Poradna duly
Jana Čurdová
stejfo-me tvrdne bricho uz tyden, ve dne i v noci. kamoska, jak ted rodila, rikala, ze ji zacal porod tak, ze mela bolesti jako pri silne menstruaci, takze si to asi nespletem. jinak ona tyhle bolesti mela po sedmi minutach asi dva dny, uz ji chtely poslat domu,ale pak ji asistentka poradila, at zkusi horkou srpchu a pak se ji to konecne rozjelo.. ja bych potrebovala(hahaha) rodit tak zacatkem brezna, tak si rikam, ze ty horky koupele by mohli trochu pomoci. je pry dobry jit i na delsi narocnejsi prochazku. ale spis si myslim, ze to stesti mit nebudu, aby byl tatka u porodu.
![]()
Jitko taky se bojím, že ten můj nebude doma. Jezdí dodávkou a to po celé Evropě. Tak můžu jenom doufat, že nebude daleko a stihne to.
jak se rika, nadeje umira posledni
![]()
tak ja se frcim pripravit na kontrolu, pak dam vedet jak jsem dopadla. spis az vecer, pakmame s kamoskama spolecny pozdni obed. aspon mi ten den utece
tak se zatim tehulky opatrujte
Ahoj těhulky!
No konečně se mi podařlo dostat se na net. Už druhý den mi ten signal strašně kolísá. nedostanu se nikam, jenom pořád restartuju počítač
! Chudák můj malej, ještě aby on se na mě vykašlal, to bych nepřežila… tak musím opatrně…
Akaco - No jéje. to jsou ale pěkní šmejdi
! Chtěli si vydělat no. A čekali, jestli to vezmeš nebo ne. Zase na druhou stranu by byli blbý, kdyby to nezkusili… co kdyby to prošlo, že?
… V každým případě je dobře, že máte další na srovnání… jen informuj… ![]()
Macka - ty jsi taková šikulka. ta deka je nádherná… taková malá závist, no
. Moc krásná, opravdu. A ten pokojík taky… jen tý židly moc neholduju, máme jí doma a já bych se radši pořádně rozvalila, ale zase když nad tím tak přemýšlím, tak pro mimi (tebe) je úplně ideální.. trošku houpe, ty si můžeš hodit nožky nahoru - vlastně proč ne
…
Já doufám, že už to s tím netem bude v poho, abych mohla nejenom psát, ale taky pracovat… už na mě zase šlapou…
Mějte se krásně a pohlaďte bříííška
Páá
Ahoj holky, tak jsem dočítala skoro 3 strany, to je bomba.
Stejfo ahoj, je fajn, že už máte ten internet. Škoda, že jsi neviděla v porodnici ten sál, je to jako obývák. Můžeš si pustit hudbu jakou chceš, veliká koupelna s WC, různě nastavovací postel a hned vedle místnost pro mimi, takže nemůže dojít k záměně dětí. Vše se odehrává na tomto pokoji¨, na žádný sál se nepřechází, takže fakt je to moc útulné prostředí.
Gissele, taky jsem přemýšlela o paní na žehlení a myslím, že časem toho budu využívat. Takže za nic se nestyď, když je málo času, člověk si musí umět nějak pomoct.
Peťas, u mě výtěr v 36 tt a hned další týden výsledek. Možná by byl i dřív, ale já si nevolala.
Macko, víš, že jsi fakt šikovná???? moc pěkná deka ![]()
Holky, zase se budu opakovat, ale dneska to byla opět noc hrůzy. Malá má nejraději klid a to začne řádit a kopat a pořád se otáčí a tlačí nožičky nejdřív vlevo pod žebra, to se mi chce zvracet a potom vpravo, to zase víc bolí. Už aby klesla o trochu níž, raději budu v noci chodit na WC, než stlačovat jí nožičky. No jo, je to šichta…
Tak pa a dobrou chuť K
Katko byla jsem z toho zklamaná, ale co se dá dělat. Doufám, že ho uvidím aspoň u porodu. Říkala, že mají hodně porodů, tak v případě, že bude plno, tak nás nemusí vzít a pošlou nás do Liberce.
nechte si chutnat, já jsem si moc pochutnala.
