Poradna duly
Jana Čurdová
ja vobec netusim ako to bude u nas po porode
, igor este stale nema robotu, ale co nie je moze byt a keby nejaku tu robotu dostal, tak asi nebude mo´ct hned na zaciatku zobrat dovolenku
, bola by som rada keby mohol dojst aspon k porodu ![]()
mama neviem ci mi bude pomahat, ani som sa s nou o tom este nebavila, ale babka mi bude chciet urcite pomahat, ale zas tomu nie som moc nadsena, lebo pocuvat tie storocne rady a pripomienky
no uvidime ![]()
ten postar nemam ani ja, si hovorim ze skusim bez neho a uvidim, prinajhorsom dokupim ![]()
poly ja dufam, ze to teda tie hemeroidy nie su, ale myslim ze tak nejak to zacina
, ale po porode to mozeme mat kludne aj vsetky ostatne, no som zvedava ![]()
idem posledny krat pred porodom ku kadernicke, tak sa tu majte pekne........ ![]()
Poly neboj neni to nic hrozneho me se hemeroid udelal asi kratce po zacatku 2trimestru a uz se me drzi.No ze zacatku bolel vyborny je nato Aviril.Jinak po porodu se to ma zlepsit a mel by zmizet.Takze jestli se ti udelal tak to zas takova tragedie neni.Neboj. ![]()
jitus taky si pripadam uz pekne nemozna a hlavne me stve ze nezvladnu to co pred oteh.coz je jasne. ![]()
misurdo no babku bych tady asi taky mit nechtela ale jeden dva dny bych to snad vydrzela
Jinak se nech hezky hyckat kdovi kdy se ke kadernici zase dostanes ![]()
Ahoj těhulky, tedy to jsem si početla.
Přípravy vrcholí na všech frontách. Misurdo, tak ať se to kadeřnici povede, taky jsem dnes byla na kosmetice, ale mimi mi to nějak nepřálo, každou chvíli mě rýplo pod žebra. A to jsem se těšila, že si odpočinu, protože jsem od půl třetí nemohla spát.
Akaca - moc pěkný kočárek a že je nižší to bude zase výhoda u sporťáku -je to stabilnější.
Kojící polštář taky nemám, používla jsem rychlozavinovačku a stačilo mi to, možná ten polštář je pohodlnější, ale už se mi do něho nechce.
Včera jsem taky byla nakupovat a za chvíli byla prázdá peněženka - a to jsem nekupovala nic velkého - ještě nějakou drogerii pro sebe i pro mimi, maliníkový čaj, podprsenku (budu mít normální jen bez kostic - kojící se mi minule neosvědčila, protože mi šly hrozně špatně rozepnout ty háčky - Jéňa řval hlady a já nemohla rozdělat podprdu). Taky jsem pořídila dudlík i s pouzdrem a hřebínek a kartáček na vlasy - jestli bude nějaké mít.
Jména máte vybraná moc pěkná, nám zůstalo holčičí od minula, tak jsme si to vybírání moc neužili.
A to kouření, to je kapitola sama pro sebe. Vždycky se musím smát, jak kuřáci vehementně brání svoje práva - přece je nebude někdo omezovat, ale že oni jsou k ostatním bezohlední, to si nikdo nepřipustí.
Nedávno jsme byli na rodinném obědě v restauraci (je to v rámci sportovního centra!!) a kouřilo se tam snad u poloviny stolů - my tam měli tříletého syna a švagr přijel s jejich dvouměsíčním mimčem - s nikým to ani nehnulo. Pak jsem si všimla, že u toho jednoho stolu, kde kouřili jednu za druhou mají taky asi dvouleté dítě - tak co potom může člověk čekat. A to jsem si myslela, že v době oběda je kouření v restauraci zakázané.
Lost - pozor na každý krok, je to s tím břichem fakt náročné, těžiště je jinde než jsme zvyklé a je to hned. Hlavně, že jste oba v pořádku, úplně mi zatrnulo, když jsem to četla.
Ahoj, těhulky,
tak jsem se ve Vaší společnosti pěkně naobědvala a vypila si kafíčko
Mezitím mi dorazila postýlka, tak se jdu vrhnout na montáž, abych pak mohla definitivně rozvrhnout nábytek v pokojíčku.
