Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
856
13.2.08 11:00

Ahoj, holky,

ještě jednou zdravím, tentokrát už ne pracovně :-) Doufám, že se Vám dobře daří!!! :-)

Maliníkový čaj piju už asi týden, píšou na něm, že je doporučený od 34.týdne. Moc mi chutná a nepálí mě po něm žáha.

Hráz masírujeme - nejdřív jsem to zkoušela sama, ale byla jsem moc zkroucená, tak mě chytaly křeče. Teď masíruje manžel a jak už jsem psala - soudě podle toho, jak je to nepříjemné, tak to asi dělá dobře :-D

K těm oknům - asi bych se neudržela a té sousedce (nebo kdo to byl) bych řekla něco nemístného. Na druhou stranu - jsme fakt dobrý stát, když být na mateřské = nemít peníze.

Moje máma mi strašně zazlívala, že jsme s mimi čekali, až budeme mít peníze = až na tom budeme lépe, budeme si moct zařídit domácnost na nějakou „obyvatelnou“ úroveň. Mockrát jsme se kvůli tomu hádaly. Až jsem jí jednou řekla, jestli by snesla, kdybychom to měli jako kdysi oni - táta byl po VŠ na vojně, já na světě, všichni jsme bydleli u mamčiných rodičů… to už se jí nelíbilo. Tenkrát to bylo normální, teď už má málokdo v 18 letech peníze nebo ochotné a movité rodiče, aby si mohl pořídit rodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
13.2.08 11:01

Dobré dopoledne těhulky!

Anel - moc dobrý tip s kuchyňskýma uterkama. Taky jsem o tom přemýšlela. Nevím jak to chodí, nikdy mi nic nešili, ale papírov ubrousky mi přijdou rozhodně lepší než ručník - :wink:

tašku do porodnice mám sbalenou, jen musím vyžehlit a sbalit mimi. Věci do porodnice jsem prala až ve druhý várce, tak jsou teď na řadě s žehlením…

až budu ve městě, tak se taky chci stavit v lékárně na maliníku… něco jsem si o tom přečetla a když to neuškodí, je jedno jestli to pomůže nebo ne. O nic nejde… A lněný semínko zkusím taky…

Mějte se krásně těhulky, já jdu dneska k zubaři, tak snad to ve zdraví přežiju. Bude vrtání :evil: :roll: … jo a děkuju za podporu s oknama. Je to děs běs :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
13.2.08 11:14

Macka - je normální, když člověk přemýšlí, aby byl zabezpečenej… i když aspoň minimálně. Dostala mě tenkrát ještě moje spolužačka ve škole, která chodila se svým spolužákem a prostě se rozhodli mít dítě. Mají s rádi, tak co. Ona na střední, on na střední, oba bydlí u rodičů… Už z jejich myšlení je jasný, že byli ze sociálně slabí rodiny, ale bylo mi líto toho mimi… samozřejmě bydlela ona u rodičů s dítětem, on u svých rodičů, takhle se navštěvovali… fakt mazec. A spolužačka teď žije s dítětem (už větším, ale má další malé) - „na okraji společnosti“ - špína a socka bez peněz… ach jo, jak někteří dopadnou… jen proto, že nemají kapku rozumu, aby trochu přemýšleli… takže je naprosto logické, když chceš pro svoje dítě to nejlepší a samozřejmě čekáš na chvíli, kdy to bude maximálně provoditelný…

sousedka - jo jo, důchodce - oni už nemají příležitosti, to mi mladí - nerozumní jsme na tom podstatně líp… by mě zajímalo, co má taková matka samoživitelka u státu za výhody a co má důchodce za výhody… MHD zdarma atd… to matka si o tom může nechat zdát a to se stará o dítě - důchodce sám o sebe… A pak mladí nemají volit komunisty… když to vidí, berou to logicky, tak ať se potom nikdo nezlobí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.2.08 13:54

Ahojky,

POLY - kojící polštář je úžasný, odpočívám na něm a je fakt super. Spát se na něm nedá, vůli těch kuliček, manžel ráno vstával do práce a říkal, že v noci ne, že nemůže spát :lol: . Ale jinak na odpočinek super.

