek, tak se to dozvim. a ty jeste chodis do skoly??mas muj obdiv. ja odevzdala index a pojedu si pro nej az na podzim. sice bez jedny zkousky, ale to se neda nic delat.
jinak jsem zatim pribrala 11, to asi diky lednu a zkouskam,kdy jsem nepribrala skoro nic. ale taky si prijdu jako kachna
![]()
jinak zitra a pozitri se chystam na nejake navstevy, tak jsem zveava jak to zvladnu. pojedu busem(jsem opet slamena vdova bez ridice
), to jsem nejela docela dlouho, tak uvidim
nikol-s pocitama nic nenadelas, ale hlavne, ze vis, ze tam jsou dobry doktori a bude o vas postarano. ja vim, ze u nas to je ok,ale pokud chytnu jednoho vyhlasenyho hulvata,ktery tam je, tak s tim nic nenadelam.
macku-docela zavidim poklesle brisko, to by si mohla za chvili mit odbyty. a mimco urcite nebude nejak extra veliky, tak byste byli v pohode. my jsme oba vysoky, tak bych radsi i driv, abych nemela 4kilovyho obra. ja kdyz se narodila, tak se na me chodila divat cela nemocnice, protoze na tu dobu jsem byla macek-54cm a jeste holka
![]()
Ahoj holky,
koukám, že už vám klesají pupíky… to je dobře.Už se těším. ![]()
Misurdo - krásné bříško … ostatně jako vždy. ![]()
Já jsem dnes trochu poklidila… no, uvidíme jak to dlouho vydrží. ![]()
Holky, už máte domluveného pediatra ??? Jdu se mrknout do města … kde je kdo atd… ![]()
Držte se a pohlaďte si pupíky. ![]()
Dobré odpoledne těhulky!
Tak jsem si právě smsla na hovqězí polývce. Musím se pochválit, už jsem se je fakt naučila. Manžovi chutná víc než od maminky, tak mám radost…
Petas - díky za připomentutí pediatra. Máma chtěla od známý zjistit nějakou dobrou Dr.tady u nás poblíž, řikala že je dobrý jít na doporučení, ale řikám jí to už skoro měsíc. tenhle týden jsem na to úplně zapoměla, tak to musím zase zatakovat
…
Jituš - vy máte Dr. House? ![]()
Macka - já vůbec nepoznám, že mi břicho klesá… jo možná jen, že mě škrtí těhu kalhoty… padají mi… ![]()
Tak jsem předevčírem všechno vyžehlila (premiéra
) a málem jsem u toho pošla. Poslední 4 kousky byly k uzoufání, ale dokázala jsem to. Je to uklizeno, tak jsem se pustila do dalšího praní… ještě mě dobrý 2 pračky čekají. Myslím, že všeho mám fakt dost
…
Ahoj, teď jsem se zase rozvohnila. Přišel nám rozpočet na vyzdění balkonové stěny pod oknem. Když už nám budou při reklamaci okna měnit, chtěli jsme rovnou vyzdít i stěnu pod oknem a to nás bude stát 33 000????
Mě málem kleplo, když jsem četla rozpočet. To si fakt nechám zaplatit všechny výdaje, které jsem mít vůbec nemusela (malování a úklid). uvááááá to je hrůza.
Musela jsem se s Vámi podělit o momentální emoce, promiňte.
K