Jsem moc ráda, že jste se vrátily k tématu „jak po porodu“, už jsem nabyla dojmu, že to možná zbytečně moc řeším. Jenom jsem mluvila s pár holkama, které se všechny shodly na tom, že šestinedělí bylo strašné, že na tom byly psychicky špatně, většinu času probrečely a nebyly schopny se ani svléknout z pyžama. Tak jsem k tomu studovala různá opatření a jak tomu předejít a zajímalo mě, jak to řešíte u Vás. Taky jsme se s Jirkou (manželem) dohodli, že s námi zůstane doma pár dní, než se zaběhnem.
Jinak všude píší, že je právě dobré si navařit do mrazáku nebo někoho požádat, ať vaří, vykašlat se na úklid a jako jediný cíl dne si dát - spát spolu s dítětem a neřešit domácnost. Mamka mi taky slíbila, že přijede, ale většinou je to pro mě i normálně velká psychická zátěž, natož tak po porodu ![]()
Tak se, holky, zatím mějte a těším se na večer na další zajímavé čtení!!!
Je fakt, že ten začátek není jednoduchý a záleží hodně i na mimi jak je spavé a tak. Vím, že mě všechno hned rozbrečelo a docela mi vadilo, že manžel to moc nechápal. Tak doporučuju připravit drahé polovičky na to, že to s námi nebude jednoduché. Teď už vím, že pro manžela to tehdy taky byl šok a dost těžko se s novou rodinnou situací vyrovnával.
Jinak si ale neumím představit, že bych si domů nastěhovala někoho na pomoc - nejsem zvyklá, aby tady někdo byl a bylo by to pro mě spíš horší. Mám výhodu, že mamka bydlí hned vedle, tak není problém, aby přišla, ale zase odejde …
Nejlepší je když pomůže manžel a podle toho, co píšete, tak máte doma samé dobré opory.
No holky, já se těšila, že po porodu ta histerka z mojeho bytu odejde a ono ještě nic. A bojím se toho, že to všechno bude ještě horší. Manžu už dlouho připravuju na to, že jestli si myslel, že to horší nebude, tak teď to teprv začne…
. Mno - snad to nebude tak hrozný, ale obávám se, aby se nelekl… i když je strašný držák… mno - bude to chtít hodně sil…
.
Já jdu konečně vytáhnout věcičky z pračky… a docela jsem byla překvapená. Co šuplík, to jedna pračka… tak jsem si řikala, že dám ještě jednu a uvidíme… tý jo, konečně jsem se k tomu dokopala, tak jsem zvědavá, jak na tom budu se žehlením
. Jdu něco zobat… Terka je k nezastavení!!!
Pa p apa
Ahoj holky,
tak já akorát dorazila z Prahy. Byl to asi poslední výletík na delší dobu, už se asi budu muset šetřit. Potřebovala jsem ještě dokoupit nějaké věcičky v Ikee a pocourat po obchoďáku, protože mi to bude určitě chybět. Ale už skoro nic nevydržim, protože mě hned bolí nohy. A taky bych se prý měla šetřit a víc odpočívat - toť slova po včerejší kontrole, kdy mi po 14 dnech hodnota CS skočila z 1 na 4 a na kontrolu jdu už za týden. No a navíc kamarádka, která měla termín 3.3. dneska porodila holčičku - malá má 2,40kg, ale vypadá to v pohodě. Sice u nich byl císař plánovaný, ale ne tak brzo.
Asi půjdu hodit nohy nahoru a lehnout k telce.
Ahoj ženy,
koukám, že ani jedna z nás se nechce doma s novorozenětem trápit sama. Kámoška to podcenila, její malá plakala a ona do 2 týdnů zhubla vše co nabrala (14 kg), přišla o mlíko a vypadala jako smrtka.
Dneska den na nic, nuda, venku fučí ledový vítr, a já už jsem zase znuděně líná. Alespoň k obídku jsem zbouchala smažáka.
Macko, to co jsi vyčetla v té knize je super zpráva. Mému milému se bude určitě moc líbit. My teď zatím nic, aby to nepřišlo dřív, ale až bude ten správný čas, určitě mu tvé řádky odcituji
.
K
Čau holky,
já jsem se teď vrátila z Motola z předporodního kurzu. Bylo to fajn až na jednu paní, která měla IQ tykve, až jsem z toho zůstávala chvílemi v rozpacích. Koupila jsem si tam porodní čaj, tak doufám, že až příjde čas, tak zafunguje ![]()
Kačko, docela jsi me rozesmála, já dneska k obědu taky zbouchala smažák, ale strašně jsem se styděla to na sebe prásknout ![]()
Jj, ta knížka se mi taky mooooc zalíbila
Já už jsem to doma okamžitě hlásila a citovala, protože u nás doma je trošku psychický blok - jakože nejsme přece sami, so by tomu malá řekla
Chlapi jsou někdy nevyzpytatelní - ale řeknu Vám, dneska na tom kurzu můj muž zase v mých očích stoupnul v ceně…
Baru, já dělám v Ikee rok a půl ve Švédsku vídám všechny novinky a projekty na kterých se pracuje, katalogy ještě před zveřejněním a mám prolezlé obchoďáky po celém světě a stejně bez ní nemůžu žít dýl, než týden ![]()
Tak hezký večer, holky!!!
