Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
omlouvám se, že Vám sem lezu. Ale chci se zeptat, zda některá nemáte zájem o koupi šátku na mimčo.
Já používám šátek na malého od narození (jsem ze zářijovek) a nemůžu si vynachválit (v prvních dvou měsících bych bez něj asi neuvařila a teď ho nosíme hlavně na procházky, kam to s kočárkem nejde). Měla jsem ho půjčený od kamarádky, která ale každým dnem má rodit, takže jsem ho vrátila. A nechala jsem si v krejčovství ušít svůj. Z látky byly ale 2 ks. Takže jeden mám navíc.
Je to čistá bavlna, zelenkavo - oranžová kostka (světlé pastelové barvy), délka 4,5 m. Vyšly mne na 1200,–, takže polovina z toho 600,–.
Pokud máte některá zájem, pošlete mi SZ a dohodnem se.
Mějte se všechny hezky a přeji vám hodně sil do finále ![]()
Petrax
Ahoj těhulky,
dneska se hlásím zase až odpoledne. Ráno jsem šla na jogu, potom na skok do práce na masáž a teď peru.
Myslela jsem, že malá bude po cvičení klidnější, ale dneska se tam ta moje živola pěkně mele, tak jem tak trochu ve střehu, jestli bych neměla zmírnit. Ale co, máme už všechno, takže by to nebyl problém.
S tím záchodem začínám mít teď nějaký problémy. V noci nevstávám, ale když dlouho jdu, tak ta hlavička se najednou posune níž a já bych se klidně ve stoje počůrala. Ale když si zase sednu, tak už na WC nemusím. Dlouhodobě jsem se léčila s močákem, takže jsem naučená denně si kontrolovat kolik toho vypiju a jak často chodím na záchod a maličká mi v tom pomalu začíná dělat chaoz.
no jdu rychle něco poklidit, za 10 min je doma milý, tak aby si nemyslel¨, že se jenom válím. Pak sem zase mrknu, pa K.
Holky, tak jsem se právě na netu dočetla, že chystaná rekonstrukce porodních sálů v naší porodnici začne až 8.února a trvat bude do 7.dubna(mělo to být už od konce ledna) a upozorňují na omezený provoz a ztíženou situaci pro rodičky i jejich doprovod. Doporučují domluvit se v okolních porodnicích. Tak se začínám trochu bát, jak to tedy bude. Jinam je to už docela daleko a zvlášť když už je to podruhé, i kvůli návštěvám - bude se mi po Jeníkovi stýskat. A taky mám obavu, že mi pak třeba nedovolí partnera u porodu nebo tak. No, jsem připravená to toho 14.2. až tam půjdu na monitor všechno zjistit - ale myslím, že mi stejně nikdo nic nezaručí.
Promiňte ten výlev, ale musela jsem se „vypovídat“.
Macko super spravicky
gratulujeme!!!!
anel ty brdo kanci gulas? to znie vazne velmi lakavo, cco mas doma polovnika?
inak u nas to je naopak, ja znesiem viac pikantne nez igor
uz sa mi raz podarilo uvarit tak stiplavy gulas, ze som ho musela zjest sama
![]()
a to s tou porodnicou ma mrzi, ale snad to nebude az take hrozne, a dalsia najblizsia je kde?
nikol ja som to tam u zemi nechala na igora a co bolo vysoko tak tiez, ale potom som zistila aj tak ze mam z toho malovania namozeny sval na stehne, tak davaj bacha ![]()
Ahojky misurdo - tak mám hotovo! Byla to pěkná zabíračka. Naštěstí jsem u země měla jen tři kytičky, tak jsem to nějak po kouskách zvládla. A zdaleka jich nemám tolik co ty. Být na mě, nechala bych jen nad přebalovákem, ale Mára je chtěl i dolů, tak jsem ho poslechla, aby měl taky pocit účasti
. Nafotím a hned zítra to jsem hodím… vypadá to moc moc krásně. A jak jsi vůbec přišla na kytičky, že si je namaluješ? Jen tak tě to napadlo? Já jsem na tohle dement. Ale když se někdo ptá, hrdě se hlásím k mišurdě, která mě inspirovala
…
nikol ja som chcela najprv take nepravidelne vlny, lebo my sme tak mali vymalovanu detsku izbu, ale nechcela som to do celej izby, tak som rozmyslala ze na tie 2 steny dame kvetinky, skusala som si nejake namalovat a sa mi zdalo ze by to mohlo byt dobre
a na tej duhe sme sa povadili,ale nakoniec sme zvolili kompromis
a stastne to dopadlo
tak sa tesim na fotku a jasne ze som rada ze som ta inspirovala
![]()
zajtra ideme asi na cely den do BA, tak sa tu majte krasne.......... ![]()
Ahoj holky,
prosím mám na Vás rychlý dotaz. Poslední 2 dny se mi mimčo sice hýbe, ale nééé tak často a spíš se jako protahuje než aby kopalo ???