Stejfi ahoj, zdravím tě ![]()
Petas- mě dělal výtěr v 34.tt na streptokoka, ale na výsledky jsem si nevolala, uvidím příští středu, jak to dopadlo. Říkal mi, ať hlavně nepanikařím, kdyby vyšly pozitivní, že to tak vyjde asi 40% mamin, akurát si na to dávají větší pozor u porodu, takže asi tak co vím já.
Mišurdo- ještě, že jsi tu malou Katušku nevytřepala, bobek jedna malá.
Macko- popravdě ti závidím, že máš tak šikovné ručičky. Je to určitě horší na čas, ale ušetří ti to korunky a hlavně si můžeš cokoliv ušit podle svého gusta. Já pořád otravuji mamku a už je mi to trapné
.
Akaco- ty noci jsou vážně děsné. Já už nemůžu ležet ani na jednom boku, pořád se převaluji, tuto noc malá tak řádila, že jsem myslela, že mi i nohou prorve břišní stěnu. Musíme vydržet ![]()
S tím porodním plánem nevím. Nám říkali, že pokud chceme, tak si ho napsat máme, ale já si ho dělat nebudu. Akurát mám v papírech napsané, že si nepřeji, abych měla u porodu dalších 7 učnic a aby mi nesměly nahlížet do zdravotní karty, je to přece jen mé soukromí. Vy jste na tom jak s tímto?
ahoj decka, tak my sme spat z UTZ a spravy nic moc
moja malicka je malicka tak akurat na 35tt , takze vyzera ze je o 3 tyzdne mensia
, povedal ze je to este v norme , ale asi to nie je nic moc
dnes som dobrala magnezko , tak som myslela ze mozeme pomaly zacat, ale on mi predpisal dalsie plus akysi oxyphyllin, ze na prietoky lebo tie tam vychadzali tiez nie moc dobre
, tak som z toho zostala trochu v soku
, zospodu ma nevysetroval, ale uz budem chodit k nemu, dalsia poradna 25.2. ![]()
som z toho trochu mimo, tak sa mi ani nechce reagovat na nic ine, asi sa musim z toho vyspat ![]()
Misurdo, to bude dobrý, uvidíš. Mě taky řikala Dr., že je Terezka na svůj týden menší než by měla, ale i kdyby se tak holky narodily, tak to snad není katastrofa. To všechno doženou… a třeba se nám bude líp rodit
… nestrachuj se… A když najdou ještě něco jinýho, tak to prostě budou léčit, aby to do porodu bylo v pořádku…
Mě teď dělali výtěry na streptokoka, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Řikali že i kdyby, tak mi prostě dají antibiotika, aby terezka procházela sterilním prostředím a taky jsem četla diskuze, že prostě měli ještě před porodem kapačku… tak snad kdyby to dopadlo špatně, dá se to spravit…
Ahoj, holky,
já jsem taky zpátky z Motola z poradny a myslím, že jsem na tom psychicky podobně, jako Mišurda - seděla jsem v čekárně víc, než dvě hodiny a připada si tam jako v továrně. Špatně se mi sedělo a pak mi bylo zle už i z hladu. Nemám žádné negativní výsledky, akorát takové smíšené pocity. Malá má už teď cca 3,40 kg, ale na svět se ještě nechystá, ještě nemá sestoupenou hlavičku. Paní doktorka byla moc fajn, ale bylo na ní vidět, že má čerstvě po medicíně, protože působila strašně nezkušeně a nejistě. Jsem moc ráda, že je všechno v pořádku, ale začíná to vypadat, že za měsíc budu ještě pořád chodit s břichem ![]()
Moc Vám holky děkuji za pochvaly pokojíčku i deky, jste moc hodné ![]()
Tak si jdu taky lehnout…
Zatím se mějte hezky!