Víš Macko, u nás je to taky hodně psychický blok. A teď jsem mluvila s kámoškou po tel. která má termán 26.3. a jsou na tom s manželem stejně. ¨Petr si ze mě dneska zase utahuje a nazval mě baletkou, asi mu jednu fláknu
.
Holky, Stejfa psala sms. Mají se dobře, moc Vás všechny pozdravuje a snad už někdy během února budou mít domů připojený internet. Tak jsem napsala novinky, že se všechny ve zdraví držíte a jakmile bube některá rodit, ihned budu Stejfu informovat.
Právě jsem zbouchala slaný popcorn a dvě sklenky červeného. Myslím, že zítra budu z té soli pěkně napuchlá. To zase ráno budu hledat kotníky.
Tak pa, už je po reklamě, jdu dál koukat na ordinaci.
K
dobre rano!!! alebo dopoludnia!!!
tak dnes aj my ideme konecne do poradne ale az o druhej
v noci ma zase bolelo brusko aj s krizami, ale asi po 3 min to preslo. asi suchy trening
![]()
katko dobre ze ste v kontakte so stejfou, a diky za pozdrav ![]()
ja som si tiez vcera kupila ten caj z maliniku,ci ako sa to vola, tak teraz budem poctivo kazdy den pit ![]()
dobre rano
![]()
vite, co ja mela vcera k obedu?? pro zmenu smazaka, myslim, ze jsem asi treti
jeden mi zbyl, tak se na nej tesim i dneska.
misurdo-me vcera taky bolelo bricho, cely den mi tvrdlo a vecer me dost bolel podbrisek,ale krizove bolesti zatim ne. ale budilo me to. tak jsem si rikala, jestli se to rozjede nebo jestli to jsou ty poslicci
baro-nohy nahoru a klid, at tam prtous jeste chvili vydrzi.
celkove me desite, jak to bude po porodu. ja jsem docela klidas, a nejsem zvykla byt nejak extra rozhozena. docela i ted me ty hormony nechavaji relativne v klidu. no, uvidime. ja nemam nikoho domluvenyho na vypomoc,ale myslim, ze pokud bude potreba, nejak se to vyresi samo.
Dobré ráno,
dneska jsem se rozhodla vzdělat se a koukat na volbu prezidenta, ale ty šmudlové to tak protahují, že už teď mě to nebaví. Venku je zase jaro, to je teda zima, místo sněhu a vánic tady od rána zpívají ptáci a pod oknama nějakej další šmudla ořezává stromy. Takže od 8 poslouchám pilu.
No jo, alespoň nemůžu lenošit. Tak pa, jdu si najít zábavu.
K
No pokračuju, asi vás štvu, co
Takové slohovky, jestli vám to fakt vadí, tak mi to řekněte
Holky ty bonusy v DM drg. jsou opravdu výborné, znám to už od minula- přihlášky mají normálně u pokladen, stačí si říct(takové malé modrorůžové obálky) jen to vyplníte a zase odevzdáte-ty slevy pro těhotné mi dali hned na místě. A jak se narodí mimi, tak mám volat bezplatnou linku(číslo v těch journalech,poslední strana dole) a tam jen doplnit datum narození-to je vše
.
S tou kosmetikou: u malého jsem na začátku měla ten sebamed(dostala jsem totiž v porodnici nějaké dárky a od pojišťovny též a tohle tam bylo jak pěna na koupání, tak kém)ale pak jsem měla už různé, třeba ten jonson-a vše dobré. Teď jsem si ale koupila k vánocům v akci celou
u od hipp v taštičce, tak uvidím. Určitě výborná věc je, při ekzémech atd.vařit bylinky, vlastně je jen jedna-heřmánek a v tom koupat(ale není třeba ani vařit, v lékárně je chamomila-takový heřmánkový extrakt)toho stačí jen tak lžíce do vaničky-mamka mě též takhle udržovala
. Ono fakt záleží na mimi a vás, jak si to najdete, ale není dobré často měnit, pokožka si zvykne na to jedno.