Prosím, máte někdo zkušenosti ??? Přijde mi to podezřelé !!! ![]()
Ahoj těhulky!
![]()
Petas - zkušenosti nemám, ale mám to úplně stejně jako ty. Vyrazně přestala kopat a spíš se protahuje (je to takový ježdění po bříše - zlatý kopání
) a je to o hodně míň než před tím, ale já bych si tím hlavu nelámala. Má prostě míň místa, tak to všechno polevuje. mě už ani není špatně od žaluku (klepu na dřevo) asi mi zase o něco kleslo bříško… nic bych si z toho nedělala, ale jestli máš pochybnosti a budeš klidněší když ti to potvrdí odborník, tak k němu klidně zajdi… nadávat ti nebude
…
misurda - vlnky si nedovedu představit, ale tohle je určitě nejhezčí. Moc se mi to tvoje líbí, máš dobře namýchaný barvy. Já myslím, že mě se to taky povedlo. A využila jsem fialovou, která měla být šedivo-modrá do obýváku
. Když jsme to zkusili, jak by to vypadalo, tak jsme řekli, že ani omylem! A jak jsou z toho pěkný kytičky
…
foto pro ilustraci
. A žádná sranda. Musela to být pro tebe i tak hrozná zabíračka
. Ale výsledek to vynahradí ![]()
http://img.fotoalba.centrum.cz/…254003_4.jpg
Dobré ránko,
Peťas naše malá se taky už jenom hýbe a plave a kope jenom málo. Asi to bude tím, že už jsou dětska velký a nemají tolik prostoru. Ale jestli ti to přijde opravdu divný, raději si zavolej k doktorce, uvidíš co ti řekne.
Jééééé, dneska mě kromě obídku nic nečeká, to je krásnej pocit. Počítám, že v pyžamu budu zase tak do 3 do odpoledne a zkouknu všechny seriály v TV.
Tak holky, pište hodně, abych měla zábavu i přes net.
Mějte se moc hezky
K
hoj Nikol, máte to moc hezký, povedlo se to!!!!
Už e těším až nám předělají ty okna a taky budu moct zdobit. Zatím mám jenom nakoupeno, ale asi nebudu dávat nic na stěny, dokud nebudou stěny pokojíčku v olrajtu.
Jenom jedna technická, máš už postavenou postýlku? Já jsem hrozně pověrčivá a postýlka i se sedačkou a všechno další mám u dědy. Ani kočárek nebude doma. Mám hrůzu, že by to přineslo pechoně.
Petr pak dostane seznam, co všechno musí připravit a složit, než se vrátíme z porodnice domů.
akaca - ahojky. Díky. Vidíš, připoměla jsi mi ty okna (ne že bych na ně zapoměla
), ale rozhodla jsem se tvrdě zakročit a dneska večer nakvačit k sousedovi, aby mi dal číslo na tu firmu, co mi je tak zkazila
… tak to bude i trochu čílení, ale počítám s dobrým výsledkem!
Ahoj holky,
Niky - chválim - moc pěkné. Taky bych chtěla mít všechno takhle pěkně udělané, ale my budem pokojíček zařizovat asi až bude malej větší a využije ho na hraní i na spaní. Zatím je to všechno nastěhované u mě v pracovně a v budoucím dětským je prozatímní skladiště
Uklidňuju se, že si pak malej i řekne, co a jak by chtěl a my uvidíme, která zvířátka nebo postavičky má radši a podle toho to zařídíme.
Katko - tak trochu ti to lenošení závidím! Ale na druhou stranu si nedovedu představit celý den proležet u televize. Dřív mi to taky nevadilo, to jsem se povalovala celé dny (jó na vejšce - to byl život - do školy jsem nechodila a jen jsem si užívala..