tak se holky zase hlasim jsme si pekne schrupli jsem pekne lina dneska a nic se mi nechce.Ach jo ![]()
Jitus,Stejfo taky nevim jestli ten muj martin bude u porodu pres den je v praci a uvidime jak to bude.ja si asi budu muset volat sanitku nebo se uvidi jak to bude.mozna me zaveze mama zalezi jak se vsechno udeje. ![]()
Misurdo neboj to bude ok nektere deticky jsou vetci nektere mensi asi jeste potrebuje Katuska pobyt u tebe v brisku.Neboj to bude ok. ![]()
Katko u nas v noci neco podobneho ale zase je hezke kdyz ty maly potvurce nahmata clovek nozicky samozrejmne pod svyma zebrama a ona je pak jakoby stahne a pak je zase vystrkuje nebo me pro zmenu kopne.Ale je fakt ze s tymm spanim uz to neni nic moc.A rika se at si odpocineme v tehu ze pak se uz asi nevyspime.me uz se spi spatne asi 2mesice.Nojo no ale nebudu si stezovat chtela jsem to tak uz to vydrzim. ![]()
Poly vcera jsem to vyplnovala v poradne taky a taky nejak podobne jsem to vyplnila jako ty ze tam nechci mit nejake obecenstvo atd.jinak nic extra myslim. ![]()
Tak nic my se jdeme asi projit potrebuji na vzduch jinak pujdu zase asi ![]()
Holky, mě tak mrzí, že jste zklamané z těch kontrol.
Mišurdo- lost má pravdu, některé z nás se narodí menší mimi a bude se ti rodit lépe, některé bude mít miminko větší. Důležité je, že je už dostatečně vyvinutá a jestli bude maličká, no a co????
Macka- neboj, měsíc určitě nosit bříško už nebudeš, ale že máš teda cvalíka. Budeš muset začít taktizovat horké vany, sex, schody a tak
. A s tím čekáním mě to taky štve, vždycky se těším na kontrolu na UTZ až uvidím malou, ale musím si tam taky vysedět v čekárně důlek 2-3hodinový. Teď když chodím na kardiotopog., tak berou naštěstí do hodiny, ale stejně.
Ahoj holky,
děkuji za bleskové odpovědi. Jste hodné. ![]()
Misurdo - nebuď smutná, všechno dobře dopadne uvidíš.
![]()
Kateřina je slečinka tak chce být křehulinka hned od narození … honí figuru.
Kdyby bylo něco špatně … tak tě kuchnou.Už máte všechbo vyvinuté.
baby diky
moja katus ma podla merania len 2424g, tak dufam ze este aspon 2 tyzdne vydrzi v brusku, lebo oni deti co maju menej beru za nedonosene ![]()
no je to dobry rozdiel medzi mnou a mackou ked zoberiem ze ona ma TP len 1 den predomnou
a jej babo ma o kilo viac ![]()
a macko som ti chcela este napisat, ze si vazne sikulka, take deky by si mohla normalne predavat, je to naaaaaaaaaaaaadhera ![]()
Moc díky, Mišurdo ![]()
Já myslím, že Tvoje Kačka během dvou týdnů poskočí. Píší, že se přibírá až 250 g denně!!! Já jsem zase docela špatná z toho, že malá bude takový cvalík (jak to tak vypadá). Jím pořád jenom sladké, nic jiného mi ani nechutná (a to normálně sladké nemusím). Moje o 10 let mladší ségra měla 4,35 kg a 54 cm. V té době byla považována za oooobr dítě
Ale byla už třetí. Naše vypadá, že bude velká už první… No jo, tatínek má skoro 2 metry, já celý život bojuju s mohutnou konstrukcí a nadváhou…