LOST - čaj z maliníku se doporučuje od 34. až 35. týdne a měl by se pít pouze 2 denně 0,2 l, nejlépe to máš ráno a večer. Chuťově se celkem dá, není to špatné.

JITUŠ - hráz masírujeme už asi 10 dnů, nic příjemného to opravdu není, místy to i bolí. Sama si to asi moc nenamasíruješ, lepší je když to dělá manžel nebo partner. Jinak k masáži používáme olejíček přímo na masáž hráze od Weledy (ale možná není nutný).

Macka - buď v klidu, my jsme s manželem taky počkali až si koupíme a zařídíme byt a budeme finančně v pohodě. Neumím si představit, že bych měla bydlet u některého z rodičů. Je pravda, že budeme starší rodiče (já mám 30, manžel 34), ale myslím, že jsme jak finančně tak psychicky lépe připraveni než mladí. Ve 20 nás zajímaly diskotéky a taky jsme hodně cestovali a teď jsme usazenější a myslím, že rodičovství si max. vychutnáme a malé dáme úplně všechno. Takže s tebou 100% souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
13.2.08 14:59

Dejno- tak to jsem moc ráda, že jsi s ním spokojená, že nejsem sama, strašně moc se mi uleví od páteře. Já si taky myslím, že není kam spěchat a že jsme udělali dobře, že jsme počkali. Je pravda, že jsem se na to rodičovství ještě před nějakýma 2-3 rokama vůbec necítila. Těžko říct, jak to budu zvládat teď, ale na malou se strašně moc těšíme.

Jituš- my hráz masírujeme taky asi 14dní, je to strašně zvláštní pocit, nechápu, jak některá holka z toho má požitek 8O, někdy je to zvlášť bolestivé, ale je pravda, že čím déle se to masíruje, tak už mě to tak nebolí, jak na začátku.

Ten čaj z maliníku můžu pít, i když beru magnézko? Má to smysl nebo to magnézko mám raději vy:,–(it???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
13.2.08 16:14

Tak koukam ze uz se tu vsichni zacinaji pomalu pripravovat na porod :) , mno ja zatim caj z maliniku nepiju ani nemasiruju, ale mam vse pripraveno, jen co bude cas :D

Jitus - u nas celkem dobry, mala mi zacala trochu nalehat hlavickou tak mi ji dr. trochu posunul, mam bejt prej v klidu 8O nevim jak se to dela, ale snazim se :D pilulky skoro poctive papam tak snad dobry

S teme oknama holky to snad neni mozny to jsou zlodeji

Jinak ja trpim nejakou silenou ztratou pameti, neco delam, jenom se otocim nebo si chci pro neco skocit, ale v tu chvili zapomenu ze jsem neco delala a zacnu delat neco jinyho a pod. mate to taky? Uz jsem postoupila tak daleko, ze si vsechno co delam, chci udelat nebo mi nekdo rek radsi pisu :lol:

S tim autem to mam taky tak nejak podobne, jde to tak nejak jako ztuha :D , ale zase lepsi nez jezditym tramvaji, s malym, nakupem a brichem si to neumim vubec predstavit, k tomu jeste vsichni ti duchodci a chrchlajici zbytek cestujicich … to se radsi odvezu kdyby mi drhnul volant o pupek :lol:

Macko - skoda ze uz jsem pres klido bych do toho sla a zadnou tehulku v tomhle (popravde ani v jinem) rozmezi neznam

Jo ten polstar, mam jeste od minula myslim ze molitanovej, ale ted jsem ho jeste nevytahla ze skrine, ale celkem ste me inspirovali takze jestli nezapomenu tak ho vytahnu a zkusim, pac me boli cely telo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.2.08 20:10

Ahoj spolubojovnice,
tak jsem dnes byla na kontrole a všem vám, co už se to připravuje, závidím. Naše lenoška se na svět zatím nechystá a to mám první termín podle UTZ 3.3.Čípek, děložní hrdlo, vše jak má být, sama Dr. mi řekla, že tady se asi bude přenášet. A to jsem úplně vy:,–(ila magne a na:,–(ila maliník a lněné semínko. Jenom v krvi málo železa, tak jsem dostala doporučení co jíst, ale není to o tolik, abych musela papat tabletky.
Dr. má nový monitor, jsou tam tři grafy, srdíčko, pohyby plodu a pohyby dělohy. Dneska malá tak kopala, že jsem měla graf jako při zemětřesení, až mě Dr. politovala, že to musí být něco. Jinak zdravé a šťastně čekající…

Pokračování kauzy okna: dostala jsem kalkulaci na moji poptávku u jiné firmy - necelých 15 000 Kč. Sousedi nad námi také 15 000. Zítra se Petr chystá těm zlodějům volat a vytmavit jim to. Dám vědět novinky.