) Zato teď si na chvíli lehnu, začne se mi blbě dýchat, všude mě to tlačí, no prostě nic moc. Nejhorší jsou víkendy, když se nic neděje a jen se lenoší. Já se vždycky tak těšim do práce…
K té pověrčivosti - mám za to, že to platí jen o kočárku. A ten jsem nastěhovala k našim. Postýlku si asi složim teď o víkendu. No a košík jsem složila už minulý týden a taky se na něj chodim koukat ![]()
Jo a asi už taky začnu prát a žehlit.
Příští týden vyrazim asi do Prahy na nákupy - ještě mi chybí nějaké maličkosti a chci kouknout i do Ikey, protože bych potřebovala nějaké úložné boxíky na kosmetiku atd.
Pražandy - doporučte mi nějaký obchod, kde mají velký výběr s těma dětskýma serepetičkama- Plánuju zajet na Opatov - do Špuntíku - koukala jsem na něj na internetu, ale jestli víte o něčem dalším, tak sem s tím.
Tak zatim pa.
Jo a jak je u vás? - Nám tady krásně svítí sluníčko!!!
nazdar holky tak ja dorazila z poradny a mam novinky.Cipek zavreny ale zkracene hrdlo takze se pridavam do klubu magnesium 3krat denne a klidovy rezim.Ach jo to sem zvedava jak to vydrzim ale budu se snazit.
Petas myslim ze to bude ok nase mala se vlni i kope ale jak rikaly holky tak si taky myslim ze je to tim jak uz rostou.Uz maji min mista.Jinak ja mam od predvcerejska problem se svedenim kuze zada a ruce takze jdu zitra na jaterky jestli je vse ok.Tak jestli mate nektera taky s tim problem tak si radci taky zajdete k doktorovi.Neni to nic extremniho ale nechci to zanedbat.
Nikco moc hezke. ![]()
Baro spuntik je dobrej,zkus jeste Krtecek u vltavsky nekde pak treba Chicco na Smichove,detsky ružek na radlicky taky smichov ale tam sem nebyla.Pak je jeste babystar myslim ze se jmenuje na cernym moste ale to abys obijzdela celou prahu.tak si neco vyber na netu a mrkni nato.
Tak se zatim mejte ja si jdu asi na chvili lehnout sem nejaka ko.
Ahojky, díky za pochvalu.
bara - já jsem si řikala, že kytičky neulíží a pak se to může předělat jakkoliv, aspoň bude nějaká změna. Mno a abych se přiznala, možná jsem to ani tak nedělala kvůli Terezce, ale kvůli sobě
…
No a s věcičkama v Praze. Já toho nemám tolik zkouklýho, ale Krteček na Vltavský má svoje internetový stránky hezký, i jsem tam volala, byli přijemní a velký výběr. No a já jsem chodila nakupovat do Dětskýho Ráje na Žižkově. Mám odtamtud i kočárek, je to autorizovaná prodejna babypointu a bůh ví čeho ještě, tak je tam dobrá dostupnost zboží a co se týče výbavičky, mají tam toho opravdu hodně. Oblečení taky, ale to jsem moc nezkoumala, páč bych to pak chtěla
. a hračky tam jsou taky super, na ty tam určitě ještě zajdu. Chtěla jsem na autosedačku, kočárek a do postýlky. Jen tyhle základní. Nic víc si myslím, že nepotřebuje. Možná ani tohle ne, ale znáte to. Bude mít takový hračky, kter se líbí rodičům
…
dobre poledne,
petas- taky si myslim, ze ted tech pohybu je mene, hlavne,ze jsou. myslim, ze kdyby byly mene nez 10× za den, tak by byl problem. ja jsem taky obcas trochu vydesena,kdyz malyho necitim. specilen, kdyz jsu na zkousku nebo se ucim, tak mi prijde, ze je schvalne klidny, aby me nerusil
![]()
nikol-moc se ti to povedlo. je to hned veselejsi
![]()
nevim, kdo se me tu ptal co studuju, tak pisu, ze si dodelavam titul Mgr, ucitelstvi Aj pro zakladni skoly. bohuzel pouze denni studium v teto republice, takze s tim bojuju uz treti rok. s penezma,casem a tak. jeste mi zbyva pulka. snad to nejak doklepi. ale rikam si, ze nebudu prvni ani posledni
anel- s tou porodnici zo je mrzuty. me by to taky rozhodilo. uvidis, co ti reknou