Macko, máma mi taky vyčítala, že se vnoučete nedočká, že jí dřív vyroste kaktus na ruce (ha ha moje mamka má takový přirovnání moc ráda), teď čekáme..... asi budeme mít jedináčka, tak mi zase vyčítá, že je to vypočítavost, že se nechceme vzdát našeho života pro rodinný život. Je těžké se zavděčit.

No jo, je to síla, tak se tu mějte, jdu si dát večerní čajík
pa K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
14.2.08 08:50

zdravim po ranu :lol:
jsem u mamky a ma luxusni novy monitor, ne tu hruzu,co mame doma, to je uplne jine poctenicko :lol: :lol:

vcera jsem konecne sehnala kosili na kojeni za 350, coz docela jeste jde. bude se dat i nosit. ty hruzy co jsem videla predtim byly drazsi a jak na starou babu,fuj :evil:

taky souhlasim, ze je lepsi privest dite do vhodneho prostredi, kdy ma clovek alespon strechu nad hlavou. trochu ale nesouhlasim s obecnym nazorem, ze stat na nas kasle. neni to sice v nasich ocich hitparada,ale za nasich maminek nebyla podpora zas tak vysoka a placena materska byla dva roky. spousta maminek musela jit delat a deti soupla do jesli,ktere byli oblibene. v dnesni dobe ve ´vyspelych statech´ dostanete par penez prvni tri mesice a pak mazete zpatky do prace, protoze vam tri roky nikdo praci drzet nebude a stat vam neda uz vubec nic. myslim, ze jak to ted zvedli na tech 7600 je uzasny. predtim ty tri tisice byly nedostacujici. tak se na me nezlobte :oops: :oops: ze jsem se tak rozepsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
14.2.08 09:29

Dobré ránko, holky,

taky je u Vás tak ošklivě, jako tady v Praze? Je tady inverze a takové docela pesimistické počasí… akorát na spaní :-)

Holky,
nám říkala porodní babča v Motole, že na ošetřování spodku máme používat ty jejich buničinové vložky, kterých tam všude mají spousty. Říkala, že jsou hygienické, dobře sají a netrhají se jako papír nebo papírové utěrky - to jen jako další tip :wink:

Jituš, já s Tebou naprosto souhlasím, nejsem z těch, kdo by očekával, že se o něj někdo postará. Mateřská je teď velice slušná i když pro nás s hypotékou a v Praze je to docela drsný pád…

My jsme ale zatím dohodnutí tak, že když to nepůjde, tak se po půl roce začneme s manželem na mateřské střídat, abych se mohla částečně vrátit do práce. No a navíc jsme společně s naší personalistkou rozjely akci založení firemní školky a vypadá to velmi slibně - příští týden máme pozváno několik potenciálních „zakladatelů“ a úplně mi vyrazilo dech, že jeden projekt zpracovává jesle už od 3 měsíců - teda ne, že tam člověk odloží miminko a jde do práce, ale naopak, že tam s ním tráví čas, může částečně pracovat a vždycky si odskočit na kojení, přebalování atd. Upřímně - zatím si nedokážu představit, jak to funguje, ale snad po příštím pátku budu vědět víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.2.08 10:25

ahoj,
teda jesle v práci, to bych taky brala. U nás v práci teď schválili nějaký projekt z peněz EU, který bude výhradně na vzdělávání zaměstnanců a jsou do toho zahrnuty i maminky na mateřské. Tak časem vyrazíme s Rozikem na školení.
Také souhlasím, že se o nás stát až zase tak špatně nestará, kámoška žije v Londýně a tam mají mateřskou půl roku, žádné jesle, nic a musí mít aupair, aby se o dítě postarala. Ale je pravda, že 7 600 jsem měsíčně ještě nikdy nebrala budu se muset naučit hospodařit.

Dneska v noci malá spinkala o trochu víc a tak jsem i já spala trochu tvrději. Je to báječnej pocit, kdyby tak bylo každou noc, bylo by to super.

tak pa děučata K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
14.2.08 10:38

Dobre poledne :)

Jitus ja jsem to s kosilema vyresila v Marks&Spencer, meli tam pyzama a kosile (sice ne primo na kojeni, ale jsou propinaci) za celkem dobrou cenu, vetsinou taky kolem 4-5stovek a pak v HM taky tak nejak, obcas ty butiky opravdu nabizeji hruzy za sileny prachy, ja si treba nepredstavuju nocni kosili za patnactset jako bavlneny triko s nejakym silenym obrazkem :lol:

S tema davkama souhlasim, kdyz ma clovek deti musi pocitat s tim ze se o ne bude starat a to i financne, 7500 je krasnej prispevek, kterej mi jen tak nekdo zadarmo neda, kazdopadne chapu, ze kazdy je na tom financne jinak, ale pokud je co dat do huby a kde bydlet tak je to dobry :D

Macko to je super jestli ti to vyjde a budete mit skolku primo v praci, to je naprosto uzasny, drzim palce, ja to mam tak ze taham deti sebou :lol: respektive do ted jedno, ale budou dve, i kdyz Milis ted chodi celkem do skolky tak to mozna bude jenom jedno az zase zacnu, to se jeste uvidi, ale fakt je ze mi to prace dovoluje a vetsinou je to tak na hodinku dve

Akaco sem si rikala, ze ta prvni kalkulace je nejaka prehnana, ale to je normalni, oni si snad mysli ze se clovek nezepta jeste jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
14.2.08 11:03

ahoj devcata!!!

ja som mala vcera taky blby den,nic sa mi nechcelo, nemala som naladu tak som sa radsej ani nehlasila :roll:
ale dnes uz zasa pohodicka.

inak vam prajem krasneho valentina!!!

http://www.targetcard.de/…c_000217.gif

katko ja si myslim ze aj ked ti povedali ze sa to este nezacina, ze aj tak mozes byt este kludne prva :wink: az sa rozarke zachce, tak ju tam v brusku nic neudrzi :lol:

ja budem dostavat kazdy mesiac 4500 SK, ale som aj tomu rada :wink: je to presne tak, ze mozeme byt radi ze mozeme byt s detuskami az 3 roky, kamoska vo svajciarsku mohla byt doma len 3 mesiace a hned musela ist robit :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
14.2.08 11:07

Ahoj těhulky a maminy :P
Pokud některé z Vás slaví svátek sv. Valentýna, tak Vám přeji moc krásný den plný lásky s vašimi miláčky :srdce: :srdce:. Já ho tedy neslavím, potrpím si spíš na 1.máj, ale každá máme vkus jiný :wink:
AKAČO- mě to připadá, jak kdyby jsi byla z té kontroly zklamaná. Já být tak v pohodě, tak si pískám. Chápu tě, že nejspíš nechceš přenášet, to asi žádná z nás, že jo???? Ale mimčo může vyklouznout ani nebudeš vědět jak rychle. No...........doufám, že to teda poznáš :potlesk:. Jinak ti gratuluji k té kontrole.
Holky, nevíte jestli ten čaj můžu pít i když beru to magnézko prosíííím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
14.2.08 11:12

poly ja pijem aj caj a beriem aj magnezium 2×3 denne :wink: , uz ten caj pijem asi tyzden a nic sa so mnou nerobi, sak to je len na posilnenie maternice, tak by to malo byt OK :wink: dufam :wink: ale zajtra uz mam to magnezko dobrane tak zacnem brat homeopatika :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.2.08 11:31

to víš Poly, raději bych si malou muchlala v náručí, než abych byla třeba ještě 5 týdnů verlyba. Vždyť už se do ničeho nevejdu a bříškem akorát narážím do stolu, při otevírání dveří a dokonce jsem si o pupík škrtla i žehličkou. Ale jinak jsem nadšená, že je maličká OK a možná proto, se už nemůžu dočkat.

Zrovna si dávám obídek - dneska ryba, musíme jíst taky trochu zdravě, a ne jenom smažáky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí